kisah Jun dan topo…

round up July 10th, 2008

sebelum aku melalut panjang ingin ditegaskan bahawa Jun tu bukan nama orang… ini adalah round up post untuk bulan Jun… hohoho buat pertama kalinya ada round up post di topotato.com…aku sangat teruja =p~ ok apa yang berlaku pada bulan june yang lepas… bulan ni merupakan bulan yang paling banyak visits yang pernah aku dapat selama aku menjadi blogger… dan semuanya disebabkan banyak hari-hari penting dan blog aku sangat mesra SEO hohoho banyak keyword aku dapat tempat teratas kat search engine..tapi tu semuanya secara kebetulan… aku tak buat apa-apa pon.. hohohooh aku nak Belajar SEO!!!!

ok 6 post yang paling mendapat tempat pada bulan Jun.. hohoho aku list kan 6 sebab bulan Jun… kalau Julai nanti aku listkan 7 lak…

  • hari bapa… hohoho post yang sangat mesra di search engine..
  • topo nak belajar seo… aku pon agak terkejut tengok post ni dapat sambutan yang agak memberansangkan… first time aku tulis pasal SEO.. mungkin aku patut belajar lebih bnyak ilmu SEO dan buat lagi post acam ni…
  • topo dengan duriannya…. ni satu lagi post yang mengejutkan aku… sebabnya post ni aku buat masa aku kebosanan+blur+baru lepas makan durian dengan banyaknya… tak sangka plak agak digemari..
  • edisi siasat style topo: buat duit dengan kain batik.. hohoho ni first time aku buat post untuk masuk pertandingan.. hasilnya amat memberansangkan.. hohoho aku dapat tempat ke 2.. dapat la rm15 + ebook + album euro… walaupun aku xtau apa gunanya album euro tu sebenarnya… tapi thanks titan 🙂 sesape nak suruh aku buat review pasal blog die harga boleh runding… hohohoho
  • blog yang kurang digemari topo… hohoho post yang agak kontroversi.. aku menceritakan ciri-ciri blog yang aku kurang gemari… kepada sesiapa yang terasa seribu kemaafan dipinta.. hoho
  • mari bersenam bersama topo… ni post yang aku agak gemari… beberapa cara senaman yang agak gila tapi menarik… thanks pada saudari epa yang forward bnde ni kat aku…

selain tu bulan jun jugak merupakan bulan yang banyak visitor datang daripada search engine…antara 6 keywords yang menarik..

  • hari bapa =>133 hits…hohoho paling ramai la… aku pon agak kagum jugak.. tapi still xbleh bit keyword hari guru…
  • macam mana nak buat assingment => hohoho walaupun hanya satu hits.. tapi aku agak tertarik dengan keywords ni.. mungkin aku akan buat satu post macam mana nak buat assignment suatu hari nanti..
  • toptato.com => ni pon banyak gak hits… mula aku abaikan je sebab ingatkan topotato.com.. tapi rupa-rupanya TOPTATO.com dan semuanya berasal dari Kuwait… hohooho apa la yg ada kat toptato.com tu.. aku tgok xde pape pon
  • mystic force => hohohoo korang tau mystic force tu ape? nak tau baca post aku yang ni.. tang sangka plak post tu mesra search engine…
  • kota a famosa => ni pon banyak gak hits.. walhal aku takde pon buat spesifik post pasal kota a famosa… mungkin aku patut buat satu… ye la sebagai anak jati negeri Melaka ini tanggungjawab ku.. hohoohoh
  • iklan shoutmix =>21 hits.. yang ni memang aku musykil.. siap aku tanya sendiri kat shoutmix ada tak diorang buat apa-apa iklan.. diorang kata takde.. tapi still ramai yang search keyword ni..

ok yang terakhir.. 6 refferer terbanyak ke blog ni dalam bulan Jun.. sila la jenguk blog mereka ye…

  • humbleandmodest ada tunjuk macam mana nak 3d kan wajah korang.. cuba lah hohoho
  • aniely banyak post pasal cinta bulan ni… gali la blog dia baca sume… hohoho
  • kak riani banyak cerita pasal jalan-jalan dan makan-makan… hohoho mentang-mentang la cuti…
  • Xmindfreakx cerita pasal kesilapan dia dalam berblog…
  • budak merah dah pindah ke domain sendiri… hohohoo
  • I’m legend hilang sesuatu… nak tau apa dia?? baca sendiri kat blog dia….

yeah aku berjaya buat round up post.. hohoh ni baru percubaan pertama… aku perlu lagi banyak pedoman untuk buat round up post pada bulan yang akan datang… seb baek bulan Jun aku kena buat 6 point je.. kalo bulan Disember nanti… hohooh parah aku… semoga aku berjaya..

5 Responses to “kisah Jun dan topo…”

  1. Halim-Belajar SEO says:

    Bagi yang secara kebetulan punye keyword, ini suka cukup power..tambah2 lagi engko adunkan sikit ngan SEO. Mantap beb!

    Site engko clean, suke aku nengok. Ni ke theme yang engko dah tuka tu?=d
    ———-
    topo: bab2 nak mngadun yang aku lemah skit ni… hohoho

    hohoho theme ni memang clean… aku pon suke.. dtg la slalu ye…

    [Reply]



  2. sixtyoldman says:

    klau post2 cm2 bring byk org, truskan tulis blog cm2..
    akan benefit dr segi visitor.. 😀
    ———-
    topo: akan ku cuba.. hohoho tapi idea camtu x dtang slau..

    [Reply]



  3. xmindfreakx says:

    ahhaa…ada gak referer dari aku….lawatilah aku jugak..gain traffic..ahha..tahukah kau,pak lah lebel kau sebagai penyebar fitnah.dia kata Pengendali blog..aahhaha
    ———-
    topo: jap2.. ko pon pengendali blog gak… kiranya ko pon penyebar fitnah gak la.. hohoho

    [Reply]



  4. Uncle G says:

    semua orang pon sibuk nampaknye belajar seo

    [Reply]



  5. thinker says:

    haaa. name akoo ade kat cni? ape yg terjadi? hehe. satu lg persoalan dari hari tue. ape itu SEO dan macam mana mahu itu SEO. maklum lah. sbln baru main WP> :-w
    ———-
    topo: SEO tu teknik utk dapatkan tempat yang tertinggi kat search engine… nak tau lebih lanjut baca post ni… http://topotato.com/2008/06/22/topo-nak-belajar-seo/ kalau tak cukup sila lah cari di google ye..

    [Reply]



Leave a Reply