kalau aku dah tiada nanti macam mana ek….

Life March 30th, 2009

sekadar post ringkas ye… beberapa hari yang lepas, khamis malam jumaat untuk lebih tepat lagi.. aku membaca tweet dari abdus berkenaan dengan seorang rakan kami di sekolah dulu terlibat dengan kemalangan dan meninggal dunia.. masa tu pukul 3.00 rasanya.. tu pon aku dapat tahu melalui twitter.. menyesal rasanya aku tak on twitter awal-awal.. puas aku try cari semua contact member-member sekolah aku tapi semuanya gagal mungkin semuanya dah tidur masa pukul 3.00 tu.. cari punya cari nasib baik jumpa sorang member yg on facebook.. baru la aku dapat tahu hal sebenar.. serious aku agak down pasal berita ni.. walaupun aku tak berapa rapat sangat dengan dia masa sekolah dulu.. rapat masa f5 je sebab sama kelas.. tapi dia memang orang yang aku amat kagumi semasa di sekolah dulu.. dan aku sangat nak lihat apa yang jadi pada dia bila dia dewasa nanti.. tapi apakan daya.. Allah lebih sayangkan dia.. Al-Fatihah buat sahabatku

Mohamad Sulaiman bin Rahman
(2 Januari 1988 – 26 Mac 2009)

Keratan akhbar:

kejadian ni sangat menginsafkan aku.. macam mana la bila aku pulak yang pergi nanti ye….

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

24 Responses to “kalau aku dah tiada nanti macam mana ek….”

  1. x-po says:

    tak sangka plak dia tu kwn ko bro..aku bc paper tu…salam takziah utk family dia..pe2 pun, kita hndaklah sntiasa berdoa smoga dipanjangkan umur
    ———-
    topo: aku pon xsangka gak beb…

    [Reply]



  2. Life 4 Hire says:

    sabar jer la topo…nak wat camana..Allah lebih sayangkan dia…sama-sama la kita berdoa semoga roh arwah dicucuri rahmat..
    ———–
    topo: awalnya ak x apa2 weh.. tp bila ingat2 balik sebak gak la…

    [Reply]



  3. Khai says:

    Aku x leh bayang kalau aku di tempat ko.. aku x pernah ada pengalaman kehilangan rakan2 terdekat mahupun keluarga.. mesti terkenang2 dulu punya memory.. hurmm..

    Alfatihah ntuk sahabatmu. Semoga Allahyarham dicucuri rahmat ke atas roh-nya

    🙁

    [Reply]



  4. alien13 says:

    teringat kat kawan aku dulu..
    die meninggal mase darjah 5..
    penyakit leukimia..

    [Reply]



  5. zariel says:

    Al-Fatihah… semoga rohnya dicuccuri rahmat Ilahi…

    [Reply]



  6. CypherHackz says:

    Tu la orang kata. Malang tak berbau. Dekat mana2 sahaja boleh berlaku kemalangan.

    [Reply]



  7. HuRuL_AiNi says:

    salam takziah…
    hidup itu insyaAllah, tapi mati itu pasti….yang berbeza hanya masa…
    be strong my friend 🙂 Allah lebih sayangkan dia. Kita kan dunia ni hanya mampu untuk doa je 🙂

    [Reply]



  8. menteil says:

    saba je la….
    takziah untuk keluarga..

    myb aku tak rasa apa2 sebab aku dah lali..
    aku dah hilang 3 member..
    semua sbb eksiden…

    [Reply]



  9. kipas says:

    salam takziah…
    setiap yg idup pasti akan mati…
    semua tu ketentuan Ilahi…

    [Reply]



  10. epenlavia says:

    aku call ko tp ko x angkat pn..aku ngan dak2 ni kat hospital melaka..dpt gak tgok jenazah..btol x ni nombor ko? 013********
    ———-
    topo: btol.. ko call aku pagi tu ke? sorry r beb.. aku ingat cg fida yg call aku sebab ade 5 miss call dari dia tanya pasal arwah leman..

    [Reply]



  11. fendy says:

    ajal maut di tgn tuhan.

    [Reply]



  12. loq says:

    alfatihah kepada beliau

    [Reply]



  13. Callister says:

    al fatihah..
    allah swt lebih sayangkan dia..
    kita yang idup ni, teruskn idup k..

    [Reply]



  14. hady says:

    al fatihah untuk arwah
    dan salam takziah untuk keluarga mangsa

    [Reply]



  15. Kill-Vearn says:

    Innalillahi wainna ilai hirojiuun…
    setiap yang hidup pasti akan mati…
    Al-Fatihah untuk arwah kawan kamu tu…
    moga dia ditempatkan dalam golongan yang beriman…

    Dan ingatlah tatkala jatuh sehelai dari daun di pohon yang besar di Arasy Allah, dan pada daun itu tercatat namamu, maka bersiap sedialah kamu kerna masa untuk kamu hidup mungkin tinggal 40 hari, 30 hari, seminggu ataupun sehari lagi.. maka ketahuilah bahawa saat itu tak akan ada masa untuk melewatkan atau mengawalkan saat kematianmu…

    moga2 kita dapat beramal dan sentiasa dalam ampunan Allah SWT…

    [Reply]



  16. DeeMataQue says:

    sebak teringat kisah dulu –

    [Reply]



  17. Jaws says:

    erm..
    aku sedey gak…
    seriusly aku tak bajet lgsg Arwah Leman akan pergi secepat ini..
    dulu masa kat sekolah teringat perangai dia..
    masa aku jadi presiden PRS, dia jadi comittee…
    dari situ aku kenal die lebih dekat..
    Yang aku tak boleh lupa time die dgn PKBM dia..
    Memang sangat berkaliber..
    memang dulu selalu terfikir apa yang dia akan jadi bila dah besar..
    tapi tula…hidup ini sekejap sangat..
    Tuhan boleh ambil kita bila bila masa..
    Semoga rohnya di cucuri rahmat..
    sesungguhnya dari Allah kita datang,
    dan kepadaNya kita kembali..

    [Reply]



  18. blowie says:

    alfatihah…

    [Reply]



  19. alone says:

    eh. kawan kau rupanya. Innalillah..

    salam takziah.

    kita yang masih hidup ni.. Insaflah dan amik iktibar.

    [Reply]



  20. GreenLava says:

    alfatihah..
    dan takziah untuk keluarga.
    Arwah berempat tu kawan anak sedara saya, satu U.
    Menurutnya kereta arwah berhenti di traffic light. Bila lampu hijau mereka terus jalan, tanpa sedari ada treler yang jump red light.

    [Reply]



  21. ida says:

    Assalamualaikum adik, akak kakak Arwah…
    Percayala…kami pun nk tgk arwah besar.Now i try to do a journal on Arwah… tp baru akak sedar, hampir separuh hayat Arwah dihabiskan jauh dr family.. tak banyak yang akak ade… so kalau adik atau kawan2 adik yang ada sebarang words on Arwah, photos or good memories yg adik2 nk kongsikan dgn kami sekeluarga, akak minta alamatkan ke rumah akak:- Nur Shuhaida Rahman,102 Jalan SP 2/4, Seri Pristana, 47000 Sg. Buloh or email: eida_adie21@yahoo.com.
    terima kasih dan akak minta halalkan dan maafkan Arwah sepanjang hayatnya.

    [Reply]



  22. pcuserz says:

    salam takziah..

    [Reply]



  23. ChEpOt says:

    in a blink of an eye….
    u leave us without saying gudbye…
    gonna miss u much bro~~~
    we’ll always be….
    Mohd Sulaiman Rahman
    1AB-3AB(2001-2003)
    4H-5H(2004-2005)
    ———-
    topo: correction pot.. 4H-5H (2004-2005)

    [Reply]



  24. Siti says:

    Hi dik, Akak Kakak Arwah Leman Yang Sulong… Dialah satu-satunya adik lelaki akak…. tak tau mcmmana nak tulis perasaan akak kehilangan arwah…. Sampai hari ni akak tak boleh lupa call yg akak terima mengatakan dia dah tiada. He was an amazing person and of course I am so lucky to have him as my little brother. Thanks to all of you for being his friend. Akak cuma pohon kepada sesiapa saksi kejadian hubungilah kami (019-3815901), bantulah siasatan… Bukan untuk mencari kesalahan tetapi untuk mendapatkan kebenaran…

    [Reply]



Leave a Reply