70-410 exam 70-488 dumps 70-461 exam MB5-705 dumps 200-120 exam 70-486 dumps 70-411 exam 70-480 dumps 70-346 exam 70-462 dumps 70-347 exam 70-412 dumps 70-483 exam 70-417 dumps MB2-703 exam 70-331 dumps 220-802 exam C4040-252 dumps C_TADM51_731 exam 1Z0-061 dumps 70-487 exam 400-101 dumps CCD-410 exam 100-101 dumps MB2-700 exam 1Z0-060 dumps 70-463 exam EX200 dumps C4040-250 exam 300-115 dumps 640-554 exam 70-533 dumps 70-532 exam VCP550 dumps 1Z0-803 exam 220-801 dumps 300-101 exam 70-467 dumps CISSP exam SY0-401 dumps MB2-702 exam 640-911 dumps 74-335 exam 700-505 dumps 70-414 exam 810-401 dumps 700-501 exam CCA-500 dumps N10-005 exam 70-243 dumps E10-001 exam VCP-550 dumps 1Z0-062 exam 70-466 dumps 200-101 exam 70-489 dumps MB2-701 exam 640-864 dumps A00-211 exam C_TAW12_731 dumps 98-364 exam M70-201 dumps 70-413 exam EX0-001 dumps HP0-J73 exam ICBB dumps JN0-102 exam M70-301 dumps 640-461 exam MB6-871 dumps C_TFIN52_66 exam OG0-093 dumps 1Z0-144 exam M70-101 dumps 350-018 exam C_TSCM52_66 dumps C_A1FIN_10 exam EX300 dumps DEV-501 exam 70-680 dumps C_HANASUP_1 exam 312-50v8 dumps C2020-702 exam MB2-704 dumps MB7-701 exam SK0-003 dumps AWS-SysOps exam HP0-S41 dumps HP2-B115 exam C4040-251 dumps 101 exam 9L0-422 dumps 70-534 exam 98-349 dumps 70-341 exam 300-208 dumps 400-051 exam 98-365 dumps HP5-B04D exam PMP dumps 642-874 exam 70-332 dumps PRINCE2 exam 1Z0-051 dumps 1Z0-052 exam 1Z0-053 dumps 312-49v8 exam 74-343 dumps 74-697 exam 98-367 dumps ICGB exam SSCP dumps 9L0-012 exam 3002 dumps 3308 exam 3309 dumps 6209 exam 210-451 dumps 300-070 exam 300-075 dumps 300-085 exam 500-260 dumps 500-801 exam 700-201 dumps 700-703 exam 700-801 dumps 1Y0-201 exam 1Y0-301 dumps CAS-002 exam LX0-103 dumps LX0-104 exam CWSP-205 dumps E10-002 exam E20-026 dumps E22-258 exam ITILF dumps HP0-A113 exam HP0-D30 dumps HP0-S42 exam HP2-Z36 dumps C2030-284 exam C2070-991 dumps C2090-560 exam C2150-200 dumps C2180-410 exam C2210-422 dumps C4090-971 exam P2090-739 dumps CTFL_001 exam 010-150 dumps 101-400 exam 74-678 dumps 98-368 exam MB6-702 dumps MB6-703 exam NS0-157 dumps 1z0-400 exam 1z0-414 dumps 1z0-429 exam 1z0-430 dumps 1z0-432 exam 250-272 dumps ST0-304 exam VMCE_V8 dumps 1V0-601 exam 1V0-605 dumps VCAN610 exam
Women Who seem to different watches cheap replica omega watches just look, this particular view using the specifics signify that the women kind has a new kind of skill. Beneath the actual soft, tasteful layout can be a robust defeat "core" dusty, DONNA Good quality 50 extra-long quality audemars piguet replica electric power arrange view Ms. development scientific limits, to make steady electric power just for this women kind, which can be the past with the primary together with the usa through Women extended electric power arrange view. Luxury just longines replica watches for women like romantic, soft, Omega's makers usually are often good at recording the actual beauty with lifestyle accidentally, to help convey the actual beauty of women for that story as well as reward with the mundane character. Following the actual 2014 launch with replica cartier watches for men uk the primary feather easy view, this particular Omega Constellation set PLUMA sent feather easy view brand new different watches, mummy of pearl dial with a brand new appearance magnificent debut. Soft barrier dial tends to make this particular view would not replica rolex watches for sale want to guide think of the actual summer sun's rays makes warmness bread. Different watches along with different watches with the very same feather iwc replica for lady easy, this particular 20 mm view features eleven embedded inside the prime with the arched mounting brackets 18K antique watches gemstone hour prints, soft curves with the bezel swiss breitling replica watches for man iconic "drag claw" extend, multiply for the full dial.

cabaran 24 jam tanpa firefox bersama topo…

Life November 23rd, 2008

ok semenjak dua menjak ni firefox macam berkeadaan pelik je la dan membuatkan aku agak membencinya.. hohoh blog aku lambat load dalam firefox.. tapi dalam google chrome boleh tahan lagi walaupun lambat gak.. IE lagi tak payah cerita la.. tak layak bertanding.. pastu setiap kali aku exit firefox tu akan keluar error.. bosan aku.. hohoh jadi aku rasa aku nak mencabar diri aku 24 jam tanpa firefox.. hohoho pada awalnya aku nak buat seminggu je.. tapi Isnin ni aku ada kursus.. so tak berbaloi aku buat.. 24jam tanpa firefox ye.. bukan internet.. aku akan tetap online guna google chrome dan kalau terpaksa IE.. hoho

 

24 hours without firefox

24 hours without firefox

antara perkara yang akan aku terlepas bila tak gunakan firefox adalah seperti berikut..

hohoh sudah tentulah plugin dan add ons yang pelbagai.. atas sebab ini la aku masih lagi setia pada firefox dan tak bertukar pada yg lain..antara add ons yang aku gunakan

  • screengrab! hohoh dengan adanya plugin ni senang untuk aku buat screenshot.. tak payah susah payah tekan printscreen dan paste kat photoshop.. guna add ons ni dah boleh terus copy dan save je..
  • firebug.. hohoh kononnya macam web developer aje.. amat berguna firebug ni.. macam-macam benda boleh buat.. boleh usya script..html code dan macam macam lagi la..
  • twitterfox.. hohoh dengan plugin ni aku akan sentiasa dapat alert bila ada rakan-rakan tweet benda baru dan memudahkan aku nak tweet balik.. hohoh sebab add ons ni la aku tak beralih kepada plurk.. hoho plurk xde add ons camni..
  • searchstatus hoho benda ni dapat memaparkan google pr,alexa ranks,compete ranks.. selain tu add on ni juga boleh detect do follow link… check keyword density dan macam-macam lagi.. amat sesuai untuk seo.. hohoh memang berkuasa add-on ni..
  • reminderfox.. hoho dengan add-on ni aku telah menjadikan firefox aku macam diary plak.. hohoh boleh letak reminder kat sini.. boleh letak to-do jobs.. hoho memang best add-on ni..

ada banyak lagi add-ons yang aku pernah guna dan suka.. tapi malangnya banyak yang tak compatible dengan firfox 3.. hhoho adeh.. post ni dah jadi post saya sayang firefox la plak.. berbalik kepada tujuan asal..  aku nakmencabar diri sendiri 24 jam tanpa guna firefox.. hohoh kalau cabaran ini berjaya.. aku akan terus beralih ke google chrome. . cabaran ini bermula tepat jam 0:00 23/11/2008 waktu Malaysia.. ikuti kisah suka dan duka topo 24jam tanpa internet di twitter.. hohoho

p/s:hohoh macam mengarut je cabaran ni.. tapi aku tetap nak buat…:)) ada yang nak join ke?? tak payah la.. hohohoho

35 Responses to “cabaran 24 jam tanpa firefox bersama topo…”

  1. zariel says:

    haha… apsal x guna Opera je?

    ps: beloq aku slow sbb twitter…beloq ko sbb pe?
    ———–
    topo: opera pon aku guna gak.. hoho lagi laju beb..
    aku pon tak tau pasal ape slw.. dia nak mintak PC baru kot.. hahahha

    [Reply]



  2. 19zim says:

    Ader error? cube letak kat blog error tu… kot2 member2 blog bleh tolong…
    ———-
    topo: error setiap kali nak exit.. dia kata ada error dan terpaksa close firefox.. hohoo kalau nak tunjuk kat sini tunggu 24jam ni habis dulu baru aku bukak firefox.. :))

    [Reply]



  3. abdusfauzi says:

    good luck topo. senang je cabaran ni. hehe. kalu aku, ok je, in 24 hours la.. more than that, not sure. :P

    [Reply]



  4. lochoe says:

    aku pernah mengalami situasi ni, ada kalanya firefox tak dapat tampung loading addon, bookmark mereka.. walaupun uninstall dan install balik, kes lambat loading ni tetap akan berlaku,,

    sila rujuk disini untuk membaikinya..
    http://labnol.blogspot.com/2007/09/firefox-runs-slow-speed-memory-fast.html
    ———-
    topo: comment ko masuk spam la.. hoho thanx ya…

    [Reply]



  5. lochoe says:

    namoakny aku xleh komen kat blog ni, komen aku asik ilang lepas klik submit
    ———-
    topo: org lain pon ada yang cakap tak boleh gak.. tu yang aku pon musykil tu.. macam mana yang ni tak hilang ek?? apa beza dengan yang selalu tu..

    [Reply]



  6. shaxx says:

    topo, uninstall and pastu install balik. make sure download latest from mozilla bukan amik dr hdd ko…. cepat dan mesra alam.. err ignore part mesra alam tuh…
    ———-
    topo: lepas aku install version baru la jd macam tu.. atau maybe lepas aku install reminderfox kot…

    [Reply]



  7. myadlan says:

    ada jugak cabaran camni. aku dah quit guna chrome. tunggu la sampai dia setanding dgn firefox. same je speed rasanya. dah la asyik hang.

    papehal, firefox tetap rox!!

    24jam je? patutnya kena seminggu bertenet tanpa FF. tu baru kental!
    ———–
    topo: hohoho aku kena gi kursus la isnin ni. kalo x memang aku buat seminggu pon…

    [Reply]



  8. Lup-duP says:

    ape kate ko wat ….sethn tanpa aniely@lup-dup? hahahah
    ———-
    topo: mana la aku bleh hidup setahun tanpa ko wahai cik aniely.. hohoohoh

    [Reply]



  9. humbleandmodest says:

    baek aku cabar diri aku 1000 sebulan..
    haha!

    [Reply]



  10. sue says:

    hohohoooo…ini ke sebabnya… :ehsan01:

    [Reply]



  11. Mohd Nasri says:

    xnk ak join ko cabaran ni..haha
    firefox ko sengal..ak pny ok je..firefox 3 lg tu..
    pstu ak gne IE8 lg tu..ok je..
    haha
    ———-
    topo: udah ku bilang.. jangan join cabaran ni.. hohooh

    [Reply]



  12. Richie says:

    aku pun dapat merasakan firefox tengah mamai
    ———-
    topo: yeah.. ada orang sependapat dengan ku…

    [Reply]



  13. menteil says:

    tunngu aku balik kampung la..
    bukan setakat 24jam..
    8hari pon aku tak kesah.. hehe…
    ———-
    topo: tu x online terus beb.. selalu je aku buat camtu.. hoohoh

    [Reply]



  14. adil says:

    google chrome still beta lagi la topo. malas plak nk try. tggu dia da release baru aku nk guna blk. chrome pon ok gak. cuma tak byk lagi plugin yang kita leh jumpa. nanti pas 24jam ni ko cite la sket pengalaman ko pkai chrome. mana tau aku pun leh jatuh cinta pada chrome.

    ha, aku sama mcm menteil, aku kalo balik kampung, sebulan tak online pon xpe. da mmg xda koneksi internet. hahaha… :)

    [Reply]



  15. aeropama dot com says:

    aku guna safari je. cuma tak best die takde plugins tambahan. tapi blog nmpk cantik bile view pakai safari

    [Reply]



  16. eins says:

    Sbnarnya safari dan chrome guna rendering engine sama, webkit…

    Ok je aku load blog ko nie topo? pkai both chrome n firefox…ngan ie jer aku x try sbb mmg kecewa dan bengang gila ngan ie..

    [Reply]



  17. nikillas says:

    aku x guna firefox.. aku guna safari.. huhuhu..

    [Reply]



  18. farahaznil says:

    hohhoo..google chrome aku lain lak citernyer..dah crash maa…sakit hati aku

    [Reply]



  19. Adila says:

    firefox benci aku sejak beberapa bulan lepas
    aku jd bengang so sampai skrg aku tak guna firefox yg ngot itu!

    opera jadi pujaan hatiku~ haha

    [Reply]



  20. |1f34|-|1r3 says:

    ko uninstall n reinstall balik FF ko tuh…aku pernah jadi gak..tp yg plg best winamp aku dulu…aku reformat PC pon dia bangang gak…tros aku tak guna winamp smp skang

    [Reply]



  21. chokilala says:

    firefox aku mantap je. tapi blog ko mmg lmbt load la. berjinggut aku tunggu. ptt la kat twitter bersepah msg ko psl tak guna firefox bla3. aku lmbt tau psl cabaran ni rupanya. aku nak cabar ko wat seminggu bersama IE. nak sahut x? hoho

    [Reply]



  22. callister says:

    haha…ada plak cabaran mcm ni ek..
    nape byk add on xleh guna firefox 3..

    [Reply]



  23. EsEMPOI.com says:

    sayangi firefox korang:d

    [Reply]



  24. kita says:

    aku tidak dapat join..aku seorang pengguna tegar firefox///jatuh bangun aku tetap bersama dia…wahai kekasihku firefox

    [Reply]



  25. Kujie says:

    apesal ramai load blog mcm siput ye?
    musim menetas ke?

    [Reply]



  26. zool says:

    Wah.. banyaknya benda yang aku tak tau pasal firefox ni..
    Malunya aku sebagai Pen Peg Teknologi Maklumat..

    Rasa nak tukar jawatan je.. huhuhuhuhuhu

    Bro ada satu blog pasal melaka blogger… kat sini.
    http://malaccabloggers.blogspot.com/
    Jom ramaikan blogger Melayu kat sana.. aku sorang je ..

    [Reply]



  27. ImamKhalid says:

    Serius lembab giler firefox skarang. Paling benci lepas exit, bila dah restart PC apa seme, bila start Firefox, mesti dia tanya Restore Session or Start New Session.

    Bengang siot. Aku pun nak sahut cabaran ko gak ah. Nak try pakai opera, sambil dibantu chrome. IE kalau betul2 terpaksa jer… nanti aku update lagi, chiow!

    [Reply]



  28. Mohd Nasri says:

    ak xtau r ko ada ke x..
    tp mmber ak ada bg cre2 nk lajukn firefox..
    tgk cre2 dia, gne loghat klate..haha
    mmg lju r..ok je ak bkak blog ko ni..
    len r klau server down..mmg xleh bkak r..haha

    [Reply]



  29. KNizam says:

    aku rasa ko terinstall plug in yang tak cool via firefox kot. hehe :)

    [Reply]



  30. Hasbullah Pit says:

    Patut la lembab, plugin banyak
    :fizi01:

    [Reply]



  31. Faiz says:

    bro aku guna mozilla 3.04 smua add on ok jerk..
    mngkn bro salah install masa updated mozilla kot?

    [Reply]



  32. Najib Hassan says:

    :upin02: hiah…firefox jadi pelik disebabkan komp tu kot…cuba format balik then install FF…kecian kat FF..yang benar disalahkan yang salah dipuja :P

    [Reply]



  33. oDiN says:

    ape barang firefox ngan chrome ..
    gune chromium la ..
    latest build tuh !

    [Reply]



  34. sanlok says:

    emm.yeke..aku guna ff3 syok je..takde masalah..laju pun laju mcm safari gak…kelebihan ff banyak plugin tu yang aku suka.heheh

    [Reply]



Trackbacks

  1. 4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter... | topotato.com

Leave a Reply