2008,topo,topotato dan azam serta google bg aku pr3 sempena tahun baru..

December 31st, 2008 16 Comments   Posted in Life

sebelum aku menulis panjang aku nak mengucapkan salam maal hijrah kepada semua.. hohoh masih belum terlambat lagi kan…hohoho 2008 bakal melabuhkan tirainya lagi beberapa jam je lagi.. rasa macam sekejap je dah nak abis dah 2008 ni.. rasa macam dah banyak benda yang berlaku 2008 ni.. tapi seriously aku tak ingat.. selama ni memang aku tak pernah ade azam tahun baru atau wish list untuk tahun baru.. jadi memang tak terasa pape la bila dah menjelang tahun baru ni.. tapi aku rasa tahun 2009 ni aku nak menanam azam la.. hoho biar ade target sikit tahun ni.. jadi terima lah azam tahun baru 2009 topo… Read the rest of this entry »

pemenang contest dan kebenaran…

December 28th, 2008 16 Comments   Posted in Life

hohoh dah lama aku tak tulis dalam blog ni.. tak kisah la.. ok setelah sekian lama.. dalam post kali ini aku akan mengumumkan pemenang contest di topotato.com sempena yubiyu gathering.. keputusan topo adalah muktamad dan segala surat-menyurat atau complain tidak akan dilayan melainkan jika disertakan bersama sebuah dslr… si zaki blogjer dah selamat sambar canon eos 1000d rupanya..adeh.. jealous la plak aku..  ok berbalik pada tajuk asal..nak tau siapa yang menang? Read the rest of this entry »

5 dalil kenapa topo nak beli dslr..

December 21st, 2008 48 Comments   Posted in Life
topo nak beli dslr..

topo nak beli dslr..

ok seperti yang telah dicanang-canangkan sejak beberapa post yang lepas.. aku sekarang ni tengah mengumpul pedoman dan wang untuk membeli sebuah dslr.. memang susah rupanya nak beli dslr ni.. hohoho dari segi kewangan mahupun pedoman.. ye la sebijik menatang tu mencecah RM2k beb.. kalau 6-700 memang aku dah sambar je… tapi aku dapat rasakan ianya agak berbaloi.. hohoho jadi untuk post ini akan aku nyatakan beberapa dalil kenapa topo nak beli dslr.. hohoh baca la dengan khusyuk ye… Read the rest of this entry »

contengan lepas habis kursus.. tapi pasni ade kursus lagi..

December 19th, 2008 12 Comments   Posted in Life

selamat sejahtera dan salam perpaduan.. hohoho dah seminggu aku tak update topotato.com ini rupanya.. aku kini sangat sibuk beb.. aku baru pulang dari 2 kursus atau camping berturut-turut dan esok aku akan kembali bercamping semula.. sehingga ahad ini.. hohoh susah jugak jadi topo ni. sibuk memanjang.. hohoh tapi yang bestnya aku dapat round satu Malaysia.. oh alangkah indahnya jika aku dapat rakamkan semuanya dengan menggunakan dslr.. hohoho sepanjang seminggu pemergianku.. banyak rupanya yang telah berlaku…

Read the rest of this entry »

update berkenaan contest di topotato.com…

December 10th, 2008 17 Comments   Posted in Life

ok kepada sesiapa yang belum mengetahui tentang contest di blog ni.. mari la aku war-warkan.. pada 19/11 yang lepas aku telah menganjurkan satu contest yang kononnya macam best dan akan berakhir pada 19/12 ini.. hohoh banyak perkara yang tersirat dalam contest tu.. dan dalam post ini aku akan dedahkan serba sedikit berkenaan dengan contest yang aku anjurkan itu… contest itu telah disertai oleh 4 orang blogger dan kepada yang nak jadikan rujukan sila la lawati mereka dan mintak izin ye.. hohoho dan mereka adalah: Read the rest of this entry »

blog yang banyak memberi impak di awal pembabitan topo…

December 9th, 2008 21 Comments   Posted in Blogging, Life

hohoho orang lain sibuk buat post pasal banjir, pasal hari raya korban,post psal tanah runtuh.. aku plak sibuk buat satu lagi post mengarut.. tapi takpe la kot.. sebagai kelainan sedikit.. bosan jugak bila bukak negaraku tu asik tajuk sama je.. seperti yang aku war-warkan dahulu kala.. 2 Disember yang lepas genap la setahun aku menjadi blogger di alam maya yang serba mencabar ini.. ok sempena genapnya setahun topo berpetualang sebagai seorang blogger telah banyak blog atau blogger yang memberi impak besar kepada topo.. ok untuk post kali ini merupakan tribute kepada blog-blog berkenaan..antara blog blog berkenaan adalah: Read the rest of this entry »