orang lain beraya topo gi tengok KAMI THE MOVIE..

Reviews October 3rd, 2008

yeah buat kali keduanya aku berjaya tengok wayang pada tahun ni.. hohoh wayang pertama tahun ni iron man.. dan yang kedua dan yang terakhir untuk tahun ni ialah KAMI THE MOVIE.. hohoho memang dah lama aku nantikan filem ni di pawagam… bukan senang aku nak gi tengok wayang.. dan lagi bukan senang aku nak tengok cerita Melayu kat pawagam.. hohoho ye la kebanyakkan cerita MElayu semua tak berbaloi untuk ditonton.. tak macam cerita dulu-dulu lagi.. lagi pon cerita lain confirm akan keluar kat tv raya tahun depan.. hohoh silap-silap raya haji ni nanti dah keluar dah..

berbalik kepada KAMI THE MOVIE.. cerita ni merupakan kesudahan bagi cerita KAMI yang keluar kat 8tv suatu ketika dulu.. ada 8 episod kesemuanya.. kiranya filem ni untuk merungkap segala kemusykilan yang ada dalam drama bersiri dulu la.. ia berkaitan tentang 5 remaja yang mempunyai¬† cerita dan permasalahan tersendiri.. Lyn,Ali,Abu,Sofie & Adii.. tapi mereka ade satu persamaan.. gemarkan muzik indie dan selalu ke gig.. hohoho melalaui melalui minat yang sama tu la mereka boleh kamceng.. adeh.. aku memang tak reti la buat review…korang tengok la sendiri baru tau.. hoho

tapi satu nasihat aku.. korang khatam la dulu 8 episod KAMI the serires kat 8tv sebelum korang beratur beli tiket wayang ni.. untuk lebih mendalami filem ni atau dengan kata lain dapat lebih feeling… tapi malangnya.. kami the series tu dah takde lagi kat 8tv.com.my..ade sinopsis je.. hhohoho tapi kalau tak tengok pon takde masalah rasanya.. sebab dia ada bukak story sikit-sikit tentang apa yang dah berlaku pada masa lepas.. tak pon korang tanya je kat kawan-kawan.. nak tanya topo pon boleh aku bisa menjawabnya.. tapi satu larangan aku.. jangan la tanya kawan-kawan masa dalam pawagam.. tunggu la dah habis tengok baru tanya.. kalau korang kene baling ngan popcorn ke dengan selipar jepun ke dalam pawagam tu nanti jangan salahkan aku…¬† nanti kalau ada sumber lain untuk KAMI the series aku update la.. untuk lebih info sila la lawati official website KAMI. projekkami.com

p/s: hohoho tag line MOVIE ni kena sensored kat pawagam.. hohoho bising je minah-minah kat belakang aku nak tau apa perkatan yang sensored tu.. meh sini topo bagi tau tag line dia…

KAMI THE MOVIE

KAMI THE MOVIE

kredit gambar: projekkami.com

kepada yang tak tau.. palat tu bermaksud celaka atau damn lebih kurang macam tu la.. ada sesiapa yang ada maksud yang lagi bernas?? hohoho

16 Responses to “orang lain beraya topo gi tengok KAMI THE MOVIE..”

  1. Adila says:

    ngeheeheheh best gila2 sgt2 ke?
    nnt aar nak donlot wakaakkaak
    ———-
    topo: 3 setengah bintang kot.. hohooh

    [Reply]



  2. aman says:

    tgk tak ajak..huhu :upin01:
    ———-
    topo: aku dah ajak semua org kat twitter. hohoo

    [Reply]



  3. shandye says:

    makanya… dengan menyuarakan kata hati sebegitu adakah tuan rumah menyatakan karya filem melayu adalah tidak sebagus ataupun tidak mencapai kayu aras yang diletakkan oleh tuan rumah?

    sila balas.

    ngee….
    ———-
    topo: ya.. sesetengah filem melayu buat ala kadar je.. memang menyesal gi panggung… sekian…

    [Reply]



  4. Marzuki says:

    Aku tengah tunggu orang upload citer ni, kehkeh… palat tul

    :ehsan01:
    ———-
    topo: apa la ko ni.. sokong la industri perfileman tanah air sket.. hoho kalo holliwood xpe.. diorg da kaya.. apa la sgat kalo kita torrent barang 7-8 ratus movie diorang

    [Reply]



  5. eatmyshort says:

    klau kt tmpt aku, palat tu lg dahsyat maksudnya..tp xblh bgtaula kt sini..censored
    bwahahahaha
    ———-
    topo: hohoh cukup la maksud yang aku bg tu rasanya… hahha

    [Reply]



  6. oDiN says:

    dalam kamus dewan . palat maksudnya najis kemaluan kot .. sebab aku rasa macam pernah terselongkar ayat tuh .. hik hik

    so .. braper star ko bg citer nie ?
    5 out of 5 ?
    ———-
    topo: ape maksud najis kemaluan dowh??#-o hoho 5 out of 5 tu tinggi sangat.. 3setengah boleh kot.. ohoho

    [Reply]



  7. Eriyza says:

    Cam x seswai je pada hari raya pi tgk wayang.
    Patutnya masa tuh digunakan tuk saling berkunjung ke rumah sedara mara atau rakan taulan. Sekadar pandangan peribadi. Jangan amik ati tuan umah. :kakros02:
    ———-
    topo: aku tengok ni bersama cousin aku.. konvoi ramai2 dari rumah nenek aku.. hohoho kira merapatkan silaturahim gak kan?? hohoho:ehsan01:

    [Reply]



  8. maen says:

    topo : cerita ini sebenarnya tiada kene mengena dengan drama mereka pun.Dan cerita ini memang bosan dan palat:upin01:
    ———-
    topo: ade gak kaitan.. hohoho xde la palat sangat cite ni..

    [Reply]



  9. KNizam says:

    aku pun belum tengok lagi kami neh :fizi01:
    ———-
    topo: try la gi tgok..

    [Reply]



  10. myadlan says:

    sempat lagi tuh.. plan nak tengok rabu ni. bleh dpt tiket murah! hehe
    ———-
    topo: hohoh aku tgok hari khamis la plak.. mhal dowh.. hohoh seb baik agak berbaloi.. hohoho

    [Reply]



  11. zura says:

    yihh..cita nie cm tak bez je..tp ak lum tengok lgik..kui3..
    ———-
    topo: agak menarik gak la cite ni.. hoho try la tgok dulu…

    [Reply]



  12. elan says:

    aku dh tgk cite ni..best la
    nape 3 1/2 bintang je
    satu percubaan yg bek
    bnyk pengajaran
    aku bg 4 bintang

    [Reply]



  13. maya says:

    APA JADI DKT ALI AND SOFIE ADAKAH HUBUNGAN DIAORANG TETAP AS ‘COUPLE’ OR ‘BESTFRIEND’ JERR?

    [Reply]



  14. JOe says:

    WE want more indie movie like KAmi the series & the movie..

    [Reply]



  15. wan says:

    cte kami mng sernok la klau cte kami movie ada lg msti best ………………………………………………………………………………………..

    [Reply]



  16. wan says:

    kami movie ada kisah lima shbat yng pling rapat smsa skloh lg slepas hbis spm merka ttp jdi kwan smpai bila pun……………..

    [Reply]



Leave a Reply