topo sangat hargai semua pelawat yang datang tapi…

February 26th, 2009 21 Comments   Posted in Life

hoho lama aku tak update blog.. minta maaf la wahai teman-teman sekalian. hohoho kelajuan streamyx pada masa kini membantutkan niat aku nak update blog ni.. hoho ye la aku tak boleh access langsung blog ni kalau guna firefox.. hohoh guna IE je boleh.. hohoho tu pon loading macam haram.. ok berbalik pada tajuk utama.. walaupun aku jarang update blog.. tapi jumpalh pelawat di blog ini sangat membransangkan.. hohoho dan seperti yang dinyatakan pada tajuk di atas aku sangat menghargai dan hormati setiap pelawat yang masuk ke blog ini samada secara sengaja mahupun tak sengaja.. hohoho tapi terdapat beberapa pelawat yang membuatkan aku rasa nak sepak je.. hohoho Read the rest of this entry »

jawapan teka gambar…

February 22nd, 2009 17 Comments   Posted in Life

hohoh seminggu yang lepas aku ada ajak korang main teka-teka gambar.. hohoho macam-macam jawapan yang aku dapat.. tapi ade sorang je yang bagi jawapan yang betul.. yang paling tak bleh blah jawapan daging upin dan ipin yang dicincang halus… hahahha mana la korang dapat idea tu.. dan ramai jugak yang cakap jawapan berus gigi yang takde pemegang.. hohoh logik gak la jawapan itu.. tapi malangnya salah!!!  hohoh nak tau apa binatangkah yang aku paparkan minggu lepas?

Read the rest of this entry »

jom main teka gambar…

February 14th, 2009 33 Comments   Posted in Life

ok buat pertama kalinya aku buat post yang sebegini rupa.. hohoh untuk mengasah minda kalian.. cuba teka gambar ape ni.. hohohoh orang pertama yang dapat teka gambar apa ni akan difeaturedkan dalam post yang akan datang mengikut style topo hohoho…jawapan akan diberikan dalam post berikutnya.. hohoh kalau tak sabar nak tunggu apa kata korang subscribe pada rss feed atau follow daku di twitter untuk mudah mendapat update terkini.. hohoho

heheh cuba teka apa ni...

heheh cuba teka apa ni...

p/s: hohoh benda ni macam biasa kita lihat.. tapi bukan itu bendanya.. hahaha jawapan ade tersorok dalam blog ni.. kalau siapa hebat cuba lah cari.. hohoho

mengenali apa itu hosting bersama topo…

February 13th, 2009 12 Comments   Posted in Life

hohoho sebelum memulakan post ini aku nak tanya kepada yang dah menonton GENG.. hohoh macam mana? best ke tak ak tak sabar nak baca pendapat korang plak pasal GENG… ok berbalik pada tajuk asal.. mari mengenal apa itu domain.. khas untuk beginer ye.. jika dulu aku pernah menulis tentang apa itu domain rasa lebih molek la kiranya aku lengkapkan lagi dengan menulis tentang hosting plak.. jadi.. mari mengenal apa itu hosting bersama topo.. Read the rest of this entry »

6 sebab kenapa korang wajib tengok GENG the Movie…

February 9th, 2009 34 Comments   Posted in Life

ok kepada yang masih belum tahu lagi.. filem animasi 3d Malaysia yang pertama iaitu Geng The Movie : Pengembaraan Bermula akan ditayangkan dipawagam pada 12 Februari 2009 tak lama lagi.. dan kepada yang belum mengetahuiya lagi.. aku dah menonton filem geng tersebut pada tarikh 13 Januari yang lalu.. hohoho aku dapat press screening invitation selaku seorang blogger.. dan atas dasar itulah aku nak keluarkan beberapa fakta kenapa korang wajib tengok Geng the movie di pawagam yang berdekatan 12 Februari ni.. hohoh nanti kalau terlepas jangan nak salahkan aku ye. hohoho Read the rest of this entry »

cari keyword di address bar firefox…

February 7th, 2009 6 Comments   Posted in tutorial

hohoho lama aku fikirkan tajuk yang sesuai untuk post ni.. hohoho macam pelik je tajuk ni… kepada yang masih blur dengan tajuk diatas tu.. secara mudahnya apa yang aku ingin sampaikan adalah bagaimana korang boleh search apa-apa keyword hanya dengan menaipnya di address bar firefox sahaja.. tak perlu ke laman search engine.. aku ingatkan ramai yang dah tau.. tapi bila aku post kat twitter je.. takde respon pon dari orang lain..dan bila aku terbaca post dari blogjer berkenaan dengan benda ni.. aku rasa aku nak tambah sikit la.. teruskan membaca kalau ingin tahu ye..

hohoho search kat address bar je..

hohoho search kat address bar je..

Read the rest of this entry »