iklan merdeka petronas 2008…

Reviews August 20th, 2008

petronas memang selalu buat iklan yang mengagumkan aku… semalam seharian aku aku cari iklan merdeka ke 51 ni kat youtube untuk mempertontonkan pada kalian… tapi malangnye aku tak ketemu.. hohoho hari ni knizam dengan zamz dah jumpa dulu… hohoho mulanya aku tak nak post kat sini.. tp iklan ni terlalu menarik la… sila la menonton dengan khusyuknye ye….

aku memang minat pada afdlin shauki… semenjak 2 menjak ni afdlin sangat laku kat kaca tv… maaflah aku hanya post iklan untuk tahun 2008 je ye… kalau korang mahukan lebih Petronas tvc (tv commercial kalau tak silap).. silalah melawat blog knizam dan zamz

20 Responses to “iklan merdeka petronas 2008…”

  1. Adry says:

    hahaha… aku suka sangat iklan ni… aku blog hoping, ramai yang buat entri pasal ni.. hehehhe:d
    ———-
    topo: iklan ni terlalu best!!!! hohoho rugi tak buat entry pasal ni…

    [Reply]



  2. abdfatah says:

    aaaaaa… iklan merdeka petronas?

    motor nih abah yang punya. kereta kebal takder… jaring jaws pun takder….
    ———-
    topo: cempedak goreng ade???? hohoho

    [Reply]



  3. myadlan says:

    oh. da baca jgak entry ni kt knizam

    afdlin ni kalo ko nk tau die kt UiTM dlu study architecture..

    tp rezeki die plak dlm bidang dunia hiburan ni kan..

    gud job afdlin.. jom tgk blog afdlin plak..

    [Reply]



  4. KNizam says:

    hhehhe ada sapa2 nak bagi aku rm40k tuh. hehe :-w
    ———-
    topo: ko menabung la dari sekrg bg kat anak ko… hohooh

    [Reply]



  5. aniely says:

    aaaaa petronas done it again …..I’ve cried watching this video …*sob* *sob*
    ———-
    topo: cried??? hohoho aku gumbira tengok video ni…. hohohoh

    [Reply]



  6. abdusfauzi says:

    oh~ demmit. this is nice! :d
    sebak gak la kejap. kalu la aku dpt bgi kete kebal kat ayah aku. mesti besh.
    ———-
    topo: ayah ko nak buat pe dgan kete kbal tu????

    [Reply]



  7. wawa comei says:

    hahahahahah
    aku suke bangat sama ni iklan…
    hahahahah….
    topo… ko cri la lagi iklan petronas dolu2…=d=d
    aku suka giler iklan petronas….:)>-:)>-
    sokong petro…:-\”:-\”
    ———-
    topo: hohohoho memang best…. klik kt link yg aku bg tu… diorang ade ltak iklan petronas dlu2…hohoho

    [Reply]



  8. zariel says:

    aku pn sokong petronas…lagi lagi klau dia bagi minyak pree :d
    ———-
    topo: sokong2!!!

    [Reply]



  9. blogmenjerit says:

    dia memang besh, lau lagi pjg tentu besh =d
    ———-
    topo: kalau panjang tu dipanggil drama.. tak pon movie.. telenovela ke.. hohoho bkan iklan lg dah…

    [Reply]



  10. abdfatah says:

    kalo daun cempedak jadi emas bagus jugak… namun kena usaha laa untuk dapatkan emas sekepal dua kepal emas…
    ———-
    topo: kalau emas jadi buah cempedak pon best gak… hohoho da lame xmkan buah cempedak ni…

    [Reply]



  11. humbleandmodest says:

    motor tuh aku punye….
    ilang 14 tahun lalu…

    :-w

    [Reply]



  12. oDiN says:

    aku menangis .. err .. nangis diam2x . merah mata aku ..
    sebab bapak aku pon minat motor besar ..
    dan memang dalam impian aku nak belikan dia Kawasaki Zephyr untuk dia ..
    Masa aku tengok iklan tuh .. aku x sanggup nak pandang muke bapak aku yang ada kt belakang ..
    hiba seyh ..

    [Reply]



  13. zamz says:

    ala topo letak ramai2 apa salahnya…mcm buat sendiri video clip tu..hehe sharing is caring
    ———-
    topo: hohoho aku menghormati korg yg telah lebih awal letak.. sebab tu aku jemput pergi tgok kt blog korg… hhoohoho

    [Reply]



  14. langlegar says:

    aiman order kt american chopper..abah punya custom made haha..
    ———-
    topo: kaya si aiman ini….hohohoh

    [Reply]



  15. saffa says:

    petronas punya iklan mesti best giler nak mampus! :x:d
    ———-
    topo: ya-ha!!! tepat sekali…

    [Reply]



  16. ayumisha says:

    adeh,touchingnye..
    tp hepy ending..=)
    gud job petronas..:)
    ———-
    topo: memang touching…hohohoho tp lawak

    [Reply]



  17. titan says:

    ini salah satu yang best. Tapi aku still rasa yang tahun lepas2 punye lagi best. 🙂
    ———-
    topo: yg mne tu??? #-o aku rase sume best… hohoho

    [Reply]



  18. Benrauf says:

    Aku tengah cari video clip National Day Petronas yang lagu tema dia ‘My Way’ nyanyian Frank Sinatra. Kalau kau ingat lagi iklan dia yang ada tunjuk pasal rakyat Malaysia yang cipta rekod dunia macam Moorthy yang panjat Everest dengan Azhar Mansor waktu diorang kecik-kecik. kalau ada iklan tu boleh share tak? Aku dah beratus-ratus kali mencari tapi tak pernah jumpe.

    [Reply]



Trackbacks

  1. Kempen Iklan Merdeka Petronas ke 51
  2. Iklan Petronas 2008 Lagi Best Dari Sambut Merdeka..Pernah Merdeka Kita Ini??? | maenkhok™

Leave a Reply