sem ni topo makan maggi je la hari-hari…

Life July 12th, 2008

satu lagi post sempena semester baru.. mintak maaf la banyak-banyak sebab asyik cerita pasal semester baru dan UTeM je… ok 2 hari lepas semua badak budak UTeM bergembira sebab duit PTPTN dah masuk… nak menambahkan lagi kegembiraan, hari tu jugak la Jaya Jusco buat Jcard sale.. hohoho berduyun-duyun orang pergi Jusco… tapi perkhabaran tu tak menggembirakan aku langsung…. sebabnya aku tau sem ni PTPTN aku akan ditolak dengan drastiknya… nak tau sebabnya??? hohoho sebab masa mula-mula nak daftar dulu aku ambik wang pendahuluan daripada PTPTN sebanyak RM1500 sem ni dia tolak terus…

petang tu aku pergi la mesin atm nak check berapa sisa-sisa duit PTPTN aku yang tinggal… hohoho asalnya boleh dapat RM3500 tolak yuran RM1500.. tolak pendahuluan RM 1500.. hohoho jumlahnya… tinggal la RM 500.. hohoho tapi pengiraan matematik aku salah rupanya… ak check ade RM480 je duit dalam bank…. aku tengok ramai yang frust kat mesin ATM tu.. tapi aku menerima hakikat ni dengan muka yang macho…hohoho dalam pala hotak sekarang ni dah terbayang maggi je.. dan juga muka rakan-rakan yang pernah hutang dengan aku masa last sem… mula-mula aku nak biar je hutang tu.. tapi disebabkan krisis kewangan yang teruk sem ni.. hohoho akan ku jadi ceti mintak balik duit…

disebabkan krisis kewangan… aku dah merangka beberapa plan strategik… siap buat belanjawan lagi.. hohoho

duit PTPTN                        RM 480
duit dalam tabung             RM 80
hutang si A                       RM 150
hutang si B                       RM 100
duit dalam BSN                 RM 50
duit dalam maybank         RM 215 duit ni dah guna utk buat bnde lain…
_______________________________

TOTAL                          RM 860

rm 860.. cukup lah rasanya kalau tak beli benda yang bukan-bukan… nanti pandai-pandai la aku carik duit… jap.. YA!!!! aku baru teringat… bulan 10 ni raya.. hohoho so maknanya sumber pendapatan aku pon boleh bertambah=d… dan sebelum raya tu puasa.. hohoho lagi la aku boleh berjimat… yeah!!! takde la krisis kewangan sangat sem ni rupanya..tapi aku still akan carik sumber pendapatan lain… hohoho aku tak guna MBF (Mak Bapak Finance…) hohoho segan la plak nak mintak duit mak bapak…

so kepada sesiapa yang ade kerja macam setup blog ke.. buat review ke.. design banner ke… sila la inform pada aku.. hohoho dan sesiapa yang ada anjurkan contest yang menawarkan wang tunai yang lumayan… sila la inform aku jugak… hohoho

p/s: bagus jugak PTPTN ni… first time aku buat belanjawan… hohohoho

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

13 Responses to “sem ni topo makan maggi je la hari-hari…”

  1. aniely says:

    ko nih lawak la topo…bagus la ..belanjawan tuh penting tau
    ———-
    topo: hohoho apa yg lawak nye #-o… ni post yg serius ni… hohohoho

    [Reply]



  2. sarralegend says:

    sara pnya ptptn pun kurang 2rat.ntah pesal la ptptipu itu.. tgh investigate itu hal..lari budget suda..hohohhoho..:((
    ———-
    topo: no komen… hohohoho

    [Reply]



  3. mrs topotato says:

    hohohoho…bagos…n******,lame tak yM ngn kamoo.
    blanje la dgn bijak…SENang kira….hek2….gewd day….:):)
    ———-
    topo: hohoh nama kena sensored…:> lame x ym apenya… baru 3-4 hari lepas aku buzz ko…

    [Reply]



  4. ayumisha says:

    huhuhu..sem 1 dulu dpt rm3500 patutnye ko da smpan awl2..tgk sem2 ni sape yg merane..hikhik..
    ———-
    topo: hohoho aku byak tabungan lain… sugar mummy pon ramai… hohohoo

    [Reply]



  5. ayumisha says:

    oh,lupe..ficts nti nak g sarawak,tgk jela kami bshpping k..lalalala…..
    ———-
    topo: hohoho yg ni xbleh blah….~:>

    [Reply]



  6. aku lagi... says:

    ko buat cara aku kt mtrx dlu….

    b-)
    ———-
    topo: aku x sehebat ko….:((

    [Reply]



  7. syam says:

    aku juga pernah lalui zaman macam kau. kemelesetan ekonomi. tp sbb aku dak ITM, aku mewah sikit dari kau.

    duit aku byk abis bukan kat buku tapi kat bende lain. aduusss
    ———-
    topo: hohoho aku faham macam mane keadaan bdak ITM…

    [Reply]



  8. angriani says:

    biler baca n3 topo ni, teringat time akak mengikat perut kat UPSI dolu²…sedih ada lucu pun ada…uhukssss
    akak lagi sadis sebab tak dapat pinjaman PTPTipu …
    ada masalah dalaman…uhukkkksssss

    kasi variety laaaa menu maggie tu :p

    [Reply]



  9. ePA says:

    Noodles are made out of refined flour so it will have more carbohydrate and calories. Substituting one meal once in a while is okay but try to add lots of vegetables to get nutrients. 100gms of noodles (cooked) give about 131 Kcal.

    p/s: silalah anda belajar masak! :-b
    memasak juga adalah satu senaman! :d
    ———-
    topo: sesungguhnya aku memang tukang masak yang handal…

    [Reply]



  10. angriani says:

    huahuahuahuahua
    topo…kak riani dah terdelete smileys kat admin…tak sengaja
    dah tak kuar ikon tu :(( :(( :((

    [Reply]



  11. angriani says:

    pastu tak kuor gak kat comments…uhuks
    and camner nak edit yg WP Ajax Edit Comments tu yer?
    sebab tak kuor pun timernya… 🙁
    sowi asyik menyusahkan topo
    :”>

    [Reply]



  12. titan says:

    nanti aku update semua pertandingan yang aku tau kat blog aku. ko usha la nanti aa…

    [Reply]



Trackbacks

  1. jangan undi topo jadi pemimpin negara.... | topotato.com

Leave a Reply