top commentators contest di blog chekdet?? biar betul!!!

October 19th, 2008 21 Comments   Posted in Reviews

hohoho meletup tak tajuk ni?? seperti yang korang tau. aku kan memang gemar menyertai contest atau pertandingan yang dianjurkan di alam maya ni.. hohoh dan sekarang ni aku sedang bertungkus-lumus menjadi jurukomen tip-top di blog CekDet.. hohoho biar betul chekdet buat contest?? =)) ya memang betul beliau ada menganjurkan contest jurukomen tip top di blog beliau.. tapi CekDet yang aku maksudkan ni bukanlah bekas perdana menteri kita Tun Dr Mahathir.. hoho kalau la beliau yang anjurkan.. dan confirm-confirm beratus ribu komen kat blog dia.. habis tu CekDet mana plak yang buat contest ni?? hohoh mari kita terjah… Read the rest of this entry »

bagaimana nak tau bila topo dah update blog…

October 18th, 2008 14 Comments   Posted in Blogging

update di hari sabtu.. hohoh seperti yang aku nyatakan sebelum ni atas kesibukan yang bakal melanda diriku ini.. mungkin agak sukar bagi diriku untuk update blog setiap hari.. dan mungkin jugak aku akan update dengan membuta tuli untuk membalas dendam… mana tau untuk menghilangkan tension yang melanda.. aku akan upate sampai 5-6 post satu hari.. jauh disudut hati teringin jugak kalahkan rekod knizam hohoho…

disini aku ingin memperkenalkan beberapa cara untuk korang mengetahui sekiranya topotato.com diupdate atau tidak.. hohoh cara ini mungkin telah menjadi sangat biasa oleh sesetengah pihak..  tapi mungkin ada juga yang tak tahu.. adeh panjang la plak intro..cara-cara yang dimaksudkan adalah seperti berikut.. Read the rest of this entry »

topo nak ucapkan terima kasih…

October 16th, 2008 19 Comments   Posted in Life

post ni bertujuan untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka yang menyokong aku.. tanpa korang siapalah aku ni.. hohoho semakin hari tanggungjawab semakin bertambah.. tapi aku harap aku tak abaikan la tanggungjawab yang makin banyak ni.. dan aku harap menunaikan semua tanggugjawab.. hohoh ye la mungkin lepas ni aku tak boleh update blog selalu.. dan mungkin jugak tak melayari internet ni selalu.. tapi aku akan tetap tengok video heliza tu tatkala kebosanan.. cairnya aku dengan heliza ni.. adeh.. fokus topo.. fokus..

terima kasih jugak kepada rakan-rakan sekalian..  walaupun sekarang ni aku sangat sibuk.. bukak laptop pon sejam-dua je.. pastu tertidur depan laptop.. dan pernah sekali malam tu aku tertidur kat surau UTeM.. hohoho bangun2 blur je.. nasib baik diorang tak sembahyangkan aku.. hahahah…  tak ada masa nak melawat blog rakan-rakan.. takde masa nak reply comment kalian semua.. tapi korang masih lagi melawat blog ni tanpa putus-putus.. comment pon rajin korang bagi.. terima kasih la ye… tapi heliza memang cute.. geram aku tengok mata dia.. adeh.. fokus-fokus..

peperiksaan pun semakin menjelang tiba.. hahaha ayat best,, kejap je dah nak habis dah semester ni.. rasa macam baru semalam je aku start belajar.. hohoh project final banyak tak siap lagi ni.. eh silap.. project final banyak yang tak mula lagi.. lalalala.. memang aku dan rakan-rakan selalu mulakan project di saat akhir hoho baru semangat tu berkobar-kobar,… tapi bila dah bosan tu layan youtube tengok heliza best gak.. boleh jadi sumber inspirasi. waa cairnya aku dengan heliza… adeh.. fokus-fokus-fokus… hahahahah :))

aku rasa cukup la sampai di sini sahaja post ni.. aku dah hilang fokus dah ni.. mana bantal aku ni.. akhir kata sekali lagi aku nak mengucapkan terima kasih kepada kalian yang menyokong aku.. semoga aku dapat menunaikan tanggungjawab aku dengan sebaik mungkin.. nak tengok video heliza lagi sekali la.. hahahha

p/s: ayat macam menang grammy award je.. hohoho sesungguhnya aku memang tengah mengantuk dan mamai.. hahahah

topo cair giler dengan heliza…

October 14th, 2008 35 Comments   Posted in Life

entry ni ringkas je sebab aku berada dalam keadaan sangat sibuk kebelakangan ini… beberapa hari lepas aku ade berkunjung ke blog penjenayah ni.. kononnya nak baca post dia tentang gadis cina berkurung biru.. hohoh aku memang suka tengok gadis cina berbaju kurung ni.. sweet je.. hohoho tapi yang aku agak bengang.. blogger ni sikit pon tak cerita tentang gadis cina tu… kedekut!!! hohoho tapi duka lara aku terubat bila tengok video ni.. ohoho heliza AF berapa ntah… serius aku memang tak pernah layan AF.. dan aku tak tau pon wujudnya heliza yang cute ni.. adeh.. cair giler aku..

so credit pada en am sebab mempertemukan aku dengan heliza ni.. hohoho serius aku cair…

p/s: kepada gadis-gadis di luar sana yang ada raut wajah dan comel serta cun seperti heliza.. sila la contact topo ye.. hohohoho

bila topo balik alexa rank dah bawah sejuta.. yeah!!!

October 13th, 2008 24 Comments   Posted in Blogging, Life

hohoh seperti yang aku khabarkan beberapa hari lepas.. aku kena pergi emergency kursus.. hohoho pukul 12 pagi bertolak dari rumah beb.. pukul 1 pagi baru sampai.. sampai-sampai je tengok budak-budak tengah tidur dengar ceramah dalam dewan.. hohoho siap dengan kemeja putih lengan panjang dan berseluar gelap berserta sepatu hitam.. hohoho aku plak datang dengan memakai seluar jean raya aku..hahhaha =)) cam bagus je.. dah la sampai pukul 1 pg.. apa isi kandungan kursus tu?? aku rasa biarlah rahsia dulu.. tapi aku boleh bagi tau.. dan menjawab pertanyaan pelbagai pihak yang komen dalam entry yang lepas..hohoh macam-macam solan diajukan.. hohoho kira aku reply kat sini la ye… Read the rest of this entry »

topo kena pergi kursus malam ni gak…

October 10th, 2008 10 Comments   Posted in Life

hohoh aku dapat seruan kena gi kursus malam ni jugak..maghrib tadi ada org kat UTeM panggil.. kursus apa?? hohoho nanti lepas aku balik aku cerita.. ni aku tengah blur lagi ni.. nak bawak apa pon tak tau.. so nantikanlah kepulangan aku ahad ini ya.. semasa pemergian aku ni tolong la tengok-tengokkan blog ni dari jenayah siber ye..

  • kalau ada spammers kat kotak jerit biarkan je… hoohoh nanti aku balik aku spam balik kotak jerita die kaw2
  • dah sah-sah la aku tak bleh online.. so jangan la buzz aku ye.. handphone pon tak tentu ada line ke tak
  • email aje jika ada sebarang perkara penting.. hohoho nanti jika kelapangan aku balas la surat cinta korang

adeh.. pemergian aku ni betul-betul emergency.. aku tak tau pon kat mana kursus.. apa yang nak kene bawak.. hohoh korang doakan aku selamat aje cukup la ye.. hohooh bye..

UPDATED: topo dah balik dah.. tapi masih penat + blur.. belom tiba masanya utk aku update blog lagi.. hoohoho