70-410 exam 70-488 dumps 70-461 exam MB5-705 dumps 200-120 exam 70-486 dumps 70-411 exam 70-480 dumps 70-346 exam 70-462 dumps 70-347 exam 70-412 dumps 70-483 exam 70-417 dumps MB2-703 exam 70-331 dumps 220-802 exam C4040-252 dumps C_TADM51_731 exam 1Z0-061 dumps 70-487 exam 400-101 dumps CCD-410 exam 100-101 dumps MB2-700 exam 1Z0-060 dumps 70-463 exam EX200 dumps C4040-250 exam 300-115 dumps 640-554 exam 70-533 dumps 70-532 exam VCP550 dumps 1Z0-803 exam 220-801 dumps 300-101 exam 70-467 dumps CISSP exam SY0-401 dumps MB2-702 exam 640-911 dumps 74-335 exam 700-505 dumps 70-414 exam 810-401 dumps 700-501 exam CCA-500 dumps N10-005 exam 70-243 dumps E10-001 exam VCP-550 dumps 1Z0-062 exam 70-466 dumps 200-101 exam 70-489 dumps MB2-701 exam 640-864 dumps A00-211 exam C_TAW12_731 dumps 98-364 exam M70-201 dumps 70-413 exam EX0-001 dumps HP0-J73 exam ICBB dumps JN0-102 exam M70-301 dumps 640-461 exam MB6-871 dumps C_TFIN52_66 exam OG0-093 dumps 1Z0-144 exam M70-101 dumps 350-018 exam C_TSCM52_66 dumps C_A1FIN_10 exam EX300 dumps DEV-501 exam 70-680 dumps C_HANASUP_1 exam 312-50v8 dumps C2020-702 exam MB2-704 dumps MB7-701 exam SK0-003 dumps AWS-SysOps exam HP0-S41 dumps HP2-B115 exam C4040-251 dumps 101 exam 9L0-422 dumps 70-534 exam 98-349 dumps 70-341 exam 300-208 dumps 400-051 exam 98-365 dumps HP5-B04D exam PMP dumps 642-874 exam 70-332 dumps PRINCE2 exam 1Z0-051 dumps 1Z0-052 exam 1Z0-053 dumps 312-49v8 exam 74-343 dumps 74-697 exam 98-367 dumps ICGB exam SSCP dumps 9L0-012 exam 3002 dumps 3308 exam 3309 dumps 6209 exam 210-451 dumps 300-070 exam 300-075 dumps 300-085 exam 500-260 dumps 500-801 exam 700-201 dumps 700-703 exam 700-801 dumps 1Y0-201 exam 1Y0-301 dumps CAS-002 exam LX0-103 dumps LX0-104 exam CWSP-205 dumps E10-002 exam E20-026 dumps E22-258 exam ITILF dumps HP0-A113 exam HP0-D30 dumps HP0-S42 exam HP2-Z36 dumps C2030-284 exam C2070-991 dumps C2090-560 exam C2150-200 dumps C2180-410 exam C2210-422 dumps C4090-971 exam P2090-739 dumps CTFL_001 exam 010-150 dumps 101-400 exam 74-678 dumps 98-368 exam MB6-702 dumps MB6-703 exam NS0-157 dumps 1z0-400 exam 1z0-414 dumps 1z0-429 exam 1z0-430 dumps 1z0-432 exam 250-272 dumps ST0-304 exam VMCE_V8 dumps 1V0-601 exam 1V0-605 dumps VCAN610 exam
Women Who seem to different watches cheap replica omega watches just look, this particular view using the specifics signify that the women kind has a new kind of skill. Beneath the actual soft, tasteful layout can be a robust defeat "core" dusty, DONNA Good quality 50 extra-long quality audemars piguet replica electric power arrange view Ms. development scientific limits, to make steady electric power just for this women kind, which can be the past with the primary together with the usa through Women extended electric power arrange view. Luxury just longines replica watches for women like romantic, soft, Omega's makers usually are often good at recording the actual beauty with lifestyle accidentally, to help convey the actual beauty of women for that story as well as reward with the mundane character. Following the actual 2014 launch with replica cartier watches for men uk the primary feather easy view, this particular Omega Constellation set PLUMA sent feather easy view brand new different watches, mummy of pearl dial with a brand new appearance magnificent debut. Soft barrier dial tends to make this particular view would not replica rolex watches for sale want to guide think of the actual summer sun's rays makes warmness bread. Different watches along with different watches with the very same feather iwc replica for lady easy, this particular 20 mm view features eleven embedded inside the prime with the arched mounting brackets 18K antique watches gemstone hour prints, soft curves with the bezel swiss breitling replica watches for man iconic "drag claw" extend, multiply for the full dial.

kenapa mereka suka guna nama samaran???

Life August 6th, 2008

sekarang ni ramai orang yang gemar gunakan nama samaran berbanding nama sebenar mereka…post kali ni adalah berkenaan dengan nama samaran atau nick name yang sering digunakan bagi menggantikan nama sebenar.. kenapa orang lebih gemar gunakan nama samaran???

ok berdasarkan kajian sejarah… bukan masyarakat sekarang je yang gunakan nama samaran ni… masyarakat terdahulu memang dah gunakan nama samaran ni… contohnya.. nama tok janggut,tok gajah dan lain-lain lagi… tu semua nama samaran…(aku tak pasti nama sebenar diorang.. tok gajah = Imam Rasu rasanya..) kenapa mereka lebih gemar gunakan nama samaran???  mungkin dengan nama ni lebih menunjukkan kekutan mereka?? ye la.. nama tu mempengaruhi impresi pertama kita… contohnya… pahlawan pasir salak… mana lagi menyebabkan orang lain takut hanya bila namanya disebut?? nama Dato Maharaja Lela ke atau Pandak Lam??? nama dato Maharaja Lela macam lebih berkuasa kan???

ok selain orang-orang terdahulu.. orang-orang terkenal dan popular pon gemar gunakan nama samaran.. artis terutamanya…macam-macam nama yang bombastik dan sedap bunyinya digunakan…kenapa mereka lebih gemar gunakan nama samaran??? nama juga boleh jadi salah satu cara mempromosikan diri… contohnya… kalau korang nampak satu album kat pasaran… kulit album tu cukup menarik minat anda.. memang jelas menunjukkan album tu album pop rock yang boleh dilayan.. tapi bila anda baca dengan lebih teliti tertulis… dinyanyikan oleh Melur Seri Dewi… hohoho pasti korang akan mengalami kekejanagan otak sebentar.. ni album pop rock ke album dondang sayang???

slain dari artis… orang-orang biasa pon gemar gunakan nama samaran… kenapa mereka lebih gemar gunakan nama samaran??? hohoho mungkin sebab nama mereka lebih 4 patah perkataan.. hohoh nama yang terlalu panjang… contohnya siti nurul munawwarah khatijah… hohoho takkan la dia begitu kejam nak suruh orang lain panggil siti nurul munawwarah khatijah setiap kali berjumpa… boleh berbelit lidah dan mungkin menyebabkan kita lupa apa tujuan kita panggil insan tadi tu…

ada jugak yang namanya pendek sahaja tapi masih gunakan nama samaran…kenapa mereka lebih gemar gunakan nama samaran??? hohoho nama pendek… tapi mereka ni berkongsi nama dengan 4 atau 5 orang lain di sekeliling mereka…  contohnya.. ada seorang ni namanya abu… memang ringkas namanya.. senang pulak tu nak ingat… tapi dalam kelas dia ada 3 orang lagi yang nama abu… setiap kali kita pangil nama abu.. semua abu pandang… hohohoho… jadi mereka pon mengambil keputusan nak gunakan nama samaran…

tapi ada jugak yang gunakan nama samaran bukan sebab masalah yang dinyatakan di atas… kenapa mereka lebih gemar gunakan nama samaran??? suka hati mereka la… best apa guna nama samaran ni… kata-kata terakhir… topo adalah nama samaran aku ye.. nama di IC aku bukannya Mohd Topo… hohoh ibu bapa aku lebih kreatif daripada tu… takde maknanya diorang nak bagi nama aku topo…..kenapa topo lebih gemar gunakan nama samaran??? hohohoh biar lah rahsia….

p/s: nama yang digunakan sebagai contoh diatas adalah mungkin tidak wujud,… hanya sebagai contoh sahaja… jangan ada yang keci hati atau berbangga nama dia tertulis di sini ye.. hohohoho

20 Responses to “kenapa mereka suka guna nama samaran???”

  1. blogmenjerit says:

    hoho, nama aku poto. blog aku pototota

    =d

    [Reply]



  2. abdusfauzi says:

    saye… xde nama samaran. hehehe.. cyberspace nye nick ade la.. utk keselamatan sendiri. :d
    ———-
    topo: aku rasa ko ada banyak nama samaran kan en abdus.. terutamanya sewaktu kita bersama-sama sekolah dulu… hohoho

    [Reply]



  3. Joshua says:

    nama joshua nama sebenar…pun nama samaran huhuhu ;)

    [Reply]



  4. NoktahHitam says:

    ade 4 name samaran, 3 name dekat cyberspace.

    Cikgu je panggil name betul aku.
    ———-
    topo: hohoho cikgu pon ramai yg panggil aku topo… lebih mesra…

    [Reply]



  5. razifmustapha says:

    ala mcm la aku tak tau nama ko topo… dalam ic ko pun Mohd Ketopopan kan? kan? lu jgn nak tipu gua.. :-?
    ———-
    topo: jika benarlah itu namaku… dah lama aku tukar nama…hohooh

    [Reply]



  6. humbleandmodest says:

    aku jua yang mengerti siapa nama topo yang sebenar…

    <:-p

    [Reply]



  7. Darkz05 says:

    nama samaran, nama glamer, nama popular, nama manja, nama panggilan huhu~ :D

    [Reply]



  8. nUrULeFA says:

    tidak adil,
    topo tidak menerangkan
    sejarah namanya dan mengapa? haih… /:)

    i’m wondering ibu n ayah topo memanggil anaknya,
    ToPo!!!8->

    p/s: saya juga tahu nama sebenar topo _ _ _ _ _ _ _ :d
    biarlah rahsia~ :-??
    ———-
    topo: kadang kala ibu ayahku memanggil ku topo… hohooh

    [Reply]



  9. nUrULeFA says:

    bulan ogos,
    topo post kemerdekaan?
    ———-
    topo: hohoho post kemerdekaan special bakal menyusul tak lama lagi….

    [Reply]



  10. KNizam says:

    aku lagi suka guna nama sebenar. hehe =d
    ———-
    topo: kalau aku guna nama sebenar nanti ramai yg bakal terpikat…hohooh

    [Reply]



  11. oDiN says:

    topo … topo .. topo ..
    odin … odin .. odin ..

    aku rasa lagi ramai kawan ko panggil ko topo dari panggil n…… ..

    aku plak .. lagi senang nak bezakan macam mane aku kenal kawan aku melalui panggilan

    odin – jika kenal dari friendster or ym
    hassan – jumpa face 2 face ..

    itu salah satu sebab kenapa aku ada nick name .. selain itu .. nampak sangat cool kan .. :P
    ———-
    topo: hohoho xde kawan aku yg panggil aku n…… sume panggil topo

    [Reply]



  12. xmindfreakx says:

    haa…cyberspace aku ade beberapa nick sahaja…blog nick lain,forum2 nick lain…tapi realitinya,orang panggil aku azam juga
    ———-
    topo: realiti pon org pggil aku topo gak…

    [Reply]



  13. rose says:

    salam,kadang-kadang orang x perlu tahu nama sebenar, kerana mungkin boleh mendatangkan bahayos
    ———-
    topo: memang boleh mendatangkan bahayos!! :D

    [Reply]



  14. ecahkoop says:

    huhu…teringat lak lecturer aku cakap…

    “use your fullname for barkah, never misspelled or make it short”

    tapi tula…senan ckit pakai nama samaran ni…pendek..nk panggil pun senang..

    *hoho…kawan2 klas panggil aku Jah le pulok!/:)
    ———-
    topo: ok la tu jah.. snang nk ingat..

    [Reply]



  15. ibnmasir says:

    nape saye suke nama samaran saye?? sbb die bess..hehe:d tp nk tau nape ak gune name pena ni, jomla ke blog ak, hehe

    [Reply]



  16. abdusfauzi says:

    tapi kan norzeng. cekgu sains kita selalu salah panggil nama kita kan? aku from salaam, jd syawal.. ko plak, from n****** jd norzeng. huhu. sian kita.
    ———-
    topo: hohoh pastu aku cakap nama aku n****** dia x caya =))

    [Reply]



  17. Kujie says:

    Bkn nama samaran..ini nama terangan..

    cuma di komersial sikit je:d
    ———-
    topo: nama terangan#-o.. hohooh aku memerlukan masa nk pick up hohoho

    [Reply]



  18. shatilah says:

    sume org ingat name ku adalah nama samaran :((
    ———-
    topo: nama kamu begitu unik… aku pon ingat tu nama samaran..

    [Reply]



  19. sickchild72 says:

    haha.
    aku an mane mane pegi mesti dapat nama.
    gi skola dapat nama botet.
    keje mcd dapat nama chipmunk.
    keje kedai hp dapat name memei.
    duk ostel dapat name tikus.
    ngan member2 org panggil citot.
    hahaha.
    tu sume mungkin pasal sore aku cam kanak2 kot.
    isk.

    kat sini aku memang di kenali sebagai sickchild72.
    hihihi.
    nick name aku pakai dari sekolah rendah agi tau. =))
    :ehsan01:

    [Reply]



  20. shah says:

    elo all

    [Reply]



Leave a Reply