OG0-092 920-247 000-M05 070-554-Csharp 070-347 000-078 E20-370 310-615 000-M93 648-385 E10-001 132-S-1002.3 HSE-VS HP0-S20 HP2-Z26 C_TFIN22_64 C2140-052 650-179 251-311 HP0-277 000-021 50-832 000-960 M2040-723 000-582 MB2-700 000-446 RH302 1K0-001 646-361 920-110 310-502 000-558 HP0-791 250-101 310-081 70-595 A2010-591 270-131 251-504 070-281 HP2-E46 1Z1-023 6203.1 70-169 050-650 HP2-T13 000-314 074-924 C2090-913 P2070-071 1Z0-311 000-527 50-895 HP0-S21 70-284 1Z1-403 ST0-052 GB0-183 000-083 E20-611 310-011 922-101 9A0-154 920-181 C_TPLM30_65 70-548-VB 251-101 1Z0-035 MB4-873 HP0-J53 1Z1-216 00M-502 000-R06 MB3-529 ST0-202 CGEIT 3I0-008 1Z1-605 HP0-T01 PK0-002 000-704 GB0-323 HP2-Z06 C2020-701 642-873 070-446 70-238 1Z1-311 P2140-020 BI0-120 HP0-771 E20-070 HP0-601 200-101 HP0-S17 1Z0-873 70-332 642-522 bunga bakawali | topotato.com

bunga bakawali…

Masterpiece May 25th, 2009

ok kepada yang tak pernah tengok bunga bakawali ni aku nak tunjuk kat korang semua.. hoho bunga ni memang rare.. dia kembang tepat jam 12.00 malam lebih kurang.. nanti pagi dia layu.. aku satu keluarga tunggu bunga ni kembang.. dan aku telah submit gambar ni ke persetankan.com suatu ketika dulu.. macam mana kacak tak bunga ni..

bunga bakawali kembang waktu malam..

bunga bakawali kembang waktu pagi..

buat pengetahuan gambar ni diambil semasa aku belum memiliki dan mengenali apa itu DSLR.. hoho ya aku sedar gambar ni underexposed.. tak cukup cahaya.. hohoh aku memang gemar ambil gambar bunga-bunga ni.. heheh kalau nak tengok lebih banyak hasil fotografi flora topo.. nantikan kemunculan fo.topotato.com heheheh

15 Responses to “bunga bakawali…”

  1. eSempoi.com says:

    hohho…aku lagi suke arachis pintoi -sebab dier lawa dari jauh, kecik dan boleh dipijak-pijak,,

    [Reply]



  2. HuRuL_AiNi says:

    rupanya mmg ada bunga bakawali…aku ingat cuma utk penyedap lirik lagu je….haha

    [Reply]



  3. zariel says:

    macam menarik subdomain fo.topotato.com ko tu… heheh

    [Reply]



  4. Syam says:

    wuhuhu… sudah setup fotoblog. tinggal nak run je. cun beb!

    ps: Amik gambar bunga, lebih cun kalau pakai makro beb. Lagi impak gambar dia.

    pss: Takde duit nak beli makro lens, pakai extension tube je. Murah dan boleh ambil gambar kualiti makro gak.

    [Reply]



  5. nikillas says:

    tetibe teringat kat lagu syura nyanyi tu..

    bakawali hai bunga bawakali..
    mekar kembang di malam hari…
    di malam hari..
    cinta suci tidak di jual beli..
    tidak boleh bertukar ganti..
    bertukar ganti..

    ecececey…

    [Reply]



  6. Munirah Abd says:

    amik gambar bunga ni kuncup lak guane??

    [Reply]



  7. ubey says:

    topo. datang la kelantan. snap gambar bunga2 cik siti wan kembang

    [Reply]



  8. Rjuna says:

    Bang Topo saya nak gambar bunga Tuber Roses hoho

    [Reply]



  9. tra says:

    cantiknye…………….. HUHUHUHUHU

    [Reply]



  10. Fatin Pauzi says:

    Cantik2!

    [Reply]



  11. Active Blogger says:

    weh…topo…bunga nie banyak kat mana…kat mana diamnya…kat air ke kat darat… aku macam tak pernah nampak jek :-)

    [Reply]



  12. hazman aka species1980 says:

    Banyak betul kelopak bunga die nei….

    [Reply]



  13. chokilala says:

    betul la kata nikillas. aku tengok je title post ko tros aku teringat lagu syura dgn siti nordiana(kot?). mat bunga ko ni. hoho

    [Reply]



  14. Mr*Deeds says:

    Di rumah saya banyak saya tanam Pokok Bunga Bakawali. Pada bergunga, kadang-kadang dua kali setahun. Ia akan berbunga sehingga 30 hingga 40 kuntum banyaknya pada satu-satu pokok.

    Di rumah saya juga ada jenis Pokok Bakalwali satu yang kurang berbunga, dua tiga tahun berbungga sekali. Jenis ini bunganya sangat cantik mata memandang. Jenis satu lagi yang banyak berbunga sehingga tiap-tiap daunnya sampai ada tiga empat kuntum. Jenis banyak berbunga ini daunnya panjang dan lebarnya. Yang satu lagi kecil sedikit. Sekarang ini ia tidak berbunga lagi

    [Reply]



  15. Chris says:

    Saya sedang mencari bunga ini, boleh tak email saya jika ada yang kembang.

    [Reply]



Leave a Reply