penting ke ingat hari jadi orang lain???

Life July 23rd, 2008

entry ni diwujudkan sempena ramai bdak kelas aku yang menyambut hari lahir dalam bulan Julai ni..hohoho selamat hari jadi la ye… sorry takde hadiah.. sem ni aku kering..:d.. memang menjadi kebiasaan aku untuk ingat hari jadi rakan-rakan aku terutamanya classmates aku dan terutamanya gadis-gadis yg cun-cun..hohoho walaupun aku memang tak pernah bagi hadiah birthday tapi at least aku ingat + wish birthday diorang… so kali ni aku nak tanya pendapat korang.. penting ke kita nak ingat birthday org lain ni??? apa untungnya kita ingat birthday orang lain#-o

seperti yang aku tulis kat atas tadi… aku memang ingat birthday budak kelas aku… mungkin tak semua la.. sebab ade yang terlalu menyorokkan birthday dan usia mereka… hohoho tapi kalau aku tau memang aku akan ucap selamat hari jadi kat mereka.. kenapa aku ingat birthday diorang??? hohoh sebab aku rasa itu la hari istimewa yang setiap orang ada.. tak salah kalau kita ingat dan ucapkan selamat hari jadi.. demi untuk menunjukkan kita ingat kat diorang.. aku rasa dengan mengucapkan selamat hari jadi.. mungkin mereka akan terasa lebih dihargai.. tak tau la kalau depan aku je diorang senyum bila aku wish.. tapi dalam hati maki aku berbakul-bakul… hohoho yang belakang cerita.. aku pedulik apa..dan aku rasa takkan ada orang yang marah bila aku wish birthday… ada ke yang marah bila kita wish birthday die??? hohoho kalau ada mungkin mereka ni golongan tak sanggup terima kenyataan mereka dah semakin tua =))

aku wish birthday tapi aku tak pernah bagi hadiah birthday kat orang.. jap2.. ade sorang tu terlepas… aku bagi gak hadiah hari jadi sebab aku dah terberjanji dengan dia…hohoh so terpaksa la aku tunaikan.. kalau tak nanti berdosa…hohohoho.. kenapa aku tak bagi hadiah hari jadi??? sebab utama bukan la kerana krisis kewangan yang aku hadapi.. hohoho bkannya krisi sangat pon kewangan aku…hohoho.. aku tak bagi hadiah sebab nak berlaku adil la pada semua rakan-rakan..ye la katakan aku bagi sorang tu hadiah.. nanti rakan lain kecil hati plak kalau aku terlupa nak bagi hadiah.. so untuk menjadi adil…tak mengecilkan hati rakan-rakan.. tak nak menimbulkan cemburu.. aku pon memilih untuk tak bagi hadiah hari jadi pada sesiapa…hohohoo jadi kepada rakan-rakanku… jangan la mintak kat aku hadiah hari jadi ye.. kata la satu hari nanti aku ada rezeki lebih semua orang aku bagi hadiah..ohohoho

dan akhir kata.. di kesempatan ini aku nak mengucapkan selamat hari jadi kepada rakan-rakan aku yang sambut birthday pada bulan Julai ni… aku tak pasti samada nak tulis nama diorang ke tak..hohoho belum dapat izin lagi.. hohoho dan selain tu pada sesiapa lagi yang akan menyambut birthday dalam bulan Julai ni.. selamat hari jadi la ye.. jap aku rasa birthday titan 28 Julai ni.. tapi aku tak berapa pasti la.. kalau betul selamat hari jadi diucapkan..hohohoho

p/s:hohohoho dah lama rasanya aku tak buat entry yang tajuknya takde nama topo…

14 Responses to “penting ke ingat hari jadi orang lain???”

  1. titan says:

    birthday aku ko ingat tak? ingat tak? aku nak hadiah nih..:-w
    ———-
    topo: aku rasa ko x baca pon entry ni kan??? kat baris last ade aku wish bday kt ko… dah ckup baik la tu.. ohoho

    [Reply]



  2. angriani says:

    ermmmmm
    penting :d

    [Reply]



  3. nUrULeFA says:

    selamat hari jadi / happy birthday

    terima ksih ibu kerana berjaya m’lahirkan ku!!! 😡

    p/s: saya bangga menjadi seorang wanita!!! ;))
    ———-
    topo: saya bangga menjadi seorang lelaki…hhohoho

    [Reply]



  4. humbleandmodest says:

  5. abdfatah says:

    hehehe… penting tak penting. yang pentingnya umur semakin meningkat. boleh bilang sendiri laa berapa lama masa yang kita ada…

    masa kanak-kanak, masa remaja, masa dewasa, masa kawen, masa dapat anak, masa dapat menantu dan sebagainya…

    maka memang patut kena ingat laa hari lahir sesapo pun…

    eh eh dah tua rupanya… semakin hari semakin tua… heheheheee….
    ———-
    topo: hohoho comment ni best…hohoho muda lagi rupanya aku ni…

    [Reply]



  6. abdfatah says:

    testing testing… memang patut kena ingat. jika tak ingat… kena ingat ingatkanlah selalu…

    aiyoohhh kat sini pun site gua kena filter ke? bubuh site lain okeh pula…
    ———-
    topo: apsal site ko kne filter ek??? hohoho hebat gile site baru ko… yahoo.com

    [Reply]



  7. titan says:

    ler..aku tak nampak. kecik sangat. Sistem scanner kat otak aku jammed kekadang..:-?:-\”

    [Reply]



  8. aman says:

    nanti jgn lupo wish kat aku lak..btday aku lama lagi..hoho

    [Reply]



  9. abdfatah says:

    hahahaa… tak tau laa nape jadi gitu. tetiba je takleh. yang boleh tu okey laa yang takleh tu… terus senyap je tak kuar langsung….

    [Reply]



  10. etomyam says:

    Masa muda rase x penting, tapi bila dah ada anak2 ni…..sedih kalau lupa harijadi depa…..:)
    ———-
    topo: hohoho aku akan cuba ingat bday anak-anak aku nanti…hohoho

    [Reply]



  11. megat says:

    dulu aku selalu buat tak tahu jer pasal besday besday nie tapi sejak kebelakangan ini aku anggap ia sebgai kunci kemesraan dalam keluarga.

    ya, perasaan menghargai dan dihargai.

    jangan fikir dari segi fizikal tapi fikir dari segi nilai kemanusiaan.
    ———-
    topo: ya best comment ni.. perasaan menghargai & dihargai..:)>- hohoho

    [Reply]



  12. farahaznil says:

    hohohoho..hari jadi oh hari jadi..xde sape pun nak ingt hari jd aku..sbb ujung thn..huhhuuu..sedih2..hahaha..sndr mau ingt la hr jd sndr..hi hi hi..nnt bli kek kat yumie..mkn sorang2 n sambut pun sorang2..huhhuu..alah..apa ada dgn tarikh hr jd ni??mmg le tarikh korang lahir ke dunia..penting sngt ke utk disambut??hehehe:)

    [Reply]



  13. myadlan says:

    simple je.. sebaik2nya ingat la untuk wish birthday kwn. insyaAllah nnt die akan wish kita jugak..

    bkn ssh pn. friendster pn slalu remind jugak birthday kwn2. xpn tulis dlm henpon jugak..

    hadiah tu jd problem kalo ssh nk jumpe kawan. tp kalo da terjumpe.. em kne la bagi jugak kot..
    ———-
    topo: ya tepat sekali kata-kata mu itu…

    [Reply]



  14. molly says:

    bertuah sp yg dpt adiah 2….

    [Reply]



Leave a Reply