4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter…

January 28th, 2009 14 Comments   Posted in Reviews

hohoh dah lama tak menulis di blog ni ye.. kekangan masa yang melanda sekarang ni memang agak melampau.. hohoh ok berbalik pada tajuk post kali ini..4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter… hohoo ok sebelum tu kepada yang masih belum mengenali apa itu twitter sila tontoni video dibawah terlebih dahulu..

Read the rest of this entry »

mari mengenali pemimpin dunia bersama topo..

January 22nd, 2009 18 Comments   Posted in Reviews

ok semua orang sibuk bercerita tentang perlantikan Barrack Obama yang secara rasmi menjadi Presiden kulit hitam pertama di US bertarikh 21 Januari 2009 semalam.. rata-rata semua orang cerita pasal benda tu je.. agak bosan gak la aku.. hohoh tapi sebagai blogger yang mengikut trend semasa aku pun nak tulis gak la pasal benda ni.. hohoh keyword panas tu sekarang ni hehehe… tapi post ni aku ubah sedikit bagi serasi dengan jiwa topotato.com.. hohoh ye la pasti ramai yang bosan kalau semua blogger tulis benda yang sama je.. jadi untuk post di topotato.com, aku akan memberi senarai pemimpin-pemimpin dunia.. hohoh kan lagi berilmiah dari sibuk cerita pasal Obama je.. jadi.. mari mengenali pemimpin dunia bersama topo…

tolong namakan dslr baru topo…

January 20th, 2009 33 Comments   Posted in Life

hohoh seperti yang sering aku hebahkan di twitter mahupun di blog ini sendiri aku telah berjaya memiliki si idaman hati yang telah lama aku buru.. canon eos 450D kini sudah sah menjadi milikku dengan harga yang berpatutan.. hahahah poyo giler ayat.. entah kenapa ayat aku semakin poyo semejak 2 menjak ni.. mungkin bahana sebab dah lama tak update blog kot.. hohoho idea banyak tapi tak satu pon berjaya diterjemahkan menjadi post di blog ini.. ok kembali ke topik asal.. aku teringin nak namakan dslr aku la tapi aku sangat buntu dan tak tau nak bagi nama ape.. hohoho dah lebih seminggu aku fikirkan nama yang sesuai tapi masih tak jumpa. Jadi aku memerlukan bantuan dari kalian untuk menamakan kamera canon eos 450d aku ini.. hohoho

apa relevannya aku memberi nama pada dslr aku?

Read the rest of this entry »

hadiah hari jadi topo…

January 17th, 2009 20 Comments   Posted in Life

hohoho hari ni genap 10 hari aku menyambut ulang tahun kelahiran aku yang ke 20.. hohoho aku dah masuk ke fasa dekad yang seterusnya rupanya..post ni juga bertujuan untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakan-rakan yang ingat dan wish birthday aku… dan juga untuk tunjukkan hadiah hari jadi aku.. hohoho

ok kita mulakan dengan hadiah hari jadi… hohoh dah lama orang tak bagi aku hadiah hari jadi weh.. hohoh seriously.. dan tahun buat julung-julung kalinya aku mendapat hadiah hari jadi.. tapi masih lagi bukan dari individu atau perseorangan.. hohohoh nak tau dari mana topo dapat hadiah hari jadi? Read the rest of this entry »

topo dah tengok GENG the movie!!!

January 14th, 2009 41 Comments   Posted in Reviews

hehehe ini adalah fakta… topo dah tengok GENG the movie yang bakal ditayangkan pada 12 Februari 2009.. hohohoho aku antara beberapa orang yang terawal dapat menyaksikan filem 3d pertama keluaran Malaysia ni.. hohoho jangan salah anggap ye.. aku bukan beli cd cetak rompak mahupun download filem GENG the movie ni kat torrent… hohoh tengok dulu gambar ni..

hohoh aku dapat tag press

hohoh aku dapat tag press

Read the rest of this entry »

jangan masuk topotato.com selagi blom pukul 12.00am…

January 12th, 2009 10 Comments   Posted in Life

yeah aku berkesempatan untuk menulis secara panjang lebar lagi di blog ni.. hohoho tajuk post ni memanag agak panjang, aku tak berjaya memikirkan tajuk yang lebih pedek dan mengujakan lagi.. ohoho ok setiap orang pasti mempunyai target visitor untuk masuk ke blog mereka..  ada yang menulis post terbaru di blog masing-masing tepat jam 12.00 pagi kerana ramai pembaca blog mula aktif pada jam 12.00 pagi.. hohoho bagi aku pulak aku memang akan mula menulis post terbaru dalm lingkungan masa 11pm hingga pagi-pagi subuh.. melainkan kalau aku mendapat ilham yang sangat menarik… sebab mengapa aku suka menulis pada larut malam sebegini adalah seperti berikut: Read the rest of this entry »