upin dan ipin….fenomena baru rakyat Malaysia…

Reviews September 16th, 2008

hohoho ni bukan post pengenalan kepada upin dan ipin…. hohoho tak payah nak buat post-post pengenalan lagi dah… aku rasa sekarang ni dah ramai yang tahu pasal animasi 5 minit yang amat menarik ni… hohoho tak keterlaluan jika aku cakap upin dan ipin sekarang dah jadi satu fenomena bariu rakyat Malaysia… hohohoh aku bukan cakap kosong… ayat aku ni disertakan dengan fakta dan pendapat..hohohohoho :upin01:

:upin02:no 1 siapa yang tak tahu kewujudan laman web upin dan ipin angkat tangan… hohoho kesiannya mereka yang mengangkat tangan tu.. hohoh tak sangka korang begitu jujur… hohoho walaupun domain upindanipin.com.my baru wujud 12 hari… tapi hits dia dah mencecah 31871.. dan alexa rank dia dah capai angka 2juta…hohoho bukan calang-calang tu.. mungkinkah suatu hari nanti dia dapat menandingi chedet.com???

:ipin01:no 2 upin dan ipin menjadi sangat digemari sampai ramai giler blogger yang menulis pasal pasal 2 orang budak botak ni.. hohoho bukan sahaja bloggers yang muda remaja macam aku tulis pasal upin dan ipin… malahan blogger2 yang dah bergelar bapa pon ramai yang menulis pasal kanak-kanak tadika yang belajar nak berpuasa ni….kalau tak percaya.. bukak la negaraku.net tengok berapa banyak post pasal upin dan ipin ni.. tak pon buat google blog search dan tengok la berapa banyak keyword upin dan ipin muncul..

:ehsan01:no 3 sekarang ni kalau korang bukak laman web upin dan ipin… sila la jengah ke shoutbox dia.. hohoho nama je shoutbox.. tapi dah jadi tempat chatting… bukan chatting je.. ada jugak yang sempat masuk jarum.. hohoh bertukar-tukar yahoo id la.. friendster la… myspace la.. dan segala jenis benda yang boleh ditukar la.. hohoh dah kira macam social networking web site plak upindanipin.com.my tu… dan yang aku agak terkejut.. golongan yang spam memenuhi shoutbox tu ramai yang masih kanak-kanak belum akil baligh lagi. adeh.. tau la korang dah habis upsr.. ni sampai 3-4 pagi pon dok lagi kat shoutbox tu.. hohoho kepada ibu bapa tolong la pantau anak-anak anda ye.. hohoh bagi la aku plak yang spam menyemak kat shoutbox tu..:D

:fizi01: no 4 hohoh ramai blogger mengambil kesempatan menjana trafik dengan menyediakan pelbagai produk yang berlandaskan upin dan ipin.. hohoho contoh yang terdekat adalah diri aku sendiri :D… hohoho kacak tak smiley yang banyak aku gunakan kat dalam post ni?? hohoho jika berminat dapatkan di sini.. hohoh aku dah mintak izin dari webmaster upin dan ipin untuk distribute benda ni.. hohoho  selain tu.. korang boleh jugak ke menteil.net dan adiwidget untuk mendapatkan gambar upin dan ipin menghiasi blog atau web korang.. (hohoho aku tak tau benda alah tu panggil ape…)

aku rasa cukup la pendapat dan kononnya fakta dari aku… jika korang ada pendapat lain atau cadangan atau bantahan lain… sila la nyatakan di ruangan komen ye.. sebarang surat menyurat tidak akan di layan…:mail01:

15 Responses to “upin dan ipin….fenomena baru rakyat Malaysia…”

  1. Marzuki says:

    tahun lepas lagi aku layan upinipin ni. ingat xbest tapi sangkaan ku meleset sama skali, mmg sume patut tengok ni. dan tahun lepas lagi adiwidget org prtama yg mmpopularkannya, wlaupun ada yg xtgk upinipin tapi karektor yg cute pun org da syok n pakat letak kat bucu blog.

    tapi untuk nak lawan chedet tu susah, chedet tu ada stiap minggu, tapi upinipin hanya ada stiap tahun (bulan ramadhan).

    Apa2pun sori la aku kebas javascript ko, kahkah…
    ———-
    topo: xpe2 pasni aku kebas script ko plak… hohoho

    [Reply]



  2. Mira says:

    aku dh install dh widget upin ipin nih..
    hehehhe
    tq…
    sgt comey okek
    ekekeke

    tiap2 weekend mst tgk tv9
    betol betol (tiru ipin)
    ekekke
    ———-
    topo: betol betol (ipin tiru topo.. hohohoho)

    [Reply]



  3. menteil says:

    mula2 tengok taun lepas pon dah agak mende nie akan pemes..
    :ipin01:
    tengok la hasil yang dorang bagi macam mane..
    :fizi01:
    memang tabik!!

    :ehsan01:
    ———-
    topo: ko blas dendam ek aku post smiley byak2 kat blog ko..ohohoho

    [Reply]



  4. menteil says:

    la… masuk spam pulak… :ipin01:
    ———-
    topo: bukan calang-calang orang bolh tembus askimet aku :))

    [Reply]



  5. aeropama dot com says:

    serius aku tatau psl lmn web upin n ipin ni wlpm tiap waktu siaran dia aku akn tercongok dpn tb. adesss

    [Reply]



  6. Adil says:

    :upin02: waaa… terkezut!

    [Reply]



  7. alone says:

    wargh!! :upin02: teruja giler aku dengan smiley upin & ipin nih!

    haha.. betul.. betul.. cerita2 cmni patut dikembangkan lagi :mail01:
    ———-
    topo: betol betol :ipin01:

    [Reply]



  8. syamsulariff.com says:

    aku penah nampak maskot dia nie..tapi tak pernahlagi tgkciter dia macamana rupa 🙂

    [Reply]



  9. abdfatah says:

    :upin02: waaaaaaaaaa…. begitu sekali punya penangan upin dan ipin. penat dah nak citer psal upin dan ipin nih… tak terkejor… tapi kena kejor jugak ler…:upin01:

    [Reply]



  10. razifmustapha says:

    :upin01::upin02::ipin01::ipin02::kakros::kakros02::ehsan01::ehsan02::mail01::fizi01: amek ko, sumer aku bubuh
    ———-
    topo: aku tak salahkan ko.. hohoho

    [Reply]



  11. Adry says:

    memang bestla upin dan ipin ni.. betulla fenomena baru malaysia..
    ———-
    topo: ya tepat sekali…

    [Reply]



  12. ImamKhalid says:

    Mana taknya, dalam slot tu dah terpampang URLnya, pastilah menaikkan ranking ke tahap yang tinggi…
    ———-
    topo: hohoho aku pon nak try pampangkan url aku kat mana-mana la.. hohoho

    [Reply]



  13. nana_mubin says:

    huhuhu best2….

    [Reply]



  14. nana_mubin says:

    topo anak buah ak bru 1 thun dah pandai ckp btol btol btol…

    [Reply]



  15. jejakaKACAQ says:

    BOTOL BOTOL BOTOL KICHAP :upin02:

    [Reply]



Leave a Reply