70-410 exam 70-488 dumps 70-461 exam MB5-705 dumps 200-120 exam 70-486 dumps 70-411 exam 70-480 dumps 70-346 exam 70-462 dumps 70-347 exam 70-412 dumps 70-483 exam 70-417 dumps MB2-703 exam 70-331 dumps 220-802 exam C4040-252 dumps C_TADM51_731 exam 1Z0-061 dumps 70-487 exam 400-101 dumps CCD-410 exam 100-101 dumps MB2-700 exam 1Z0-060 dumps 70-463 exam EX200 dumps C4040-250 exam 300-115 dumps 640-554 exam 70-533 dumps 70-532 exam VCP550 dumps 1Z0-803 exam 220-801 dumps 300-101 exam 70-467 dumps CISSP exam SY0-401 dumps MB2-702 exam 640-911 dumps 74-335 exam 700-505 dumps 70-414 exam 810-401 dumps 700-501 exam CCA-500 dumps N10-005 exam 70-243 dumps E10-001 exam VCP-550 dumps 1Z0-062 exam 70-466 dumps 200-101 exam 70-489 dumps MB2-701 exam 640-864 dumps A00-211 exam C_TAW12_731 dumps 98-364 exam M70-201 dumps 70-413 exam EX0-001 dumps HP0-J73 exam ICBB dumps JN0-102 exam M70-301 dumps 640-461 exam MB6-871 dumps C_TFIN52_66 exam OG0-093 dumps 1Z0-144 exam M70-101 dumps 350-018 exam C_TSCM52_66 dumps C_A1FIN_10 exam EX300 dumps DEV-501 exam 70-680 dumps C_HANASUP_1 exam 312-50v8 dumps C2020-702 exam MB2-704 dumps MB7-701 exam SK0-003 dumps AWS-SysOps exam HP0-S41 dumps HP2-B115 exam C4040-251 dumps 101 exam 9L0-422 dumps 70-534 exam 98-349 dumps 70-341 exam 300-208 dumps 400-051 exam 98-365 dumps HP5-B04D exam PMP dumps 642-874 exam 70-332 dumps PRINCE2 exam 1Z0-051 dumps 1Z0-052 exam 1Z0-053 dumps 312-49v8 exam 74-343 dumps 74-697 exam 98-367 dumps ICGB exam SSCP dumps 9L0-012 exam 3002 dumps 3308 exam 3309 dumps 6209 exam 210-451 dumps 300-070 exam 300-075 dumps 300-085 exam 500-260 dumps 500-801 exam 700-201 dumps 700-703 exam 700-801 dumps 1Y0-201 exam 1Y0-301 dumps CAS-002 exam LX0-103 dumps LX0-104 exam CWSP-205 dumps E10-002 exam E20-026 dumps E22-258 exam ITILF dumps HP0-A113 exam HP0-D30 dumps HP0-S42 exam HP2-Z36 dumps C2030-284 exam C2070-991 dumps C2090-560 exam C2150-200 dumps C2180-410 exam C2210-422 dumps C4090-971 exam P2090-739 dumps CTFL_001 exam 010-150 dumps 101-400 exam 74-678 dumps 98-368 exam MB6-702 dumps MB6-703 exam NS0-157 dumps 1z0-400 exam 1z0-414 dumps 1z0-429 exam 1z0-430 dumps 1z0-432 exam 250-272 dumps ST0-304 exam VMCE_V8 dumps 1V0-601 exam 1V0-605 dumps VCAN610 exam
Women Who seem to different watches cheap replica omega watches just look, this particular view using the specifics signify that the women kind has a new kind of skill. Beneath the actual soft, tasteful layout can be a robust defeat "core" dusty, DONNA Good quality 50 extra-long quality audemars piguet replica electric power arrange view Ms. development scientific limits, to make steady electric power just for this women kind, which can be the past with the primary together with the usa through Women extended electric power arrange view. Luxury just longines replica watches for women like romantic, soft, Omega's makers usually are often good at recording the actual beauty with lifestyle accidentally, to help convey the actual beauty of women for that story as well as reward with the mundane character. Following the actual 2014 launch with replica cartier watches for men uk the primary feather easy view, this particular Omega Constellation set PLUMA sent feather easy view brand new different watches, mummy of pearl dial with a brand new appearance magnificent debut. Soft barrier dial tends to make this particular view would not replica rolex watches for sale want to guide think of the actual summer sun's rays makes warmness bread. Different watches along with different watches with the very same feather iwc replica for lady easy, this particular 20 mm view features eleven embedded inside the prime with the arched mounting brackets 18K antique watches gemstone hour prints, soft curves with the bezel swiss breitling replica watches for man iconic "drag claw" extend, multiply for the full dial.

blog yang banyak memberi impak di awal pembabitan topo…

Blogging, Life December 9th, 2008

hohoho orang lain sibuk buat post pasal banjir, pasal hari raya korban,post psal tanah runtuh.. aku plak sibuk buat satu lagi post mengarut.. tapi takpe la kot.. sebagai kelainan sedikit.. bosan jugak bila bukak negaraku tu asik tajuk sama je.. seperti yang aku war-warkan dahulu kala.. 2 Disember yang lepas genap la setahun aku menjadi blogger di alam maya yang serba mencabar ini.. ok sempena genapnya setahun topo berpetualang sebagai seorang blogger telah banyak blog atau blogger yang memberi impak besar kepada topo.. ok untuk post kali ini merupakan tribute kepada blog-blog berkenaan..antara blog blog berkenaan adalah:

jackbook.com

ok ini adalah blog wordpress pertama yang banyak memberi ilmu pada aku.. disini la tempat aku belajar pelbagai benda tak kira dari aspek kecantikan blog.. SEO.. feed burner dan segala macam ilmu la tentang blogging dan hal berkaitan.. dan ianya ditulis dalam bahasa Inggeris oleh seorang blogger dari Indonesia.. hohoho tak seperti pada masa kini terdapat limpahan blog yang menurunkan ilmu blogging dan kebanyakkannya ditulis dalam Bahasa Melayu.. contohnya seperti blogmenjerit.com yang di usahakan oleh si marzuki ni.. pada setahun yang lepas blogmenjerit masih belum wujud untuk menabur bakti.. sebab si marzuki ni sibuk menjadi taiko dan bagi software dan movie cetak rompak pada orang lain:))..

adeh.. perenggan di atas dah jadi macam tribute to si marzuki cambell la plak.. ok berbalik kepada perihal jackbook.com… suatu ketika dulu memang aku kerap mengunjungi blog tu dan selalu bertegur sapa dengan si jack tu.. tapi malangnya.. aku mula meninggalkan jackbook bila theme dia menjadi semakin serabut dan sukar untuk dibaca.. dan apa yang aku nampak hanyalah iklan-iklan sahaja.. lantas aku terus meninggalkan jacbook.com

amanz.net

hohoho blog milik si aman firdaus ni.. aku rasa sekarang ni dah xde dah domain amanz.net ni.. dia dah forwardkan ke amanz.my.. hohoho macam mana amanz.net boleh memberi impak besar kepada topo? hohoho suatau ketika dahulu si amanz ni ada menyenarikan 7 blog tempatan yang cun melecun hasil kreativiti blogger tu sendiri mencipta theme masing-masing.. hohoho pada saat itulah aku mula tertarik dengan wordpress dan mula mengenali blogger-blogger otai seperti emptyspace,cypherhackz, dan lain-lain lagi.. dan melalui amanz.net jugak la aku mengenali blogtitude.com…

blogtitude.com

hoho satu lagi blog yang banyak mempengaruhi topo.. jap blogtitude ni boleh dianggap sebagai blog ke? hohoh kira boleh je la.. ok kepada blogger yang tak sempat merasai zaman kegemilangan blogtitude.com.. laman itu adalah aggregator yang memparkan post-post terbaru dari para blogger yang berdaftar.. kiranya macam negaraku.net yang popular tu la sekarang ni.. tapi bezanya negaraku.net kita kena submit setiap kali kita buat post baru.. tapi blogtitude pulak dia akan memaparka secara automatik post-post terbaru para blogger yang berdaftar.. hohoh apa yang dah jadi pada blogtitude sekarang? ntah la.. hohohoo dan melalui blogtitude la aku mengetahui tentang tawaran sub-domain fwenz.info… oleh saudara emptyspace..

iamherenow.fwenz.info

hohoh blog milik tokei fwenz.info yang menaungi blog lama aku mylifeastopo.fwenz.info selama 4 bulan kot.. iamherenow.fwenz.info adalah milik saudara arif samani atau emtyspace yang aku anggap sebagai sifu aku yang terutama sekali.. hahaah dia lah yang membawa dan memperkenalkan aku ke alam wordpress.. dia jugak la yang banyak membantu aku dalam mendalami perihal wordpress ni sampai kini aku boleh membantu rakan-rakan blogger yang lain.. dan sebab naungan fwenz.info itulah topotato.com wujud sekarang ni.. tanpa fwenz.info aku rasa sekarang ni aku mungkin masih lagi menulis di blogspot.. atau mungkin telah bersara.. :D

nuruloveme.blogspot.com

ok secara jujurnya ni la blog pertama yan aku baca setiap inci yang terkandung dalam post tu.. hoho dulu biasanya aku baca tajuk.. pastu baca intro pastu terus skip ke komen.. hohoho tapi blog ni memnag mebuatkan aku nak baca ampai habis setiap post dia yang panjang lebar tu.. hohoho aku ingat lagi post pertama yang membuatkan aku terkesima cerita pasal dia lumba susu dengan adik dia.. hahahah memang best post tu.. dan mulai dar post tu la aku menjadi ketagih nak pergi ke nuruloveme.blogspot.com.. hohoh tiap-hari aku ergi ke blog tu untuk mengusya kalau-kalau dia ada bua post baru.. hohoh ye la dulu aku belom kenal lagi dengan google reader..

walaupun kadang-kadang tu entry dia sekadar memaperkan baju-baju atau aksesori yang baru dia beli. tapi aku masih minat jugak baca.. hahah aku pon pelik camne aku boleh minat nak baca.. dan sampai la satu ketika tu dia memprivatekan blog dia atas sebab apa ntah.. hohoho (buat-buat tak tau) dan semenjak dari situ la aku tak mengunjungi lagi blog tersebut  sehingga la beberapa bulan lepas aku mendapat perkhabaran bahawa pemilik blog tu muncul dengan blog berdomain sendiri.. nurulism.com

hohoh panjang gila post tribute aku kali ni.. hohoh tapi ni belum habis lagi.. hohoh mungkin ada episod kedua…

p/s:  2 disember tarikh lahir topo sebagai blogger..
5 Januari tarikh lahir topo sebagai pengguna wordpress
7 Januari tarikh lahir topo..
10 Mei tarikh lahir topotato.com
hohohoho dah macam kucing la plak.. banyak giler tarikh lahir.. hahaha sekarang ni sedang menantikan kelahiran dslr topo plak.. adeh.. macam lama lagi je dia nak dok dalam kandungan.. =))

21 Responses to “blog yang banyak memberi impak di awal pembabitan topo…”

  1. hydir says:

    keh3 .. byk btul tarikh lahir ko… mcm mati hidup semula pas tu mati balik pas tu idop balik… heheheh :upin02:
    ———-
    topo: hohoho xde la sampai macam tu sekali weh…

    [Reply]



  2. Mira says:

    aku plak dipengaruhi oleh blog hikaru… skrg dh x wujud lg dh blog tu… huhuhu
    ———-
    topo: aku macam pernah dengar la nama hikaru tu.. tapi seriously tak ingat..

    [Reply]



  3. loque says:

    alop bro…
    nice theme…
    ijau gituh
    sejuk mate memandang..hahax…
    jom exchange link nak??
    ———-
    topo: sila la…

    [Reply]



  4. Lup-duP says:

    sah sah name aku takde kan?? wahahaha
    ———-
    topo: hohoh hampir setiap entry kat sini ada nama ko weh.. hohoh yang ni berkecuali la plak..

    [Reply]



  5. abdusfauzi says:

    baca sudah. before kuar kat tweet. hehehe.
    ———-
    topo: hohoh aku bangun pagi baru post ni kat tweet…

    [Reply]



  6. 26 says:

    arif samani stop blogging already eh?…
    missed those days when jaki online,tokeikedai etc were always be in my bookmarks..
    ———-
    topo: dia blom stop blogging lagi.. cuma sekarang ni dia blog kat tempat lain dan nak jadi misteri.. hohoho

    [Reply]



  7. Azman @ Kreuger says:

    huhuhuhu… banyak giler seh tarikh
    kelahiran nko… mane satu nak
    hengat pon tak taw… kalau ade buat short
    note ok ar.. kalau main ingat… kompom
    tak terhengat… (kalau aku ar kan)
    save dalam notepad… ekekke~
    ———-
    topo: aku buat short note kat blog.. hohoho macam post ni.. lagi la tak lupa.. :D

    [Reply]



  8. xmindfreakx says:

    jangan puji arep dowh…nanti dia cam ci bangga ngan aku…fwenz sudah hilang,tapi blog dia yang lain tak berjaya sangat aku temui..cuma beberapa sahaja
    ———-
    topo: aku tak jumpa langsung weh.. hohoho puas aku mencari mana pergi mamat ni.. hohoho

    [Reply]



  9. angriani says:

    waa…kena catat dlm diari semua tarikh2 penting tu :kakros:
    ———-
    topo: catat kat blog je.. hohoho

    [Reply]



  10. Teens Make Money Online | Zulhusni says:

    :ipin02:salam bro,
    tunggu kelahiran dslr yek?? haha..saye pon tgh mnggu chya mata yg sama gk. cmer x tau nk bg nme aper jer..nikon ker..canon ker..fuh susah jdik parents nih..huahua
    ————
    topo: :)) hohoho sony alpha pon kononnya bagus budak tu.. tak nakal sangat.. hahahaha

    [Reply]



  11. aman says:

    macam mane leh tahu nama penuh aku nie…huhu :ehsan01:
    ———-
    topo: ko kan popular.. kat mana2 pon ada nama ko..

    [Reply]



  12. catzer says:

    bagus2..aku bg gak impak kat ko..impak maksima..hahahah :ipin01:

    [Reply]



  13. Uncle G says:

    pakcik pon suke lepak kat amanz.net ngan iamherenow.fwenz.info.. skrang pakcik suka gaya tulisan en. topo.. :D :ehsan02:

    [Reply]



  14. zool says:

    Zaman awal pembabitan,
    sumber inspirasi adalah blog smartzul
    blog.smartusaha.com
    n ramz rajablog.info
    tapi dua2 aku jarang lawat sekarang..
    almaklumlah blog aku ber’niche’ lain dari diorang..
    skg ni banyak plak aku nak melawat blog orang..
    blog aku agaknya boleh ke jadi inspirasi blogger lain..
    Huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

    [Reply]



  15. chika says:

    saya terharu.
    T_____T
    terima kasih sebab senariakan saya sekali.
    :fizi01:

    [Reply]



  16. mazudi says:

    psstt… aku pun suka ngan amanz.net.
    Ada info yg terkesan kat sana.
    Uitss.. ni dah kira promote dah ni.

    [Reply]



  17. farahaznil says:

    hahhaa..masa ni aku belum wujud lg..ekekekekeke

    [Reply]



  18. PakciQue says:

    Aku suka tengok cara kau reply komen. Aku rasa nak tiru lah cara ni. Selit bawah komen orang lain kan. Macam lebih dekat je.

    [Reply]



  19. skid says:

    sumber inspirasi yer…

    [Reply]



  20. titan says:

    berapa banyak tarikh lahir daa..

    [Reply]



Trackbacks

  1. 300 post pertama topo sebagai blogger... | topotato.com

Leave a Reply