tarikh hari bapa 2009

May 23rd, 2009 19 Comments   Posted in Life

hohoh sekadar post ringkas sahaja ye… ok hari ibu sudah.. hari jururawat pon sudah.. hari guru pon sudah.. hohoho tiba la masanya untuk tarikh hari bapa pula ye.. ok sama seperti hari ibu jugak, hari bapa juga disambut pada tarikh yang berbeza di Malaysia setiap tahun.. ok di post kali ini topo akan berkongsi tarikh hari yang berbahagia itu.. atau dalam Bahasa Inggerisnya Father’s Day date… nanti sesuatu yang istimewa yang bakalan sempena minggu nebjekabg hari bapa nanti.. hohoh hanya di topotato.com Read the rest of this entry »

topo dimengorat di UTHM..

May 21st, 2009 25 Comments   Posted in Life

hahaha tajuk post sangat tak boleh blah.. hohoh seperti yang sedia maklum.. aku baru sahaja pulang dari menghadiri satu kursus di UTHM.. hohoh banyak gila problem menimpa sampai jiwa kacau giler sekarang ni.. hohoho abaikan segala kekacauan jiwa aku.. hoho mustahil la aku nak kongsi kat sini.. ni bukan personal blog ye.. ini adalah blog carca marba mentega kacang yang giler kentang..=)) ok berbalik ke tajuk asal ye.. aku dimengorat di UTHM..  nak tau oleh siapa? hehehehe Read the rest of this entry »

memahami perbezaan social bookmarking dan aggregator bersama topo…

May 14th, 2009 16 Comments   Posted in Reviews

hohoho aku dah cuba sedaya upaya untuk menterjemah perkataan social bookmarking dan aggregator tapi macam tak kacak je bila diterjemahkan.. kepada yang masih belum mengenali apa itu social bookmarking aku rasa video ini dapat membantu.. kalau aku tulis panjang lebar pasti pening je korang nak baca.. video ini menggunakan delicious.com sebagai contoh tapi di Malaysia terdapat satu web yang tidak kurang hebatnya sila baca samai habis ye..

Read the rest of this entry »

dapatkan trafik dengan nuffnang XChange…

May 12th, 2009 26 Comments   Posted in Reviews

jika kalian perasan nuffnang dah melancarkan satu lagi widget baru yang kononnya mampu memberi lebih trafik kepada para blogger sekalian terutamanya mereka yang mempunyai tahap trafik pertengahan <300.. hohohoho jika sebelum ini terdapat happy-o-meter (yang aku berhenti guna setelah ketagih dengan twitter) gadget baru ini diberi nama XChange..Tujuan utama XChange ini adalah untuk menambahkan lagi trafik blog yang mempunyai trafik dalam lingkungan <300 dengan secara konsep perkongsian trafik pintar.. (ayat topo sendiri..)  hohoho nak tau kegunaannya? teruskan membaca

nuffnang XChange

image credit to nuffnang

Read the rest of this entry »

cubaan mencabar keyword Melayu Boleh..

May 11th, 2009 17 Comments   Posted in Blogging

Sekarang ni makin ramai yang cuba mencabar keyword Melayu Boleh.. hohoho ye la demi mempertabatkan Melayu dan jugak memenangi hadiah yang agak lumayan.. aku memang kagum la dengan mereka yang menganjurkan pertandingan SEO keyword Melayu Boleh ni.. satu inisiatif yang sangat baik diambil untuk memastikan nama Melayu tak tercemar dengan perkara-perkara yang kotor.. hohohoho ye la selama aku mengenali dunia internet aku sangat kenal dengan keyword Melayu boleh ni.. hohoho ye la zaman kejahilan dulu selalu jugak la google keyword ni.. dan yang pasti pelbagai laman web yang meggiurkan muncul.. hohoho itu cerita zaman jahiliah dulu beb.. makin meningkat dewasa terasa macam malu la plak keyword Melayu Boleh ni memaparkan web yang sedemikian.. Tapi ditegaskan disini.. post ini bukan bertujuan untuk menyertai pertualang keyword Melayu Boleh.. Read the rest of this entry »

mengenali kamen rider bersama topo…

May 9th, 2009 34 Comments   Posted in Reviews

hohoho setelah topik mengenali hello kitty menjadi perbualan hangat dikalangan gadis-gadis dan para jejaka di blog ni kini topo muncul lagi dengan satu lagi watak kegemaran yang menjadi kegilaan muda-mudi masa kini.. hohoho tak lain dan tak bukan Kamen Rider.. semenjak dua menjak ni memang cerita Kamen Rider menjadi sarapan pagi yang berkhasiat setiap hari.. dah seminggu kot aku tidur dengan cemerlangnya tidur pukul 12 bangun pukul 5.00 terus layan Kamen Rider.. jadi tanpa berlengah lagi mari mengenali Kamen Rider bersama topo.. hohoh Henshin!! Read the rest of this entry »