topo rasa macam nak beli handphone baru la.. korang ada cadangan??

Life October 29th, 2008

hohoho macam biasa.. tajuk panjang giler.. ok sekarang ni aku rasa macam nak beli handphone baru la. hoho mana satu yang betul ek.. hand phone ke.. henset ke.. mobile phone..hoho biarlah.. akan aku guna secara rawak dalam entry ni.. dah lama dah aku teringin nak beli handphone baru ni.. tapi tak berkesempatan.. hoho handphone yang aku guna sekarang ni basic handphone.. boleh sms dengan call je.. dah dekat 3 tahun kot guna.. hohoh rasa macam teringin plak nak beli henset baru..ada pape cadangan?? ke kalau ada port best nak beli ke? hohoho

hoho sebenarnya aku tak nak sangat beli henset baru ni..sebab macam tak penting sangat hoho macam-macam benda lain yang aku nak beli.. nak beli camera, nak beli mp3 player.. nak beli ipod la.. hohoho sebab memang benda-benda tu semua macam penting je.. hoho tapi bila fikir-fikir balik baik aku beli hanphone baru je.. hohoh complete set.. telefone dapat.. camera dapat.. mp3 player pon dapat.. hohoh tapi sampai sekarang aku belum beli lagi handphone baru.. hohoh belum ketemu yang berkenan dihati..

ciri-ciri handphone yang aku nak beli.. camera best.. support mp3.. 3g.. bluetooth.. dan kalau lagi best kalau ada wifi sekali.. hohoho tapi macam mahal la plak mobile fon yang ada wi-fi ni.. hoho budget aku bawah RM1000 je.. kira-kira dalam 600-800 lebih kurang la.. hoho dan lagi best lagi kalau boleh dapat sony ericsson.. hohoh dah bosan dah aku guna nokia ni.. hahaha

korang pakai henset ape ek sekarang ni?? ye la. jenama ape?? model ape?? apa spesifikasi yang best kat handphone korang tu.. harga berapa dan ceritakanlah apa-apa yang korang nak ceritakan pasal hendphone korang tu.. hoho nak ceritakan pasal handphone idaman hati yang masih belum dibeli pon boleh.. hoho mana la tau boleh dijadikan pedoman kepada aku.. dan lagi bagus lagi kalau korang ada mana-mana sumber yang best boleh dapat handphone yang murah, best dan tip-top-topo.. boleh la share sekali ye.. lagi bagus kalau area Melaka..

p/s: hoho satu lagi entry mengarut dari topo.. sape nak pergi GAMEX (games,anime,manga exhibition) kat Dataran Pahlawan weekend ni… hoho aku tak sabar nak gi.. sesapa yang nak gi sila la bagi tau sekali ye.. hoho boleh jumpa.. kenal2 ke.. hohoho

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

45 Responses to “topo rasa macam nak beli handphone baru la.. korang ada cadangan??”

  1. KNizam says:

    aku pakai sony ericsson k810i. so far so good. hehe
    camera pun power. music apatah lagi. hehe :mail01:
    ———-
    topo: hoho tu memang antara henset idaman..

    [Reply]



  2. zamz says:

    emm aku pun rasa nak tukar henpon cuma rasa rugi plak duit abis camtu je…
    ———-
    topo: buat macam perlaburan beb.. hohooh

    [Reply]



  3. oDiN says:

    masuk dalam gsmarena n start to choose !
    refer harga kat dalam forum lyn (lowyat . net ) eyh
    ———-
    topo: dengan tujuan tu la aku buat post ni.. hoho aku tak tau nak choose.. hohoh

    [Reply]



  4. aniely says:

    meh beli hp cam aku ..NOkia 5310 ..baru la sehati sejiwang …express music y gile nipis hp aku..wa ckp sama Lu beb ..:mail01:
    ———-
    topo: hohoh tu henset yang cikgu aku buat hantaran kawen kat cikgu aku yang lagi satu.. hohooh

    [Reply]



  5. |1f34|-|1r3 says:

    aku pakai w800i jer…dah masuk 5 thn kot guna…hehe…time aku beli dulu RM1600…wah hahahahha..time dia mula2 kuar dulu..ko amik jer k800i jer cukup tp xde wifi la…camera cun…tp SE ni bab video2 dia lemah sket…hehe
    ———-
    topo: memang tak berharap sangat pon wifi tu. tunggu la budget besar nanti..

    [Reply]



  6. menteil says:

    sokong lefe4hire..
    k800i terbaik untuk murah dan berkualiti..
    macam handset aku.. huhu:ehsan02:
    ———-
    topo: hoho member aku ada 2 org pakai hp ni.. xkan aku nak jadi org ke3.. hohooh

    [Reply]



  7. angriani says:

    asben akak pakai P1i song ericson…no gud laaa…bateri cepatn kong

    cuba try motorola atau samsung…ok gak tu…

    akak lak guna E90 communicator…puas hati 😀
    ———-
    topo: hoho p1 xbagus ek.. tadi dah nak beli dah p1.. ada member nak jual.. hoho tapi rasa cam berat hati je. seb baik tak beli…

    [Reply]



  8. zariel says:

    beli je hp mcm aku…haha… CSL made in Malaysia tp parts dari china. murah. touch screen. leh tgk tv. dual simcard. huhu

    [Reply]



  9. Sweet Thinker says:

    betol2. pki brand mesia jek. tv ade.ape ade. camera abaikan la. sbb mesti nk SLR punye. :kakros:
    ———-
    topo: en zariel tu dah ade dah dslr.. aku ni nak beli hp baru pon tak berapa mampu sangat.. apatah lagi slr. hoho

    [Reply]



  10. zariel says:

    ces ko ET… sweeetttt ye… 😛 CSL tu camera pn ada la…huhu…promote promote
    ———-
    topo: ET memang sweet skrg ni.. hohoh xnak panggil ET la.. panggil ST.. ohoho tidak.. panggil SITI la.. hohooh:x

    [Reply]



  11. x-po shop says:

    aku pun guna k800i gak bro..tp alang2, aku rs baik ko beli pda trus bro..bak ckp ko, anggap cam pelaburan beb..hoho..ha, satu idea bernas, ko anjurkan contest cam cekdet tu..haha masyuk bro
    ———-
    topo: aku nak beli hp pon xdapat2 lagi ni.. hohoh mana la aku mampu nak buat contest lagi..

    [Reply]



  12. aniely says:

    ko pg beli public phone laa
    ———-
    topo: bernas gak idea kamu ini miss aniely..:-?

    [Reply]



  13. callister says:

    owh aku pakai sony ericson W580i..
    limited edition, warna pink and sgt comel..
    suke sgt phone 2 tapi camera dia kurang umpHH la sb phone 2 slide..
    so kekurangan kat situ la..

    aku nk cadangkan kat ko pun ,aku xbrape pandai..
    so baik suh org lain je bg cadangan..

    tp SE memg best wey…
    :upin01:
    ———-
    topo: W580iagak cun gak.. hohoh tapi aku kurg sket la hp slide ni.. hohooh

    [Reply]



  14. smaelz says:

    aku adalah moto fan, 3 eneset sumer brand moto.. so try la mana2 model moto yg cun.. mmg best dan unik..
    ———-
    topo: hoho noto ye.. 😕 agak tak best la moto ni.. hohoho

    [Reply]



  15. Hanep says:

    kalu bajet tu aku lagi prefer amik sony yang baru2 dari k800. pe kata k85o?
    ———-
    topo: aku memang minat k850.. hoho tp harga dia bukan 1k+- ke??

    [Reply]



  16. x-po shop says:

    beli sony k bro..plg masyuk py..hehe..org dh xpkai nokla skrg..hahaha

    [Reply]



  17. hashim habeed says:

    :ipin02:
    Recomemd Sony Ericsson Sony Ericsson K850i / K850 Sound good camera 5mpkls harga dlm budget 1k . Best ooo kalu budget tinggi lagi amik C905 camera 8.1 takyah beli digital camera lagi
    ———-
    topo: teringin gak nak beli k850.. tapi budget macam tak mengizinkan je..

    [Reply]



  18. Saffa says:

    Budget berapa? Saffa rasa baik amik SE k810.:kakros:
    ———-
    topo: budget dalam 600-800.. lebih kurang la.. ramainya syoran k810..

    [Reply]



  19. asx says:

    n96 . terbaik . n96 dah mematikan hasrat aku untuk iphone 3g.

    [Reply]



  20. Kujie says:

    Kak Jie guna SE k810i
    rasanya ramai yg guna model ni..kira menanglah…

    Undi ditutup!
    ———–
    topo: waaa sungguh ku tak sangka ramai yang pakai k810i.. hohoho

    [Reply]



  21. hydir says:

    senang2… pakai samsung SGH je ..
    ataupon pakai nokia 3100 .. buat miss called kt org pas tu org tu call ko balik…jimat…

    itukan fungsi utama telefon! ..nk dgr lagu..gi le bukak radio,
    nk kata 3g .. ko pon slalu online hari2 …
    kalo nk ambik gambar .. baik dptkan digital camera betul2 .. murah dan gmbrnya berkualiti ..

    so…pikir elok2 napa nk tukar handphone…kalo skadar nk bergaya depan awek…baik x yah… hahahhahaha…

    p/s: aku guna iPhone 3G .. hehe 🙂
    ———-
    topo: aku tau ko guna iphone 3G.. abis tu ko beli iphone tu bukan nak kerek depan awek ke tu:-?

    [Reply]



  22. azuwan says:

    aku sokong ko hydir!!…haha..lgpn bg aku hp ni utk col & message je..dalam rumah sewa aku ni,aku sorang pkai hp skrin tidak berwarna..haha..telinga aku tebal cm bibir nabil so xde hal..
    ———-
    topo: tapi.. aku tengok to do list kat blog ko tu bercita-cita nak beli sony ericsson.. hoho lebih kurang sama la macam aku..

    [Reply]



  23. zariel says:

    aku pegi kedai henset tadi. nk repair henset kakak aku. ada henset SE model T650i cun gak. 3G, 3.2mp kamera. radio. MP3. belutut. kira ok la dengan harganya jeng jeng jeng hanya RM690 (ap)
    ———-
    topo: aku memang ada teringin nak sambar T650i tu.. sebab dia kaler hijau.. hahahah

    [Reply]



  24. humbleandmodest says:

    aku pakai public phone…
    masukkan sen…
    picit2…..
    cakap….
    best…
    heheh….

    :kakros:
    ———-
    topo: aku pon cadangnya nak guna public je.. tapi tak banyak tempat ada la..

    [Reply]



  25. sora says:

    nape sony? nokia tak bagus ke topo?
    ———-
    topo: dah bosan la guna nokia.. 😀

    [Reply]



  26. tober says:

    :ipin02:ko bli hset yg ade tv..
    ———-
    topo: aku nak beli tv yang ade henset..

    [Reply]



  27. new mobile phone reviews says:

    haaaa… new mobile phone kaa?? lepas nih boleh laa buat review brkenaan telefon bimbit baru pulak lepas nih. tunggu sambungannya… new mobile phone apa bakal dibelinya.

    cadangannya : sony erisons laa, nokia, LG, samsung… semuanya laa… hahahhahaa…
    ———-
    topo: hoho cadangan yang tak membantu langsung..

    [Reply]



  28. abdfatah says:

    beli aje laa public phone tu kat kedai telefon. hahahaaa…
    ———-
    topo: aku takut tak mampu nak angkat je.. hohoh

    [Reply]



  29. humbleandmodest says:

    aku da pakai blackberry….
    eksklusif…
    jarang digunakan…..
    herrr….

    ***kenyataan dalam mimpi
    ———-
    topo: hoh sungguh indah kenyataan mimpi ko itu..

    [Reply]



  30. samdaddycool says:

    aku baru beli sony ericksson k800i..
    spec yg best…

    1. radio
    2. 3g
    3. kamera 3.2mp – gambar power, boleh ambil gambar kipas berpusing jadi tak bergerak!

    4. sound sedap
    5. rm650 .. aku beli kat Merlimau
    ———-
    topo: hoh siap bagi full spec tu.. hoho akan dipertimbangkan..

    [Reply]



  31. samdaddycool says:

  32. samdaddycool says:

    .. kelebihan sony erickson.. sebab Sony Cyber Shot.. memang spec untuk camera. Sekarang aku amik gambau ebay / lelong guna tu je..

    (byk dah jasa phone ni kat aku).. walaupun baru angkat..

    p/s- komen ini tidak dibayar oleh sony mahupun sony erickson
    ———-
    topo: yup tepat sekali.. sebab tu la kau minat dengan sony..

    [Reply]



  33. reddebt says:

    nokia 3310. ok lagi nih. tapi bateri kong. 2 jam, dia jadi king kong..:ipin01:
    ———-
    topo: hohoh sesungguhnya aku takde pengalaman menggunakan 3310 itu..

    [Reply]



  34. bloodstained says:

    topo, untuk melancarkan serangan dalam BNG ko guna la K850i, kamera dan bunyi yang baik, leh 3G, leh jadik modem, leh macam2 …
    ———-
    topo: hoho memang aku berminat nak angkat 850.. tapi wang tak mengizinkan beb..

    [Reply]



  35. callister says:

    memg w580i cun..
    tapi mcm aku ckp kamera dia failed!
    huhu..
    ———-
    topo: sebab dia cun la tak sesuai.. aku seorang yang macho beb.. hahahha

    [Reply]



  36. zaki blogjer says:

    aku pakai SE990i yg lama. Aku rasa model tu bawah Rm1000 je. Camera 2MegaPixel je so kualiti gambar boleh tahan la. Yg best nyer ada WIFI, so boleh internet bila2
    ———-
    topo: aku dah usya 990 tu.. cam best gak.. hohoho tapi cam tak sesuia je utk student cam aku….

    [Reply]



  37. fAnatik upin n ipin says:

    :upin02::ipin01::ipin02::upin01:

    hehe comel laa upin dan ipin ni…

    anyway i pun aritu dah deposit nak beli SE K810i tu. tapi bila dah pakai my sister hp tu .. dah x jadi beli ..

    coz functions dia tak sepenuh nya hebat mcm nokia yg ada pencil button.. coz i byk guna sms nak murah laa katakan.. if nokia i boleh copy n paste any subject or contents dari mana sms n paste kat new compose.. so senang nak taip ..

    SE K810i camera best .. terang giler .. tapi video out and tempat battery kat belakang tu selalu longar.

    [Reply]



  38. ahmad says:

    aku pakai se w810i, best memang best.
    ade gprs, mp3,theme,java games,3gp,software. dll..
    pendek kate,memang superb nak download papepon.
    connect kat pc pon sng.

    sound external pade aku biase je..
    tp siri Walkman kalo sumbat ear phone HPM-70,75,85 (Sonyericsson original)
    pasang megabass pulak….honestly, superb. kalah yg lain2.

    gambo ok laa 2MP. video se mcm biase la, x hebat pon.

    tapi dah sampai tahap aku nak tuka hp lain yg lg best. sape nak beli hp aku. aku bli baru.. hoho sayang plak nak jual,

    [Reply]



  39. sweetieypiez_gurlz says:

    skrg ako pkai hp sony K810i n W660i..kire best gak la coz ako nie pcinta sony ericsson..klau ko minat nk dpt harga murah HP sony ko gie la kat booth kt MP..sblh kiri escalator tue dpn kdai kst blkg poh kong..ako beli dpt mrh gle..nie no hp AH GOH..try la deal ngan dia..016-6443339

    [Reply]



  40. hanes says:

    olaaa….
    aq pn dlm dlema cm ko gakk…
    ajat ati nak li hp bru…
    aq pmnat SE tp btri x thn lorhh…..
    skit ati aq….
    nak li SE…emm,out of budget…
    almklum laa stdent kn…hehehee
    klo aq li csl ok x….csl k770,,klo x clap aq lerr…

    [Reply]



  41. dreamsparkz says:

    :mail01:
    suggest sony erickson F305…..

    [Reply]



  42. oHm says:

    gua sekarang pakai hp CSL ok jugak…ada banyak pusat servis kat malaysia. cuba la guna gerenti korang puas hati senyum sampai ke telinga…heheheeh….
    tapi sebelum beli tu cuba la dulu…sampai kotang puas hati …kalau rasa tak puas hati jangan beli….ko beli je jenama lain nokia ke sony erikson ke atau samsung….

    [Reply]



  43. oHm says:

    sekarang gua pakai GSL G3, semua ok cuma yang tak bagusnya dia punya keypad kalau sebab pakai touch screen ni payah sikit tp kalau di tukar pakai qwerty ha senang sikit…

    [Reply]



  44. lauk says:

    ko beli la yang ko nak tu jual asing.3g asing,kamera asing
    tv asing.hahahaha. susah2 ko beli je csl pon dah ok.klu setakat mahal kat nama pon nak buat apa.paling kuat pon nak call n jawap call ato hantar msg jawap msg.bila ko nak layan 3g tu. bila ko nak layan tv tu.mulo2 tgh gayat tgk la.lopeh tu hampeh. hehe.pase ako pakai csl.tak penah rosak lagi beb.
    lamo ako guna dah.ni pon dah boli satu lagi.blueberry.hihihi.
    bukan apa kalu ada masalah boleh terus anta kat kilang je. terus repair. pree lak tu.hahaha..ko pikir laaa hoohoooho.

    [Reply]



Trackbacks

  1. contest tiru gaya upin dan ipin.. | topotato.com

Leave a Reply