ST0-47X 1Y0-972 NS0-163 650-325 50-676 1Z1-516 C2180-374 CISSP-ISSAP HP0-Y40 70-467 9L0-408 070-576-Csharp A6030-041 50-694 A2090-421 50-664-(575b) 642-436 1Z0-861 000-567 HP2-E33 GB0-360 070-086 E20-326 250-310 CV0-001 CTAL-TM_Syll2012 642-091 HP0-J18 00M-198 COG-132 000-M39 000-773 200-500 600-199 FD0-210 000-740 050-886 000-798 70-227 510-702 HP0-Y29 C2070-588 133-S-713.4 000-816 C2150-533 070-444GB2312 1Z1-264 70-547-Csharp M2080-663 HP0-M19 156-515.65 1Z0-221 00M-656 074-139 1Z0-506 050-854 LOT-919 070-518 642-979 EE2-181 70-285 1Z0-007 EE0-200 CAT-160 642-887 920-461 C2180-271 MB6-285 1Z1-522 1Z1-215 77-888 50-708 000-598 510-015 C2010-656 074-325J BH0-013 ITIL 70-216 P2050-028 LOT-923 000-M76 C_TFIN52_05 HH0-250 EE0-503 050-649 E20-329 1Z1-858 HP2-H32 GCFA 000-M36 000-Z03 HP0-512 70-481 MB6-824 BAS-011 000-186 000-M23 HP2-Z30 A4040-121 1Z1-852 000-537 ST0-057 E20-547 MB3-533 C2010-574 HP2-T28 HP2-Z24 C2020-702 70-234 310-065BIG5 1Z1-860 EX300 650-368 070-462 HP0-091 LOT-981 700-302 mengenali Ultraman bersama topo.. hohoho | topotato.com

mengenali Ultraman bersama topo.. hohoho

Reviews March 13th, 2009

macam agak kebudak-budakkan tajuk entry ni hohoho aku sengaja buat macam tu untuk menunjukkan ni entry yang relax je.. hohoh tak payah nak bingit-bingitkan telinga macam post yang lepas.. kali ni aku nak kongsikan sedikit info berkenaan dengan satu lagi hero remaja kanak-kanak yang popular sejak dahulu kala lagi.. hohoh auto romen Ultraman.. hooho memang menjadi impian hampir semua kanak-kanak yang sezaman dengan aku untuk menjadi otromen ni.. hohoh ye la.. ramai sangat yang tanya.. bila dah besar nanti nak jadi apa.. hoho so aku jawab la nak jadi Ultraman.. hohohoh pada masa tu  aku rasa menatang tu la yang paling besar sekali dan sangat sesuai nak jadi bila dah BESAR.. hohoho

ultraman

ultraman

gambar diambil secara haram di photobucket berkat carian google…

ok sedikit info berkenaan dengan ultraman yang banyak sangat sedara-mara ni.. hooho sebenarnya pada awal pembabitan makhluk merah putih ni.. dia menggunakan nama Ultra Q tapi mungkin kerana nama tu agak kurang komersial lantas mereka pon buat la rebranding maka lahirla Ultraman.. hohoh dan mungkin sebab Tsuburaya Productions (syarikat yang terbitkan Ultraman) ni over excited dan banyak sangat idea maka wujud lebih dari 20 ultraman sejak dari zaman tok kadok 60-an hingga la sekarang ni.. hohoho ok ni list nama ultraman yang berjaya aku kesan..

  • Ultra Q * (1966)
  • Ultraman (1966–1967)
  • Ultra Seven (1967–1968)
  • Return of Ultraman (Kaettekita Ultraman, AKA: Ultraman Jack) (1971–1972)
  • Ultraman Ace (1972–1973)
  • Ultraman Taro (1973–1974)
  • Ultraman Leo (1974–1975)
  • The Ultraman (AKA: Ultraman Jonias) (1979–1980) anime series
  • Ultraman 80 (1980–1981)
  • Ultraman: Towards the Future (AKA: Ultraman Great) (1990) Co-production with Australia
  • Ultraman: The Ultimate Hero (AKA: Ultraman Powered) (1993) Co-production with USA
  • Ultraman Tiga (1996–1997)
  • Ultraman Dyna (1997–1998)
  • Ultraman Gaia (1998–1999)
  • Ultraseven’98 (1998) Direct-to-DVD series
  • Ultraseven’99 (1999) Direct-to-DVD series
  • Ultraman Neos (2000–2001) Direct-to-DVD series
  • Ultraman Cosmos (2001–2002)
  • Ultraseven Evolution (2002) Direct-to-DVD series
  • Ultra Q: Dark Fantasy * (2004)
  • Ultraman Nexus (2004–2005)
  • Ultraman Max (2005–2006)
  • Ultraman Mebius (2006–2007)
  • Ultraseven X (2007)
  • Ultra Galaxy Daikaijyu Battle (2007–2008)
  • Ultra Galaxy Daikaijyu Battle: Never Ending Odyssey (2008-2009)

dan tak lupa ultraman versi melayu hoho:

hohoh banyak giler.. aku stop tengok ultraman masa zaman-zaman ultraman dyna kot dulu.. hoho tak larat beb nak tgok citer tu.. plot dia sama je.. raksaksa serang Jepun.. pastu ada satu special force yang khas untuk belasah raksaksa dan wujud seorang Ultraman dari kalangan special force tu.. hoho bila saat genting Ultraman muncul selamatkan bumi.. hohoho lawan punya lawan sampai dah tak larat nanti lampu kat dada berkelip.. hoho pastu musnahkan raksaksa dengan satu serangan penamat.. hohoh bosan gila.. kalau dari awal dia bantai terus guna beam tu kan dah lama dah mati raksakasa tu.. hoho ni semua ni politik wang je ni.. :-?

hohoh macam dah lari tajuk je.. post yang asalnya bertujuan memperkenalkan Ultraman dah jadi post kutukan plak.. hoohho biarla… sekarang ni aku memang terasa nak jadi ultraman pon.. dengan asignment yang banyak.. hoho tambahan pula kau tengah mencari duit untuk pindahkan hosting yang hampir expired kurang dari 30 hari ni.. hoho rasanya kalau jadi Ultraman boleh buat duit tak? hohoho

25 Responses to “mengenali Ultraman bersama topo.. hohoho”

  1. zelo55 says:

    :upin02:
    waooo…otromen…

    ipin nak…

    ipin nak!!
    ———-
    topo: hoho aku pon nak jugak la… :ipin01:

    [Reply]



  2. abdfatah says:

    ahahahaa… otomen ke? berapa banyak punya nama otomen laa… lepas nih banyak lagi nama2 otomen tambahan yang mereka akan keluarkan.. style lawan pun macam biasa laaa dari dulu sampai sekarang… :upin01:
    ———-
    topo: yup.. hohoh sebab tu la aku dah lama bersara dalam arena otromen ni.. hohooh

    [Reply]



  3. stereotaip says:

    “….hoho ni semua ni politik wang je ni…..”

    topik terhangat sekarang..
    biar googleian sampai ke sini..
    haha~

    [Reply]



  4. pcuserz says:

    semoga topotato mendapat dana secukupnya utk pindah hosting!:fizi01:
    ———-
    topo: amin…

    [Reply]



  5. chokilala says:

    aku dedulu pun memang layan ultaraman ni dengan abang aku. macam2 ultraman aku kenal. ultraman biasa, bapak dia, mak dia. yang bertanduk, yang kaler lain. tapi aku dah tak ingat nama dah. haha

    walaupun jalan cerita memang dah boleh agak, tapi still suka tengok. aku tak berangan nak jadik ultraman. aku selalu berangan nak jadik doraemon/nobita. masa kecik2 aku pernah check laci meja aku. hoho :upin02:

    [Reply]



  6. nikillas says:

    dulu aku peminat fanatik otomen ni.. skarang dah kureng dah.. dah besar panjang dah.. tgk hagemaru plak.. hahaha..!!

    [Reply]



  7. wan says:

    mane layan ultramen..skrang ni kt wayang tgh tayang dragon ball..jom pi wayang ramai2..
    ———-
    topo: sori beb.. blog ni tak menyokong movie dragon ball itu.. hohoho kalau ada org nak belanja tgok pon aku fikir 4-5 kali dulu.. hohooh

    [Reply]



  8. alien13 says:

    :ehsan01:
    aku suka TARO~
    ———-
    topo: hoohoh taro la yang paling aku ingat…

    [Reply]



  9. M&H says:

    hohoho kisah ultraman.. tak dapat aku lupakan sbb zaman aku tgk ultraman adalah pada:

    Ultraman Ace (1972–1973) sehingga la ke Ultraman: Towards the Future (AKA: Ultraman Great) (1990) Co-production with Australia

    sangat best layan ultraman ace… & ultraman great… tapi citer ultaman start merapu zaman Ultraman Tiga (1996–1997)hingga la kini… langsung takleh blah dengan ultraman tersebut… hohoho…

    psstt: korang ingat lagi tak citer anime “Ultraman Kids”.. ala yg ultraman pendek2 tuh…

    [Reply]



  10. M&H says:

    tambahan² neh….

    1. ultraman family:
    http://imagehost.kraetiv.net/images/sdluyt1jyvb7e150ux0q.jpg

    2. ultraman menghadiri majlis:
    http://imagehost.kraetiv.net/images/d9ja7use3aojvw5bl8f1.jpg

    3. ultraman ace:

    hahaha….
    ———-
    topo: aish promot kraetiv image hosting nampaknya.. hohooh

    [Reply]



  11. kanak-kanak rebina says:

    saye suke otromen great.. :fizi01:
    ———-
    topo: hohoh otromen tu dah di luar pengetahuan aku. hohoo

    [Reply]



  12. Uncle G says:

    erkhh.. ultraman.. dari kecik lagi pakcik memang minat ultraman nie… paling sempoi tgk ultraking

    [Reply]



  13. Khai says:

    Hehehe.. teringat nostalgia aku dan ultraman time kecik2 dulu.. skang dah besar, otomen pun dah benci nengok muka aku… aku lagi la benci ngk muka dia.. hehehehe…

    [Reply]



  14. ika says:

    adik2 sk sgt la dgn otomen ni…cd tiap2 bln beli. bukan setakat beli,borong skalik kat kedai cd tuh huhu tp skrg dah stop kot beli cd sbb mak tak bagi. cd tu tak lama patah riuk mcm raksasa kena belasah. dorg igt dorg otomen ke hape…
    ———-
    topo: hohoh pasni sebagai kakak yg mithali bagi la adik2 ko tgok otromen kat utube plak. hohoho

    [Reply]



  15. incik.keiroro says:

    hahaha….

    best betul posting nih….

    cmner la leh dpt idea wat posting cmni….

    btw, video uh ta bole bla btol r….
    ———-
    topo: xde la best sangat pon.. hohoh banyak lagi post yang best… xcaya pi tgok kat archeive.. hohoho

    [Reply]



  16. alone says:

    memang lama betul ultraman ni. sampai dah beranak pinak. haha :ipin02:
    ———-
    topo: tu la psal.. hoho da tak larat da nak layan…

    [Reply]



  17. wan says:

    ntah la encik topo…aku tak tengok lagi tp review sume ckp cite dragon ball cam hampeh…malas gak aku nk crite tu…:ipin01:
    ———-
    topo: bila dia dedahkan pelakon je pon aku dah ban dah citer ni.. hohoho

    [Reply]



  18. kopok says:

    :fizi01: pah ni ko cite susulgalur kluangman, cicakman plak. aKU PON xtau susurgalur otroman ni

    [Reply]



  19. billy says:

    hahaha
    ko yang menulis post ni msti stok kaki lawak kat skolah ni
    haha
    kewl seyh

    [Reply]



  20. bd fabregas says:

    aku layan dulu ultraman ace ngan taro.. x silap aku bapak ultraman tanduk ke atas pastu mak dia lak tanduk ke bawah kn??

    [Reply]



  21. twenty-six says:

    banyak juga versi ultraman ni ek..jepun asik guna formula pertarungan yang sama jer untuk semua versi ultraman derang.bosan juga sebab jarang yang ada anti-klimaks hehehe

    maklumat dari wiki mengatakan Tsuburaya co. ada kes dengan sebuah syarikat di Thailand mengenai lesen hakmilik ikon ini diluar jepun kan?

    [Reply]



  22. kipas says:

    yeah!! hidup ultraman!! aku pong tgk citer ultraman sampai dyna… dah plot pong same jerk… tp… bile tgk balek… terpikir lak… awat citer cm nie aku buleh minat erk… lalala~
    ———-
    topo: tu la pasal.. hoho aku pon masih tertanya-tanya…

    [Reply]



  23. titan says:

    hoho. ultraman ace la…:ipin02:

    [Reply]



  24. awin says:

    otromen taro,gaia,dyna et,tiga,nexus..:ipin01:
    sumer sye tengok:ipin02:

    [Reply]



  25. elverra says:

    aku start nengok dari ultraman hayata..perhh best gila sampai ponteng klas agama..skang masih lagi layan..

    [Reply]



Leave a Reply