mencari software percuma bersama topo…

Masterpiece May 6th, 2009

hohoho bila cakap pasal percuma atau free je semua bersemangat.. terutamanya benda-benda yang mahal macam perisian komputer.. movie, lagu dan lain-lain lagi.. hohoho dan satu lagi contoh yang benda free yang menaikkan semangat ramai orang nak join adalah contest duit free yang dimenangi oleh aku dengan sangat bergayanya beberapa hari yang lepas.. lantaran dari itu semangat aku untuk mencari lagi peluang mendapatkan benda free semakin meluak-luak.. hohoho ditambah lagi bila aku terlepas peluang untuk mendapatkan ipod free kerana masa tu aku betul-betul sibuk mencari sumber kewangan untuk menampung kos perbelanjaan seharian.. dan kini aku berjumpa satu lagi contest yang menawarkan benda free hoohoho

hohoho contest yang dimaksudkan adalah contest dari life4hire yang aku sendiri tak tau apa nama contest tu.. hahaha itu semua tak penting janji dapat benda free.. ohoho dan hadiah yang ditawarkan oleh life4hire adalah seperti berikut:

1 x IP Hider 3.7 from All Anonymity worth USD 29.95 (sponsored by Fauzi from cypherhackz.net) (boleh surf laman web terlarang tanpa meninggalkan jejak.. hohoho)

3 x Paragon Total Defrag 2009 worth USD 39++ (hohoh ok gak ni… laptop bapak aku yang hampir manjadi harta aku ni pon tengah berat gile ni..)

3 x Paragon Partition Manager 9.0 worth USD 39++
(hahaha kau masih belum memikirkan apa yang aku boleh buat kalau menang benda ni.. tapi takpe.. free beb.. hohoho )

5 x Blog advertising at life4hire blog, callister’s little world & mindaku di sini. (randomly for one month worth RM15) (kalau aku menang aku nak ads dekat life4hire je.. lain aku tak nak..hohoho )

1 x RM 30 via Maybank2U or USD 10 via Paypal (maybe more to come depending on the total participants) (hahaha sudah tentu lah maybak menjadi pilihan hati aku… dah kering balik ni.. duit keluar tak masuk-masuk)

hohoh semua dalam bentuk matawang USD tu.. kalau nak tau nilai dia dalam ringgit Malaysia sila lah google dengan menggunakan keyword money converter ataupun kalau kalian masih ingat lagi.. suatu ketika dulu aku pernah memberi tutorial bagaimana memperkasakan google dan menjadikan dia sebagai money converter,date and time converter dan lain-lain lagi..

tapi aku agak musykil macam mana hadiah tu akan diberikan.. adalah seorang pemenang layak menerima satu hadiah je? maknanya kalau dapat IP Hider tak dapat iklan ke? hoho aku nak dua-dua weh.. πŸ˜€ aku tak faham Bahasa Inggeris tinggi yang digunakan oleh si life4hire ni.. hahaha tapi takpe aku yakin life4hire akan bertandang ke blog aku ni dan memberikan jawapan.. hohoho

hohoh aku agak yakin berjaya memenangi salah satu hadiah yang ditawarkan di atas sebab tak ramai yag join contest ni.. hohoho aku pon tak tahu kenapa sebab contest ni terlalu senang bagi aku.. hohoho apa yang perlu dilakukan hanyalah mengumpul markah dan tunggu keputusan undian menggunakan azman punya random winner generator.. hahaha kalau nak menang sila lah dapatkan point sebanyak mungkin ataupun pergi rasuah si azman tu kasi adjust sikit perisian dia biar nama korang je yang keluar..

bagaimana nak dapatkan point atau markah yag banyak? hohoho kononnya contest ini ala-ala treasure hunt.. ada 3 task yang perlu dilaksanakan untuk mendapatkan point task pertama adalah seperti berikut:

– Send me a direct message on twitter – 2 points
life4hire : I want to join your blog contest !

– Copy and retweet the blog contest at twitter – 2 points

@life4hire Join and participate in the blog contest. Prizes worth more than USD120 to be won @ http://xr.com/whk

semua task,syarat penyertaan,hadiah dan hadiah di copy dan paste secara terus dari blog life4hire untuk mengelakkan sebarang kesalahan fakta.. hohoho dan task kedua untuk contest ini pulak adalah dengan menaip post sebegini.. hohoho atau dalam Bahasa Inggeris tinggi ia disebut seperti ini:

Write a blog post to spread the news about this contest. You can write in Malay or English and must link back to this entry and another link must be linked to the blog main page. Tell me why you wanted so much to win the contest. After you have written the blog post, comment here to let me know that you have completed the task. As easy as that !

dan 5 markah akan diberikan tak mengira betapa panjang,pendek,besar atau kecil pon post berkenaan.. tapi markah tambahan akan diberikan jika mengadungi gambar,video dan sebagainya (adeh.. ni memang aku takleh nak buat sebab sekarang ni wp aku buat hal.. hohoh takde visual editor.. hoho aku menaip menggunakan paparan html secara penuh.. hoho)
markah tambbahan juga akan diberikan jika life4hire rasa post ni berjaya meracu ramai orang supaya terjebak.. hoho aku harap dapat 774 markah tambahan sebab post ni seanjang 774 words..:> hahahah

untuk task ketiga sila nantikan denga sabar di life4hire.berceloteh.com atau kalian boleh subscribe rss feed beliau.. hohoho kalau nak subscribe rss feed aku pon boleh jugak.. ohoho sampai disini sahaja lah post untuk kali ini.. seriously aku bingung sebab tak dapat menggunakan visual editor utnuk taip post ni..

14 Responses to “mencari software percuma bersama topo…”

  1. shafie[dot]biz says:

    pergh..aku yg bru nak bce blog die psl contest ni..tau2 ko dah wat pnjg camni bro..adess..rase cam dah mengalah dah aku ni…
    ———-
    topo: plak dah.. patutnya ko lebih bersemangat waja.. hohoho dah dinyatakan post tak mengira panjang,pendek,besar atau kecil tetap dapat 5 point.. hohoho

    [Reply]



  2. ubey says:

    hohoo. mentang2 abes exam. terus rancak kontes aaa
    ———-
    topo: itu sudah confirm.. hohoho

    [Reply]



  3. Y n n says:

    :upin01::upin01: byknye HOHO dr TOPO ni πŸ˜€

    [Reply]



  4. Ryehana says:

    wahhh…
    contest lg?

    rajin betol kome join eh…
    ———-
    topo: tgah miskin la weh.. join je segala benda yang ada.. hohoho

    [Reply]



  5. Kill-Vearn says:

    pergh caya la ko dah wat task kedua.. aku lom agi sbb takde idea neh… harap dpt wat cepat2… aku harap aku menang… hehehhe.. yg penting duit ngan iklan tu.. hohoho…

    [Reply]



  6. alone says:

    aku doakan kejayaan ko la, topo. hehe :ehsan02:

    [Reply]



  7. Kujie says:

    topo dah kembali spt dulu…hohohoho
    dgn contestnya:kakros02:
    ———-
    topo: topo dah kembali miskin seperti dulu.. hohohoho

    [Reply]



  8. alang says:

    :upin02: adoii..cute la plak upin ipin nih..wawaaa..tumpang lalu topo

    [Reply]



  9. hazman aka species1980 says:

    sekarang nie banyak blogger buat contest…..best2x….

    [Reply]



  10. |1f34|-|1r3 says:

    shafie[dot]biz : plg senang..tinggal comment kat blog aku sudah..ni cabutan bertuah jugak..tp lg banyak point..lg tinggi peluang !

    Kill-Vearn : yg ko bg ari tuh dh ok dah..just ejas sket jer cukup..make sure linkback seperti yg aku nak…

    topo : tahniah kerana dh siapkan blogpost ! tp aku nak linkback pegi ke http://life4hire.berceloteh.com

    [Reply]



  11. ohmelayu | melayuboleh says:

    kool. ini yang nak kembali ke zaman universiti dulu. Kumpul software sape paling banyak..:kakros:

    [Reply]



  12. pear says:

    :ipin02: saja nak test pakai epin hie..heheh cool

    [Reply]



  13. boboiz says:

    boboiz doakan topo berjaya menggonol mua hadiah yang ditawarkan..nanti bleh buat peraduan lagi kat sini..huhuhuoho

    [Reply]



  14. lazaac says:

    :kakros02: sana sini contest kan..

    [Reply]



Leave a Reply