orang lain dapat duit raya.. topo dapat tag raya…

tag October 10th, 2008

adeh di saat orang sedang sedang bergembira menyambut hari raya.. hoho ye la dapat makan kuih raya yang sedap sedap.. dapat baju raya yang cantik-cantik… dapat duit raya banyak-banyak… tapi apa yang topo dapat?? tag raya je.. adeh.. ni dah tag kedua pasal raya yg aku dah dapat tapi nasib baik la soalan lain… bersemangat la jugak aku nak buat… lupa plak.. tag ini disedekahkan oleh en Titan..

1. Berapa pasang baju raya aku tahun ni dan apa pulak warnanya?

sepasang baju Melayu warna pink campur coklat.. hahah cuba la bayangkan sendiri.. hoho siap dengan samping sekali.. bukan senang nak tengok aku aku pakai satu sut lengkap ni.. hahaha ini pon baju MElayu tahun lepas yang aku baru pakai 3 kali je. hohoo dan baju Melayu tu pulak cikgu aku yg kasik sempena jadi pengapit dia kawin.. dengan cikgu aku jugak.. hohoh samping plak aku kebas bapak aku punya yang lg tua kot dari aku usia dia.. ahhaha aku tengok matching je.. hohoho baju raya lain.. adalah satu t-shirt ubuntu dan satu t-shirt yubiyu..

2.Apakah Makanan Tradisional Raya Kegemaran aku?

aku suka makan lemang.. tapi malangnya kat kampung aku memang tak pernah masak lemang.. hoho tak kira la kampung belah mak manhupun belah ayah.. dan aku suka sambal udang.. hohoho ditambah dengan masak lodeh.. pergh.. hohoho yang ni memang menu wajib pagi raya beb.. hohoho rendang aku tak pandang sangat.. hahah tapi tambah gak la 3-4 pinggan..

3. Apakah biskut Raya kegemaran aku

aku pon tak tau la apa biskut yang aku suka.. hoho semua aku telan je… kalo letak cornflakes madu depan aku.. habis.. kalo letak kuih tart.. habis gak.. kalo letak kuih bahulu pon habis gak.. kira semuanya aku telan la.. hohooh tapi yang buatkan aku tension.. berat aku tak naik jugak.. makin turun ada la.. adeh…

4.Berapa banyak duit Raya aku dapat tahun ni dan Berapa pulak aku spend?

hahahah tahun ni menampakkan penurunan duit raya yang tersangat la teruknya.. aku dapat RM 38 je.. hohooh dan aku telah membelanjakan RM 7 dari duit raya tersebut.. hahahaha RM4 buat beli kreko.. lagi RM3 buat makan tengah hari kat cafe UTeM tengah hari tadi.. tak sedap langsung.. noktah

5. Aktiviti Malam Raya Aku?

selama ni aktiviti malam raya aku adalah duduk kat rumah nenek aku sambil marah cousin aku yang kecil main mercun hohoho.. pastu tepat jam 12 aku balik rumah tengok sampaikan salam aidilfitri kat tv3 sambil tolong isikan duit raya.. tapi taun ni lain sikit.. hohoh aku tak menjengah pon rumah nenek aku malam tu.. hohoh tepat jam 12 malam aku mintak tolong adik aku guntingkan rambut aku yang dah macam singa ni.. lepas tu aku dok melayan sorang blogger ni carik lagu raya sampai pukul 3 pagi.. hohohoho sampai sekarang tak jumpa lagi lagu tu.. siapakah blogger berkenaan?? hoho biarlah rahsia..

entah kenapa pagi ni aku kehilangan mood untuk tag sesiapa.. satu nama pon aku tak dapat nak fikirkan.. hhoho so aku tag sesiapa sahaja la yang berminat nak buat tag ni.. hohoho anggap la hadiah hari raya dari topo.. hohooho

14 Responses to “orang lain dapat duit raya.. topo dapat tag raya…”

  1. cato ; patchi says:

    kalau upin ngan ipin ni betul2 wujud berape ribu la duit raye dorg dpt eh. hehe
    ———-
    topo: hohoh kalo kira guna rupiah.. beratus ribu gak la.. hohooho

    [Reply]



  2. KNizam says:

    panjangner tag mengetag ko kali neh. hehe 🙂
    ———-
    topo: seb baek yg ni soalan pendek.. hohoho

    [Reply]



  3. smaelz says:

    Jelesnya la.. “makan byk, tp berat x naik pon”.. aku mkn sikit pon dah naik.. x mkn, berat bdn stay.. meh tukar bdn.. haha
    ———-
    topo: tukar badan??? =))

    [Reply]



  4. Kujie says:

    jangan terbeli lemang rebus , sudah..
    tapi kalau ko tak kisah, tak pa..hehehe
    ———–
    topo: serius daku tak tau lemang rebus itu apa kejadahnya…

    [Reply]



  5. aniely says:

    hehehe saya rasa saya tahu siapa blOgger yang mencarik laugu tuh …mmg sampai sekarang x jumpe …adoi menyusahkan betOl kan blOgger tuh ..aku pon terkene empias sekali …boleh plak blogger tuh siap nyanYi dlm YM kan lagu tuh ..tp tajuk tatau….sampai terkinje dlm kereta dgr lagu tuh ..ape la masalah blOgger tuh ek topo?
    ———-
    topo: entah la cik aniely.. saya pon tak tau apa masalah beliau.. hohoho

    [Reply]



  6. zariel says:

    aku makan lemang dengan ketupat hari tu… pening sampai sekarang 😛

    [Reply]



  7. abdusfauzi says:

    sama la kita bro.. berat aku before, during and after raya maintain je. huhu. 50kg. hahaha.. aku skang dah x favor biskut.. ntah la.. dah hilang semangat nak mkn kueh. lontong and rendang and lemang + gula melaka sangat rock!
    ———-
    topo: lemang + gula melaka???? macam mana tu???

    [Reply]



  8. nikillas says:

    Eh.. Perasan atau tidak.. Tahun ni ramai giler pakai baju kaler purple.. hoh.. Tahun purple kah..??
    ———-
    topo: ye ek taun purple.. aku tak perasan pon.. hohoho

    [Reply]



  9. am says:

    am masih dok carik kueh batang buruk.. kalau raya mesti dok usha carik kueh ni… tapi tak jumpa pun… 😥
    ———-
    topo: kuih batang buruk kat rumah aku mak aku tak bukak lagi… hohoh tak tau la nak tunggu sape datang.. hoho

    [Reply]



  10. Din Beramboi says:

    Hahaha..kelakar jgk topo nih.. :ipin01:

    Ko ok la tu dpt rm38. Aku langsung tak dpt..huhu. Share ngan aku lah bleh..kih3. :ehsan02:
    ———-
    topo: aku ni masih tergolong dalam peringkat umur yang layak dapat duit raya.. hhohoh sedih gak la dapat sikit taun ni.. :))

    [Reply]



  11. nUrULeFA says:

    saya lagi la tak dapat langsung duit raya
    + baju raya pun xpakai lagi
    + raya on weekend je
    + xbw kuih raya pula
    + hav no feelings about hari raya la kesimpulannya…

    bersyukurlah kamu semua yg beraya di msia!!!:upin01:

    tapi,

    saya dapt duit biasiswa, hihi alhamdullillah~

    [Reply]



  12. sape aku? says:

    smalam aku kne tahan ngan polis trafik….
    padan muke……
    :(|)

    xde kaitan lansung…..

    [Reply]



  13. eyeman says:

    wawa..bestnya ada baju raya..:upin02:

    [Reply]



Trackbacks

  1. Tag Backlinks Hari Raya AidilFitri 2008

Leave a Reply