idea blogger lain untuk hadiah hari jadi adik topo..

Life November 16th, 2008

hoho sebelum pemergian aku untuk jawab exam dulu aku ada buat satu post mengarut pasal idea aku untuk hadiah hari jadi adik aku..ada 24 komen semuanya semasa aku tulis post ni dan idea yang wujud dari 24 blogger yang berlainan.. hohoho aku ingatkan aku punya idea dah cukup mengarut dah… rupanya ada blogger lain yang bagi idea yang lagi mengarut..sampai aku pon tak sanggup nak terima cadangan tu..  hohoh dalam post ni aku nak buat round up tentang idea yang diberi oleh rakan-rakan blogger sekalian semua cadangan dan idea aku reply sekali arung dalam post ni..

hadiah yang paling ramai orang cadangkan.. = tshirt hohoho ada 5 pencadang untuk hadiah ni kalau tak silap aku.. best jugak idea mereka ni.. ada yang bagi cadangan suruh bagi t shirt yang unik macam my brother give me this lousy t shirt for my birthday.. nak tau siapa pemberi cadangan untuk idea ni sila rujuk post yang lepas ye.. hoho semart gak tu.. tapi aku terpaksa menolak idea ni., atas 2 sebab.. yang pertama.. aku memang tak reti nak pilih baju untuk adik aku.. hoho entah apa ntah selera baju dia aku pon tak faham.. dan sebab yang kedua adalah.. adik aku seorang taukey baju. hoho dia banyak release baju dan jual pada member-member sekalian.. dan aku pon selalu dipaksa untuk membeli tshirt dari adik aku ni.. hohooh

hadiah yang memakan belanja yang banyak.. hoh memang banyak cadangan dari rakan-rakan blogger hadiah yang memerlukan belanja yang tinggi.. hohoh yang ini pon terpaksa aku tolak jugak oleh kerana aku memang sedang ketandusan duit sekarang ni.. hoho tambahan pula sekarang ni aku sedang sedaya upaya kumpul duit untuk beli PC baru.. hohoho contoh hadiah yang mahal itu adalah cadangan dari saudara hashim habeed.. hooh dia suruh aku bagi seluar levis satu.. lalalala aku pon tak pernah pakai levis weh.. tapi u boleh diusahakan lagi kot. tapi cadangan yang satu lagi ni memang mustahil aku..cadangan dari saudara shax..hohoh beliau mencadangkan aku bagi RM1k hohoho mana la aku nak cekau 1K tu.. aku buat blowjob blogjob ni tiap2 hari pon tak tentu boleh dapat 1K weh sebelum birthday dia.. hohoho

cadangan yang paling aku tak mampu nak bagi.. datangnya dari saudara menteil dan saudari kak jie.. hoho macam berpakat plak diorang ni bagi idea yang lebih kurang sama.. yang si menteil suruh aku hadiahkan awek kat adik aku.. yang kak jie plak suruh bagi id ym awek kat adik aku.. hohooo mana la aku nak cekau awek nak bagi dia ni.. hohoh secara jujurnya.. adik aku dah pernah ada lebih dari sepuluh awek beb.. sekali tu pernah couple sampai 5 orang sekali.. hohoho abang dia ni je yang belum ada awek lagi sampai sekarang ni.. hohoho

idea yang menarik untuk dipertimbangkan.. hohoh datangnya dari saudara mazudi.. hohoho dia bagi idea suruh aku bagi hadiah guna application kat facebook je.. hohooh memang best idea ni.. macam-macam hadiah boleh bagi.. kalu tak cukup boleh buat sendiri hadiah tu..memang sesuai la dengan perkembangan teknologi masa kini.. pada mulanya aku nak bagi hadiah ni je.. tapi semasa aku sedang menulis post ni.. satu cadangan yang baru sampai.. hohoh datangnya dari saudari chika..

chika says:

hadiahkan dia kasih sayang.
dengan ucapan …
‘aku kan abang’

HAHA

hohoh memang bernas idea ni.. dan ianya sering aku sekeluarga buat., hoho masukkan kasih sayang dalam tupperware pastu bagi kat dia. ohohoh korang pon boleh cuba gak beb idea ni.. memang bernas..

tapi memang satu cadangan ni akan aku tolak sekeras-kerasnya tanpa sebarang pertimbangan.. hohoh cadangan dari cik chokilala:

chokilala says:

ala.. ape susah. ko bagi je hadiah ciuman :* murah dan senang. wakaka. so gay. lol :-t

hoho memang paling gila la idea ni.. nabi tak mengaku umat weh.. adik perempuan yang umur 8 tahun tu pon aku pikir 7-8 kali nak bagi ke tak hadiah cadangan ko ni.. kepada sesiapa yang sedang mencari idea hadiah hari jadi lelaki.. jangan la terima cadangan ini ye.. hohohoho

p/s: pada awalnya aku nak letak pelbagai gambar dalam post ni.. tapi semenjak dua menjak ni aku rasa blog ni load slow gila la.. korang rasa slow tak load blog ni?

23 Responses to “idea blogger lain untuk hadiah hari jadi adik topo..”

  1. zariel says:

    ko buleh bg idea kat aku tak apa idea nk komen kat sini? haha
    hadiahkan app facebook? hmmm… kalau belikan akaun flickr x mo?
    ———-
    topo: hohoh kan ada banyak application yang untuk bagi hadiah kat facebook tu.. kalo tak cukup boleh buat sendiri app tu.. tak susah pon.. hoohoh

    [Reply]



  2. |1f34|-|1r3 says:

    idea aku kena reject ke ?? uwaaaaaaaa….:ehsan01:
    ———-
    topo: hohoh takpe boleh cuba lagi di lain masa..

    [Reply]



  3. Azah says:

    mane ideaku??? hm….. :-s
    ———-
    topo: hohoho ade idea ko.. tapi aku tak mampu la tulis semua.. hohoh mintak ampun banyak2..

    [Reply]



  4. sora says:

    haah la topo, slow. + dgn wireless aku yg slow ni, lagila slow
    ———-
    topo: hohoho hri ni macam dah laju sket je…

    [Reply]



  5. Lup-duP says:

    hadoii..tak habes lagi ker? bile ko nak wat post pasal ..”ape hadiah aku nak bagi kaT cik Azhani Ali @ Aniely @ Lup-duP”
    ———-
    topo: hohoh ye la nnt aku buat ye.. tapi xleh janji la.. aku bakalan sibuk nanti…

    [Reply]



  6. Lup-duP says:

    igt..bufday aku nak dkttt
    ———-
    topo: yee… aku ingat.. 29 NOV tahun 198… kan.. hohooh

    [Reply]



  7. shaxx says:

    menarik jugak “aku kan abang” tuh… hahah….

    ps: aku dah agak dah idea aku masuk dalam kategori mengarut…
    pss: mengarut adalah partime job aku sbb aku tak buat blogjob…
    ———-
    topo: ko ada banyak lagi part time job…

    [Reply]



  8. x-po shop says:

    haah bro, aku rs slow je nk load blog ko ni..tp xtau la kot2 sbb ram aku ni slow kot..hohoho
    ———–
    topo: memang slow pon semenjak 2 menjak ini..

    [Reply]



  9. Najlaa says:

    cess..kena rejek ideaku..kecewa!
    ———–
    topo: takpe.. sila cuba lagi di masa depan ye..

    [Reply]



  10. abdusfauzi says:

    aku suke hadiah ‘aku kan abang’ tu.. mcm.. sangat.. bermakna dan mendalam hadiah tu… tapi topo, bagi aku, ucapan dan Kad besdey paaaaaaling penting! bende tu aku simpan smpi aku ‘terhilangkan’.. bermakna beb..
    ———–
    topo: hoho hadiah tu memang best.. aku tak pernah dapat kad hari jadi weh… :((

    [Reply]



  11. 19zim says:

    Haritu 19zim jumpa nabil kat Times Square, dia ada cakap sesuatu untuk sampaikan kat incik topo… dier cakap…..

    “LU PIKIR LA SENDIRIK”

    Tu nabil cakap la, bukan 19zim cakap… hehehe

    http://www.mohdlazim.com/2008/11/alih-bahasa-untuk-olpc.html

    [Reply]



  12. hashim habeed says:

    TOPO
    apa la ko ni kalu rase tak nak beli levis ori beli lah yang golok punya baru 40 hingget…. Hu uh.

    :fizi01:

    [Reply]



  13. Dieyla says:

    blog topo memang lambat!!
    haha~
    selalu kene tunggu bertahun kalau connection slow.
    =P

    apa kata tanya je die nak adiah ape.
    takyah pening-pening nak pikir.
    aiyak~

    [Reply]



  14. cikjA says:

    lama giler tak komen kat sinie…
    kekekek..
    adiah ek.. ape kate bagi video.. wat flash simple yang tentang dia dari kecik sampi besau.. kekekeke..
    macam sweet jugakk.. bley aplikasi ape yg kamu blaja..kekeke:mail01:

    [Reply]



  15. menteil says:

    wo… kalau adik ko ramai sangat awek,
    soh lak dia hadiahkan kat aku sorang.. haha…

    [Reply]



  16. yonna says:

    hee agak lambat la blog ko ni nk loading.ni widget tepi2 ni xyh la letak :p ngeh2..

    idea chika tu buat aku gelak gile hahhaa..
    idea comel gile.

    susah2 kan.
    ko mms je kat henpon dia.
    tulis happy birthday :p
    ngee…
    murah dan tak dijamin dia akan simpan! hAhahaha

    [Reply]



  17. chokilala says:

    idea aku ditolak sekeras-kerasnya ke? adoiyai. aku rasa idea tu la paling menjimatkan dan melambangkan kasih sayang. hoho

    ko bagi dia spender polka dot, pastu ada ropol2 sket. musti dia ske!

    p/s : aku mmg suka bagi cadangan merepek

    [Reply]



  18. encikizzat says:

    habis tuh…ape yg topo nak bagi dkt adik topo ?? :mail01:

    [Reply]



  19. Kujie says:

    tapi semenjak dua menjak ni aku rasa blog ni load slow gila la.. korang rasa slow tak load blog ni?

    utk soklan ni..memang slowwwwwwwwwwwww giler sbb tu payah beno kak jie nk sampai sini.

    [Reply]



  20. farahaznil says:

    belanja mkn le..kan senang..jd darah daging..kenyang pun kenyang..hi hi hi..

    [Reply]



  21. ryn says:

    manyaknye hohohoho..da mcm santa claus je..hohohoh:mail01::fizi01:

    [Reply]



  22. lin says:

    erm..adek lin minat giler ngn hannah montana walo pon dia tu boy dan bkn mak nyah k..rase2 nk bg set cd hannah montana kat dia..heheh..

    [Reply]



  23. lin says:

    erm..adek lin minat giler ngn hannah montana walo pon dia tu boy dan bkn mak nyah k..

    rase2 nk bg set cd hannah montana kat dia..biar bnda tu sesuatu yg dia bleh simpan.

    nmpk la mcm ada s’sorang yg sokong hobi dia..mzt dia ske.

    **ape2 je yg ble buat dia gumbire..ahak..

    [Reply]



Leave a Reply