football shirts cheap manchester united football shirts cheap england football shirts cheap real madrid football shirts cheap northern ireland football shirts cheap borussia dortmund football shirts cheap ac milan football shirts cheap inter milan football shirts cheap brazil football shirts cheap manchester city football shirts cheap arsenal football shirts European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china

plugin yang topo gunakan dalam topotato.com

Blogging October 31st, 2008

ok semenjak dari dulu lagi.. ramai yang tanya pada topo apa plugin yang aku gunakan.. untuk buat ni.. untuk buat itu dan sebagainya.. sesungguhnya aku memang agak cerewet bila nak install plugin ni.. bukan sebab susah.. tapi sebab takut ada side effect pada blog ni.. jadi lambat load ke dan lain-lain… jadi antara plugin yang aku gunakan dalam topotato.com adalah seperti berikut.. dan jika korang ada plugin alternatif yang lagi best dari plugin yang aku sedang guna ni.. sila la inform padaku ye… satu lagi.. sebagai tambahan.. aku ada letak sekali alternatif plugin yang boleh digunakan bagi pengguna blogspot..

lightbox

ok ni antara plugin yang dah lama aku gunakan.. nak tahu apa kegunaan dia?? korang try la klik mana-mana gambar yang wujud dalam blog ni.. nanti keluar macam slideshow.. dan untuk menambah lagi kemudahan bagi plugin ni.. aku install Add Lightbox plugin.. plugin tambahan ni gunanya supaya gambar yang aku post secara automatik terus jadi lightbox enable.. tak payah tambah ape-ape coding.. hohooh kepada pengguna blogspot.. anda juga boleh menikmati plugin lightbox ini dengan mengikut langkad yang terdapat di sini... pandai-pandai la korang faham sendiri ye… contoh penggunaan lightbox.. besar… kecik… hohohooh

besar... kecik...

besar... kecik...

MaxBlogPress Favicon

seterusnya.. nampak tak favicon yang dekat url bar tu?? hohoho tak tau apa tu favicon?? ok nampak tak logo kecil kat sebelah url kat atas ni.. itulah yang dipanggil favicon.. sebelum ni aku hanya tambah coding je untuk memasukkan favicon.. dan setiap kali aku nak tuka template.. aku kena masukkan balik coding favicon.. tapi dengan adanya plugin ni.. aku hanya perlu masukkan sekali je favicon idaman hati aku.. dan ia hanya bukan muncul pada blog ni.. malahan pada feed juga.. ok alternatifnya kepada pengguna blogspot.. korang boleh gunakan coding yang terdapat disini sahaja…

Negaraku

ok ni plugin yang aku baru je install tadi.. hohoh baru dapat seru beb.. kegunaannya?? korang nampak tak bendera Malaysia kat bawah tu?? try la tekan fave it.. nanti korang tau la kegunaannya.. ia sebenarnya digunakan untuk submit atau fave post yang aku tulis di negaraku.net… hohoho tak tau apa itu negaraku.net? sila la baca post topo ini ataupun post dari amanz sempena 100 hari kewujudan negaraku.net… dan alternatifnya kepada pengguna blogspot..korang juga boleh dpatkan plugin negaraku ini di page ini..

WP-Cumulus

ni lagi satu plugin yang sangat kerap orang tanya kepadaku macam mana nak buat.. hohoh nampak tak bola krisTAG yang wujud kat sidebar tu?? hoho ianya wujud hasil daripada penggunaan plugin inilah.. memang best bermain dengan bola krisTAG itu.. hohoh kepada pengguna blogspot.. tak usah khuatir.. anda juga boleh menikmati plugin ini dengan mengikut langkah-langkah di sini…

awal-awal aku cakap.. mulai plugin ni memang takde versi blogspot.. sebab korang memang tak memerlukan plugin ni..

One Click Plugin Updater

anda selalu menghadapi kesukaran untuk menginstall plugin baru?? ataupun mahu mencuba theme baru yang menggiurkan?? tapi malas nak upload menggunakan ftp?? dan lagi la malas nak upload menggunakan cpanel.. jadi inilah plugin yang anda carik.. hohoho dengan plugin ini anda mampu untuk install plugin dan theme baru dengan hanya satu klik sahaja.. hohoh tak payah nak download dulu pon plugin tu.. masukkan je url dia dan install..sangat berguna untuk orang yang malas sibuk seperti aku…

Wp-Reciprocal-Link-Manager

semalam zariel ada tanya apa plugin yang aku gunakan untuk buat reciprocal plugin tu.. tapi aku malas nak jawab sebab plugin tu sangat tak stabil dan menyusahkan.. dan sekarang ni aku buang dah pon plugin tu sebab versi baru plugin tu try inject code kat dalam blog aku.. tetiba je ada link apa ntah kat bawah blog aku ni. hoho dan ianya sangat tak kacak..dan sebab tu la aku bertukar kepada cara yang lebih tradisional.. hohoho.. tapi kalu ko nak guna gak zariel.. pepandai la ye.. hohooh

WassUp

dan plugin terakhir yang aku nak kongsikan dengan kalian.. plugin yang diberi nama WassUp.. hoho memang cool nama dia.. dan function dia pon memang cool habis.. gunanya untuk mengetahui secara live apa yang visitor sedang lakukan di blog kita.. hoho boleh tau la pelawat tu tengah baca post apa.. dari mana dia datang dan sebagainya.. hoho memang cool…

aku rasa cukup la sampai disini je sesi perkongsian aku.. hohohoho plugin lain banyk yang d=bertindak dibelakang tabir.. kalau aku tunjuk pon susah nak terangkan.. hohoh tapi kalau ada apa-apa persoalan boleh la ajukan di bahagian komen ye.. sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan…

16 Responses to “plugin yang topo gunakan dalam topotato.com”

  1. chokilala says:

    patut la feed ko kuar favicon. aku drpd aritu nak tanya ko, tapi terlupa. thanks topo
    ———-
    topo: dah ko sibuk dengan bf study je.. sebab tu terlupa.. hohooh

    [Reply]



  2. menteil says:

    aku baru guna wassup semalam..
    masuk tu dah 3 aku pakai.. hehe..

    @chokilala ; wajib pakai tu agar lebih kacak, err.. ayu…
    ———-
    topo: anda telah membuat pilihan yang bijak.. hoohoh

    [Reply]



  3. |1f34|-|1r3 says:

    hmmmm…aku lg suka guna maxpress favicon kot..lg mantap…tp skang ni aku masih lg menggunakan cara biasa…hehe
    ———-
    topo: hoho adeh.. cakap suka guna maxpress tapi guna cara biasa je sekarang.. :-??

    [Reply]



  4. Jimmy says:

    All in one SEO pack ko tak guna ke?
    ———-
    topo: kalau aku cakap aku tak guna ko percaya tak?? hohoh tu plugin dalaman la nanti aku buat episod 2 plak.. hohooh

    [Reply]



  5. zariel says:

    wahha… tenkiu la topo. favicon dan plugin updater tu mmg cun. pasal link tu aku pn malas la kalau ko cakap mcm tu. adus… penat la buat satu2…huhu
    ———-
    topo: tak penat sangat la.. hoho dulu pon ko buat satu-satu gak kan?? hohohoho

    [Reply]



  6. aman says:

    wah, banyak plugin baru yang aku kenali hari ini. hoho >:d<>:d< ---------- topo: oo ye ke.. hohohoh bagus2

    [Reply]



  7. hashim habeed says:

    hoho tip tip lagi untuk aku yang baru berjinak jinak dengan wp. Yes … Thank topo
    ———-
    topo: selamat berjinak dengan alam wordpress…

    [Reply]



  8. KNizam says:

    sikit giler plug in ko. hehe :ipin02:
    ———-
    topo: hohoh tu semua plugin yang boleh nampak.. ada banyak lagi plugin belakang tabir yang aku tak tunjuk.. hohooh

    [Reply]



  9. rohaizad says:

    Wahahaha.. jangan lupa untuk masukkan Plugnet sekali Topo. Apa-apa pun, tahniah sebab menjadi orang pertama yang sudi bertenggek di ruangan Kengkawan kat blog aku. Itu dah kira sejarah dalam blog aku.

    Nama Topo dah semakin sinonim dengan aku.. wahahaha!
    Syabas mere bethe Inspektor Sahab Bombay Police Station… lalalalala :fizi01:
    ———-
    topo: aku kena buat case study dulu utk plugnet tu.. hohoh kalu best nanti aku letak. hahah aku ni cerewet skit..

    [Reply]



  10. kento says:

    haha best2!
    ———-
    topo: kalau best sila tekan fave it ye.. ohohoho

    [Reply]



  11. shaxx says:

    minat yg favicon tu la…
    ———-
    topo: hohoh plugin tu memang best..

    [Reply]



  12. spatt says:

    cantik menarik tertarik dgn bola kristag tuh!!!
    ———-
    topo: sila la guna spatt ooi…

    [Reply]



  13. humbleandmodest says:

    cuti nanti ko kene masukkan segala jenis plug in kt blog aku…..
    heheh……..
    ———-
    topo: boleh je kalo aku free la.. hohohoho

    [Reply]



  14. humbleandmodest says:

    ***pesal si heliza tu muka macam nak gigit aku jer???
    ***hot kah aku ini????
    ———–
    topo: hohoh ko memang paling hot la..

    [Reply]



  15. Azah says:

    topo..camne plak nk letak penggunaan emotion dekat ruangan komen yg macam “upin ipin” topo pnya ni?

    [Reply]



  16. myadlan says:

    pelik la nape lightbox tu tak dpt aku nk tekan..
    dulu da try install tapi mcm cacat plak..

    [Reply]



Leave a Reply

cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  |
cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  |
70-410 exam  | 70-488 dumps  | 70-461 exam  | MB5-705 dumps  | 200-120 exam  | 70-486 dumps  | 70-411 exam  | 70-480 dumps  | 70-346 exam  | 70-462 dumps  | 70-347 exam  | 70-412 dumps  | 70-483 exam  | 70-417 dumps  | MB2-703 exam  | 70-331 dumps  | 220-802 exam  | C4040-252 dumps  | C_TADM51_731 exam  | 1Z0-061 dumps  | 70-487 exam  | 400-101 dumps  | CCD-410 exam  | 100-101 dumps  | MB2-700 exam  | 1Z0-060 dumps  | 70-463 exam  | EX200 dumps  | C4040-250 exam  | 300-115 dumps  | 640-554 exam  | 70-533 dumps  | 70-532 exam  | VCP550 dumps  | 1Z0-803 exam  | 220-801 dumps  | 300-101 exam  | 70-467 dumps  | CISSP exam  | SY0-401 dumps  | MB2-702 exam  | 640-911 dumps  | 74-335 exam  | 700-505 dumps  | 70-414 exam  | 810-401 dumps  | 700-501 exam  | CCA-500 dumps  | N10-005 exam  | 70-243 dumps  | E10-001 exam  | VCP-550 dumps  | 1Z0-062 exam  | 70-466 dumps  | 200-101 exam  | 70-489 dumps  | MB2-701 exam  | 640-864 dumps  | A00-211 exam  | C_TAW12_731 dumps  | 98-364 exam  | M70-201 dumps  | 70-413 exam  | EX0-001 dumps  | HP0-J73 exam  | ICBB dumps  | JN0-102 exam  | M70-301 dumps  | 640-461 exam  | MB6-871 dumps  | C_TFIN52_66 exam  | OG0-093 dumps  | 1Z0-144 exam  | M70-101 dumps  | 350-018 exam  | C_TSCM52_66 dumps  | C_A1FIN_10 exam  | EX300 dumps  | DEV-501 exam  | 70-680 dumps  | C_HANASUP_1 exam  | 312-50v8 dumps  | C2020-702 exam  | MB2-704 dumps  | MB7-701 exam  | SK0-003 dumps  | AWS-SysOps exam  | HP0-S41 dumps  | HP2-B115 exam  | C4040-251 dumps  | 101 exam  | 9L0-422 dumps  | 70-534 exam  | 98-349 dumps  | 70-341 exam  | 300-208 dumps  | 400-051 exam  | 98-365 dumps  | HP5-B04D exam  | PMP dumps  | 642-874 exam  | 70-332 dumps  | PRINCE2 exam  | 1Z0-051 dumps  | 1Z0-052 exam  | 1Z0-053 dumps  | 312-49v8 exam  | 74-343 dumps  | 74-697 exam  | 98-367 dumps  | ICGB exam  | SSCP dumps  | 9L0-012 exam  | 3002 dumps  | 3308 exam  | 3309 dumps  | 6209 exam  | 210-451 dumps  | 300-070 exam  | 300-075 dumps  | 300-085 exam  | 500-260 dumps  | 500-801 exam  | 700-201 dumps  | 700-703 exam  | 700-801 dumps  | 1Y0-201 exam  | 1Y0-301 dumps  | CAS-002 exam  | LX0-103 dumps  | LX0-104 exam  | CWSP-205 dumps  | E10-002 exam  | E20-026 dumps  | E22-258 exam  | ITILF dumps  | HP0-A113 exam  | HP0-D30 dumps  | HP0-S42 exam  | HP2-Z36 dumps  | C2030-284 exam  | C2070-991 dumps  | C2090-560 exam  | C2150-200 dumps  | C2180-410 exam  | C2210-422 dumps  | C4090-971 exam  | P2090-739 dumps  | CTFL_001 exam  | 010-150 dumps  | 101-400 exam  | 74-678 dumps  | 98-368 exam  | MB6-702 dumps  | MB6-703 exam  | NS0-157 dumps  | 1z0-400 exam  | 1z0-414 dumps  | 1z0-429 exam  | 1z0-430 dumps  | 1z0-432 exam  | 250-272 dumps  | ST0-304 exam  | VMCE_V8 dumps  | 1V0-601 exam  | 1V0-605 dumps  | VCAN610 exam  |