demonstrasi mini topo membantah Dragon Ball the movie..

Masterpiece March 25th, 2009

hohoh sekarang ni dah jadi macam trend la pulak.. kalau ada apa-apa yang tak puas hati je buat demonstrasi.. hohoh demonstrasi itu la ini la.. atas sebab itulah aku rasa aku pon nak anjurkan sedikit demonstrasi untuk menunjukkan rasa ketidak sokongan topo terhadap filem Dragon Ball yang memang menghampakan.. malangnya tidak ada seorang wartawan pon ditempat kejadian.. hanya terdapat seorang jurufoto amatur yang menggunakan EOS 450d jadi demonstrasi ni hanya dapat direkodkan dalam bentuk gambar dan sedikit penerangan sahaja.. ok mula-mula jom tengok tempat bersejarah berlakunya demonstrasi membantah Dragon Ball the movie ni..

tempat kejadian

tempat kejadian

antara mereka-mereka yang terlibat dalam demonstrasi mini haram ini

bergambar sebelum memulakan demo

bergambar sebelum memulakan demo

luahan hati setiap ahli yang tak puas hati…

kenapa la diorang amek mamat yg tak hensem tu jadi goku.. adeh.. dah la kurus mamat tu..

kenapa la diorang amek mamat yg tak hensem tu jadi goku.. adeh.. dah la kurus mamat tu..

kenapa aku yang kacak dan bergaya ni takde langsung dalam movie tu?

kenapa aku yang kacak dan bergaya ni takde langsung dalam movie tu?

bengang aku kenapa pico plak yang masuk dalam movie tu.. dia dah la buruk.. masuk dalam movie tu jadi lagi buruk

bengang aku kenapa pico plak yang masuk dalam movie tu.. dia dah la buruk.. masuk dalam movie tu jadi lagi buruk

sedikit preview satu-satunya banner yang ada dalam demonstrasi haram ni. cuba teka apa yang tertulis kat banner tu.. ohohoho

bajet xde nak sediakan banner..

bajet xde nak sediakan banner..

Demonstrasi Bermula!!!

hohoho bantahan terhadap Dragon Ball The Movie..

hohoho bantahan terhadap Dragon Ball The Movie..

topo x sokong!!!

topo x sokong!!!

Aksi yang kurang enak dipamerkan ketika demonstrasi…

apa yang cuba mereka sampaikan ini???

apa yang cuba mereka sampaikan ini???

biasalah.. politik wang banyak ni..

mereka tak mampu nak berkata apa-apa.. biasalah.. politik wang banyak ni..

TETAPI… malangnya.. belum sempat lagi kedaan menjadi bertambah rancak… bateri kamera plak habis.. adeh.. kepada yang ingin mengetahui apa yang berlaku pada demonstrasi mini haram ini.. sila rajin-rajin bukak topotato.com.. mungkin aku akan buat part 2 plak.. hohoho

p/s: adeh.. dah terasa dah kekangan kit lense ni.. hoho nak kene carik duit upgrade lense plak lepas ni..

33 Responses to “demonstrasi mini topo membantah Dragon Ball the movie..”

  1. Richie says:

    fuhh… power kamera kau..

    [Reply]



  2. HuRuL_AiNi says:

    hahahaha….
    aku sokong….x patut betul diorang tu buat movie sukati…ekk, aku blm tgk lagi, tp dengar jalan cerita byk lari dr ori…diorang x patut guna nama dragon ball….evolution cukup la….huhu

    :ehsan01:

    [Reply]



  3. rohaizad says:

    Memang hampeh giler watak dan costum movie tuh. Tengok trailer dia pun takde mood. Tak relevan!!!

    p/s: Lain benor kalau US buat filem Jepun. Hero dia takde aura langsung!

    [Reply]



  4. Mat Kepoh says:

    aku pun nak buat mcm ni jugak la

    [Reply]



  5. xmindfreakx says:

    satu makro lens dan sistem pencahayaan yang baik incik topo..

    [Reply]



  6. zaki says:

    ptutnye biar org jepun sendiri wat movie nie.. mat saleh ni pun pandai gak nak cilok cite org.. :ehsan01:

    [Reply]



  7. TMUkmkd says:

    ni nak kene buat senarai mereka yang turut sama tak puas hati tak ni?

    senarai dalang perhimpunan haram menentang dragonball the movie

    [Reply]



  8. wexeeda says:

    hahaha….. lawak laaa topo… wex mmg tak tgk lagi…. bagi org yg tak pernah bce dragon ball, dorang kte ok laaa… tp bg yg dah bce, mmg tak puas ati langsung…

    [Reply]



  9. kipas says:

    mmg x best pong… busan kaw2 citer 2… aku siap tido lg tgk citer 2… huh…

    [Reply]



  10. zool says:

    Bila nak ambil gambar aku nie??

    [Reply]



  11. CypherHackz says:

    Angkat speedlight la bro. Baru gambar jadi lagi menarik sebab lightning dia cukup.

    [Reply]



  12. wan says:

    adoyai rajin tol ambik gambar..biase aa tu semangat sbb kamera baru lagi..hehehe.. :ehsan01:

    [Reply]



  13. zariel says:

    weh. apsal figura watak aku ko gunakan? klau ye pun kreditkn la kat aku… kehkhekeh

    ni klau ko guna makro lens atau sekadar guna raynox lebih bagus ni. 😉 cadangan seorang amatur

    [Reply]



  14. ibnmasir says:

    haha..bagus tol wat demo mini ni. lenkali leh wat demo kt luar panggug lak, ajk ak skali, hehe..

    walau pe pon bro, ak nak tgok gak cite ni walau x memenuhi selera ak, huhu… [-(
    ———-
    topo: kalo aku buat kat luar panggung memang mampu aku kene halau pastu kene banned terus dari panggung tu.. hoohoh

    [Reply]



  15. abdusfauzi says:

    ku terasa akan blog kamu semakin berat. rupanya, photobucket adalah penyebabnya. mungkin, flickr lebih membantu 🙂
    ———-
    topo: akan dipertimbangkan cadangan mu itu.. hohooh

    [Reply]



  16. DeeMataQue says:

    ^:)^ fuh…makin lawa ambik gambar “encik Topo” ni
    ———-
    topo: aku amatur gile yang kekurangan kelengkapan beb..

    [Reply]



  17. Aku benci Dragon Ball The Movie says:

    Topo..walaupon aku takde wat demonstrasi ataupon tengok DB the movie..tp aku tahu citer dia hampeh giler melalui trailer dia :ehsan01:
    ———-
    topo: tu la pasal.. aku memang tak suka langsung citer ni…

    [Reply]



  18. pcuserz says:

    :ehsan02:betul, takde aura langsung.
    aku tengok trailer da xde selera da.
    ———-
    topo: masa dia reveal sape pelakon dulu pon aku da start ban dah cter ni…

    [Reply]



  19. hazman aka species1980 says:

    Memang ramai member saya complain Dragonball tak besh langsung…
    ———-
    topo: aku tergolong antara org yang complain.. hohoho

    [Reply]



  20. nikillas says:

    Hahaha.. Aku tak terasa ingin tgk pun cerita itu kerana bila aku tgk trailernya pun aku dah tahu citer nya mmg tidak best.. pasti mengecewakan aku jika aku pergi menonton citer itu.. waaaah.. citer geng lagi best..!! huahahaa..!!
    ———-
    topo: aku pon tak terasa ingin gak nak tengok melainkan suatu hari nanti kalau lecturer aku paksa buat review movie tu..

    [Reply]



  21. Kill-Vearn says:

    wakakakakaaa.. ada ko ek patung dragonball tuh.. aku arituh kat gsc plaza gurney ada nampak gak patung2 neh depa jual.. tapi mls lak beli… tapi walau ape pon org kata aku tetap suka pada dragonball tak kesah lari ke tak jalan ceritanya… walau tak best ia tetap dragonball… aku tak tgk agi, tapi aku dengar naga yg keluar dari bebola tu sangat gempak… tak sabo nak tgk dengan kazen aku(dating) sabtu neh :”>

    [Reply]



  22. ika says:

    popo ade ke x dlm cite tu? kalo xde,aku lagi la xpueh ati huuuuu

    [Reply]



  23. loq says:

    wah….
    bagus ni..
    gune figura sendirik…

    [Reply]



  24. bd fabregas says:

    gerek la ko nyer action figure topo.. mana beli??

    [Reply]



  25. Jaws says:

    hahaa..
    sgt tak boleh blah..
    tapi memang tak best pun dragonball the movie tuh..
    dah ramai member aku complain..
    tapi aku tak tgk ag la..
    weh topo..
    aku menunggu topik ko nih..
    jgn lmbat sgt wo..
    minggu depan selasa ni mau lancar..
    haha..

    [Reply]



  26. Azman Ishak says:

    keh keh keh… pasal movie dragon ball
    memang aku tak nengok lagi..
    ade org kate best.. ade yang cakap tak
    feel the ball.. aiyark..

    tapi yang lagi klakar.. demonstrasi nko tuh.
    pecah perut aku. dari selama ni jadi silence
    reader je… terus terbahak nak komen jugak..

    ok ok ok.. memang senak perok aku imagine
    demonstrasi nko tuh~ =))

    [Reply]



  27. KNizam says:

    haha aku x tahu la nak support ke idak
    hhe 😉

    [Reply]



  28. bukn c!ndEreLla says:

    mmg xbest!!huhu~

    [Reply]



  29. jejakaKACAQ says:

    memang xbest “Deregen BoL” tu..mcm b*d*h je..nasib baik bukan duit aku mase tgk wayang tu…huhu dan hoho..

    lebeh baik suro Les’ Copaque yg bikin “Deregen BoL” tu..Baru ade Ummmmppphh..!!….jadi

    Dragon Upin & Ipin evolution Ball…betul3..true3..:ipin02:

    pastu kepale upin & ipin tu yg jd Mutiara naganya…:ipin02:

    [Reply]



  30. myadlan says:

    er.. best la dragon ball evolution.. nama pun evolution.. ape la nak demo2 ni.. tak baik.. buang masa je..

    [Reply]



  31. g-ah says:

    nak tanye mouse 2 pown join skali ker:ipin01::ipin02::-?

    [Reply]



  32. sOoooooour says:

    sy sokong!sy sokong!wakakakak…

    [Reply]



Trackbacks

  1. Dragon Ball Evolution…not a Dragon Ball at all… | To bE HuRuL_AiNi

Leave a Reply