customize profile facebook menjadi lebih kacak bersama topo..

Reviews April 21st, 2009

hoho semenjak dua menjak ni aku semakin giat bermain facebook.. friendster memang aku dah tak sentuh langsung la.. hohoho tapi satu kelemahan yang aku kurang gemar pada facebook ni adalah ketidak boleh ubah profile facebook menjadi bling-bling.. hahaha tapi sekarang tidak lagi.. setelah aku ketemu aplikasi facebook yang bernama pagerage ini.. hohoh lihat la hasil pada profile aku ini..

facebook profile ku..

facebook profile ku..

tapi nak buat benda ni memerlukan satu plugin diinstall terlebih dahulu.. plugin itu diberi nama yoonto layers.. hoho mereka yang xde plugin ni tak boleh nak tengok profile aku yang cantik ini.. hahahahah pengguna IE tak perlu risau kerana yontoo layers juga boleh didapati untuk versi IE 7&8.. hohoh dan sudah semestinya firefox versi 3++.. yang lain-lain tu kirim salam je la.. hohoho

ok pasti korang dah tak sabar nak tahu cara nak customize profile kalian menjadi lebih kacak.. hahha ok caranya mudah sahaja.. perkara pertama yang perlu kalian lakukan adalah pergi ke aplikasi pagerage dia akan detect secara automatik browser apa yang kalian gunakan.. dan memaparkan toolbar ini untuk proses instalasi yontoo layers yang diceritakan sebelum ini.. hohoho sila klik toolbar itu untuk tujuan instalasi..

kalau pakai IE toolbar yontoo layers akan installkan plugin IE

kalau pakai IE toolbar yontoo layers akan installkan plugin IE

setelah anda berjaya install yontoo layers.. boleh la anda memilih design idaman hati untuk diletakkan di profile facebook anda.. hohohoh dan kemudian boleh la anda memperkacakkan profile facebook anda.. hohoho

buat masa sekarang hanya ada design yang telah disediakan oleh pagerage dan memerlukan instalasi yontoo layers.. tapi ini dah kira sebagai permulaan yang cukup baik.. hoho semoga di masa hadapan perkara ini dapat diatasi.. hohoho diingatkan sekali lagi.. tanpa yontoo layers plugin.. kita tak noleh view mereka yang customize profile facebook guna pagerage…

p/s: topo tak bertanggungjawab sekiranya kecacatan kekal berlaku kepada apa-apa atau sesiapa dalam usaha memperkacakkan profile facebook ini.. hohoho

23 Responses to “customize profile facebook menjadi lebih kacak bersama topo..”

  1. spatt says:

    profile aku still xde pape, leh la aku eksperimentasi mende alah nih..tapi mcm da bosan je ngan facebook..ape yg ko slalu wat kat facebook?men game eh?

    next post citer psl persona plak ar..hoho
    ———-
    topo: persona kurang menarik minat aku la.. hohoho nest post akan lebih sinis sikit.. heheheh

    [Reply]



  2. Ryehana says:

    hoho.. bagus la entry ni…

    cumanya aku xminat berfesbuk… 😛

    [Reply]



  3. nikillas says:

    waaaaah.. lawa siot.. nak try guna gak r..
    ———-
    topo: sila la cuba tanpa was-was.. hahah

    [Reply]



  4. Kreuger says:

    alamak… aku langsung tak tau pasal face book.
    lagi pon aku ni mane ade face yang nak tayang
    kat tenet ni.. haha bukan aku pames macam topo.
    hang lain ar… feeweeeetttt… awek pon ramai.

    kekeke.. jadi tak kesah ar kene ade face book ni.

    *sape lah aku kan… cume sorang yang huduh kat
    persada seni tanah air.

    P/S:- satu lagi spam adeh.. ya ampon.. sorry topo.
    nanti kasi tau ape kelebihan facebook ni boleh.
    Mesti ade ke? Sapa yang patut ade? Macam mane
    care die berkomunikasi? Macam mane die update?
    Boleh komen ke? Sapa golongan Face book ni?
    First Malaysian ade Face book tak?
    Ade alamat die? Die letak gambar Alt* ops…
    salah tanye… :ehsan01:
    ———-
    topo: hohoh berpinau-pinau bijik mata aku membaca comment ni.. hohoho

    [Reply]



  5. zool says:

    Boleh jadi kacak cam Prof Bakar ke bro???
    ha haha..
    kalau boleh aku nak join le facebook..
    ———-
    topo: aku tersangat la ingin tau apa hubungan ko dgan prof bakar ni.. hohoho

    [Reply]



  6. encikizzat says:

    So, user yg view profile fesbuk yg dah diperkacakkan tu..kene install plug in utk view laa?
    ini secara tdk langsung mmbantutkan usaha aku kearah itu..
    hee =)
    ———-
    topo: yup tepat sekali.. hohoh sebab tu la aku buat post ni.. utk promote ramai org install plugin tu..

    [Reply]



  7. KNizam says:

    haha ko mmg minat bling2 eh
    ———-
    topo: hoho aku sedang mencari bling2.. hohoho

    [Reply]



  8. fazarudin says:

    skang jugak aku nak try…bosanlah asyik kaler biru putih jerrr
    ———-
    topo: sila la cuba tanpa was-was.. hohoho

    [Reply]



  9. kanak-kanak riang says:

    for (aku_tak_bz=now; aku_tak_bz<=aku_bz; aku_tak_bz++)
    {
    if(tak_bz==tak_sibuk)
    aku+=mula_rasa_bosan;
    mula_rasa_bosan=ngantuk;
    ngantuk!=sqrt(tidur);

    else
    aku_sambung_study;
    }

    void aku_sambung_study(void)
    {
    belajar_C_programming;
    next_sem_belajar_C++_pulak;
    }

    [Reply]



  10. nazra says:

    bling bling di fb. tp rsa profile pn dh ok. bila byk bling2 jd mcm mespes lak ^_^
    ———-
    topo: itu la yg merisaukan aku jugak.. hohoho

    [Reply]



  11. alone says:

    wow. best. baru gempak skit profile fb. hahah :kakros:
    ———-
    topo: sebelum ni pon memang dah gempak pe.. hohoho

    [Reply]



  12. PapaBear says:

    ko memang rajin la topo!
    ———-
    topo: xde la rajin sangat.. ohohoh great to have you back papabear

    [Reply]



  13. c0mot says:

    wohohoho…[hee..ala2 topo]
    owhh….bru la facebook ku leh berwarna warni…..
    huuuuuu…thanx f0r the info……..
    ———-
    topo: no problemo.. ohohoho

    [Reply]



  14. shafie[dot]biz says:

    :ehsan01: dengan sombong dan bongkaknya aku berkata..ko citer lebih lnjt psl facebook ni…aku ader akaun nya..tp x pandai guna..
    ———-
    topo: dengan sombong dan bongkaknya aku xnak bg tau:> hahaha aku pon xberapa kenal sangat dengan si facebook ni la..

    [Reply]



  15. amoi says:

    baru test pasang and firefox aku jadi sekat2. firefox kos ekat2 tak?
    ———-
    topo: xpnah plak sekat2. ok je…

    [Reply]



  16. fara says:

    hoho. meriahlah facebook dgn kaler2 terang~

    [Reply]



  17. Adry says:

    owh… best jugak ni.. nanti nak try kat facebook aku lak.. hehehe… harap harap berjaya

    [Reply]



  18. ubey says:

    tapi saya suka profile yg sedia ada. haha. putih gtu. mst ko suke jawab kuiz ni kan. apakah nama kuih kamu

    [Reply]



  19. Anarm says:

    menarik.. tp rasa mcm xnk buat je..
    default profile FB aku dah sangkut2..
    kalo tukar2 mcm ko ajar mau jemm terus..
    hahahaha..

    ===
    kat FB aku suke main Pet Society..
    tp kucing aku dh lama x mandi.. hehe

    [Reply]



  20. zool says:

    Aku takde kaitan ngan Prof Bakar tu..
    tapi dia selalu datang meeting kat SUK..
    selalu la terserempak..
    Lagi plak muka dia selalu keluau suratkhabar ‘Melaka Hari INi’.. Tu yang famous tu..
    Er.. bini boss aku ada keje kat UTEM gak. tapi tak tau nama dia..

    [Reply]



  21. DeeMataQue says:

    aku dah lama ada acc facebook tapi x taunak guna haha…:upin02:

    [Reply]



  22. broskl says:

    time ko post N3 ni aku x kenal lagi FBook and Blog la topotato.. :mail01:

    [Reply]



  23. melinda says:

    so cute

    [Reply]



Leave a Reply