spam di blog topo semakin berleluasa…

December 7th, 2008 15 Comments   Posted in Blogging

hohoh semenjak dua menjak ni blog ni tak putus-putus mendapat kunjungan dari spammers.. hoho nasib baik la askimet aku kerja overtime.. kalau tak pasti aku talk menang tangan nak melawan spam yang muncul itu.. ok sebelum aku lanjutkan post ini.. kepada sesiapa yang tak tau.. askimet itu adalah plugin wajib untuk menghalang spam yang muncul di blog yang dibangunkan menggunakan wordpress.. hohoh ada banyak lagi plugin best untuk wordpress.. hohoh tak caya cuba la sendiri.. adeh lari topik plak.. ok berbalik kepada cerita spam.. ok menurut pn wiki spam membawa erti Read the rest of this entry »

rss in simple english + search function in youtube video? cool!!!

December 4th, 2008 8 Comments   Posted in video

just another short but meaningful english post in topotato.com.. hoho two in one combo… ok I just found out this thing just now.. hohoho youtube video now comes with search function.. :D.. what more can I say.. hohoho enjoy this video and the new search function.. this video is dedicated to GIGIrongak who asked me what is rss feed…enjoy…

sorry la ye.. aku sangat sibuk sekarang ni.. hohoh tunggu bulan Januari nanti kot baru aku free..

p/s: hohoh birthday aku bulan Januari.. 07/01 sesiapa ada teringin nak bg hadiah boleh la kumpul duit dari sekaramg.. hohoh pastu contact aku kalau nak alamat poskan hadiah tu.. hahahha

november,exam dan topo…

December 3rd, 2008 14 Comments   Posted in round up

hohoh satu lagi round up post di topotato.com.. seperti biasa la ye.. post sebegini dibuat secara bulanan unruk menceritakan apa yang berlaku di topotato.com sepanjang bulan.. dan kini tiba la giliran round up bulan November pulak tatkala bulan disember muncul dengan senyuman.. jadi terimalah round up post november…

ok di bulan november sebanyak 15 post terhasil.. dan mendapat respons sebanyak 299 komen..sila rujuk arkib untuk lihat kesemua 15 post itu ye.. walaupun pr aku tak naik tetap diangka 2 tapi aku sangat gembira alexa aku melonjak lagi ke angka 662 140.. dan kini aku sudah ada 88 followers di twitter.. hoho kepada yang belum.. sila la follow topo di twitter tanpa segan silu ye.. hohoho plurk?? abaikan sahaja makhluk tu.. hohoho aku dah agak bosan dengan plurk.. Read the rest of this entry »

gambar seksi topo.. awww… hahahaha :)

December 2nd, 2008 18 Comments   Posted in tag

hahah giler keji tajuk post kali ni.. hohoh ye la dah lama tak diupdate blog yang giler kentang ni.. tak tau kenapa semua orang sibuk suruh topo postkan gambar.. yang awek sorang ni sibuk nak tengok gambar seksi topo.. pastu ade beberapa orang lagi jejaka sibuk nak tgok gambar topo time kursus, bermain-main air di persisiran pantai…. hohoho untuk tidak mengecewakan korang.. dan setelah bebrapa ketika geledah semua kamera dan hard disk laptop yang rakan-rakan aku bawak aku rasa ni la gambar paling seksi skali.. hoohoh confirm ade yang terliur.. hahaha dipersembahkan.. gambar seksi topo..:x hahahahah Read the rest of this entry »