topotato.com down seketika tadi….

Blogging August 13th, 2008

hohoho mungkin ada yang perasan.. semenjak jam 8 pm 12/08/08 blog ni tak dapat di layari… hohohoo kepada yang tak bernasib baik melayari blog ni masa dia sedang down.. apa perasaan anda?? kenapa la blog aku ni down… hohohoo hosting problem ke??? aku da tak sanggup hadapi masalah hosting yang tak boleh blah macam yang pernah aku kena dulu… hohohoho setelah aku check balik baru aku perasan… serverfreak (syarikat hosting aku sekarang ni) ada hantar email cakap mereka nak migrate server… so akan down lebih kurang 2 jam sejak pukul 8pm…hohohoho

tapi… jeng2..pukul 12.00 aku try bukak lagi sekali topotato.com… masih lagi server down.. hohoho aku dah mulai cemas… hohohoho aku pon pergi la melayari knizam.com sebab kami berkongsi dns yg sama kalau tak silap…. hohoho knizam pon down jugak…

aku buat sedikit survey… tanya pada sahabat handai yang terdekat… boleh masuk tak blog aku… abdus yg ada kat miri kata boleh… humbleandmodest yg ada kt UTM skudai pon kata boleh… hohoh aku je ke yang tak boleh???so aku pon hantar la email pada support serverfreak…dan jawapannya???

jawapannya??? tak sampai 10 minit kira-kira jam 12.47 am tiba-tiba aku dapat panggilan telefon… blur aku ada dengar suara yg memang aku tak kenal langsung… hohoho pelat cina suara tu agak pekat… mula-mula aku ingatkan salah nombor.. aku letak la… pastu dia call balik… hohoho rupanya orang yang call aku tu Sam.. org dari serverfreak.. hohoho tekejut aku.. serverfreak call aku pg2 buta tanya pasal blog aku yang down ni…

dan sejurus selepas itu aku dapat melihat kembali topotato.com di alam maya ini… hohoho customer service serverfreak memang hebat… itu la faktor utama aku pilih serverfreak lepas aku mengalami bencana hosting tak lama dulu… hohoho lama aku buat survey + eksperimen untuk cari hosting yang best.. dan terbukti serverfreak memang hosting yang best.. tak percaya cubalah sendiri…

kepada yang masih lagi mencari hosting yang terbaik dan best.. topotato.com merekomen sepenuhnya serverfreak…hohoho ok thanks Sam… thanks serverfreak… topotato.com kembali bernyawa..

12 Responses to “topotato.com down seketika tadi….”

  1. zamz says:

    not bad gak service diorang ek
    ———-
    topo: currently aku bleh bg 5 stars…

    [Reply]



  2. blogmenjerit says:

    kembang idung severfreak… :)>-

    [Reply]



  3. abdusfauzi says:

    ini yang membuatkan aku rasa nk bernaung bawah serverfreak ni.. hehe.. tapi, duit tarak. hahaha. :((

    [Reply]



  4. humbleandmodest says:

    ko buat server sndri jer….
    buley buat pape jerr…
    ———-
    topo: hoho ak blom mampu lg la…

    [Reply]



  5. titan says:

    haha. aku dengar pun serverfreak memang bagus. AKu pakai namsahaz dengan netkl. So far, ok je.

    Cgyhost dah ok. Diorang dah datang balik. Blog aku yg satu lagi dah up balik. Tapi cuma 1 domain je la. Yg lain, aku dah transfer gi netkl..
    ———-
    topo: hohoho blog aku yg satu kat cgy tu pon dah hidup gak… dia kata nak bagi reward pada customer dia.. tgok la camne nnt…

    [Reply]



  6. azwanhadzree says:

    lepas ni, diorang bagi kau 3 bulan hosting percuma sebab entry ni 🙂

    aku guna 3 hosting company utk semua blog aku – so far ok.
    ———-
    topo: hohoho kalau dia nak bg aku terima dengan tangan yang terbuka…

    [Reply]



  7. myadlan says:

    hm.. ye sy juga penah mengalami mslh server down bbrp kali dlm tahun ni..

    teruk jugak customer service ku ini.. pdhal ku contact siang2 terik pn die xmau balas.. kne ajar sket..

    byk jugak hosting yg berjaga malam2 ni. sbb diorg tau ramai org ske setup website/blog mlm2 kot.. huhu
    ———-
    topo: ramai bloggers/web master memang tergolong dalam golongan burung hantu….

    [Reply]



  8. taukey says:

    =d siap call tgh malam. cantik gak servis dia kan. aku guna namsahaz dan netkl dan setakat ni blm ada gak prob dan diharap tiada. hehehe

    [Reply]



  9. Darkz05 says:

    huhu. patut la masuk blog topo tak bole. down kejap jer rupanya. customer services hosting provider pun bagus 😉 best2 😀

    [Reply]



  10. angriani says:

    mudah2an akak tak mengalami keadaan mcm topo ni
    coz akak tak tau nak settlekan

    BTW, akak nak minta tolong pasal kode smiley tu…
    nanti topo kasi email kat akak pasal kode ni bole ? tq :d
    ———-
    topo: da send via contact form….

    [Reply]



  11. blogmenjerit says:

    aku pun down sejak tghari td, uwaaaa…………

    [Reply]



Trackbacks

  1. KNizam Artwerk » Blog Archive » KNizam Artwerk Down From 2000hrs to 0000hrs Yesterday Due To Server Migration by Serverfreak ! Hehe :)

Leave a Reply