contest di topotato.com sempena yubiyu gathering..

Blogging November 18th, 2008

ok seperti yang di khabarkan oleh razifmustapha,mohdadil,chokilala, iovantgarde\ fendy, zaren, shatilah, dan ramai lagi bloggers yubiyu yang lain.. pada tanggal 151108 yang lepas budak-budak yubiyu (UTeM Bloggers United) mengadakan sesi gathering secara kecil-kecilan dan photoshoot secara besar-besaran.. hoho dan buat pertama kalinya aku join photoshoot ni dan buat pertama kalinya aku akan mendedahkan muka aku di alam maya ini.. hohooh jadi bersempena dengan yubiyu gathering yang lepas dan sempena buat pertama kalinya aku nak menunjukkan muka di alam maya.. aku nak menganjurkan satu contest di topotato.com… terbuka pada semua rakyat Malaysia yang ada blog.. hohooh

ok sebelum aku cerikan lebih lanjut pasal contest ni.. jom tengok aksi-aksi sengal dan macho rakan-rakan perjuangan aku di yubiyu..hohooh credit gambar kepada saudara razifmustapha aka popshovans macam biasa.. klik untuk paparan lebih besar ye..

speak no evil.. hear no evil.. see no evil.. blog no evil.. hoho

waa!! dapat bergambar dengan cik chokilala

muka sengal buat muka comel...

muka sengal buat muka comel...

muka ketat sebelum bergambar..

fendy buat lagak ngeri... hahahah

mereka hanya mampu melihat sahaja.. hohoho

inilah antara muka yubiyu yang hadir..

ok berbalik pada contest yang aku sebutkan tadi.. hohoho ok.. apa yang korang perlu buat adalah mudah sahaja.. ok seperti mana yang aku khabarkan. ini pertama kali aku menunjukkan muka aku di alam maya.. hohoh so aku nak buat grand sikit… ini perkara yang perlu korang lakukan…

  • tengok gambar gathering yubiyu tu betul-betul… lebih banyak gambar di sini dan di sini…
  • cuba teka mana satu topo..
  • pilih satu atau lebih gambar yang ada muka topo..
  • buat satu post di blog korang menceritakan tentang topo dan topotato.com dan sertakan sekali gambar yang ada muka topo itu tadi.. hohoho
  • dan jangan lupa sertakan link ke post ini, topotato.com dan page yubiyu.. hohoho

syarat pertandingan adlah seperti berikut:

  • terbuka kepada semua blogger di Malaysia tak kira lelaki mahupun perempuan yang newbie mahupun yang otai..
  • post boleh ditulis dalam bahasa Melayu mahupun bahasa Inggeris.. hoho jangan la tulis bahasa lain.. aku tak faham beb..
  • setiap penyertaan mestilah disertakan dengan gambar gathering yubiyu dan tandakan yang mana satu topo.. creditkan gambar tu pada popshovans ye..
  • setiap penyertaan juga perlu di linkkan ke post ini, topotato.com dan page yubiyu ini..
  • pujian amat lah digalakkan dalam post itu dan kutukuan serta kritikan dan serangan peribadi yang agak tidak melampau pun dialu-alukan.. tetapi.. hanya kepada topo dan topotato.com sahaja.. sekiranya terdapat kutukan mahupun serangan peribadi terhadap UTeM, yubiyu, bangsa,agama dan negara.. penyertaan anda akan terbatal secara serta merta.. dan aku akan lancarkan serangan balas berterusan kepada anda.. hohoohoh
  • tarikh tutup penyertaan adalah pada 19 DISEMBER 2008 dan keputusan topo adalah muktamad.. sebararang surat menyurat tidak akan dilayan.. tapi kalau disogokkan dengan PC baru mungkin akan dipertimbangkan… hahahahahah :))

ok terdapat beberapa faktor yang akan diambil kira untuk pemilihan pemenang dan dikira secara pemberian markah ye..

  • berjaya meneka dengan betul siapakah topo 10 markah
  • post yang paling menarik dan unik: tempat pertama 30 markah,kedua 25 markah, ketiga 20 markah dan yang lain-lain diberi 5 markah..
  • *1 markah untuk setiap hits yang datang ke blog ni dari post peserta.. dan markah ini hanya kan diambil kira selama 2 minggu setelah post itu di buat..
  • 1 markah untuk setiap komen di post penyertaan dan tidak dikira komen dari topo mahupun pemilik blog itu… yang ni pon diambil kira selama 2 minggu dari tarikh post itu diterbitkan..
  • dan juga 10 markah tambahan sekiranya korang menjadi follower topo di twitter..
  • markah tambahan lain akan diupdate nanti sama ada melalui twitter mahupun di blog ini..

dan peserta yang mendapat markah terbanyak akan dinobatkan sebagai pemenang dan akan diberi hadiah seperti berikut:

tempat pertama: RM 50, review di topotato.com, ruang iklan selama sebulan dekat tempat RSS icon di sudut kanan tu..dan hadiah misteri…

tempat kedua: RM 30, review di topotato.com dan hadiah misteri

tempat ketiga: RM 20, review di topotato.com dan hadiah misteri…

hadiah juga mungkin akan ditambah jika topo mendapat mak datin yang sanggup nak sponsor.. hohoh jadi kepada sesiapa yang teringin nak jadi mak datin untuk contest ni.. sila la contact topo ye.. cukup la setakat ini sahaja.. sekiranya terdapat sebarang kemusykilan ataupun keraguan sila ajukan di bahagian komen atau contact topo secara terus…

*aku akan menggunakan pulugin wp-stats untuk mengira jumlah hits yang sampai ke blog ini..

p/s: aku mampu letak gambar kecik je sebab blog ni slow…

57 Responses to “contest di topotato.com sempena yubiyu gathering..”

  1. |1f34|-|1r3 says:

    encik topo..aku dh tahu mana satu ko..miahhahahaha…
    ———-
    topo: kacak tak aku?? hohoh:))

    [Reply]



  2. x-po shop says:

    haha hmpeh ko topo..aku baru je wat contest n ko pun wat gak..huhu ssh la aku nk wat review psl contest ni..klu x, xlaku plak kontest aku..hohoho
    ———-
    topo: boleh je kalo ko nak promote sekali.. kat ending tu tinggalkan la pesan… jangan lupa join contest ko sekali…

    [Reply]



  3. Lup-duP says:

    saya jatuh hati la nga nn abg topo
    ———-
    topo: saya pon dah lama jatuh hati dengan cik lup-dup..:x hohohoho

    [Reply]



  4. menteil says:

    aku pon dah tau ko yang mana.. hehe..

    @aniely ; aku jeles la.. haha..
    ———-
    topo: sila lah jeles.. hohohoho

    [Reply]



  5. 19zim says:

    Haih… yubiyu ni bertanding nak dapatkan trafik yang paling banyak ke? Cube cite sket…
    ———-
    topo: 😕 dengan sesiapa pon aku bertanding nak dapatkan trafik yang banyak.. ohohoho

    [Reply]



  6. chokilala says:

    kalau yubiyu masuk leh x?

    aku SERIUS ni

    aku sedang papa kedana di hujung sem
    ———-
    topo: boleh.. sila la join dengan segala hormatnya.. tapi kalo menang pon dalam bulan 12 baru boleh dapat hadiah beb..

    [Reply]



  7. Alang says:

    ak seperti cik chokilala juga ingin bertanya,jika ahli YUBiyu ingin menyertai pertandingan ni boleh tak??sebab ak dah pon mengenali diri ko..hahaha..kompom2 ak menang kan,sebab bahasa pon puitis dan boleh tahan..
    ———-
    topo: boleh.. tarak hal la… dipersilakan..

    [Reply]



  8. Mohd Nasri says:

    eleh..stkt mke ko tu..
    ko pkai spek ke x ke ak knal la..haha
    cter psl topo? ak cter psl ko sjak dr matrik nk???
    kang kntoi lak prangai ko kt mtrik..haha
    ———-
    topo: nak cerita silakan lah.. hohoh memang aku pakai spek ape sejak dari dulu lagi… weh aku baik pe masa matrix dulu.. :))

    [Reply]



  9. zariel says:

    err… aku pn tau ko yg mana satu.. err.. aku rasa aku tau… err..
    ———-
    opo: kalau tau jemput la join contest ini ye.. hohooh

    [Reply]



  10. callister says:

    haha..mcm best je contest ni..
    tapi mana satu ko ek..
    2 yang payah 2…
    ———-
    topo: yang paling kacak tu of kos la bukan aku.. hohoh :))

    [Reply]



  11. Odette says:

    hoho.. aku dh tau ko yg mna.. yg pkai baju yubiyu kn.. kn.. hahaha.. kalo gmbr edited kira skali x?
    ———-
    topo: hohoho first time nampak ko kat sini.. gambar edited?? hohoh tarak hal la.. letak la.. janji ada muka aku pakai baju yubiyu.. hooho mempromosikan yubiyu tu beb.. ohoho

    [Reply]



  12. razifmustapha says:

    baru aku kenal sape topo, memang ada iras-iras kentang beb! korang cari la ada yang mcm kentang tu, ha tu la topo! huhuhu hadiah 50 ni bleh jadik duit minyak aku ni, huhu
    ———-
    topo: hohoh memang tak bleh blah statement ini.. hooho

    [Reply]



  13. chokilala says:

    hadiah misteri? aku berdebar2 ni. ko jgn nak bagi hadiah drpd idea aku yg ko tolak sekeras2nya utk birthday adik ko. ko xbagi kat adik ko, ko nak bagi kat kiteorg plak. xsanggup aku. haha
    ———-
    topo: hohoh hadiah tu mungkin berguna untuk para blogger kot.. hohoho

    [Reply]



  14. bd fabregas says:

    aku cadang nk wat utk bdk UMP gak.. cantek x idea aku??
    ———–
    topo: hohoho bernas gak idea ko tu…

    [Reply]



  15. nuaeman says:

    Bukan topo yang tudung hitam tutup telinga tu ke..?
    ———-
    topo: hohoh sudah tentu lah bukan.. aku lagi comel dari tu..:))

    [Reply]



  16. humbleandmodest says:

    aku xbuley join contest ni walaupun aku perlukan 1000 dalam sebulan….
    aku xtau ko yg mana satu…..
    huhuhuhuhuh……….~X(~X(~X(~X(~X(~X(
    ———-
    topo: hohoh teka je yang mana satu pon..

    [Reply]



  17. shatilah zakaria says:

    haha ..
    biar betul contest ni.

    gambar ku terpamer.

    ** statement berulang kali :
    dak dak YUBIYU sume chumel chumel!
    ———–
    topo: ye.. budak YUBIYU memang chumel chumel!!! hohohoho

    [Reply]



  18. adil says:

    huhuhu… ada gak contest cmni. kalo aku free aku join topo. tp xmencabar r aku da kenal ko. dgn senangnye dpt teka. hehehe…

    topo, awat blog loading ko slow sgt. lmbt nk bukak 1 1 page.
    ———-
    topo: hohohoh aku pon tak tau la kenapa slow bangat dia ni load..

    [Reply]



  19. humbleandmodest says:

    ok…
    akan aku sahut cabaran itu…

    [Reply]



  20. Kujie says:

    pagi tadi dh tgok kat chokilala..dah tau mana satu encik topo
    ———–
    topo: hohoho dah tau xpe.. memang sengaja je nak buat grand sket..

    [Reply]



  21. cik ara says:

    huhuh nantikan kemunculan post contest ini di page cik ara..hahhahaha
    ———–
    topo: hohoh akan aku nantikan…

    [Reply]



  22. Richie says:

    bab contest comment mengoment ni mmg aku malas gilak!!

    [Reply]



  23. azwan says:

    :upin01:

    so, aku kena jalan-jalan blog yubiyu dululah kalau nak tahu mana topo.
    ———-
    topo: terpulang la.. hohoho aku x terfikir plak pasal syarat kena jalan2 blog yubiyu ni.. tapi bernas gak idea tu.. hohooh

    [Reply]



  24. Faiz says:

    aku leh teka…tp nak buat review tuh susah…bukan apa,final exam topo..tarikh pertandingan tamat pun exam aku x hbis lgik…terpaksa lepskan rm50..huhu.. :mail01:
    ———-
    topo: hohoh ko baru nak start exam ke.. aku ingat bdak2 dah habis exam dah.. boleh je buat time gap ape utk release2 tension… hohohoho

    [Reply]



  25. zool says:

    Wah siap dah buat gathering untuk budak2 UTEM..
    Nanti ko arrangekan untuk blogger Melaka plak..
    he heheh
    ———-
    topo: hoho mana la aku mampu beb nak buat gathering utk blogger Melaka.. ramai yg otai beb.. bob ada.. knizam pon kira Melaka gak.. ko ada.. hohoho

    [Reply]



  26. callister says:

    owh xkacak ko ek..
    yang mn xkacak?
    sume kacak 2..
    ———–
    topo: hohoh kalau semua kacak2 aku yang paling kacak la selepas odin.. :))

    [Reply]



  27. asx says:

    haha . senang sangat ni . =)
    ———-
    topo: hoho aku ni cerewet sket nak pilih pemenang….

    [Reply]



  28. langlegar says:

    xbley ka menang tanpa bertanding..
    tapi aku berbangga dapat jumpe topo face to face nie..
    indah rupa dari khabar dan rupa blog haha..
    ———-
    topo: aku pon berbangga dapat jumpa ko en zaren.. hohoho indah rupa dari khabar dan rupa blog?? #-o hoh seungguh pelik statement ini..

    [Reply]



  29. samdaddycool says:

    selain pc… apakah lagi barangan yang bole dikira sebagai rasuah?
    ———–
    topo: hoho selain PC topo juga menerima apple iphone 3G dan jugak mungkin sony ericsson P1i.. hohoohoh

    [Reply]



  30. KampungBoy says:

    Aisey dah bucu2 baru tau:fizi01:….akhirnya bwat jugak contest kat umah ko sendiri…

    [Reply]



  31. nikillas says:

    susah tol kontest neh.. nak kena carik menda tersembunyi pulak kan.. huhuhu..

    [Reply]



  32. MakanMalaya says:

    aku pun dah tahu ! hehe
    panjang nyer syarat2 nyer . hehe :fizi01:

    [Reply]



  33. lochoe says:

    mmg ada rupa kentang… confirm.. aku yakin 100%.. kentang dengan topo mmg xleh dipisahkan.. hua hua..

    [Reply]



  34. farahaznil says:

    hahhaa..mcm best je klu dpr join nih..insyaAllah..

    [Reply]



  35. oDiN says:

    Ceh .. ini salah satu cara nak naikkan traffic nampak ..
    taktik kotor btol ..
    haha
    😛

    [Reply]



  36. ideablog says:

    :upin02: masa belajar memang seronok. Bila dah abis belajar nak cari kerja ……..:ehsan02: baru tau

    [Reply]



  37. aisyahkama says:

    rasa mcm taw jerk… haha

    [Reply]



  38. farahaznil says:

    ideablog – mcm tu ke?haha..apa2 pun sumanya susah..mana ada yg senang..huhhuu..namun apa yg org rmi kata..masa belajarlah paling best sekali..tp bila di fikir2kan balik sama je..masa belajar pun ada susah nyer..takde benda yg senang..huhhuu

    [Reply]



  39. Eriyza says:

    Hohoho!
    Enchek Topo pun wat petandingan gak.
    Awat tak wat petandingan makan kentang lecek??
    Hehehe!!! 😛

    [Reply]



  40. Marzuki says:

    banyak gila syarat, bengong aku baca.

    ahahahaaaa

    [Reply]



  41. izzy says:

    haha!!cambest!

    [Reply]



  42. queenrara says:

    alaaaaa :(( dh terlambat eyyy

    [Reply]



  43. farahaznil says:

    topo..aku dah trackback dah…klu tak muncull gak..aku tak pasti knp..huhhuu

    [Reply]



  44. Khai says:

    naikkan hadiah, kasi 1 ribu.. baru aku join.. ngahahaa

    [Reply]



  45. humbleandmodest says:

    last two days aku kt melaka.
    mana ko??
    haha!

    [Reply]



Trackbacks

  1. Popshovans » Blog Archive » Destinasi Ku Yubiyu Mu
  2. topo dah dapat payment blogjob... | topotato.com
  3. update topo lepas habis kursus.. | topotato.com
  4. gambar seksi topo.. awww... hahahaha :) | topotato.com
  5. Mari mengenalpasti muka Topo! | Chokilala.com

Leave a Reply