37 fakta tentang topo…

tag August 29th, 2008

ni satu lagi tag dari junior aku kat UTeM… hohoho walaupun ko lagi tua dariku… tapi ko tetap junior.. hahaha ok aku nak translate tag ni jadi bahasa Melayu.. bosan aku kalau jawab tag je sure soalan bi.. so terimalah 37 fakta tentang topo…

1) berikan nama seseorang yang berjaya membuatkan anda ketawa malam tadi?
—semalam aku tak ketawa…;))

2) apa yang anda lakukan pada jam 0800?
—dengan semangatnya aku dtg UTeM utk pergi kelas ganti pukul 1000 tp kelas cancel..:-w

3) apa yang anda lakukan 30 minit yang lepas?
—sedang cuba dengan sedaya upaya nak terjemahkan tag ni…:c

4) apa yang terjadi kepada anda pada tahun 2006?
—menikmati hidup di matrikulasi…:-b

5) apakah ayat terakhir yang anda jeritkan?
—adoi!!! banyak nya lagi nak translate… ~:c

6) berapa jenis minuman yang anda minum hari ini?
— pagi minum teh, pastu minum milo yang mahal kat jusco.. pastu minum susu dutch lady masa nak gi cubic.. pastu minum air kotak teh bunga dgan laici free sebab dengar forum merdeka kat UTeM.. dan sekarang ni aku baru habiskan air secawan kopi.. hohoho dah berapa ek? #-o

7) apakah warna berus rambut anda?
—aku tak menggunakan berus rambut semenjak tahun 2006….o-g

8) apakah benda terakhir yang anda bayar?
—susu dutch lady.. saya nak jadi sihat dan kuat.. 3:-o

9) dimanakah anda berada pada malam semalam?
—menikmati tidur yang sempurna di rumah..|-)

10) apakah warna pintu depan anda?
—kelabu rasanya…aku tak pernah kisah pon…@-)

11) dimanakah anda simpan wang baki anda?
—dalam kotak kasut.. sekarang dah ada RM60++ semenjak awal sem lepas…$-)

12) bagaimanakah keadaan cuaca pada hari ini?
—langit cerah ada bintang.. hahaha (*)

13) apakah perisa aiskrim kegemaran anda?
—napoleon.. hoho kombo strawberi,coklat dengan vanila.. kadang-kala combo strawberi,jagung dengan mangga 8-d

14) apakah perkara yang mengujakan anda?
—tatkala aku habis siapkan terjemah tag ni..=dc

15) adakah anda mahu memotong rambut anda?
—ya.. rambut aku da merimaskan da sekarang ni…o-+

16) adakah anda berusia lebih dari 25 tahun?
— aku masih lagi berumur belasan tahun 😀

17) adakah anda seorang yang banyak bercakap?
—bergantung pada keadaan sekeliling… kalau aku lepak dengan org yg super senyap.. nescaya aku akan jadi super duper senyap… kalau aku lepak dengan org yg byak cakap.. nescaya aku akan bercakap tanpa henti… :-@

18) adakah anda menonton O.C ?
—aku tak tau langsung O.C tu ape…:-??

19) adakah anda mengenali sesiapa yang bernama steven?
—rasanya tiada.. 😕

20) adakah anda mencipta perkataan anda sendiri?
—kadang kala la…8-}

21) adakah anda seorang yang cemburu?
—selagi tak mendatangkan keuntungan… tak ada gunanya cemburu../:)

22) namakan seorang rakan yang namanya bermula dengan huruf A.
—Afif member time matrix dulu..:o)

23) namakan seorang rakan yang namanya bermula dengan huruf K.
— sorang pon aku xdapat nak fikirkan…:|

24) siapakah org terakhir yang menelefon anda?
—Dhana… member yg dari bukan dari Malaysia…**==

25) apakah SMS terakhir yang anda terima?
—ok 😉

26) adakah anda mengunyah straw anda?
—ya.. hohoho tatkala kebosanan.. best gak..=p~

27) adakah anda mempunyai rambut yang kerinting?
—tidak… rambut ku lurus..O=l

28) kemanakah anda akan pergi selepas ini?
—ke alam mimpi… da ngantuk da ni..(:|

29) siapakah orang yang paling kurang sopan sekali dalam hidup anda?
—tiada… semua orang baik-baik belaka…o:-)

30) apakah benda terakhir yang anda makan?
—mee claypot… dekat Jusco… tak sesedap mase aku makan kat terominal one dulu…:-{

31) adakah anda akan berkahwin di masa hadapan?
—tentulah nak… kalau jumapa yang berkenan dihati.. akan ku kawen dengan segera… 😡

32) apakah cerita yang paling menarik pernah anda tonton dalam masa 2 minggu?
—forgetting Sarah Marshal… rasanya betul la tajuk dia tu..best gak cite ni.. :-j

33) adakah sesiapa yang anda minat pada masa sekarang?
—tidak.. I Love being single… hohoho b-)

34) bilakah kali terakhir anda membuat sebarang permintaan?
—10 minit yang lepas.. cepat la siap aku terjemahkan tag ni..[-Oc

35) adakah anda berada dalam keadaan tertekan sekarang ni?
—agak tertekan gak la..~X(

36) adakah anda menangis pada hari ini?
—menangis tu ape? :((

37) kenapakah anda menjawab tag ini?
—ntah la tetiba je nak buat…:-v

hohohoh aku berjaya menterjemahkan tag yang panjang… ye la asyik buat entry bahasa Inggeris je… nak jugak buat entry bm balik..

14 Responses to “37 fakta tentang topo…”

  1. nuaeman says:

    nasib baik tag ni tag perlu dipanjangkan ke blogger2 yang lain.. banyak betul nak dijawab..
    ———-
    topo: mmg banyak gila nak jawab.. yang aku translate jadi bm pon satu keje yg leceh jugak.. hoohoh

    [Reply]



  2. zariel says:

    haha…jangan sesekali nk forwardkan kat sapa2…jem otak nk jawab nih :-w

    ye ke ko dh ngantuk nk tido ni topo? ko mana penah kenal erti tido awal…hohoho
    ———-
    topo: tetiba plak aku terasa nak forward pada 2 komentator terawal… hohoho :))

    [Reply]



  3. KNizam says:

    biar betul ko kunyah straw. polythene tuh. hehe 8-|
    ———-
    topo: xde la kunyah sampai lumat… ala lepas ko minum xkan la ko xpnah gigit2 kunyah2 starw tu sket2:-?

    [Reply]



  4. abdusfauzi says:

    no comment. hahaha. ok-ok. no comment at the moment.

    [Reply]



  5. ecah says:

    simpan duit dalam kotak kasut 😮

    selamat ke/:)
    ———-
    topo: duit dalam kotak kasut, kotak kasut dalam loker,loker dalam bilik, bilik dalam rumah..hohoho selamat kot :-v

    [Reply]



  6. Mohd Hafifi says:

    Dhana, member bukan dari malaysia tu dari mane topo? :d
    ———-
    topo: dari Indonesia raya..hohoho

    [Reply]



  7. aniely says:

    ohw tetibe saya lebih mengenali incek topo potato..hehehe
    ———-
    topo: yeah aku da semakin dikenali…=d

    [Reply]



  8. sue says:

    O.C = Orange County… 🙂
    ———-
    topo: apa itu orange county #-o

    [Reply]



  9. aisyah says:

    no 23 – kaduk 🙂

    [Reply]



  10. sue says:

    ehehe..nama suatu tmpt di U.S .. somewhere in California..
    taupun sbb tgk citer the O.C .. 🙂
    ———-
    topo: hohoh aku berjaya google cite O.C ni..

    [Reply]



  11. titan says:

    haha.best la plak aku baca tag ko hari ni..:d
    ———-
    topo: hohoho berminat ke nak buat tag ni???

    [Reply]



  12. eyra says:

    gila panjang! ngantok baca. hahaha! :upin01:

    [Reply]



  13. HuRuL_AiNi says:

    kah kah kah….lucu la pulak….haha
    p/s: cemner ko atur trackback mcm komen kat atas ni?

    [Reply]



Trackbacks

  1. tak cukup 37.. tambah lagi 10 fakta tentang topo... | topotato.com

Leave a Reply