aku rasa nak jadikan blog ni lebih berilmiah sikit la..

Blogging September 19th, 2008

hohoh dah dekat setahun aku menulis blog… tapi aku rasa makin lama aku dah merapu je sekarang ni.. hohoho ye la.. tengok macam post yang sebelum ni.. 3 post pasal upin dan ipin je… hohoho jadi setelah aku buat proses pemikiran kritis dan kreatif, aku rasa aku nak menjadikan blog ni lebih berilmiah sket la.. hohoho aku nak kongsikan apa sebenarnya yang aku belajar kat UTeM ni.. hohoho sebab memikirkan faktor result aku yang agak kurang memberansangkan semester lepas.. aku rasa dengan cara ni kau boleh study + menulis blog pada masa yang sama.. hohoho ni antara subjek yang aku belajar semester ni:

human computer interaction…

hohoho subjek ni lebih kepada macam mana nak buat interface design la.. dan segala macam benda yang sangat mengantukkan.. dalam lab pulak belajar guna MAC + Adobe Illustrator…. hoohoho secara jujurnya aku cakap… aku benci gila guna mighty mouse untuk MAC tu… aku rasa mungkin aku boleh letak tutorial-tutorial Illustrator kat sini kot.. hoho kalau aku tak mampu nanti kau jemput la sesiapa jadi tenaga pengajar secara percuma.. hohooh baru aku teringat Isnin ni ade lab test Illustrator…

operating system..

dah nama pon operating system… sudah tentu la aku belajar pasal OS.. hohoh dalam lab pulak belajar gunakan Linux.. hohoh bermain-main dengan command prompt.. tapi yang slacknya.. aku belajar guna Fedora Core 6… hhohoh sekarang ni dah ade Fedora 9 dah.. ntah kenapa la diorang tak nak update.. walaupun lecture sangat memeningkan kepala… tapi aku sangat suka bermain dengan Fedora masa lab.. mungkin aku akan menulis tentang fedora di masa akan datang..dan mungkin juga Ubuntu… hohoh sekarang ni aku sedang menunggu CD Ubuntu untuk sampai di depan rumah aku.. dan juga t-shirt Ubuntu.. hoho boleh buat baju raya ni…

Media Authoring…

hohoh subject ni aku belajar pasal ape ek.. hohoh pasla ebook,pasal courseware.. cara-cara belajar. prinsip2 dalam design.. hoho kekadang tu rasa macam aku ni sama je belajar dengan kakak aku yang amek TESL.. Lab plak belajar guna Adobe flash.. tu la yang ak buat post pasal cerita rayat.. nak carik pedoman untuk asigment flash ni la…hohoh makin lama makin bosan belajar benda alah ni.. hohoh tapi best gak la kekadang tu…

hubungan etnik…

hohoho subjek ni aku tak nak komen apa-apa.. sesungguhnya aku lebih banyak menghabiskan masa untuk tidur je.. tak pon keluar berjalan-jalan pergi toilet….

hohoh seingat aku ini je la subjek yang aku belajar sem ni.. hohoho dah masuk minggu yang ke 11 dah pon.. tak lama lagi habis semester ni.. tapi korang rasa kalau aku kongsikan apa yang aku belajar kat blog ni.. ok tak??? #-o

13 Responses to “aku rasa nak jadikan blog ni lebih berilmiah sikit la..”

  1. menteil says:

    merepek cam aku je.. haha..
    :mail01:

    jom makan kerepek..
    kalau tak pose la..
    :ipin01:
    ———-
    topo: ok dah malam.. dah bleh makan dah kerepak. hohoho

    [Reply]



  2. aniely says:

    hubungan etnik aku lagik la…mase presentation sampai kuar ayat nih ” ade pape lagi tak puas hati?” hahaha tuh ayat kawan aku y dah bengang sowang mamat nih attack kump kiterang ..hua hua hua ..tp aku mmg tidoo
    ———-
    topo: aku siap boleh buat kawat kehormat lagi pada sape2 yang tak tido.. hohoho

    [Reply]



  3. Mira says:

    byk belajar psl upin ipin
    hahahhaa
    ———-
    topo: betul betul betul.. :ipin01:

    [Reply]



  4. KNizam says:

    aku concentrate kat jalan2 melancong ngan jjcm adjer. hehe

    [Reply]



  5. zariel says:

    bagus tu topo… bila ko post artikel yg ilmiah… leh la org mcm aku yg kurang ilmiah skit ni belajar.

    ps: smiley upinipin ni mcm berat skit la… err..ke pc aku? huhuhu
    ———–
    topo: hohoh aku pon rasa cam berat je…

    [Reply]



  6. nabil says:

    :kakros::kakros02:

    [Reply]



  7. shaxx says:

    ala… teruskan je lar merepek or merapu kat sini… best aper?
    ———-
    topo: hohoh merapu tu memang best….

    [Reply]



  8. Hasbullah Pit says:

    HCI?

    Sudah baca GNOME interface guide?
    ———-
    topo: aku tak belaja lagi.. tapi macam biasa dengar la menatang ni…

    [Reply]



  9. angriani says:

    akak pun merapu gaks…tp kdg2 ada gaks info…

    alahaiiiii..comeynya smiley topo niiiii

    :kakros: :kakros02::ipin02: :upin02:

    [Reply]



  10. cik kedondong says:

    hubungan etnik?aku lagi la gi jenjalan..ade je trip..lcturer lak gamble gler.siap lepak2 ngan kitorng.dlm klas pe die mraban pon aku xtau:kakros:

    [Reply]



  11. myadlan says:

    yep.. sokong!!

    kalo ko pandai bab2 ni, just share jela knowledge ikut bahasa2 ko yg mudah difahami.. xrajin nk baca dlm bahasa inggeris yg hebat2 tu..

    wat jela sket2 dlu. nnt da banyak bleh wat buku.. wahaha.. masyuk duit ko nnt
    ———-
    topo: hohoho best gak idea ko…

    [Reply]



  12. MK says:

    ok gak tu, ko pun bertambah ingat apa yang ko blaja kat UTeM, pastu dapat kongsi ngan kitorang sekali.. ^^
    ———-
    topo: hohoh aku nak kene kaji silibus dulu ni.. buat silibus khas utk blog ni.. hohooho

    [Reply]



  13. fir says:

    :upin01::upin02::ipin01::ipin02::kakros02::kakros02::ehsan01::ehsan02::mail01::fizi01::fizi01::mail01:**==^:)^:-<:-<

    [Reply]



Leave a Reply