football shirts cheap manchester united football shirts cheap england football shirts cheap real madrid football shirts cheap northern ireland football shirts cheap borussia dortmund football shirts cheap ac milan football shirts cheap inter milan football shirts cheap brazil football shirts cheap manchester city football shirts cheap arsenal football shirts European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china

bunga bakawali…

Masterpiece May 25th, 2009

ok kepada yang tak pernah tengok bunga bakawali ni aku nak tunjuk kat korang semua.. hoho bunga ni memang rare.. dia kembang tepat jam 12.00 malam lebih kurang.. nanti pagi dia layu.. aku satu keluarga tunggu bunga ni kembang.. dan aku telah submit gambar ni ke persetankan.com suatu ketika dulu.. macam mana kacak tak bunga ni..

bunga bakawali kembang waktu malam..

bunga bakawali kembang waktu pagi..

buat pengetahuan gambar ni diambil semasa aku belum memiliki dan mengenali apa itu DSLR.. hoho ya aku sedar gambar ni underexposed.. tak cukup cahaya.. hohoh aku memang gemar ambil gambar bunga-bunga ni.. heheh kalau nak tengok lebih banyak hasil fotografi flora topo.. nantikan kemunculan fo.topotato.com heheheh

15 Responses to “bunga bakawali…”

  1. eSempoi.com says:

    hohho…aku lagi suke arachis pintoi -sebab dier lawa dari jauh, kecik dan boleh dipijak-pijak,,

    [Reply]



  2. HuRuL_AiNi says:

    rupanya mmg ada bunga bakawali…aku ingat cuma utk penyedap lirik lagu je….haha

    [Reply]



  3. zariel says:

    macam menarik subdomain fo.topotato.com ko tu… heheh

    [Reply]



  4. Syam says:

    wuhuhu… sudah setup fotoblog. tinggal nak run je. cun beb!

    ps: Amik gambar bunga, lebih cun kalau pakai makro beb. Lagi impak gambar dia.

    pss: Takde duit nak beli makro lens, pakai extension tube je. Murah dan boleh ambil gambar kualiti makro gak.

    [Reply]



  5. nikillas says:

    tetibe teringat kat lagu syura nyanyi tu..

    bakawali hai bunga bawakali..
    mekar kembang di malam hari…
    di malam hari..
    cinta suci tidak di jual beli..
    tidak boleh bertukar ganti..
    bertukar ganti..

    ecececey…

    [Reply]



  6. Munirah Abd says:

    amik gambar bunga ni kuncup lak guane??

    [Reply]



  7. ubey says:

    topo. datang la kelantan. snap gambar bunga2 cik siti wan kembang

    [Reply]



  8. Rjuna says:

    Bang Topo saya nak gambar bunga Tuber Roses hoho

    [Reply]



  9. tra says:

    cantiknye…………….. HUHUHUHUHU

    [Reply]



  10. Fatin Pauzi says:

    Cantik2!

    [Reply]



  11. Active Blogger says:

    weh…topo…bunga nie banyak kat mana…kat mana diamnya…kat air ke kat darat… aku macam tak pernah nampak jek :-)

    [Reply]



  12. hazman aka species1980 says:

    Banyak betul kelopak bunga die nei….

    [Reply]



  13. chokilala says:

    betul la kata nikillas. aku tengok je title post ko tros aku teringat lagu syura dgn siti nordiana(kot?). mat bunga ko ni. hoho

    [Reply]



  14. Mr*Deeds says:

    Di rumah saya banyak saya tanam Pokok Bunga Bakawali. Pada bergunga, kadang-kadang dua kali setahun. Ia akan berbunga sehingga 30 hingga 40 kuntum banyaknya pada satu-satu pokok.

    Di rumah saya juga ada jenis Pokok Bakalwali satu yang kurang berbunga, dua tiga tahun berbungga sekali. Jenis ini bunganya sangat cantik mata memandang. Jenis satu lagi yang banyak berbunga sehingga tiap-tiap daunnya sampai ada tiga empat kuntum. Jenis banyak berbunga ini daunnya panjang dan lebarnya. Yang satu lagi kecil sedikit. Sekarang ini ia tidak berbunga lagi

    [Reply]



  15. Chris says:

    Saya sedang mencari bunga ini, boleh tak email saya jika ada yang kembang.

    [Reply]



Leave a Reply

cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap france football shirts  | cheap france football shirts  | cheap football shirts  | cheap real madrid football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  | cheap football shirts  |
70-410 exam  | 70-488 dumps  | 70-461 exam  | MB5-705 dumps  | 200-120 exam  | 70-486 dumps  | 70-411 exam  | 70-480 dumps  | 70-346 exam  | 70-462 dumps  | 70-347 exam  | 70-412 dumps  | 70-483 exam  | 70-417 dumps  | MB2-703 exam  | 70-331 dumps  | 220-802 exam  | C4040-252 dumps  | C_TADM51_731 exam  | 1Z0-061 dumps  | 70-487 exam  | 400-101 dumps  | CCD-410 exam  | 100-101 dumps  | MB2-700 exam  | 1Z0-060 dumps  | 70-463 exam  | EX200 dumps  | C4040-250 exam  | 300-115 dumps  | 640-554 exam  | 70-533 dumps  | 70-532 exam  | VCP550 dumps  | 1Z0-803 exam  | 220-801 dumps  | 300-101 exam  | 70-467 dumps  | CISSP exam  | SY0-401 dumps  | MB2-702 exam  | 640-911 dumps  | 74-335 exam  | 700-505 dumps  | 70-414 exam  | 810-401 dumps  | 700-501 exam  | CCA-500 dumps  | N10-005 exam  | 70-243 dumps  | E10-001 exam  | VCP-550 dumps  | 1Z0-062 exam  | 70-466 dumps  | 200-101 exam  | 70-489 dumps  | MB2-701 exam  | 640-864 dumps  | A00-211 exam  | C_TAW12_731 dumps  | 98-364 exam  | M70-201 dumps  | 70-413 exam  | EX0-001 dumps  | HP0-J73 exam  | ICBB dumps  | JN0-102 exam  | M70-301 dumps  | 640-461 exam  | MB6-871 dumps  | C_TFIN52_66 exam  | OG0-093 dumps  | 1Z0-144 exam  | M70-101 dumps  | 350-018 exam  | C_TSCM52_66 dumps  | C_A1FIN_10 exam  | EX300 dumps  | DEV-501 exam  | 70-680 dumps  | C_HANASUP_1 exam  | 312-50v8 dumps  | C2020-702 exam  | MB2-704 dumps  | MB7-701 exam  | SK0-003 dumps  | AWS-SysOps exam  | HP0-S41 dumps  | HP2-B115 exam  | C4040-251 dumps  | 101 exam  | 9L0-422 dumps  | 70-534 exam  | 98-349 dumps  | 70-341 exam  | 300-208 dumps  | 400-051 exam  | 98-365 dumps  | HP5-B04D exam  | PMP dumps  | 642-874 exam  | 70-332 dumps  | PRINCE2 exam  | 1Z0-051 dumps  | 1Z0-052 exam  | 1Z0-053 dumps  | 312-49v8 exam  | 74-343 dumps  | 74-697 exam  | 98-367 dumps  | ICGB exam  | SSCP dumps  | 9L0-012 exam  | 3002 dumps  | 3308 exam  | 3309 dumps  | 6209 exam  | 210-451 dumps  | 300-070 exam  | 300-075 dumps  | 300-085 exam  | 500-260 dumps  | 500-801 exam  | 700-201 dumps  | 700-703 exam  | 700-801 dumps  | 1Y0-201 exam  | 1Y0-301 dumps  | CAS-002 exam  | LX0-103 dumps  | LX0-104 exam  | CWSP-205 dumps  | E10-002 exam  | E20-026 dumps  | E22-258 exam  | ITILF dumps  | HP0-A113 exam  | HP0-D30 dumps  | HP0-S42 exam  | HP2-Z36 dumps  | C2030-284 exam  | C2070-991 dumps  | C2090-560 exam  | C2150-200 dumps  | C2180-410 exam  | C2210-422 dumps  | C4090-971 exam  | P2090-739 dumps  | CTFL_001 exam  | 010-150 dumps  | 101-400 exam  | 74-678 dumps  | 98-368 exam  | MB6-702 dumps  | MB6-703 exam  | NS0-157 dumps  | 1z0-400 exam  | 1z0-414 dumps  | 1z0-429 exam  | 1z0-430 dumps  | 1z0-432 exam  | 250-272 dumps  | ST0-304 exam  | VMCE_V8 dumps  | 1V0-601 exam  | 1V0-605 dumps  | VCAN610 exam  |