topo dah tulis 200 post!!!

Blogging February 3rd, 2009

yeash.. akhirnya aku akan menulis post yang ke 200.. ok kepada yang tak pernah baca post ke 100 topo sila baca di sini.. tapi kalau tak baca pon takde masalah sebenarnya tapi tak salah kiranya kalian meluangkan sedikit masa untuk membaca post itu.. hohoh ok untuk post yang ke 200 ni.. aku nak mengimbau kembali post-post yang terhasil la sepanjang pembabitan topo di alam blogging ni.. hohoho korang cuba la kaji gaya penulisan aku dari dahulu hingga kini.. hahahahha… mari memulakan pengembaraan blog dan kita selongkar segala misteri yang ade…

ok aku mula menulis blog pada disember 2007.. secara jujurnya aku cakap bahawa tujuan asal aku menulis blog adalah untuk menjana wang melalui google adsense… 3 atau 4 post pertama aku semua bertujuan untuk mendapatkan kelulusan dari google.. hoho tapi semuanya aku dah delete dah sebab terasa tak serasi dengan jiwa aku.. hoho dan aku memulakan hidup baru dengan sangat blur.. hohoho cuba la baca post-post awal aku.. hahahah bila baca lagi sekali macam pelik je terasa malu gak la.. tapi itulah kenyataan beb.. hohoho nasib baik la ramai blogger otai yang membantu aku..

ok pada mulanya aku memang blur dan tak tau nak tulis apa kat blog… aku memang tak pandai yang tulis kisah hidup.. dan yang pastinya kalau aku buat blog personal yang ceritakan 100% pasal hidup aku pasti korang akan naik menyampah.. hoho secara personal.. aku sendiri pon kurang gemar blog bercorak personal yang ditulis oleh lelaki.. hohoho ada lebih 50 ribu blogger kat kat Malaysia ni buat pe la aku nak baca catatan hidup seorang lelaki.. hahah cam pelik je.. kalau perempuan tu lain la.. hoho menarik la jugak.. sebab tu la aku jarang ceritakan kisah hidup aku kat blog ni tapi selalu mengaitkan setiap post dengan life aku.. dan sebab itulah hampir semua post kat dalam blog ni bertajuk topo….

pada awalnya aku tak pernah kisah pon hits yang datang dari search engine.. sebab jumlah dia memang sangat sedikit dan tak efect pon.. hohoh tapi semenjak dari post hari ibu ni, aku semakin gersang nak belajar seo.. hohoho dan sekarang ni statistik blog ni menunjukkan bahawa 37%  pelawat datang dari search engine.. ianya sangat berguna terutamanya masa aku pergi kursus…dan aku sering kongsikan keyword yang menarik dan pelik di twitter.. hoho sebab tu la aku ajak kalian semua follow aku di twitter.

selain itu, ramai yang kagum macam mane aku boleh sorokan muka di alam maya ni… hoho ye la.. kononnya aku tak pernah meletakkan gambar aku kat blog ni.. hoho sebenarnya aku dah letak gambar aku di blog semenjak post yang ke 20 kalau tak silap aku.. hohoho tapi masa tu blog ni tak ramai pelawat pon.. dan komen juga sangat sedikit.. dan sebab itulah ramai yang tak perasan hohoho…

ok sebagai penutup aku akan listkan beberapa post yang menjadi kegemaran aku secara pesonalnya.. dan kalau tak keberatan aku nak mintak jasa baik kalian untuk senaraikan post kegemaran korang sekali supaya aku boleh tingkatkan minat kalian terhadap blog yang giler kentang ni.. hohoho untuk senarai penuh post yang ade di topotato.com sila lawat page archive.. hohohoho

  • power rangers ep1 dan ep2… ok seriously ni memang minat aku semenjak dari zaman kanak-kanak lagi dan aku rasa inilah post yang paling aku enjoy sekali nak taip.. tapi malangnya masa tu gaya penulisan aku masih rendah lagi.. hoho tapi memang aku seronok taip post ni.. tak sabar nak taip ep 3 plak..
  • mari bersenam bersama topo… post ni hanya lah sekadar post copy dan paste sahaja dari email seorang teman.. tapi aku memang suka akan post ni.. ia membuatkan aku tersenyum dan aku harap orang lain yang baca post ni pon akan happy jugak.. hohoho
  • tag cinta dengan si dia yang mengarut.. hoho ni tag yang paling enjoy aku tulis.. hoho seronok gila aku tulis post ni dan bila baca banyak kali pon aku tetap berpuas hati. hohoho kira luahan perasaan dalam bentuk yang pelik tapi mempunyai maksud yang mendalam. hohoho

ok aku rasa cukup la setakat ini sahaja post ke 200 di topotato.com.. terima kasih kepada kalian yang menyokong topo dan topotato.com selama ini dan terima kasih juga kepada mereka berjaya membaca post yang panjangnya 682 patah perkataan ini.. 😀

17 Responses to “topo dah tulis 200 post!!!”

  1. zelo55 says:

    :fizi01:wahh!!
    da 200!
    ak seratus pon x smpai…
    tggu smpai nnt ak wat cmni gak..
    hahahahah..
    tggu…tgguuu…

    tp xpe topo…ak skong knyataan ko yg kte blog jgn personal sg…
    sikit2 sbgai hiasan tu ok gk..

    hahahaa..
    ———-
    topo: blog personal lelaki = pelik hahahha

    [Reply]



  2. alien13 says:

    :ipin01:

    200..
    201..
    tahniah2..

    [Reply]



  3. |1f34|-|1r3 says:

    aku pon tak pernah kira berapa post aku dh tulis..kat blog aku dan juga kat blog2 lain..haha

    [Reply]



  4. x-po shop says:

    bgs2..satu sejarah telah dicipta..blh masuk topo book of record ke?? hoho

    [Reply]



  5. KNizam says:

    tahniah !
    hehe aku selalu gak la lalu utem tuh kalau balik kg

    [Reply]



  6. TMUkmkd says:

    congratz bro… 😀

    [Reply]



  7. myadlan says:

    tahniah da tulis smp 200 entri.. jom tulis smp 400 plak utk tahun ni!

    weh.. pe kate ko wat entri psl top 20/30 keyword pelik2 kt blog ko?
    ———-
    topo: skrg da tak banyak keyword pelik la.. hoho kalau nak keyword follow aku di twitter.. hahhaha

    [Reply]



  8. izzat says:

    xnak kira jumlah komen lak ke? hahaha..mesti banyak haha…
    200? banyak tu, dah r blog ni lagi baru dari ak nyer…haha, congrat2..

    [Reply]



  9. CypherHackz says:

    Rileks bro… Tunggu post kau yang ke-1000. Baru cara… Baru lagi best cerita kenangan semasa post kau yang pertama. Mesti penuh nostalgia.
    ———-
    topo: hohoho [asni aku tunggu post ke 1000 plak la.. hohoho xsabar rasanya.. hahhaha

    [Reply]



  10. Amirez says:

    tahniahlah topo. dh 200 post dh =d>
    post aku yg ke 200 kat blog lama adalah post yg terakhir sblm berpindah ke domain baru hoho.
    ———-
    topo: ko dah cukup otai.. aku newbie lagi… hohohoho

    [Reply]



  11. hydir says:

    moga maju jaya untuk topo …
    semoga boleh terus sampai 2000 post sebelum tahun 2020 ..
    :fizi01:
    ———-
    topo: terima kasih…

    [Reply]



  12. azwan says:

    aku sejak tukar domain, tak kira pulak berapa 🙂
    kena check selepas ini.

    200 tu menunujukkan ada penigkatan
    comment pun byk, kira kau dah ada ramai peminat sekrang
    ‘geng’ pun suka kat kau 🙂
    ———-
    topo: aku pon suka kat geng tu.. hohoho

    [Reply]



  13. spatt says:

    congratz topo!

    semoga blog ni ko dapat maintain sampai bila2… :upin02:
    ———-
    topo: amin…

    [Reply]



  14. Shaffik says:

    Tahniah…semoga semangat berblogging di teruskan

    [Reply]



  15. bd fabregas says:

    tahniah dpt post ke-200.. kalo aku lak utk tahun lepas je pn dh 205.. hahaha..
    ———-
    topo: aku xde niche tetap beb.. kering gak paler otak nak fikir nak tulis ape.. hohoho

    [Reply]



  16. yuzmir says:

    rajin jugak ko update post ko bro…
    boley jadi blogger paling rajin ni…
    :mail01:
    ———-
    topo: hohoho tak cukup rajin beb.. knizam dengan blogjer boleh buat 5 post satu hari… 😀

    [Reply]



  17. ika says:

    whoa…rajin btul kamu ni menulis.. gile kentang r.. huhu
    plg suka power rangers 1st tu..yg ninja2..lawa siot uniform die
    :fizi01:
    ———-
    topo: hohoh power rangers memang menjadi kegilaan aku.. hohohoho

    [Reply]



Leave a Reply