gambar pertama topo dengan DSLR..

Masterpiece March 19th, 2009

hoho sekarang ni dah hampir 2 bulan aku memiliki dslr canon eos 450D yang aku belum namakan lagi.. tapi aku masih belum paparkan gambar-gambar aku kat alam maya ni.. hohoh so hari ni aku nak tunjukkan gambar-gambar bangunan bersejarah.. hohoh gambar-gambar pertama aku bereksperimentasi dengan dslr.. hohoh nak komen.. silakan.. tapi dingatkan bahawa ni gambar yang dambil sewaktu awal pembabitan dulu.. hohoh sekarang pon lebih kurang jugak.. hehehe 5 keping je cukup ek.. nanti-nanti la aku letak lagi.. kalo letak banyak-banyak pon buat slow loading je..

hohoho saudara hydir ade bg aku komen yg agak membina.. yang kononnya nak sponsor usaha mencari RM65 aku sebagai balasan meletakkan iklan KBsoccernet kat sidebar…  hohoho jika benar apa yang dikhabarkan.. sila contact aku.. hohoh kalau ada yang lain nak offer pon aku on je.. sekarang ni hits ke topotato.com dah mencecah 600-700 unique hits based on nuffnang stats + 500-600 unique hits based on google analytics… hohoho

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

25 Responses to “gambar pertama topo dengan DSLR..”

  1. sue says:

    hohohoo..leh tahan gak ko amik gambar..

    pss..ada kah aku org first komen ni..

    [Reply]



  2. chokilala says:

    ooo.. baru ko tahu ko pakai dashing. ehehe. aku nak komen pun xreti beb. maklumla, xde pengetahuan teknikal ttg DSLR. tp kalau suh tgk biasa2, aku tau la. hehehe. pakai la model orang plak pasni. hehehe
    ———-
    topo: aku memang lebih cenderung untuk amek gambar orang beb.. hoho 80% gambar yg aku amek sume muka orang.. hoho tapi aku tak publish sebab belum dapat kebenaran.. hohooh

    [Reply]



  3. Jaws says:

    sangkaan ku meleset..
    kiranya aku leh wat post ape yg aku sangkakan tuh di blog aku..
    haha..
    seb baik ko tak buat..
    erm…
    apsal lamabat sgt aku leh masuk blog nih?
    haha..
    bertukarlaa server ke Malaysia segera..
    hehehe..
    barangan tempatan lebih baik..
    ———-
    topo: tengah kumpul duit nak bertukar la ni.. hohooh

    [Reply]



  4. DeeMataQue says:

    wah..bestnyer pas ni panggil aku plak jd model ko hihi.. aku terliur plak tengok desert tue..nyum2..

    [Reply]



  5. KNizam says:

    wahhhh tahniah sebab dah masuk kelab mengusung dlsr kesana-kemari. hehe 🙂

    [Reply]



  6. nikillas says:

    haish.. lagi sorg penggna dlsr baru.. huhuhu~~

    [Reply]



  7. KampungBoy says:

    Dah boleh daftar jadi paparazi nie…

    [Reply]



  8. Khai says:

    aku rasa kalau server freak tu nak sponsor, tapi sumbat blog ko ni dalam server kat US, baik x payah kot.. huhuhu…

    blog melayu, untuk malaysian.. kan? eh, topik di twitter, aku terbalas kat sini plak.. takpe la kot..

    anyway, tiada komen ntuk gambar2 kat atas tu.. sbb aku buta seni photography.. hehehehe

    :kakros:

    [Reply]



  9. Callister says:

    same seperti cik choki..
    aku rasa aku xtau nk komen ape..
    tapi nk gak memenuhkn komen ko..

    [Reply]



  10. zariel says:

    wuhuuu… cun gak tu. berbakat sungguh ko topo. serius ni. pada pandangan aku yg jahil ni la. gmbr org yg ko amik tu semua publishkn je kat flickr ke. mcm chot candid shooter tu. 😉

    aku nk sponsor ko gak.syarat mcm brader hydir gak le. tp aku up kn lg RM5 amcm? hehe

    [Reply]



  11. wexeeda says:

    takde nme lagi ke dslr tue..
    xpe yg pnting aiskrim tue sedap… hihi

    [Reply]



  12. alone says:

    light trail tu cool la, topo! :upin02:

    sedang mengumpul bajet nak rembat dslr satu. ahaha :kakros:

    [Reply]



  13. blowie says:

    braper huh harge dslr tuh?:upin02:

    [Reply]



  14. awin says:

    inh first tyme sye bace blog inh.:upin02:
    saye sgtsgt suke!!:fizi01:

    [Reply]



  15. wan says:

    dslr la plak..kamera hp aku pon tak habis explore lagi..hehe

    [Reply]



  16. Jacob says:

    wish i had one.. huhu

    [Reply]



  17. mirlme says:

    menarik tertarik da bomb!

    [Reply]



  18. Kill-Vearn says:

    aku suka yang light trail tuh… pandai kamo ek.. ke tak sengaja? hehehe… kem salam kat DSLR kamo ek.. ada masa pinjam babe..

    [Reply]



  19. catzer says:

    oklah tu ko nak cantik camne lagi..kang kalah ted adnan melampau sgt tu..heheheh :fizi01:

    [Reply]



  20. tra says:

    x aci la topo….. nak jugak… sgt jeles ng topo… HUK HUK HUK

    [Reply]



  21. twenty-six says:

    aisehman..taknak guna nama yang aku suggest dulu untuk DSLR tu ek?isk isk isk..

    “Latip Borgiba”

    [Reply]



  22. pcuserz says:

    keep on posting more of your dslr picture!

    [Reply]



  23. samdaddycool says:

    ada bakat.. ada dslr.. = boleh bikin wang!

    [Reply]



  24. one_ne says:

    nampak sedap je makanan 2..pandai ambik gambar..

    [Reply]



  25. senapang says:

    abam topo, aku pon baru je beli 450d..
    sejenis la kite nampak nye…

    baru pakei 2mggu…counter pon baru 300++..huhu

    bleh la kire nye kite outing sambil menuntut ilmu ke-dslr-an ko nnti..huhuhu

    [Reply]



Leave a Reply