tarikh hari ibu 2009…

Reviews April 24th, 2009

>> Klik sini untuk Tarikh Hari Ibu bagi tahun 2010

hohoho pada mulanya aku ingatkan nak tulis post ni bila menjelang bulan Mei nanti.. tapi apakan daya.. hohoho saban hari cik google yang cun dan mengiurkan selalu membawa pelawat yang sibuk mencari pasal tarikh hari ibu 2009.. hoho memang terbukti orang Malaysia ni sangat sayang akan ibu mereka..hoho Melayu Boleh (xde kaitan..) jadi tanpa berlengah lagi topotato.com mempersembahkan tarikh hari ibu bagi tahun 2009 bukan sahaja bagi negara Malaysia malahan egara-negara lain yang tidak sama waktu dengannya.. hhoohoh

10 Mei 2009 (atau lebih tepat lagi.. adalah pada Ahad minggu kedua dalam bulan Mei)
bagi negara MALAYSIA, Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

3 Mei 2009 (Ahad pertama dalam bulan Mei) bagi negara Hungary, Lithuania, Portugal, Spain

24 Mei 2009 (Ahad terakhir dalam bulan Mei) bagi negara Algeria, Dominican Republic, France,Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

22 Mac 2009 bg negara Ireland, Nigeria, United Kingdom

12 Ogos 2009 bg negara Thailand yang juga merupakan tarikh lahir Queen Sirikit

22 Disember 2009 di Indonesia…

dan lain-lain lagi… sebenarnya ada banyak lagi negara dengan tarikh sambutan yang berbeza.. tapi aku sangat yakin korang pasti kurang berminat nak tau.. hoho tapi kalau kalian degil juga dan mahu mengetahui semuanya.. rajin-rajin la mengorat cik google..

p/s: ade lagi beberapa minggu lagi sebelum hari ibu ni.. hohoh sempat rasanya nak kumpul duit nak beli hadiah hari ibu.. ada apa-apa idea atau cadangan?

23 Responses to “tarikh hari ibu 2009…”

  1. ubey says:

    haha. tibe2 nk wt entri hari guru lakkkk. cepat2
    ———-
    topo: hohoho awal lg beb.. nnt da blan 6 buat la.. xpon ko buat psal hari jururawat..hohoho

    [Reply]



  2. adol says:

    huhuhuu sape x syg ibu.. hahahaha tapi mcm awl sangt ke.. huhuhu
    ———-
    topo: xde la awal pon beb.. hohoho permintaan dah tinggi…org kt UK dah sambut da.. hoohoho

    [Reply]



  3. shafie[dot]biz says:

    :ipin01: sayangi ibu anda…Syurga dibawah tapak kaki ibu..
    ———-
    topo: ya-ha!!! tepat sekali wahai en shafie..

    [Reply]



  4. humbleandmodest says:

    macam ulangan entry ko yang lama tu je…
    ahah!
    ———-
    topo: lalalala hohoh ni kira macam entry wajib tiap2 tahun la.. hohoho

    [Reply]



  5. abdusfauzi says:

    🙂 oh ibu – mamat, takde ke?

    [Reply]



  6. Kreuger says:

    oh hari ibu… aku pon tak terpikir lagi
    nak beli ape ar… erm.. beli telekung
    tak pon beli kain batik sutera pon elok
    gak topo.. ape kate nko?

    *betoi betoi betoi…
    ———-
    topo: hohoh nak kene cekau duit dulu dari sekarang..

    [Reply]



  7. loq says:

    semalam baru hari jadik ibu eden…
    hehe
    ———-
    topo: kem salam kat ibu ekau.. hohoho

    [Reply]



  8. |1f34|-|1r3 says:

    ok ler tuh…MEI dah tak lama dah…hehe
    ———-
    topo: yup tepat sekali.. hohooh

    [Reply]



  9. x-po says:

    15 mei besday aku..jgn lupa ye..hoho
    ———-
    topo: hohoh nanti buat la entry besar-besaran sempena bday ko.. hhoho contest ke..

    [Reply]



  10. pcuserz says:

    selamat hari-hari!
    sepatutnya sambut hari ibu setiap hari.
    betul tak?
    ———-
    topo: tapi bukan ke akan jadi lebih istimewa bila ditetapkan satu tarikh khas untuk sambut hari ibu ni.. hohho

    [Reply]



  11. bukn cIndEreLla says:

    Oic…buln ni dh ckup spesel tuk parent aku..my dad dob 14hb, my mum 22hb n diorg punye annvrsy 19hb..next month hr ibu..hr ayh bile top0? hihi~

    …aku xdpt hdiahkn dr segi benda utk thn ni..mgnggur..tp ksih syg sentiasa!!huhu~
    ———-
    topo: hari ayah bulan 6…

    [Reply]



  12. DeeMataQue says:

    selamat hari2 ibu…

    [Reply]



  13. titan says:

    hehe. mak aku selalu call aku waktu tu. mintak hadiah. hehe..:upin02:
    ———-
    topo: sebab dia tau anak dia ni kaya.. hohoho

    [Reply]



  14. alya says:

    tarikh hari ibu di malaysia berape ye..????alya dah lupa la…..

    [Reply]



  15. senapang says:

    tadi tgk video “surat seorang ibu” kat satu blog tu…tak ingat plak da close…terharu sgt..nak nangis..huhu

    pehtu teringat, abg topo ada post pasal tarikh hari ibu…

    cepat2 bukak balik blog abg topo…huhuhu

    [Reply]



  16. one_ne says:

    bagus la blog abg topo…ingat nak beli something utk ibu tp bajet x ada…tp x pa blh bg masa hari lahir atau ucap je..lgpun ada org ckp seseorang itu x perlukan hadiah asalkan kita ingat hari istimewa dia..betul x abg topo?

    [Reply]



  17. Leeya says:

    Selamat Hari Ibu…tuju khas buat ibuku..Zainun BT Ismail..
    Semoga ibu terus tabah,cekal,dan kuat dlm m’hadapi cabaran & dugaan…
    sayang ibu selamnya….
    TANPA IBU SIAPALAH KITA!!!!!!

    [Reply]



  18. syahmin says:

    :upin02::ipin02:

    skarang dh 6 mei….ari ahad ni dh…..x lama dh….bleh bg cadangan ckit hadiah apa yg sesuai abg topo?????

    [Reply]



  19. jelita says:

    hari ibu dah tiba sooo rasa cm xsabar jer nk buat suprise party untuk mama:kakros02:

    [Reply]



  20. Asikin says:

    Erm..cadg2 nk bli kan brg kemas.tp, harga mas mahal skang ni..nk bli jam.dah byk dah..nk bli set pinggan mgkuk pon dah ada…nk bli pisau satu set ke erk..or microwave..huhu.penin2 pk la.tolong pk kan..=)

    [Reply]



  21. byezura says:

    hehe..xsbar rsanya nk smbt ri ibu dgn mama..apa2 pn SELAMAT HARI IBU..

    [Reply]



  22. Saung Web says:

    Selamat hari ibu buat para ibu dan calon ibu.. kasih sayangmu tak hilang sepanjang hayat..
    Semoga Allah membalas semua pengorbananmu….. I love you Mother
    :kakros:

    [Reply]



  23. Hutabri ulfa says:

    :kakros02:
    Mad Hari IbU,,, Bu,, KSih Sayan Mue Kan Ku KenaNg sPAnjAng MAsa………..

    [Reply]



Leave a Reply