adeh tag 21 tentang buat duit, blog dan topo…

tag November 9th, 2008

hohoh seperti yang pernah aku war-warkan dahulu.. aku ada banyak tag yang tertangguh.. ohohoh kalau tak silap ada lebih kurang tag yang perlu aku jawab.. hohoho sementara ada kesempatan ni aku akan menjawab satu tag yang dihadiahkan oleh en TITAN kali pertama aku buat tag yang ada berbaur IM ni.. hoho aku pon macam tak percaya je kena tag ni.. hohoho

dipersembahkan.. 21 tag tentang buat duit blog dan topo.. hohoho sila la baca dengan khusyuk dan tawaduk ye..

1. Bilakah anda mula berminat untuk buat duit?
Jawapan: hohoh sejak azali lagi.. tapi bila aku berada di matrix aku dah mula tak kisah pasal duit ni sebab dalam bank aku ada banyak duit yang tersimpan… hahahah tapi sekarang ni.. aku dah semakin bersemangat nak mencari duit sebab ada banyak cita-cita yang nak dicapai..

2. Duit atau Awek?
Jawapan: soalan ni agak mencabar gak beb.. duit ke awek ek.. hohoh buat masa ni dua-dua aku takde.. dan masa sekarang ni aku nak carik duit dulu kot.. awek tu akan datang bila jumpa yang sesuai dan berkenan di hati.. hohoh

3. Anda ada blog? Apa dia URL blog anda?
Jawapan: ntah la.. hahaha tapi rasanya http://topotato.com tu macam aku punya je.. hooh

4. Apakah program pertama yang anda sertai di internet?
Jawapan: AW surveys.. hohoh walaupun tapi dah lama dah aku tak sentuh benda tu. hoho dah kena ban dah pon aku punya akaun kat situ..

5. Anda pernah berjaya buat duit dari blog?
Jawpan: pernah.. hohoho nanti aku buat post khas pendapatan aku yang tak seberapa melalui blog ni.. ohohoho

6. Bilakah anda berjaya membuat jualan pertama?
Jawapan: jual baju dikira tak?? hoho tapi bukan melalui blog la. hohoo

7. Program buat duit manakah yang memberikan anda pulangan yang lumayan?
Jawapan: aku masih lagi mencuba pelbagai jenis produk.. tak kira produk kesihatan mahupun produk kecantikan.. 😀

8. Anda mempunyai produk sendiri? Nyatakan.
Jawapan: mari bersenam bersama topo tu kira produk tak?? hohohoho

9. Berapakah jumlah keuntungan tertinggi yang anda dapat dari produk anda?
Jawapan: 0o0

10. Adakah anda pernah rugi dan gagal untuk menjual produk anda? Kenapa?
Jawapan: belum pernah.. sebab aku belum pernah menjual apa-apa produk pon lagi.. 😀

11. Google Adsense, Program Affiliate atau Produk sendiri?
Jawapan: 3-3 tak.. lalalalla

12. Titan atau Irfan Khairi?
Jawapan: aku lagi kenal TITAN dan selalu lepak blog dia.. hoho irfan khairi tu aku kenal sekadar nama je..

13. Siapakah mentor anda?
Jawapan: hoho terlalu ramai untuk dinyatakan disini.. hohoh best gak ni buat satu post khas pasal mentor2 topo.. hohoho

14. Berapakah target anda untuk bulan ini?
Jawapan: RM300++ hohoh targaet paling banyak la untuk tahun ni.. hohoho

15. Adakah anda tahu cara promosi yang bagus? Beritahu 1 sahaja.
Jawapan: promosi melalui blog.. hohoh satu-satunya cara yang aku tau..

16. Adakah anda seorang penipu?
Jawapan: siapa yang tak pernah menipu weh.. hohoho aku tak cukup sempurna untuk tidak menipu.. hahahha

17. Anda tahu menggunakan teknik blackhat?
Jawapan: aku baru tau minggu lepas tatkala orang lain tengah sibuk study untuk subjek OS.. hohoho

18. Apakah cita-cita atau impian anda?
Jawapan: menjadi insan yang berguna kepada semua.. hoho

19. Adakah anda hampir berputus asa? Mengapa?
Jawapan: buat masa sekarang ni tak.. hoho apa pon terjadi hidup kena terus beb.. hohoho

20. Jadi, bagaimana anda bangkit semula selepas hampir berputus asa?
Jawapan: ………… tak perlu jawab kot soalan ni.. hohoho

21. Adakah anda boleh buat duit sekarang? Sila jawab Ya atau tidak sahaja.
Jawapan: Ya

hohoho selesai sudah satu tag.. ade 6 lagi yang menanti.. hohoh nanti aku ada kelapangan nanti akan ku cuba lagi selesaikan tag-tag yang tertangguh itu.. dan aku rasa aku tak nak la sebarkan tag ni.. hohoh sebab tag ni agak tak sesuai untuk disebarkan.. hohooh

15 Responses to “adeh tag 21 tentang buat duit, blog dan topo…”

  1. abdusfauzi says:

    topo kaya! hahahaha.
    ———-
    topo: hohoh memang paling kaya la aku ni. hoohoh

    [Reply]



  2. zariel says:

    huuuu… taget 300 tu… haha
    ———-
    topo: hohoh 80 dah confirm dapat..

    [Reply]



  3. shaxx says:

    topo penipu..muahahaha!
    ———-
    topo: bak kata menteri semua blogger adalah pembohong.. 😀

    [Reply]



  4. Adry says:

    Buat duit jangan tak buat.. hehehe… money money money…
    ———-
    topo: bukan senang beb nak buat duit…

    [Reply]



  5. menteil says:

    aku low profile je.. hehe
    ———-
    topo: ko dah hebat.. boleh la low profile.. hohoho

    [Reply]



  6. bantingboy says:

    ok apa. janji leh wat duit. :upin02:
    ———-
    topo: hohoh tengah berusaha nk dapat lebih banyak…

    [Reply]



  7. kento says:

    mari bersenam bersama topo hoho! 😀

    [Reply]



  8. angriani says:

    mak aiii! banyaknya soklannn

    huhuhuhuhu :ipin02:

    [Reply]



  9. Sweet Thinker says:

    topo penyokong pas.
    ———-
    topo: hohoh macam tak serasi je topo dengan si pas tu..

    [Reply]



  10. JRY says:

    Topo cam mana bleh jadi cepat kaya ?. aku letak iklan advertlerts 3 bulan baru dapat rm98.hehe
    ———–
    topo: patutnya aku yang tanya ko… aku tak pernah dapat sampai RM98 utk iklan beb.. hohoho

    [Reply]



  11. abdusfauzi says:

    ko rase, patut ke aku letak ads kat blog aku? hmm.. 😕

    [Reply]



  12. Sweet Thinker says:

    tak serasi ngan PAS ke? ahhah! nie mesti byk tgk blue.

    topo. ko nk dpt duit byk dr iklan. jgn amalkan satu belog je. akoo leh gerenti, kalo ko run 6 belog skalo gus… isi sama ke tak sama ke… tp search engine datang dr pelbagai… asal visitor banyak… dpt la. dlm masa sbln dua bln rm100! try lorrrr!
    ———-
    topo: eh mana tau ni.. hohoho
    adeh.. blog yang satu ni pon aku tak terjaga.. apatah lagi kalo ada 6 blog.. hohooh

    [Reply]



  13. JRY says:

    aku ada blog lagu, ni kira popular sikit. aku letak iklan dlm blog tu.. pastu abang aku pun ada blog, blog sal politik, aku curi2 letak iklan dalam tu jgk..haha..

    Setakat ni advertlerts yang paling k, Nuffnang kedekut.haha.
    btw, aku nak promote blog lagu aku la kat dlm ni bro
    —–
    lagubarutop.blogspot.com :d/
    ———-
    topo: aku bg ko promote satu hari je ye.. pastu aku buang.. hohohohohoho

    [Reply]



  14. bitethatbyte says:

    Salam…

    hohoo… sempoi gak blog ko.

    Hohohoo.. aku tgh 1st try nak buat duit dgn Adsense ni. Kalo Bro free leh la melawat blog aku.. http://bitethatbyte.blogspot.com

    [Reply]



  15. oDiN says:

    soalan no 2 ko tipu aku

    ko cakap ko ada awek ..
    cessss

    xpe … perkara silam . tuan punya body dh terangkan segalanya kt aku .

    [Reply]



Leave a Reply