earn money by doing BLOG JOB…

Reviews November 4th, 2008

hohoh another crappy post by topo written in English.. ok before I start.. let me state it again.. the post is about earning money by doing BLOG JOB.. it’s G ya.. not blow job.. hohoh there’s no way I’m going to post anything about blow job it this blog.. 😀 ok what I’m really sure that almost everyone know what is blow job.. lalalala but do you know what is a blog job?? hohoho ok for those who don’t know.. you have two option.. whether to click here and learn by yourselves or you guys just relax and let topo do the explaining…

ok it simple word blog job is a job..=)) ya its true.. blog job is a job that you do using blog.. and of course every job comes with a salary right?? but the question is.. who are willing to pay you by just writing your blog?? ohoho topo got the answer.. this man is willing to pay for you to blog.. ok he got two blog job offer currently for those who are interested.. to become a blogger at his blog.. and also to review about his blog…

the job is quite simple right?? but the payment is quite interesting.. hohoho ok first.. for the blogger job.. For this job, for a fix payment, he will offer RM 1 per posting . and plus bonus  which are RM 5 for every 100 viewership and RM 10 for every 10 comments. you just have to make sure that your post is very-very-very interesting and need to be related on blogging, online business or other stuff which somehow you can make a bridge to the blogging world. The article MUST have proper content and up to the boss’s discretion if he deem it to not up to his quality expectation.

ok the next job is blog reviewer.. hohoh my favourite job.. ok for this job he  RM 3 per review. Plus a bonus which is RM 5 for every 100 viewership and RM 15 for every 30 visit to my blog which from the link from your blog.

the post can be done in English or in Malay and the boss have the right to alter the post if he thinks that it is not suitable or he didn’t like it.. and the most important thing.. for those who interested for the blogger position.. pelase make sure that it is fresh and not copied from others..

ok lastly… for those who are interested for this for job.. feel free to go to the “employer’s blog” hehehe and ask him the detail yourself.. you can get his email at his blog and also his contact number.. hohohoh lets earn money by blogging….

p/s: hahahah berbelit-belit lidah aku nak tulis post ni.. tapi dah lama rasanya tak tulis english post.. hohoh akhir kata.. jom serbu ramai-ramai blog helmiasyraf dan jom kerja.. hahahah tak lama lagi cuti sem.. boleh la buat keje ni kot.. boleh la tambah budget nak beli hp baru.. korang pon jom join sekali… jom serang helmiasyraf.com dan dapatkan duit dengan menulis blog!!! hahahahah

UPDATE: boss baru buat announcement baru la.. kepada sesiapa yang kepada yang jadi tukang promote pada job offer ni nanti dia nak bagi hadiah.. so kepada sesiapa yang nak join tu.. nanti selit2 sekali nama topo dengan email topotato[@]gmail ye.. hohho mana tau dia nak bagi rumah sebijik ke kat aku.. hahahahah

29 Responses to “earn money by doing BLOG JOB…”

  1. Jimmy says:

    sedapnye dapat money ngan blogjob ni.. he he.
    ———-
    topo: hohoh memang best pon…:D

    [Reply]



  2. ezany says:

    adeh.. cam susah jer.. aku ni cetek idea..
    tape la.. aku doakan ko berjaya.. gud luck my fren.. 🙂
    ———-
    topo: bro tujuan aku buat post ni biar semua orang boleh cuba.. papehal cuba je dulu beb…

    [Reply]



  3. abdusfauzi says:

    hehe… bloooWG joWB. hahaha. kamu mmg rajin bab review2 ni. hahaha
    ———–
    topo: hoho tak terfikir plak ak nak tulis bloowg joWb.. hhahha

    [Reply]



  4. shaxx says:

    blog aku sendiri pun penat nak update.. niplak blog orang… heheh… tapi review tu okeh jugak la… ada closing date ke?
    ———-
    topo: review tu blom boleh buat pon lagi sebab blog tu blam ada isi pape lagi.. tunggu la dulu.. hoohoh

    [Reply]



  5. x-po shop says:

    haha sblm aku bc post ko ni topo, aku dh agak dh mesti akn diselitkan dgn perkataan blowjob..hahaha..pe2 pun, aku akn try teknik tu..:ehsan02:
    ———–
    topo: lalalalala

    [Reply]



  6. Krawx says:

    whee.. blog job!
    ———–
    topo: heheheheheh lalalalala

    [Reply]



  7. |1f34|-|1r3 says:

    hohohoho…aku berminat gak ni topo…jeng jeng jeng
    ———–
    topo: sila la.. hohoho

    [Reply]



  8. oDiN says:

    asyik2x keje tiup jerk
    boob job xder ker ?
    ———–
    topo: uish lucah la ko ni odin.. ape nak jadi ni ha???

    [Reply]



  9. zamz says:

    haha blow job sure ramai org search kat google nih hehehe
    ———–
    topo: tu yang bahaya tu.. takut blog ni kena ban dekat U mane2 cam blog ET.. hohohoo

    [Reply]



  10. spatt says:

    waah…
    banyak btol cara nak dpt duit dgn boobing(ayat mende nih?) ni ek…
    skg pn tgh bz, ko wat la dlu topo…haha
    ———–
    topo: apsal boobing plak ni.. adeh.. blog ni suci la beb.. hahah aku pon tak buat lagi beb.. tunggu cuti sem nanti kot..

    [Reply]



  11. Mr Am says:

    Keyword blow job ni leh naikan traffic ni.. hahaha..

    cam best dapat duit ni.. join gak leh?? :ehsan01:
    ———–
    topo: hohho jangan salah anggap ni blog tak elok plak ye.. hohooh

    [Reply]



  12. titan says:

    hoho. berminat gak nih. nak test power kalau artikel yg aku wat kat blog orang lain laku ke tak..:upin01:
    ———–
    topo: aku dah agak sure ko minat punya.. nnt promote nama aku sekali ye.. hohoho

    [Reply]



  13. izzy says:

    huish!!!!cambest! hahah~:upin02:
    ———-
    topo: sila la join tanpa segan silu.. hohoho

    [Reply]



  14. chokilala says:

    aku ske.. aku ske

    [ayat standard student yang dah pokai hujung sem]

    #-o
    ———-
    topo: hahahah aku pon pokai gak beb…

    [Reply]



  15. !x0r@ says:

    erm,bab duit tu semua org minat tp bab nk post tu, susah skit la. saya tareti nk post menda2 yg bermanfaat. hahahhahaha. so, lupaknlah niat nk tambah duit tu.. huuhuu

    [Reply]



  16. Sweet Thinker says:

    :kakros: baca blow job td. adeh!

    [Reply]



  17. eatmyshort says:

    cam best jer…
    😀

    [Reply]



  18. aman says:

    laju jer hang wat review kalo tang duit yerk…hoho :upin02:

    [Reply]



  19. kenwooi says:

    hmm… interesting, but not interested. =)

    [Reply]



  20. abdusfauzi says:

    topo, x perlu ade x-rated words / gambar / video, pun boleh kene block mcm domain aku. UITM block seluruh campus dia from access blog aku. nak tau nape? detect phishing website. F***. blog aku x de iklan pun. hish, bodo nye UITM (IT Department). Dah la nak contact diorang pun x dpt. website xde pun email IT department diorang. BUDUH! geram! grrr! ade aku upah orang hack website UITM karang.. bagi diorang cuak. sape nak? aku bayar punya!
    ———-
    topo: relax la bro.. hohoh ala tak payah ko bayar pon UiTM nye web mmg selalu kena hack pe.. hohoho

    [Reply]



  21. chuckiesd says:

    Ok jugak nie..cam best jer…nak test laa…maner laa tau kan…

    [Reply]



  22. vinsion says:

    not bad. got such job to earn online in msia.
    but cant earn much i guess. need to put in lots of efforts in it. not easy.

    [Reply]



  23. farahaznilf says:

    wah..mcm best ni.maknanya ada 2 keja la ni?betul ke topo?belit2 aku baca bi ko nih.hahhaa…ke keja yg sama?aku sempat baca sekali je ni..apa2 nnt ko tlng trangkan lg..hi hi hi..
    ———–
    topo: ko baca la buku sejarah dengan BM ko tu dulu.. hohoho

    [Reply]



  24. bantingboy says:

    hoho..interested. interested..:ipin01:
    ———-
    topo: hohoh aku tau sure ko interested punya.. jemput la join.. member ko sorang tu dah mengganas dah kat blog tu.. hooh

    [Reply]



  25. wan wma says:

    Wah..kalau kena caranya, bnyk gak dapat kan?!

    [Reply]



  26. art007 says:

    emmm..bagus jgk kan..sambil memblog..bleh dapt duit…brilliant idea….:fizi01:

    [Reply]



  27. anis says:

    :upin02:hello….

    [Reply]



  28. miza says:

    :upin02: wah…btul ke???better dr keje part time job kat mall..heheheheh

    [Reply]



Trackbacks

  1. idea blogger lain untuk hadiah hari jadi adik topo.. | topotato.com

Leave a Reply