4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter…

Reviews January 28th, 2009

hohoh dah lama tak menulis di blog ni ye.. kekangan masa yang melanda sekarang ni memang agak melampau.. hohoh ok berbalik pada tajuk post kali ini..4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter… hohoo ok sebelum tu kepada yang masih belum mengenali apa itu twitter sila tontoni video dibawah terlebih dahulu..


topo lebih rajin update twitter…

hohoh ya.. semenjak 2 menjak ni aku sangat rajin nak update twitter berbanding daripada blog.. ye la.. seperti yang aku khabarkan tadi.. sekarang ni memang aku sedang sibuk gile.. dan sangatlah kurang masa untuk nak update blog dan sebab itu lah aku menggunakan alternatif yang lebih mudah dan cepat seperti twitter untuk berkongsi apa-apa dengan rakan-rakan di alam maya… hoho ditambah dengan add-on firefox, twitterfox… proses mengupdate twitter menjadi lebih mudah… hohohoho jadi jika kalian gemar membaca blog ini.. maka tak rugi kiranya jika kalian memfollow topo di twitter..

untuk mengetahui update terbaru di topotato.com

hohoh walaupun ramai yang gunakan feed reader yuntuk mengetahui post terbaru di blog kegemaran kalian.. tapi aku lebih gemar kiranya update tersebut dipaparkan ditwitter.. hohoho dan sebab itu la aku sering memberitahu tentang post terbaru di blog ini menggunakan twitter.. hohoh lagi mudah dan senang kan.. terutamanya bila korang gunakan twitterfox.. klik je pada link dan kalian akan terus dapat membaca post terbaru.. hoho tak payah susah-susah nak taip url..jadi jom follow twitter topo unttuk mengetahui post terbaru di topotato.com dengan lebih pantas..

banyak aktiviti yang topo jalankan di twitter..

hohoho selain dari bercerita tentang aktiviti sehari-harian.. aku sering menjalankan aktiviti lain di twitter contohnya cabaran 24jam tanpa firefox dulu.. hohoh hampir setiap jam aku beri update terkini di twiiter.. hohoho aku juga sering memaparkan keyword yang pelik serta menarik yang sampai di topotato.com menggunakan twitter bertujuan untuk berkongsi dan menceriakan kalian.. hohoho dan pada masa yang terdekat ini aku akan adakan cabaran kepada diri sendiri lagi iaitu cabaran mencari 20 gadis twitter yang aktif dalam 7 hari… hohoho jika korang berminat nak dapat update terkini pasal cabaran berkenaan.. sila la follow topo di twitter…

dah ada 120 orang yang memfollow topo di twitter.. apa salahnya korang jadi follower yang ke 121.. ohohoho

hohoho ya-ha.. dah ada 120 orang yang follow topo di twitter contohnya seperti gadis blogger yang rasanya hot.. cik chokilala dan juga jejaka blogger yang kononnya kacak… en blogmenjerit.. hohoho dan aku rasa aku lebih sering berhubung dengan mereka menggunakan twitter berbanding ym.. hohoho ntah kenapa aku dah semakin malas nak berym sekarang ni.. dah bosan agaknya.. sekarang ni ym hanyalah sekadar keperluan.. bukan kehendak lagi.. jadi sila la follow topo di twiiter ye jika ingin bersembang atau berborak atau nak manganyat ke.. hohoho tak payah susah-susah nak add kat ym..

hohoh aku rasa cukup la setakat ini sebab kenapa kalian perlu memfollow topo di twitter.. jadi tak perlu lagi fikir lama-lama.. jom follow topo di twitter.. hohoho

14 Responses to “4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter…”

  1. menteil says:

    aku dah lama polo ko..
    cuma jarang berinteraksi jer.. hehe..

    korang polo aku jer la.. hehe:fizi01:

    [Reply]



  2. Syam says:

    jika mahukan pengalaman bertwitter yang hebat, sila follow aku di http://twitter.com/onshoreman/

    kat plurk pun aku bersidai juga. boleh follow melalui http://www.plurk.com/aeropama/
    ———-
    topo: pengalaman twitter yang hebat? hohohoho

    [Reply]



  3. marzuki says:

    Aku memang suka twiter…

    Selain Twitter Fox untuk mengupdate twitter, aku ada gak guna plugin YM (Twitter SYNC) untuk update Twitter. Erm, kalau aku update Twitter melalui Twitter Fox, Twitter SYNC pula mengupdate Status YM aku. Senang sangat, huhu.

    Twit Twit… Jangan lupa follow aku ek!

    [Reply]



  4. chokilala says:

    amboi.. menggunakan nama aku ye.. aku tak cakap pun aku hot. aku cuma manis je ;;) kahkah :))

    dulu2 aku tatau menatang ape la twitter ni. si hassan suka nau twitter. dah la kena tulis kat web n refresh2. lama2 baru tau ada addon apa sume n baru addict. hehe =p~

    [Reply]



  5. megat says:

    wah semakin lama semakin menarik kronologi kewujudan twitter dan benar ia begitu mudah melalui penggunaan plugin di firefox yakni twitterfox!

    jika pembaca dapat follow topo maka dapat jangan lupa untuk follow aku di http://twitter.com/megat!
    ———-
    topo: hohoho promote sekali ye…

    [Reply]



  6. Callister says:

    yeah aku sudah follow ko..
    ada baru 25 org je yang follow aku…
    huhu..
    ———-
    topo: teruskan mencari… hohohoho

    [Reply]



  7. queenrara says:

    kalau pakai vista, twiadget lagi best 😛
    ada kat sidebar desktop, size kecil dan comel 😀
    ———-
    topo: hohoh aku pkai vista.. tapi xpsang langsung sidebar.. hohoh buat berat je..

    [Reply]



  8. pert zy says:

    aku nak follow lah ni tp xreti lg tengah xplore,topo ko ni selalu type hohoho sampai aku baca post ko pun terHOHO gak adus santa x menjadik erk…

    [Reply]



  9. zool says:

    Oklah aku mentwitter ko..
    tapi ko kena belanja aku kat Ikan Bakar Malim lah lepas ni.. ha ha haha..
    ajak profesor bakar sekali..
    ———-
    topo: ko rapat ek dngan prof bakar tu.. soh dia belanja la.. ohoh aku tgah kering weh..

    [Reply]



  10. spatt says:

    topo mmg rajin update twitter…hehe
    paling best bile topo update pasal keyword yang sampai kat blog die…ahaha:ipin02:
    ———-
    topo: hohoh memang rajin…

    [Reply]



  11. abdusfauzi says:

    apa kata, kalu aku UNfollow ko. ape respon ko? hahaha.
    ———-
    topo: aku akan menghantui ko dalam setiap tweet aku sampai ko curious + nak follow aku balik.. hohooh

    [Reply]



  12. Azman Ishak says:

    yesser… aku memang follow hang kat twitter.
    perkara paling aku suke follow ialah:- keyword gempaks hang tuh
    muahaha… buat aku sakit perut tengok search link yang keluaq.

    *sekarang ni penyakit keywords dah melular kat twitter
    maybe ni semua angkara hang… keh keh keh… tahniah
    kerana menjadi pelopor no1 keywords terbaik di alam twitter
    yang aku follow… memang best gilerr…
    ———-
    topo: mari memanfaatkan dan menceriakan twitter.. hohoho

    [Reply]



  13. alone says:

    hahah. twitterfox memang best.

    pendek kata twitter best! :fizi01:
    ———-
    topo: hohoho memang best…

    [Reply]



  14. humbleandmodest says:

    tangan aku dah makin gatal nak buat entry baru nih…
    huhuhuh…..

    [Reply]



Leave a Reply