70-410 exam 70-488 dumps 70-461 exam MB5-705 dumps 200-120 exam 70-486 dumps 70-411 exam 70-480 dumps 70-346 exam 70-462 dumps 70-347 exam 70-412 dumps 70-483 exam 70-417 dumps MB2-703 exam 70-331 dumps 220-802 exam C4040-252 dumps C_TADM51_731 exam 1Z0-061 dumps 70-487 exam 400-101 dumps CCD-410 exam 100-101 dumps MB2-700 exam 1Z0-060 dumps 70-463 exam EX200 dumps C4040-250 exam 300-115 dumps 640-554 exam 70-533 dumps 70-532 exam VCP550 dumps 1Z0-803 exam 220-801 dumps 300-101 exam 70-467 dumps CISSP exam SY0-401 dumps MB2-702 exam 640-911 dumps 74-335 exam 700-505 dumps 70-414 exam 810-401 dumps 700-501 exam CCA-500 dumps N10-005 exam 70-243 dumps E10-001 exam VCP-550 dumps 1Z0-062 exam 70-466 dumps 200-101 exam 70-489 dumps MB2-701 exam 640-864 dumps A00-211 exam C_TAW12_731 dumps 98-364 exam M70-201 dumps 70-413 exam EX0-001 dumps HP0-J73 exam ICBB dumps JN0-102 exam M70-301 dumps 640-461 exam MB6-871 dumps C_TFIN52_66 exam OG0-093 dumps 1Z0-144 exam M70-101 dumps 350-018 exam C_TSCM52_66 dumps C_A1FIN_10 exam EX300 dumps DEV-501 exam 70-680 dumps C_HANASUP_1 exam 312-50v8 dumps C2020-702 exam MB2-704 dumps MB7-701 exam SK0-003 dumps AWS-SysOps exam HP0-S41 dumps HP2-B115 exam C4040-251 dumps 101 exam 9L0-422 dumps 70-534 exam 98-349 dumps 70-341 exam 300-208 dumps 400-051 exam 98-365 dumps HP5-B04D exam PMP dumps 642-874 exam 70-332 dumps PRINCE2 exam 1Z0-051 dumps 1Z0-052 exam 1Z0-053 dumps 312-49v8 exam 74-343 dumps 74-697 exam 98-367 dumps ICGB exam SSCP dumps 9L0-012 exam 3002 dumps 3308 exam 3309 dumps 6209 exam 210-451 dumps 300-070 exam 300-075 dumps 300-085 exam 500-260 dumps 500-801 exam 700-201 dumps 700-703 exam 700-801 dumps 1Y0-201 exam 1Y0-301 dumps CAS-002 exam LX0-103 dumps LX0-104 exam CWSP-205 dumps E10-002 exam E20-026 dumps E22-258 exam ITILF dumps HP0-A113 exam HP0-D30 dumps HP0-S42 exam HP2-Z36 dumps C2030-284 exam C2070-991 dumps C2090-560 exam C2150-200 dumps C2180-410 exam C2210-422 dumps C4090-971 exam P2090-739 dumps CTFL_001 exam 010-150 dumps 101-400 exam 74-678 dumps 98-368 exam MB6-702 dumps MB6-703 exam NS0-157 dumps 1z0-400 exam 1z0-414 dumps 1z0-429 exam 1z0-430 dumps 1z0-432 exam 250-272 dumps ST0-304 exam VMCE_V8 dumps 1V0-601 exam 1V0-605 dumps VCAN610 exam
Women Who seem to different watches cheap replica omega watches just look, this particular view using the specifics signify that the women kind has a new kind of skill. Beneath the actual soft, tasteful layout can be a robust defeat "core" dusty, DONNA Good quality 50 extra-long quality audemars piguet replica electric power arrange view Ms. development scientific limits, to make steady electric power just for this women kind, which can be the past with the primary together with the usa through Women extended electric power arrange view. Luxury just longines replica watches for women like romantic, soft, Omega's makers usually are often good at recording the actual beauty with lifestyle accidentally, to help convey the actual beauty of women for that story as well as reward with the mundane character. Following the actual 2014 launch with replica cartier watches for men uk the primary feather easy view, this particular Omega Constellation set PLUMA sent feather easy view brand new different watches, mummy of pearl dial with a brand new appearance magnificent debut. Soft barrier dial tends to make this particular view would not replica rolex watches for sale want to guide think of the actual summer sun's rays makes warmness bread. Different watches along with different watches with the very same feather iwc replica for lady easy, this particular 20 mm view features eleven embedded inside the prime with the arched mounting brackets 18K antique watches gemstone hour prints, soft curves with the bezel swiss breitling replica watches for man iconic "drag claw" extend, multiply for the full dial.

ape cerita rakyat kegemaran korang???

Life July 25th, 2008

ok sejak kecil lagi kita didedahkan dengan banyak cerita rakyat yang pelbagai jenis dan rupa… ade yang berbentuk teladan, ade yang berbentuk lawak jenaka.. ade jugak dengan tujuan memberi ilmu..dengan cara penyampaian yang menarik.. cerita-cerita tu mampu beri impak pada kita… ye la… contohnya cerita anjing dengan bayang-bayang tu… hohoho selalu cikgu tadika aku baca cerita tu… hohoho kenapa la die minat sangat dengan cerita binatang haram tu… lepas hbis je bercerita.. sure dia pesan.. jangan jadi macam anjing tu… orang tamak selalu rugi… tapi sekarang ni baru timbul persoalan pasal cerita tu yang aku dapat fikirkan…

  1. siapa la yang nak jadi macam anjing tu??? kan binatang haram tu..#-o
  2. ape plak takde kaitan pon orang yg tamak dengan cerita ni… anjing tu yang tamak.. bukan orang..:-?

hohoho nasib baik la sekarang baru aku fikirkan persoalan tu.. kalau 15 tahun dulu kau tanya cikgu.. dengan pastinya rotan dah hinggap pada aku sebab menimbulkan persoalan camtu…

ok tamatkan cerita pasal sekolah tadika… memang tak dinafikan cerita-cerita rakyat ni banyak memberi pengajaran yang berguna pada kita.. jangan la cuba nak pertikaikan.. macam yang aku buat kat atas tu.. kita patutnya kagum dan bangga sebab orang-orang terdahulu mampu fikirkan cerita yang sangat menarik ni dan tak lekang dek panas tak lapuk dek hujan.. hohohoo evergreen beb..

tujuan utama aku membuat post berkenaan cerita rakyat @ cerita tradisional @ cerita dongeng ni adalah kerana….aku dapat satu tugasan yang berkaitan dengan cerita rakyat atau cerita tradisional ni… aku kena tukar kan cerita rakyat tu jadi flash animation..#-o dikesempatan ini aku nak mintak idea korang… ye la.. kongsikan ape cerita kegemaran korang.. pastu bagi intro sikit cerita tu macam mane.. biar aku dapat pedoman sedikit..hohoho kalau ade link yang berguna pon ok jugak.. tapi jangan la spam ye.. askimet aku sangat sibuk minggu ni…:)>- bagi yang simple-simple aje cukup la… takde la susah sangat aku nk jadikan assignment flash nanti…hohooh

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

20 Responses to “ape cerita rakyat kegemaran korang???”

  1. abdusfauzi says:

    hurm.. aku suka cerita Kampung Boy. ok tak?
    ———-
    topo: kalo camtu dah xpayah susah2 aku nk buat flash.. bg je lecturer aku full epsiode die.. dah confirm aku bleh A…hhohooh

    [Reply]



  2. blogmenjerit says:

    ala, buat je cerita sejarah macam parameswara menetang blogmenjerit =d
    ———-
    topo: tu citer sejarah + fiksyen + angan2…

    [Reply]



  3. KNizam says:

    cerita anjing dengan bayang2 yang sungguh fames. hehe :)>-

    [Reply]



  4. bantingboy says:

    hehe. cerita faveret cikgu-cikgu. Diorang dah takde modal lain ke nak cite kat budak2??? :-?

    [Reply]



  5. wawa comei says:

    hahahahaha…
    aku gi suke citer kanak2…
    kna dongeng gak ke????
    hmmmmm:-w
    aku suke citer gajah ngan tikus…
    hehehehehe
    cute gajah tu…
    ———-
    topo: citer kanak-kanak pon ok gak.. senang sket aku nak buat… hohoho

    [Reply]



  6. wawa comei says:

    =))
    hahahahahaha
    better citer sultan dulu…
    ok pe…
    ko wat muka dia encem bangat…**==

    [Reply]



  7. nUrULeFA says:

    prosa tradisional: cerita kera dengan buaya :(|)

    sinopsis:
    Seekor kera tinggal di atas pohon kedempung di tepi sungai. Kera itu berkawan baik dengan seekor buaya. Setiap hari kera itu menjatuhkan buah kedempung untuk dimakan oleh buaya itu Kera dan buaya itu berjanji akan menjadi kawan yang setia.Suatu hari, isteri buaya itu menyuruh buaya suruhan memanggil suaminya pulang dengan mengatakan bahawa dirinya sakit. Namun begitu, suaminya enggan pulang kerana telah berjanji dengan kera untuk hidup bersama-sama. Buaya suruhan itu mencari akal dengan menyatakan bahawa ubat untuk mengubati penyakit isterinya itu adalah hati kera. Buaya yang dalam keadaan serba salah itu mengajak kera mengikutnya pulang. Dalam perjalanan buaya menceritakan masalah yang dihadapi oleh isterinya itu. Kera sedar bahawa buaya hendak membunuhnya. Kera pun memberitahu buaya bahawa hatinya tertinggal di atas pohon kedempung. Buaya terpaksa menghantar kera pulang untuk mengambil hatinya. Kera pun menceritakan perihal keldai yang ditipu oleh serigala seperti yang ingin dilakukan oleh buaya. Kera memutuskan persahabatannya dengan buaya. Buaya sangat menyesali perbuatannya sehingga mati kelaparan.

    persoalan???
    *Tidak jujur dalam persahabatan

    *Mengamalkan sikap bantu-membantu

    *Bijak dan cepat bertindak apabila dalam bahaya

    *Mungkir janji

    p/s: inspirasi dr my lil sis yg cbuk wat presentation last 2 weeks!!! :)>-
    ———-
    topo: hoho detail gile… aku ni nk buat animasi simple je..hohoho tema, persoalan,gaya bahasa sume x payah..hohoho

    [Reply]



  8. aman says:

    pak pandir yang paling best.. :d

    [Reply]



  9. abdfatah says:

    cerita che kancil dengan monyet yang makan lada aaaa… punya laa cantik cute lada tu…. pedas punya lada bukan nak hirau dah… nak makan jugak laaa…
    ———-
    topo: hohoho gua pon suka gak citer tu…:(|)

    [Reply]



  10. zamz says:

    cite awang golok besar dgn awang golok kecik :d:d
    ———-
    topo: sesungguhnya aku tak pernah dengar tajuk cerita ini #-o

    [Reply]



  11. payeh says:

    buat la cite sang kancil ngn kerbau ngn buaya..yg melibatkn 3 watak tuh..dimana sang kerbau telah digigit olh buaya..kompom box office ko buat cite ni…he2
    ———-
    topo: hohoho box office gak citer tu.. layan gak..

    [Reply]



  12. oDiN says:

    citer hang tuah la

    baru seronot

    [Reply]



  13. norule says:

    tlg bg sinopsis crt pak pandir..
    ———-
    topo: citer pak pandir ade banyak… nk yg mana satu???

    [Reply]



  14. nurul says:

    suke snow white (er..?) tp kalo melayu citer uhm….puteri gunung ledang + batu belah batu bertangkup ^__^

    :upin02:

    [Reply]



  15. dela88 says:

    sy ske cte batu belah batu bertangkup.hehe
    kura2 dan buaya

    [Reply]



  16. clumsworld says:

    aper lar yang menjadi persoalan sangat tentang anjing dlam citer rakyat tue.. tue kan just contoh jer.. bkan nk sntuh ker nk mkan ker.. buat citer pon jadi salah ker.. harap tuan blogger timbul kan byak lagi topik ilmiah yang byak kta perlu tahu tpi kta x thu.. cthnya JAGA 7 SUNNAH RASULULLAH S.A.W, fadhilat solat sunat, Khasiat Asma Ul Husna, kelibihan berjemaah di masjid,adab-adab dlam Islam, riadah dlam Islam dan byak lagi topik yang beri manfaat kpada kita… Insyaallah.. Harap tuan bloggers cakap tersinggung dngan apa yang ana cakap.. Yang buruk itu dari ana, Yang baik itu dari Allah S.W.T. Assalamualaikum..

    [Reply]



  17. clumsworld says:

    Harap tuan bloggers jgan tersinggung dngan apa yang ana cakap..

    [Reply]



  18. yulagurl says:

    :mail01: urm.. aku kena wat citer rakyat gak ar.. tp kena wat book dlu n then bru apply dlm flash.. Hope bleh bg skit tunjuk ajar yer.. Rase2 nyer nak wat citer ape erk?

    [Reply]



  19. gay says:

    GAY

    [Reply]



  20. rahman says:

    nama pun cerita…….jadi ceritalah
    dengar sja sudah. jangan ikut perasaan yang bodoh…..

    [Reply]



Leave a Reply