70-410 exam 70-488 dumps 70-461 exam MB5-705 dumps 200-120 exam 70-486 dumps 70-411 exam 70-480 dumps 70-346 exam 70-462 dumps 70-347 exam 70-412 dumps 70-483 exam 70-417 dumps MB2-703 exam 70-331 dumps 220-802 exam C4040-252 dumps C_TADM51_731 exam 1Z0-061 dumps 70-487 exam 400-101 dumps CCD-410 exam 100-101 dumps MB2-700 exam 1Z0-060 dumps 70-463 exam EX200 dumps C4040-250 exam 300-115 dumps 640-554 exam 70-533 dumps 70-532 exam VCP550 dumps 1Z0-803 exam 220-801 dumps 300-101 exam 70-467 dumps CISSP exam SY0-401 dumps MB2-702 exam 640-911 dumps 74-335 exam 700-505 dumps 70-414 exam 810-401 dumps 700-501 exam CCA-500 dumps N10-005 exam 70-243 dumps E10-001 exam VCP-550 dumps 1Z0-062 exam 70-466 dumps 200-101 exam 70-489 dumps MB2-701 exam 640-864 dumps A00-211 exam C_TAW12_731 dumps 98-364 exam M70-201 dumps 70-413 exam EX0-001 dumps HP0-J73 exam ICBB dumps JN0-102 exam M70-301 dumps 640-461 exam MB6-871 dumps C_TFIN52_66 exam OG0-093 dumps 1Z0-144 exam M70-101 dumps 350-018 exam C_TSCM52_66 dumps C_A1FIN_10 exam EX300 dumps DEV-501 exam 70-680 dumps C_HANASUP_1 exam 312-50v8 dumps C2020-702 exam MB2-704 dumps MB7-701 exam SK0-003 dumps AWS-SysOps exam HP0-S41 dumps HP2-B115 exam C4040-251 dumps 101 exam 9L0-422 dumps 70-534 exam 98-349 dumps 70-341 exam 300-208 dumps 400-051 exam 98-365 dumps HP5-B04D exam PMP dumps 642-874 exam 70-332 dumps PRINCE2 exam 1Z0-051 dumps 1Z0-052 exam 1Z0-053 dumps 312-49v8 exam 74-343 dumps 74-697 exam 98-367 dumps ICGB exam SSCP dumps 9L0-012 exam 3002 dumps 3308 exam 3309 dumps 6209 exam 210-451 dumps 300-070 exam 300-075 dumps 300-085 exam 500-260 dumps 500-801 exam 700-201 dumps 700-703 exam 700-801 dumps 1Y0-201 exam 1Y0-301 dumps CAS-002 exam LX0-103 dumps LX0-104 exam CWSP-205 dumps E10-002 exam E20-026 dumps E22-258 exam ITILF dumps HP0-A113 exam HP0-D30 dumps HP0-S42 exam HP2-Z36 dumps C2030-284 exam C2070-991 dumps C2090-560 exam C2150-200 dumps C2180-410 exam C2210-422 dumps C4090-971 exam P2090-739 dumps CTFL_001 exam 010-150 dumps 101-400 exam 74-678 dumps 98-368 exam MB6-702 dumps MB6-703 exam NS0-157 dumps 1z0-400 exam 1z0-414 dumps 1z0-429 exam 1z0-430 dumps 1z0-432 exam 250-272 dumps ST0-304 exam VMCE_V8 dumps 1V0-601 exam 1V0-605 dumps VCAN610 exam
Women Who seem to different watches cheap replica omega watches just look, this particular view using the specifics signify that the women kind has a new kind of skill. Beneath the actual soft, tasteful layout can be a robust defeat "core" dusty, DONNA Good quality 50 extra-long quality audemars piguet replica electric power arrange view Ms. development scientific limits, to make steady electric power just for this women kind, which can be the past with the primary together with the usa through Women extended electric power arrange view. Luxury just longines replica watches for women like romantic, soft, Omega's makers usually are often good at recording the actual beauty with lifestyle accidentally, to help convey the actual beauty of women for that story as well as reward with the mundane character. Following the actual 2014 launch with replica cartier watches for men uk the primary feather easy view, this particular Omega Constellation set PLUMA sent feather easy view brand new different watches, mummy of pearl dial with a brand new appearance magnificent debut. Soft barrier dial tends to make this particular view would not replica rolex watches for sale want to guide think of the actual summer sun's rays makes warmness bread. Different watches along with different watches with the very same feather iwc replica for lady easy, this particular 20 mm view features eleven embedded inside the prime with the arched mounting brackets 18K antique watches gemstone hour prints, soft curves with the bezel swiss breitling replica watches for man iconic "drag claw" extend, multiply for the full dial.

plugin yang topo gunakan dalam topotato.com

Blogging October 31st, 2008

ok semenjak dari dulu lagi.. ramai yang tanya pada topo apa plugin yang aku gunakan.. untuk buat ni.. untuk buat itu dan sebagainya.. sesungguhnya aku memang agak cerewet bila nak install plugin ni.. bukan sebab susah.. tapi sebab takut ada side effect pada blog ni.. jadi lambat load ke dan lain-lain… jadi antara plugin yang aku gunakan dalam topotato.com adalah seperti berikut.. dan jika korang ada plugin alternatif yang lagi best dari plugin yang aku sedang guna ni.. sila la inform padaku ye… satu lagi.. sebagai tambahan.. aku ada letak sekali alternatif plugin yang boleh digunakan bagi pengguna blogspot..

lightbox

ok ni antara plugin yang dah lama aku gunakan.. nak tahu apa kegunaan dia?? korang try la klik mana-mana gambar yang wujud dalam blog ni.. nanti keluar macam slideshow.. dan untuk menambah lagi kemudahan bagi plugin ni.. aku install Add Lightbox plugin.. plugin tambahan ni gunanya supaya gambar yang aku post secara automatik terus jadi lightbox enable.. tak payah tambah ape-ape coding.. hohooh kepada pengguna blogspot.. anda juga boleh menikmati plugin lightbox ini dengan mengikut langkad yang terdapat di sini... pandai-pandai la korang faham sendiri ye… contoh penggunaan lightbox.. besar… kecik… hohohooh

besar... kecik...

besar... kecik...

MaxBlogPress Favicon

seterusnya.. nampak tak favicon yang dekat url bar tu?? hohoho tak tau apa tu favicon?? ok nampak tak logo kecil kat sebelah url kat atas ni.. itulah yang dipanggil favicon.. sebelum ni aku hanya tambah coding je untuk memasukkan favicon.. dan setiap kali aku nak tuka template.. aku kena masukkan balik coding favicon.. tapi dengan adanya plugin ni.. aku hanya perlu masukkan sekali je favicon idaman hati aku.. dan ia hanya bukan muncul pada blog ni.. malahan pada feed juga.. ok alternatifnya kepada pengguna blogspot.. korang boleh gunakan coding yang terdapat disini sahaja…

Negaraku

ok ni plugin yang aku baru je install tadi.. hohoh baru dapat seru beb.. kegunaannya?? korang nampak tak bendera Malaysia kat bawah tu?? try la tekan fave it.. nanti korang tau la kegunaannya.. ia sebenarnya digunakan untuk submit atau fave post yang aku tulis di negaraku.net… hohoho tak tau apa itu negaraku.net? sila la baca post topo ini ataupun post dari amanz sempena 100 hari kewujudan negaraku.net… dan alternatifnya kepada pengguna blogspot..korang juga boleh dpatkan plugin negaraku ini di page ini..

WP-Cumulus

ni lagi satu plugin yang sangat kerap orang tanya kepadaku macam mana nak buat.. hohoh nampak tak bola krisTAG yang wujud kat sidebar tu?? hoho ianya wujud hasil daripada penggunaan plugin inilah.. memang best bermain dengan bola krisTAG itu.. hohoh kepada pengguna blogspot.. tak usah khuatir.. anda juga boleh menikmati plugin ini dengan mengikut langkah-langkah di sini…

awal-awal aku cakap.. mulai plugin ni memang takde versi blogspot.. sebab korang memang tak memerlukan plugin ni..

One Click Plugin Updater

anda selalu menghadapi kesukaran untuk menginstall plugin baru?? ataupun mahu mencuba theme baru yang menggiurkan?? tapi malas nak upload menggunakan ftp?? dan lagi la malas nak upload menggunakan cpanel.. jadi inilah plugin yang anda carik.. hohoho dengan plugin ini anda mampu untuk install plugin dan theme baru dengan hanya satu klik sahaja.. hohoh tak payah nak download dulu pon plugin tu.. masukkan je url dia dan install..sangat berguna untuk orang yang malas sibuk seperti aku…

Wp-Reciprocal-Link-Manager

semalam zariel ada tanya apa plugin yang aku gunakan untuk buat reciprocal plugin tu.. tapi aku malas nak jawab sebab plugin tu sangat tak stabil dan menyusahkan.. dan sekarang ni aku buang dah pon plugin tu sebab versi baru plugin tu try inject code kat dalam blog aku.. tetiba je ada link apa ntah kat bawah blog aku ni. hoho dan ianya sangat tak kacak..dan sebab tu la aku bertukar kepada cara yang lebih tradisional.. hohoho.. tapi kalu ko nak guna gak zariel.. pepandai la ye.. hohooh

WassUp

dan plugin terakhir yang aku nak kongsikan dengan kalian.. plugin yang diberi nama WassUp.. hoho memang cool nama dia.. dan function dia pon memang cool habis.. gunanya untuk mengetahui secara live apa yang visitor sedang lakukan di blog kita.. hoho boleh tau la pelawat tu tengah baca post apa.. dari mana dia datang dan sebagainya.. hoho memang cool…

aku rasa cukup la sampai disini je sesi perkongsian aku.. hohohoho plugin lain banyk yang d=bertindak dibelakang tabir.. kalau aku tunjuk pon susah nak terangkan.. hohoh tapi kalau ada apa-apa persoalan boleh la ajukan di bahagian komen ye.. sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan…

16 Responses to “plugin yang topo gunakan dalam topotato.com”

  1. chokilala says:

    patut la feed ko kuar favicon. aku drpd aritu nak tanya ko, tapi terlupa. thanks topo
    ———-
    topo: dah ko sibuk dengan bf study je.. sebab tu terlupa.. hohooh

    [Reply]



  2. menteil says:

    aku baru guna wassup semalam..
    masuk tu dah 3 aku pakai.. hehe..

    @chokilala ; wajib pakai tu agar lebih kacak, err.. ayu…
    ———-
    topo: anda telah membuat pilihan yang bijak.. hoohoh

    [Reply]



  3. |1f34|-|1r3 says:

    hmmmm…aku lg suka guna maxpress favicon kot..lg mantap…tp skang ni aku masih lg menggunakan cara biasa…hehe
    ———-
    topo: hoho adeh.. cakap suka guna maxpress tapi guna cara biasa je sekarang.. :-??

    [Reply]



  4. Jimmy says:

    All in one SEO pack ko tak guna ke?
    ———-
    topo: kalau aku cakap aku tak guna ko percaya tak?? hohoh tu plugin dalaman la nanti aku buat episod 2 plak.. hohooh

    [Reply]



  5. zariel says:

    wahha… tenkiu la topo. favicon dan plugin updater tu mmg cun. pasal link tu aku pn malas la kalau ko cakap mcm tu. adus… penat la buat satu2…huhu
    ———-
    topo: tak penat sangat la.. hoho dulu pon ko buat satu-satu gak kan?? hohohoho

    [Reply]



  6. aman says:

    wah, banyak plugin baru yang aku kenali hari ini. hoho >:d<>:d< ---------- topo: oo ye ke.. hohohoh bagus2

    [Reply]



  7. hashim habeed says:

    hoho tip tip lagi untuk aku yang baru berjinak jinak dengan wp. Yes … Thank topo
    ———-
    topo: selamat berjinak dengan alam wordpress…

    [Reply]



  8. KNizam says:

    sikit giler plug in ko. hehe :ipin02:
    ———-
    topo: hohoh tu semua plugin yang boleh nampak.. ada banyak lagi plugin belakang tabir yang aku tak tunjuk.. hohooh

    [Reply]



  9. rohaizad says:

    Wahahaha.. jangan lupa untuk masukkan Plugnet sekali Topo. Apa-apa pun, tahniah sebab menjadi orang pertama yang sudi bertenggek di ruangan Kengkawan kat blog aku. Itu dah kira sejarah dalam blog aku.

    Nama Topo dah semakin sinonim dengan aku.. wahahaha!
    Syabas mere bethe Inspektor Sahab Bombay Police Station… lalalalala :fizi01:
    ———-
    topo: aku kena buat case study dulu utk plugnet tu.. hohoh kalu best nanti aku letak. hahah aku ni cerewet skit..

    [Reply]



  10. kento says:

    haha best2!
    ———-
    topo: kalau best sila tekan fave it ye.. ohohoho

    [Reply]



  11. shaxx says:

    minat yg favicon tu la…
    ———-
    topo: hohoh plugin tu memang best..

    [Reply]



  12. spatt says:

    cantik menarik tertarik dgn bola kristag tuh!!!
    ———-
    topo: sila la guna spatt ooi…

    [Reply]



  13. humbleandmodest says:

    cuti nanti ko kene masukkan segala jenis plug in kt blog aku…..
    heheh……..
    ———-
    topo: boleh je kalo aku free la.. hohohoho

    [Reply]



  14. humbleandmodest says:

    ***pesal si heliza tu muka macam nak gigit aku jer???
    ***hot kah aku ini????
    ———–
    topo: hohoh ko memang paling hot la..

    [Reply]



  15. Azah says:

    topo..camne plak nk letak penggunaan emotion dekat ruangan komen yg macam “upin ipin” topo pnya ni?

    [Reply]



  16. myadlan says:

    pelik la nape lightbox tu tak dpt aku nk tekan..
    dulu da try install tapi mcm cacat plak..

    [Reply]



Leave a Reply