topo dah kembali ke firefox 2.0

Life July 18th, 2008

hohoho dulu aku antara orang yang sibuk mempromosikan firefox 3.. habis semua orang aku hasut suruh tukar jadi firefox 3.. tapi tepat jam 8.54 pagi tadi waktu Malaysia… aku telah kembali semula ke pangkal jalan firefox 2.0..sebabnya? kecewa? takut? marah? hohoho tak lah… firefox 3 memang agak best.. banyak features baru yang menarik tapi… semalam pada pukul 10.23 malam waktu Malaysia.. aku dapati ada updates untuk firefox 3.0.. versi terbari firefox 3.01.. hoho aku pon dengan sepantas kilat aku download updates tu… tapi malangnya.. selepas aku install firefox 3.01 semua add-ons dengan theme aku tak berfungsi… pastu terus firefox aku jam.. hohohoho blur aku.. aku tukar balik jadi 3.0.. sama jugak… macam-macam benda aku try semalam.. dah puas dah aku tanya pakcik google…tapi tiada sebarang jawapan.. so aku pon terus tido.. hohoho awal gile aku tido semalam…

pagi tadi aku terus aku check balik firefox aku… mana la tau ada keajaiban alam berlaku…hohoho tapi keadaan masih sama je.. so aku pon mengambil langkah drastik… buang semua file firefox yg ade dalam laptop aku ni..dan insall firefox 2.0… so secara rasminya pada pukul 8.54 am 18 Julai 2008 aku telah kembali menjadi pengguna firefox 2.016.. hohoho mungkin suatu hari nanti baru aku tukar balik jadi 3.0 kot… tapi nasib baik la aku sempat backup bookmarks.. hohoho kalau tak.. memang confirm seksa gila…

aku ada sebab lain bertukar pada 2.0 selain daripada firefox aku crash semalam… antaranya,

  • aku rasa guna firefox 3.0 popups bayak yang terlepas..
  • ade beberapa add-ons penting yang tak compatible.. nanti kalau dah compatibles baru aku tukar balik..
  • rindu la plak kat theme lama aku ygtak compatible dengan firefox 3.0 :))

sure rakan-rakan yang aku hasut dulu bising bile au tukar balik jadi firefox 2.0.. tapi biarkan la diorang.. hohoho >:)

p/s: hohoho dah lama tak tulis p/s… ade sesiapa pernah dengar lagu moonlight densetsu?? theme song anime sailormoon… hohohoho aku ade version japan.. tapi aku nak yaang versi Melayu punye la.. siapa tau mana nak download???
kepada pengguna hp sony ericsson tolong jawab survey ni.. tq

15 Responses to “topo dah kembali ke firefox 2.0”

  1. zariel says:

    aku punya ok je topo…tp mmg ada add-ons yg pebret aku dulu x leh guna lagi…huhuhuhu…tp still ok :d at least theme Nasa Night Launch masih leh guna…>:)
    ———-
    topo: mula2 ok.. ade 2-3 add ons je xleh guna.. pas aku update jadi 3.01 terus jam semua.. xtau la mana silapnya…

    [Reply]



  2. zariel says:

    err…lawa ke template baru aku tu? mcm ada kureng skit…tp aku pn x sure kat mana…hehe
    ———-
    topo: semart abis.. hohoho

    [Reply]



  3. KNizam says:

    la selamba la masuk 2.0 balik. hehe :d
    ———-
    topo: hohoh memang dengan selambernya aku masuk balik 2.0…

    [Reply]



  4. Darkz05 says:

    Cuba pegi link ni:
    http://www.zedge.net/

    Mgkin ada kot ringtones yang dicari. Byk koleksi ringtones. Kena register dulu. Pastu download ringtones secara percuma 😀
    ———-
    topo: aku nak lagu.. hohoho bila plak aku ade ckap nk ring tone..hohohoho

    [Reply]



  5. cencorot_91 says:

    huhu..
    aku pon pakai firefox 2 gak..
    ada theme ngan addon yg aku suka tak compatible..

    [Reply]



  6. Uncle G says:

    pakcik pon same.. pakai versi 2 nye…

    [Reply]



  7. blogmenjerit says:

    ko sorang je promo ff3, aku xtermasuk. kahkah, padam muka. org tukar ko pun nk tukar. aku da lama tau yg xbnyak addons support ff3, dr versi beta lg rasanya

    kahkahkahkahkahkahkahkahkah….
    ———-
    topo: hohoho aku pon tau byak add ons x support.. saje je aku test.. sebab utama aku tuka sebab firefox aku crash hari tu.. hohoh kalo x memang aku still pkai firefox3…

    aku ni seorang yg up to date.. hohohoho

    [Reply]



  8. ecahkoop says:

    hmm…aku lak x sure slack kat ner, tapi firefox 3 ni suke jam2 la…asal ek?? ke laptop aku yg sengal??

    pasal lagu sailormoon tu…yang bunyik die lebih kurang gini ke??

    bukan ku tak pernah berterus terang
    bukan ku tak mempercayaimu
    tapi sebelum ku berganti rupa
    ingin aku menemui mu

    kukan bermandi cahaya bulan
    yg bersinar di malam yg cerah
    memang telah lama ku rasakan
    ingin menolong yg lemah

    tiba2 keajaiban terjadi
    kekuatan muncul di diri

    Untuk menentang segala kejahatan
    kekuatan ku harus digunakan
    hoho xingat dah…

    aku mempercayainya
    ini keajaiban alam

    *ngeheheh…minat giler sailormoon time sekola dulu..

    :”>
    ———–
    topo: aku dah edit sket lagu tu.. hohoho aku nk lagu.. bukan lirik…

    [Reply]



  9. nasrun says:

    Haha.. aku dah lame tukar balik.. Tapi aku gune mozilla portable 2.0.

    Senang aku nak bawak bookmark aku kemana2 sahaja kat dalam external.. =d
    ———-
    topo: sesungguhnya aku baru tahu wujudnya mozilla portable.. hohoho cam best je.. nk kena tanya pak cik google ni…

    [Reply]



  10. nasrun says:

    hahaha.. filezilla portable pon ade..

    check this out.. http://portableapps.com/
    ———–
    topo: hohoho aku pon baru jumpa web tu… terima kasih la byak2…:D

    [Reply]



  11. titan says:

    itula..hang cepat sangat kene hasutan..:-?

    [Reply]



  12. ecahkoop says:

    lagu die tader la…:d

    [Reply]



  13. shandye says:

    hehe…
    musangberapi versi 3.0 memang ada kekurangannya…
    tetapi disebabkan komputer di makmal multimedia fakulti pendidikan ukm ni semuanya masih lagi memakai internet explorer (who still use those pesky prehistoric thingy nowadays??) makanya dengan sepantas kilat aku download musangberapi versi 3.0 walaupun aku tak gunakannya dalam laptop aku.

    tak dinafikan ada banyak add-ons dengan plug-ins dari versi terdahulu tak boleh digunakan dalam musangberapi versi ini. hampeh gituh…

    dah tak boleh multiple-download files secara borong lagi…

    dah tak boleh internally use digsby lagi…

    gewarm okek???
    ———-
    topo: pergh pnjangnye ko lepaskan geram… mencungap aku nk baca…

    [Reply]



  14. zaki blogjer says:

    Tak kbrapa nk stabil lagi kot 3.01 nih, dh report bug ke firefox?
    ———-
    topo: udah ku report dah…

    [Reply]



  15. blogmenjerit says:

    aku guna ff3, nasib addons kesukaan aku semua sudah ada

    😡
    ———-
    topo: hoho aku gne ff3 portable… sng bwak bookmark kemana-mana… =d tapi ff2 tetap dihati…menjadi pilihan utamaku…hohoh

    [Reply]



Leave a Reply