football shirts cheap manchester united football shirts cheap england football shirts cheap real madrid football shirts cheap northern ireland football shirts cheap borussia dortmund football shirts cheap ac milan football shirts cheap inter milan football shirts cheap brazil football shirts cheap manchester city football shirts cheap arsenal football shirts European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china

mengenali Ultraman bersama topo.. hohoho

Reviews March 13th, 2009

macam agak kebudak-budakkan tajuk entry ni hohoho aku sengaja buat macam tu untuk menunjukkan ni entry yang relax je.. hohoh tak payah nak bingit-bingitkan telinga macam post yang lepas.. kali ni aku nak kongsikan sedikit info berkenaan dengan satu lagi hero remaja kanak-kanak yang popular sejak dahulu kala lagi.. hohoh auto romen Ultraman.. hooho memang menjadi impian hampir semua kanak-kanak yang sezaman dengan aku untuk menjadi otromen ni.. hohoh ye la.. ramai sangat yang tanya.. bila dah besar nanti nak jadi apa.. hoho so aku jawab la nak jadi Ultraman.. hohohoh pada masa tu  aku rasa menatang tu la yang paling besar sekali dan sangat sesuai nak jadi bila dah BESAR.. hohoho

ultraman

ultraman

gambar diambil secara haram di photobucket berkat carian google…

ok sedikit info berkenaan dengan ultraman yang banyak sangat sedara-mara ni.. hooho sebenarnya pada awal pembabitan makhluk merah putih ni.. dia menggunakan nama Ultra Q tapi mungkin kerana nama tu agak kurang komersial lantas mereka pon buat la rebranding maka lahirla Ultraman.. hohoh dan mungkin sebab Tsuburaya Productions (syarikat yang terbitkan Ultraman) ni over excited dan banyak sangat idea maka wujud lebih dari 20 ultraman sejak dari zaman tok kadok 60-an hingga la sekarang ni.. hohoho ok ni list nama ultraman yang berjaya aku kesan..

  • Ultra Q * (1966)
  • Ultraman (1966–1967)
  • Ultra Seven (1967–1968)
  • Return of Ultraman (Kaettekita Ultraman, AKA: Ultraman Jack) (1971–1972)
  • Ultraman Ace (1972–1973)
  • Ultraman Taro (1973–1974)
  • Ultraman Leo (1974–1975)
  • The Ultraman (AKA: Ultraman Jonias) (1979–1980) anime series
  • Ultraman 80 (1980–1981)
  • Ultraman: Towards the Future (AKA: Ultraman Great) (1990) Co-production with Australia
  • Ultraman: The Ultimate Hero (AKA: Ultraman Powered) (1993) Co-production with USA
  • Ultraman Tiga (1996–1997)
  • Ultraman Dyna (1997–1998)
  • Ultraman Gaia (1998–1999)
  • Ultraseven’98 (1998) Direct-to-DVD series
  • Ultraseven’99 (1999) Direct-to-DVD series
  • Ultraman Neos (2000–2001) Direct-to-DVD series
  • Ultraman Cosmos (2001–2002)
  • Ultraseven Evolution (2002) Direct-to-DVD series
  • Ultra Q: Dark Fantasy * (2004)
  • Ultraman Nexus (2004–2005)
  • Ultraman Max (2005–2006)
  • Ultraman Mebius (2006–2007)
  • Ultraseven X (2007)
  • Ultra Galaxy Daikaijyu Battle (2007–2008)
  • Ultra Galaxy Daikaijyu Battle: Never Ending Odyssey (2008-2009)

dan tak lupa ultraman versi melayu hoho:

hohoh banyak giler.. aku stop tengok ultraman masa zaman-zaman ultraman dyna kot dulu.. hoho tak larat beb nak tgok citer tu.. plot dia sama je.. raksaksa serang Jepun.. pastu ada satu special force yang khas untuk belasah raksaksa dan wujud seorang Ultraman dari kalangan special force tu.. hoho bila saat genting Ultraman muncul selamatkan bumi.. hohoho lawan punya lawan sampai dah tak larat nanti lampu kat dada berkelip.. hoho pastu musnahkan raksaksa dengan satu serangan penamat.. hohoh bosan gila.. kalau dari awal dia bantai terus guna beam tu kan dah lama dah mati raksakasa tu.. hoho ni semua ni politik wang je ni.. :-?

hohoh macam dah lari tajuk je.. post yang asalnya bertujuan memperkenalkan Ultraman dah jadi post kutukan plak.. hoohho biarla… sekarang ni aku memang terasa nak jadi ultraman pon.. dengan asignment yang banyak.. hoho tambahan pula kau tengah mencari duit untuk pindahkan hosting yang hampir expired kurang dari 30 hari ni.. hoho rasanya kalau jadi Ultraman boleh buat duit tak? hohoho

25 Responses to “mengenali Ultraman bersama topo.. hohoho”

  1. zelo55 says:

    :upin02:
    waooo…otromen…

    ipin nak…

    ipin nak!!
    ———-
    topo: hoho aku pon nak jugak la… :ipin01:

    [Reply]



  2. abdfatah says:

    ahahahaa… otomen ke? berapa banyak punya nama otomen laa… lepas nih banyak lagi nama2 otomen tambahan yang mereka akan keluarkan.. style lawan pun macam biasa laaa dari dulu sampai sekarang… :upin01:
    ———-
    topo: yup.. hohoh sebab tu la aku dah lama bersara dalam arena otromen ni.. hohooh

    [Reply]



  3. stereotaip says:

    “….hoho ni semua ni politik wang je ni…..”

    topik terhangat sekarang..
    biar googleian sampai ke sini..
    haha~

    [Reply]



  4. pcuserz says:

    semoga topotato mendapat dana secukupnya utk pindah hosting!:fizi01:
    ———-
    topo: amin…

    [Reply]



  5. chokilala says:

    aku dedulu pun memang layan ultaraman ni dengan abang aku. macam2 ultraman aku kenal. ultraman biasa, bapak dia, mak dia. yang bertanduk, yang kaler lain. tapi aku dah tak ingat nama dah. haha

    walaupun jalan cerita memang dah boleh agak, tapi still suka tengok. aku tak berangan nak jadik ultraman. aku selalu berangan nak jadik doraemon/nobita. masa kecik2 aku pernah check laci meja aku. hoho :upin02:

    [Reply]



  6. nikillas says:

    dulu aku peminat fanatik otomen ni.. skarang dah kureng dah.. dah besar panjang dah.. tgk hagemaru plak.. hahaha..!!

    [Reply]



  7. wan says:

    mane layan ultramen..skrang ni kt wayang tgh tayang dragon ball..jom pi wayang ramai2..
    ———-
    topo: sori beb.. blog ni tak menyokong movie dragon ball itu.. hohoho kalau ada org nak belanja tgok pon aku fikir 4-5 kali dulu.. hohooh

    [Reply]



  8. alien13 says:

    :ehsan01:
    aku suka TARO~
    ———-
    topo: hoohoh taro la yang paling aku ingat…

    [Reply]



  9. M&H says:

    hohoho kisah ultraman.. tak dapat aku lupakan sbb zaman aku tgk ultraman adalah pada:

    Ultraman Ace (1972–1973) sehingga la ke Ultraman: Towards the Future (AKA: Ultraman Great) (1990) Co-production with Australia

    sangat best layan ultraman ace… & ultraman great… tapi citer ultaman start merapu zaman Ultraman Tiga (1996–1997)hingga la kini… langsung takleh blah dengan ultraman tersebut… hohoho…

    psstt: korang ingat lagi tak citer anime “Ultraman Kids”.. ala yg ultraman pendek2 tuh…

    [Reply]



  10. M&H says:

    tambahan² neh….

    1. ultraman family:
    http://imagehost.kraetiv.net/images/sdluyt1jyvb7e150ux0q.jpg

    2. ultraman menghadiri majlis:
    http://imagehost.kraetiv.net/images/d9ja7use3aojvw5bl8f1.jpg

    3. ultraman ace:

    hahaha….
    ———-
    topo: aish promot kraetiv image hosting nampaknya.. hohooh

    [Reply]



  11. kanak-kanak rebina says:

    saye suke otromen great.. :fizi01:
    ———-
    topo: hohoh otromen tu dah di luar pengetahuan aku. hohoo

    [Reply]



  12. Uncle G says:

    erkhh.. ultraman.. dari kecik lagi pakcik memang minat ultraman nie… paling sempoi tgk ultraking

    [Reply]



  13. Khai says:

    Hehehe.. teringat nostalgia aku dan ultraman time kecik2 dulu.. skang dah besar, otomen pun dah benci nengok muka aku… aku lagi la benci ngk muka dia.. hehehehe…

    [Reply]



  14. ika says:

    adik2 sk sgt la dgn otomen ni…cd tiap2 bln beli. bukan setakat beli,borong skalik kat kedai cd tuh huhu tp skrg dah stop kot beli cd sbb mak tak bagi. cd tu tak lama patah riuk mcm raksasa kena belasah. dorg igt dorg otomen ke hape…
    ———-
    topo: hohoh pasni sebagai kakak yg mithali bagi la adik2 ko tgok otromen kat utube plak. hohoho

    [Reply]



  15. incik.keiroro says:

    hahaha….

    best betul posting nih….

    cmner la leh dpt idea wat posting cmni….

    btw, video uh ta bole bla btol r….
    ———-
    topo: xde la best sangat pon.. hohoh banyak lagi post yang best… xcaya pi tgok kat archeive.. hohoho

    [Reply]



  16. alone says:

    memang lama betul ultraman ni. sampai dah beranak pinak. haha :ipin02:
    ———-
    topo: tu la psal.. hoho da tak larat da nak layan…

    [Reply]



  17. wan says:

    ntah la encik topo…aku tak tengok lagi tp review sume ckp cite dragon ball cam hampeh…malas gak aku nk crite tu…:ipin01:
    ———-
    topo: bila dia dedahkan pelakon je pon aku dah ban dah citer ni.. hohoho

    [Reply]



  18. kopok says:

    :fizi01: pah ni ko cite susulgalur kluangman, cicakman plak. aKU PON xtau susurgalur otroman ni

    [Reply]



  19. billy says:

    hahaha
    ko yang menulis post ni msti stok kaki lawak kat skolah ni
    haha
    kewl seyh

    [Reply]



  20. bd fabregas says:

    aku layan dulu ultraman ace ngan taro.. x silap aku bapak ultraman tanduk ke atas pastu mak dia lak tanduk ke bawah kn??

    [Reply]



  21. twenty-six says:

    banyak juga versi ultraman ni ek..jepun asik guna formula pertarungan yang sama jer untuk semua versi ultraman derang.bosan juga sebab jarang yang ada anti-klimaks hehehe

    maklumat dari wiki mengatakan Tsuburaya co. ada kes dengan sebuah syarikat di Thailand mengenai lesen hakmilik ikon ini diluar jepun kan?

    [Reply]



  22. kipas says:

    yeah!! hidup ultraman!! aku pong tgk citer ultraman sampai dyna… dah plot pong same jerk… tp… bile tgk balek… terpikir lak… awat citer cm nie aku buleh minat erk… lalala~
    ———-
    topo: tu la pasal.. hoho aku pon masih tertanya-tanya…

    [Reply]



  23. titan says:

    hoho. ultraman ace la…:ipin02:

    [Reply]



  24. awin says:

    otromen taro,gaia,dyna et,tiga,nexus..:ipin01:
    sumer sye tengok:ipin02:

    [Reply]



  25. elverra says:

    aku start nengok dari ultraman hayata..perhh best gila sampai ponteng klas agama..skang masih lagi layan..

    [Reply]



Leave a Reply

cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  |
cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  |
70-410 exam  | 70-488 dumps  | 70-461 exam  | MB5-705 dumps  | 200-120 exam  | 70-486 dumps  | 70-411 exam  | 70-480 dumps  | 70-346 exam  | 70-462 dumps  | 70-347 exam  | 70-412 dumps  | 70-483 exam  | 70-417 dumps  | MB2-703 exam  | 70-331 dumps  | 220-802 exam  | C4040-252 dumps  | C_TADM51_731 exam  | 1Z0-061 dumps  | 70-487 exam  | 400-101 dumps  | CCD-410 exam  | 100-101 dumps  | MB2-700 exam  | 1Z0-060 dumps  | 70-463 exam  | EX200 dumps  | C4040-250 exam  | 300-115 dumps  | 640-554 exam  | 70-533 dumps  | 70-532 exam  | VCP550 dumps  | 1Z0-803 exam  | 220-801 dumps  | 300-101 exam  | 70-467 dumps  | CISSP exam  | SY0-401 dumps  | MB2-702 exam  | 640-911 dumps  | 74-335 exam  | 700-505 dumps  | 70-414 exam  | 810-401 dumps  | 700-501 exam  | CCA-500 dumps  | N10-005 exam  | 70-243 dumps  | E10-001 exam  | VCP-550 dumps  | 1Z0-062 exam  | 70-466 dumps  | 200-101 exam  | 70-489 dumps  | MB2-701 exam  | 640-864 dumps  | A00-211 exam  | C_TAW12_731 dumps  | 98-364 exam  | M70-201 dumps  | 70-413 exam  | EX0-001 dumps  | HP0-J73 exam  | ICBB dumps  | JN0-102 exam  | M70-301 dumps  | 640-461 exam  | MB6-871 dumps  | C_TFIN52_66 exam  | OG0-093 dumps  | 1Z0-144 exam  | M70-101 dumps  | 350-018 exam  | C_TSCM52_66 dumps  | C_A1FIN_10 exam  | EX300 dumps  | DEV-501 exam  | 70-680 dumps  | C_HANASUP_1 exam  | 312-50v8 dumps  | C2020-702 exam  | MB2-704 dumps  | MB7-701 exam  | SK0-003 dumps  | AWS-SysOps exam  | HP0-S41 dumps  | HP2-B115 exam  | C4040-251 dumps  | 101 exam  | 9L0-422 dumps  | 70-534 exam  | 98-349 dumps  | 70-341 exam  | 300-208 dumps  | 400-051 exam  | 98-365 dumps  | HP5-B04D exam  | PMP dumps  | 642-874 exam  | 70-332 dumps  | PRINCE2 exam  | 1Z0-051 dumps  | 1Z0-052 exam  | 1Z0-053 dumps  | 312-49v8 exam  | 74-343 dumps  | 74-697 exam  | 98-367 dumps  | ICGB exam  | SSCP dumps  | 9L0-012 exam  | 3002 dumps  | 3308 exam  | 3309 dumps  | 6209 exam  | 210-451 dumps  | 300-070 exam  | 300-075 dumps  | 300-085 exam  | 500-260 dumps  | 500-801 exam  | 700-201 dumps  | 700-703 exam  | 700-801 dumps  | 1Y0-201 exam  | 1Y0-301 dumps  | CAS-002 exam  | LX0-103 dumps  | LX0-104 exam  | CWSP-205 dumps  | E10-002 exam  | E20-026 dumps  | E22-258 exam  | ITILF dumps  | HP0-A113 exam  | HP0-D30 dumps  | HP0-S42 exam  | HP2-Z36 dumps  | C2030-284 exam  | C2070-991 dumps  | C2090-560 exam  | C2150-200 dumps  | C2180-410 exam  | C2210-422 dumps  | C4090-971 exam  | P2090-739 dumps  | CTFL_001 exam  | 010-150 dumps  | 101-400 exam  | 74-678 dumps  | 98-368 exam  | MB6-702 dumps  | MB6-703 exam  | NS0-157 dumps  | 1z0-400 exam  | 1z0-414 dumps  | 1z0-429 exam  | 1z0-430 dumps  | 1z0-432 exam  | 250-272 dumps  | ST0-304 exam  | VMCE_V8 dumps  | 1V0-601 exam  | 1V0-605 dumps  | VCAN610 exam  |