hohoho semua orang semangat nak balik raya…

September 25th, 2008 11 Comments   Posted in Life

ok untuk pertama kalinya aku nak buat post bergambar je.. hohoho sila klik pada gambar dibawah untuk paparan yang lebih jelas.. inilah status ym rakan-rakan aku 5 hari lagi nak raya.. hohoh ramai yang x saba nak balik raya…

semua orag tak sabar nak balik raya...

semua orag tak sabar nak balik raya...

hohoho sori kalo readability kurang.. hohoho majoriti semuanya tak sabar nak balik raya… topo plak?? hoho aku tiap-tiap hari balik raya… kepada yang nak balik raya tu.. berhati-hati la ye.. dah periksa kenderaan korang ke belum?? dah beli tiket raya?? hoho ke nak tiket percuma???

p/s: hohohoho post ini tiada kaitan dengan sesiapa… sesiapa yang berkecil hati.. seribu kemaafan dipinta.. hohooh

p/s lagi: hohoh aku dah siap gantung ketupat dah kat blog ni.. tak sabar nak raya.. hohooh

iklan hari raya petronas 2008 – mak ok….

September 23rd, 2008 23 Comments   Posted in Reviews

yeah post pertama topo sempena hari raya minggu depan.. hohoho ok.. ni iklan hari raya petronas 2008 plak..syahdu gak la aku tengok petronas punya tvc (telivisyen video commercial kalo tak silap..)  kali ni ni.. hohoh tapi cam ade gaya-gaya mengutuk telekom je.. hohoh lalalalala no komen.. selama ni pon aku hidup berdasarkan gaji bapa ku di telekom itu..tapi mak dia memang cool.. ok je…  siapa yang berlakon jadi mak ni ye.. cam familiar je muka dia ni… hohoho inilah post yang paling pendek dalam blog ni…so selamat hari raya la ye… korang ok tak?? hohohoo I’m ok…

topo membuat teks mengikut laluan guna Adobe Illustrator…

September 22nd, 2008 11 Comments   Posted in tutorial

hohoh panjangnya tajuk… susah nak translate jadi Bahasa Melayu..ok korang ingat tak aku pernah cakap nak jadikan blog ni berilmiah sikit.. hohoh inilah ilmu yang pertama.. satu tutorial yang sangat basic khas untuk diri aku dan rakan-rakan yang akan menduduki lab test Adobe Illustrator petang esok.. hohooh cara-cara membuat tulisan yang mengikut laluan (path) dengan menggunakan Adobe Illustrator…macam biasa la ye… klik untuk paparan yang lebih jelas…
Photobucket
mula-mula sediakan bahan-bahan seperti gula, garam, tepung dan sedikit minyak.. Read the rest of this entry »

tak cukup 37.. tambah lagi 10 fakta tentang topo…

September 21st, 2008 10 Comments   Posted in tag

ok ni satu lagi tag yang bercirikan soalan peribadi.. hoho tak cukup ke 37 fakta tentang topo dulu?? semenjak 2 menjak ni aku agak kerap dapat tag yang nak membongkar rahsia peribadi ni la.. hoohoh mungkinkah sebab aku jarang ceritakan perihal peribadi aku kat sini?? hahahah mungkin jugak.. ok tag kali ni di sedekah kan oleh saudara zobree… so jemput la baca ye.. mungkin ada benda berguna yang berguna pada korang.. terutamanya mereka yang berstatuskan awek cun.. :ehsan01: Read the rest of this entry »

topo dapat kad raya daripada diri sendiri…

September 20th, 2008 16 Comments   Posted in Reviews

ok korang ingat tak pasal kad raya yang aku ceritakan dulu.. hohoh ye la.. kad raya percuma daripada enveluv.com.. ok inilah rupanya kad raya tu.. hohooho macam biasa laye.. klik untuk paparan yang lebih besar… tapi kan.. secara jujurnya aku katakan.. aku agak kecewa la dengan kad versi baru ni.. kalau sebelum ni kan.. siap ade sampul surat lagi.. hohoho betapa serononknya aku dapat kad yang aku hantar pada diri sendiri dulu… tapi sekarang… dah macam brosure iklan plak aku tengok kad enveluv ni.. hohoho betapa seronoknya aku koyakkan sampul surat masa dapat kad dari enveluv ni dulu… tapi kini semua tu dah takde lagi.. hohohoho tapi still ok la lagi ni.. free la katakan… hoho tapi aku tetap suka yang versi lama dulu..

korang pasti nak tahu kan macam mana mereka mampu nak bagi kad ni oercuma kepada sesiapa sahaja.. hohoh diorang ni semua tokei balak yang dah kaya ke?? hohoh jawapannya mudah sekali.. sebenarnya enveluv ni bertindak sebagai salah satu medium pengiklanan.. hohoho konsep dia lebih kurang sama la seperti ruang iklan kat majalah dan surat khabar tu.. hoho dan sama la jugak seperti ruang iklan yang ade kat blog ini.. maknanya syarikat-syarikat akan beli ruang iklan pada kad yang mereka hantar tu.. dan dari situ la mereka menjana wang untuk terus kekal di dunia yang serba mencabar ini.. hohoho

ni bahagian dalaman kad tu.. dan jugak iklan yang aku ceritakan.. hohoh betapa besarnya iklan exabytes tu.. hoho sure mahal punya…

kad raya daripada diri sendiri

kad raya daripada diri sendiri

p/s: aku takde simpan la plak kad enveluv yang best tu dulu.. adeh menyesalnya…:(

aku rasa nak jadikan blog ni lebih berilmiah sikit la..

September 19th, 2008 13 Comments   Posted in Blogging

hohoh dah dekat setahun aku menulis blog… tapi aku rasa makin lama aku dah merapu je sekarang ni.. hohoho ye la.. tengok macam post yang sebelum ni.. 3 post pasal upin dan ipin je… hohoho jadi setelah aku buat proses pemikiran kritis dan kreatif, aku rasa aku nak menjadikan blog ni lebih berilmiah sket la.. hohoho aku nak kongsikan apa sebenarnya yang aku belajar kat UTeM ni.. hohoho sebab memikirkan faktor result aku yang agak kurang memberansangkan semester lepas.. aku rasa dengan cara ni kau boleh study + menulis blog pada masa yang sama.. hohoho ni antara subjek yang aku belajar semester ni: Read the rest of this entry »