bagaimana nak tau bila topo dah update blog…

Blogging October 18th, 2008

update di hari sabtu.. hohoh seperti yang aku nyatakan sebelum ni atas kesibukan yang bakal melanda diriku ini.. mungkin agak sukar bagi diriku untuk update blog setiap hari.. dan mungkin jugak aku akan update dengan membuta tuli untuk membalas dendam… mana tau untuk menghilangkan tension yang melanda.. aku akan upate sampai 5-6 post satu hari.. jauh disudut hati teringin jugak kalahkan rekod knizam hohoho…

disini aku ingin memperkenalkan beberapa cara untuk korang mengetahui sekiranya topotato.com diupdate atau tidak.. hohoh cara ini mungkin telah menjadi sangat biasa oleh sesetengah pihak..  tapi mungkin ada juga yang tak tahu.. adeh panjang la plak intro..cara-cara yang dimaksudkan adalah seperti berikut..

  • layari negaraku.net.. hoho setiap kali aku update blog pasti aku tak akan lupa untuk submit entry terbaru aku kesini.. bukan sahaja update dari topotato.com malahan banyak lagi blog lain yang turut melakukan perkara yang sama.. dan korang pon boleh jugak submit entry terbaru kalian kesana.. dan kalian boleh jugak letak widget negaraku ini blog korang.. sila ambil widget itu disini.. hoho ada versi topotato tu
  • innit.nuffnang.com ni pon salah satu tempat yang aku submit sekiranya ada post terbaru dari topotato.com… tapi aku agak jarang post di sini kerana target visitor aku tak berapa kena dengan pelawat innit ni.. hohoho kalau korang perhatikan betul-betul majoriti post yang berbahasa Inggeris sahaja yang terdapat kat sini.. hohooh tapi kadang-kadang tu aku submit jugak.. hanya mereka yang mempunyai status gliterrati je yang boleh menggunakan perkhidmatan oleh nuffnang ini…
  • seterusnya.. yubiyu.co.cc web yang memaparkan post-post terbaru dari bloggers UTeM yang dapat aku kesan.. hohooho ye la.. ramai bloggers UTeM tapi semua senyap je. hoohoho nanti aku buat promosi besar-besaran.. tapi web ni sangat lama nak load.. aku belum ada masa nak tweak betul-betul lagi.. cuti semester ni aku akan letupkan web yubiyu ini..
  • UPDATED: hohoho satu lagi aku terlupa.. selain tu korang juga boleh la melayari http://rantaianblog.blogspot.com untuk menegtahui sekiranya blog topotato.com ni ada update atau tidak.. web milik menteil ni turut memaparkan update terbaru blogger-blogger terkenal tanah air.. hohoho

inilah segelintir web yang aku selalu menyatakan sekiranya topotato.com ada update terbaru atau tidak.. bukan topotato je ye.. blog lain pon banyak lagi.. ataupun jika korang nak lebih mudah lagi.. apa kata follow twitter aku atau subscribe je pada rss feed blog ni..

p/s: post kali ni ada penggunaan gaya bahasa yang berada di tahap tertinggi yang mampu dicapai oleh topo.. =))

p/s/s: cara ni bukan sahaja digunakan oleh topo ye.. malahan ramai lagi blogger lain yang turut menggunakannya.. korang pon gunakan la sekali ye.. hohooh

14 Responses to “bagaimana nak tau bila topo dah update blog…”

  1. nikillas says:

    hahaa.. aku menggunakan rss feeder dgn google reader.. pantas dan tuntas..!!
    ———-
    topo: aku pon guna google reader jugak.. hohoho

    [Reply]



  2. smaelz says:

    ya.. aku pon guna rss feader jer!
    ———-
    topo: pilihan yang bijak.. hohoohoh

    [Reply]



  3. abdusfauzi says:

    aku gune opera / NetNewsWire utk baca RSS. hehe.. betul tu.. sesape yg minat nk follow mane2 blog.. subscribe je RSS / Twitter.. tak pun, ade yg siap pasang plugin utk Email. baru la jadi reader yg setia! oh yeah!
    ———-
    topo: pada awalnya aku pon menawarkan email feed.. tp bila aku tengok balik macam rimas je email dia… hahahha

    [Reply]



  4. dendang says:

    segan la nk letak post kt negaraku tuh..posting berada di tahap rendah lagik..
    ———-
    topo: siapa yg boleh menilai posting ko berada di tahap rendah?? hoho mana tau mungkin post ko tu dapat memberi maklumat pada yang lain.. hohooh

    [Reply]



  5. izzat says:

    post kat innit kalo post english tu satu advantage tp mostly kat sana work in group, nang post ahli2 group dorang tu. tu yg cepat nang naik tu. Lagi satu pakai title yang agak HOT sket.. tp kekadang x jadi gak.. 🙂

    ak pn cam jarang dah submit kat innit. kekadang je. sbb terlalu ramai user smp post ak tenggelam ke page ke 2 dan ke 3 kurang dari 1 jam..haha..
    ———-
    topo: timing kene seswai kat situ.. yg aku tak suka dia nang in group.. dang pon in group hohho byak kali gak la post aku jadi top kat sana.. hehehhe

    [Reply]



  6. menteil says:

    boleh jugak masuk http://rantaianblog.blogspot.com

    sebab blog nie tersenarai kat situ

    :fizi01:
    ———-
    topo: ya-ha!!! aku terlupa..

    [Reply]



  7. shaxx says:

    selalu jumpa topo kat negaraku!
    ———-
    topo: hoho selalu jugak nampak kamu kat sana..

    [Reply]



  8. lochoe says:

    aku nak update widget tu kat link ni..
    http://lochoe.ringgittune.com/2008/09/negaraku-top-news-latest-buzz-widget/

    sbb aku dh tukar domain…dan blog…

    eh topo, letak la nama lochoe(male,single) kat widget tuh.. supaya awek2 nampak.. kot2 mereka suruh aku buat widget untuk versi mereka skali… heheheheh… awek sahaja.. la la la..
    ———-
    topo: aku bukak lochoe.ringgittune tu asik xleh bukak je.. tu yg aku letak link lama tu. hoho

    [Reply]



  9. ihateher says:

    oh. begitu rupanya. so, xde alasan la tak leh tau bila topo update blog ye..:ipin01::ipin02:

    [Reply]



  10. |1f34|-|1r3 says:

    xyah segan nak post kt negaraku..kita share sama2 beb…berapa banyak post xpenting..asalkan kita sharing ! :upin02:
    ———-
    topo: ya tepat sekali.. sharing is caring. hohoho

    [Reply]



  11. aeropama dot com says:

    guna goole reader je beb. senang nak tahu. lg2 letak kat google page…

    ps: aku subscribe rss ko je. sng
    ———-
    topo: hohoh ak tau ko subscribe…

    [Reply]



  12. kita says:

    aku just bookmark blog ko 🙂

    [Reply]



  13. aflife says:

    hehe. samalah, bookmark. lagi senang. :upin01:

    [Reply]



Trackbacks

  1. plugin yang topo gunakan dalam topotato.com | topotato.com

Leave a Reply