plugin yang topo gunakan dalam topotato.com

October 31st, 2008 16 Comments   Posted in Blogging

ok semenjak dari dulu lagi.. ramai yang tanya pada topo apa plugin yang aku gunakan.. untuk buat ni.. untuk buat itu dan sebagainya.. sesungguhnya aku memang agak cerewet bila nak install plugin ni.. bukan sebab susah.. tapi sebab takut ada side effect pada blog ni.. jadi lambat load ke dan lain-lain… jadi antara plugin yang aku gunakan dalam topotato.com adalah seperti berikut.. dan jika korang ada plugin alternatif yang lagi best dari plugin yang aku sedang guna ni.. sila la inform padaku ye… satu lagi.. sebagai tambahan.. aku ada letak sekali alternatif plugin yang boleh digunakan bagi pengguna blogspot.. Read the rest of this entry »

topo rasa macam nak beli handphone baru la.. korang ada cadangan??

October 29th, 2008 45 Comments   Posted in Life

hohoho macam biasa.. tajuk panjang giler.. ok sekarang ni aku rasa macam nak beli handphone baru la. hoho mana satu yang betul ek.. hand phone ke.. henset ke.. mobile phone..hoho biarlah.. akan aku guna secara rawak dalam entry ni.. dah lama dah aku teringin nak beli handphone baru ni.. tapi tak berkesempatan.. hoho handphone yang aku guna sekarang ni basic handphone.. boleh sms dengan call je.. dah dekat 3 tahun kot guna.. hohoh rasa macam teringin plak nak beli henset baru..ada pape cadangan?? ke kalau ada port best nak beli ke? hohoho Read the rest of this entry »

mengenali apa itu UTeM Bloggers United bersama topo..

October 26th, 2008 24 Comments   Posted in UTeM

yubiyu

yubiyu adalah singkatan kepada UTeM Bloggers United (UBU) yang diwujudkan pada Mac 2008 (12 Mac 2008) untuk tarikh lebih tepat.. ditubuhkan oleh blogger UTeM topo dan razifmustapha dengan kerjasama yang baik oleh bloggers UTeM lain yang cool..  komuniti ini tidak didaftarkan pada mana-mana badan berkanun dan juga badan-badan kerajaan di Malaysia… logo dicipta oleh saudara razifmustapha dan dihijaukan oleh topo.. hohoho warna asal adalah biru.. dan topo benci biru.. 😀 untuk melihat senarai blogger yubiyu yang berjaya dikenal pasti.. sila klik sini.. atau pon di blog razifmustapha dan juga di blog chokilala

Read the rest of this entry »

iklan celcom harith iskandar..

October 24th, 2008 24 Comments   Posted in Reviews

seperti yang korang tahu.. sekarang ni semua perkhidmatan talian telefon mudah alih tengah sibuk mempromosikan penukaran ke perkhidmatan lain tanpa perlu menukar no telefon. masing-masing dah mulakan serangan dengan membuat iklan yang mampu menarik minat pengguna.. tapi aku masih akan tetap setia pada celcom.. hohoh tapi iklan celcom lakonan harith iskander ni memang manrik minat aku.. aku berjaya kumpulkan 3. ada satu je lagi yang takde.. so kita enjoy la ye.. hohoho

016 kini adalah celcom!!! hohoh best iklan ni.. harith berlakon jadi macam ala-ala jin..

ada 2 lagi iklan celcom.. Read the rest of this entry »

iklan deepavali petronas 2008 – appa I want an aeroplane..

October 22nd, 2008 19 Comments   Posted in Reviews

ok ni post ringkas sahaja untuk kali ini.. iklan deepavali petronas sempena sambutan depavali yang dijangka pada tarikh 27 Oktober 2008  tak lama lagi.. hohoho lama gila ads ni.. tapi agak menarik gak la.. mula-mula aku tengok aku dah boleh agak dah ni satu lagi petronas punya video tv commercial (tvc).. hohooh so enjoy la ye.. dan selamat hari depavali kepada mereka yang beragama hindu..

p/s: aku kekurangan info tentang iklan ini.. hoho aku tak sempat nak cari info la.. jadi kepada sesiaoa yang ada info berkenaan petronas tvc ni.. sila lakongsikan bersama ye.. siapa pengarah,pelakon, kisah suka duka ke.. hohoho

menulis blog sambil beramal…

October 22nd, 2008 11 Comments   Posted in Blogging

adeh.. dah lama dah aku tak menulis kat topotato.com ni.. tangan pon dah menggeletar je nak disuruh menaip.. tapi apa kan daya.. kesibukan melanda dengan teruk sekali.. ok untuk entry kali ini aku ingin berkongsi sesuatu.. semakin hari semakin ramai yang menjadi blogger.. blogger muncul bagaikan cendawan tumbuh lepas hujan.. hohoho kemana-mana sahaja aku pergi pasti jumpa golongan blogger.. tapi apa gunanya kita menjadi blogger?? adakah untuk berkongsi kisah suka duka kita kepada seluruh dunia?? adakah kerana nak jadi popular?? atau adakah untuk memaki hamun sesiapa secara public?? hohoh aku pon sendiri dah semakin sesat dah.. semakin tak tahu apa tujuan aku menjadi blogger.. tapi beberapa post dari rakan-rakan blogger ni memberi impak yang besar kepada aku.. Read the rest of this entry »