mari bersenam bersama topo…

Life June 5th, 2008

dalam masa cuti sem ni.. aku rasa hidup aku 24/7 depan laptop je.. dah tak mengamalkan gaya hidup sihat da…aku rasa aku nak bersenam sket la.. kat blog ni..ni aku dapat dari member aku yang juga merupakan pembaca yang kerap kat blog ni… saudari nurulefa…sangat menarik untuk dicuba..senaman untuk menghilangkan mengantuk…onion club style..so mari bersenam bersama topo… excercise


ni ala taichi sikit la…
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni…

untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan…

buat macam happy aje.


…….


buat secara aggresive pula…

jangan peduli apa orang lain kata..


hilangkan semua stress…


pusingkan kepala…


tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak…


akhir sekali
buat joget kucing…

kalau tak hilang juga
ambil bantal kecik gi tidur bawah meja

lepas dah buat semua benda gila senaman ni.. confirm dah tak mengantuk lagi.. amat sesuai untuk dipraktikkan semasa exam…hohoho

p/s:kepada miss epa.. kalau ade link dari mana ko dapat senaman yang menarik ni silalah bagi aku utuk dicreditkan…kepada yang lain-lain selamat menggila mencuba…:)>-

33 Responses to “mari bersenam bersama topo…”

  1. chokilala says:

    xsangka aku ade junior yang sengal camni kat utem..
    isk isk..

    seb baik BITM.. ahaks! 😛

    [Reply]



  2. razifmustapha says:

    yang skill ………………. tu yang paling aku gemar. haha
    ———-
    topo: hohoho aku pon suka gak…

    [Reply]



  3. Langlegar says:

    haha..sgt2 klaka la cara senaman die
    ———-
    topo: hohoho sebab tu la aku letak kat sini…

    [Reply]



  4. humbleandmodest says:

    ko praktikkan ehh?????

    ~:>
    ———-
    topo: hohoh of coz la x… :(|)

    [Reply]



  5. abdusfauzi says:

    seyesly.. aku try buat semua tu..
    mmg besh!
    seyesly korang akan lebih sehat..
    sbb tricky gile nak buat..
    selamat mencuba!

    p/s: aku paling suke number 10, yg kene agresif tu.. weeee
    ———-
    topo: memang best.. aku suke yg ………….. hohoho xpyah nak mencabar minda sangat…

    [Reply]



  6. nUrULeFA says:

    0it t0p0 maLu ak camnie~
    n0 need t0 highlight my name?:d
    ea sUma sLmat m’cUba, mj0rity kami di sini m’amalkannnya~:)>-

    p/s: baikLah en.t0p0~
    ———-
    topo: senaman ni sangat menarik.. memang wajib dicredit…

    [Reply]



  7. aniely says:

    saya amat suka..topo anda bijak..
    ———-
    topo: hohoh thanks to saudari nurulepa yg bg aku bnde ni…

    [Reply]



  8. suzy says:

    haha..deym..
    lawak gler..
    tis post really make my day laaaa..
    hahahahaha.gler style~:d
    ———-
    topo: yeah… mulakan hari anda dengan sihat dan ceria…
    p/s: kudos to miss nurulepa…:)>-

    [Reply]



  9. emme says:

    Aku suke joget kucing tu… 🙂 :d/
    ———-
    topo: aku suka semua!!! hohoho

    [Reply]



  10. minna says:

    this is cute!!! ahahahaa :d
    ———-
    topo: ya.. memang cute..

    [Reply]



  11. baby says:

    taichi apa ni? macam break dance saja
    ———-
    topo: the first one je ada ala-ala taichi… yg lain semua ikut suka je… hohooh

    [Reply]



  12. Din Beramboi says:

    wahaha…kelakarnya…aku nak senaman cam ni la. Biasanya setiap pagi jogging ajer..huhu. :-\”
    ———-
    topo: mari bersenam dengan lebih seeronok :)>-

    [Reply]



  13. Basmanyak says:

    Very nice :d/

    [Reply]



  14. evidence101 says:

    waa. susah woo mau ikut. xde video ker..:-?
    ———-
    topo: aku tak jumpa la model yang sanggup nak buat.. hoho

    [Reply]



  15. farahaznil says:

    aku buat mcm ni dpn mak aku..kompom dia hntr aku tanjung rambutan..hahaha..klakar la ko ni topo oii…dasat idea ko..tak sangka smpi mcm ni skali…

    p/s:klu amalkan senaman ko ni..ko rasa…leh pki ke??kang aku ikot kang…len lak jdnya….:d
    ———-
    topo: segala apa yg berlaku setelah mengikuti senaman ini tak ditanggung oleh topo… hohoho

    [Reply]



  16. Raja Kamil says:

    Wah, menariknya, nak pinjam gambar2 ni letak kat blog aku boleh?
    ———-
    topo: amek la.. tapi jangan hotlinking la ye….

    [Reply]



  17. shasha says:

    hohoho
    unik sungguh cara en. topo bersenam.. 😛

    [Reply]



  18. myadlan says:

    haha. gila klakar!

    [Reply]



  19. PBK says:

    mengong gile..
    sok nk try test dlm kompleks sukan lak!
    muahaha

    [Reply]



  20. sickchild72 says:

    wuaaaa :upin02: mmg aggressive btul la aku malam ni. wuakakakakaka

    [Reply]



  21. shafie[dot]biz says:

    :ehsan01:fuh letih nye baru lps bersenam
    :fizi01:yeke ehsan letih..saya ok jer..kan awk relaks jer td.
    :upin01: betul..betul..betul..
    :ipin01: ehsan, fizi, upin kak ros datang tu..
    :kakros02: korang ni kan kak ros dah kata topo suh komen bkan wat entry baru..

    pssst ni aku kate..sowie terbuat la topotato

    [Reply]



  22. izzat says:

    bagus r topo kasi senam2 skit..boleh ak release tension tgk result final exam ak…hohohooho..adoi…tensi sebenarnya neh..

    [Reply]



  23. Adry says:

    hahaha… lawak lak .. suka tengok .. cute!

    [Reply]



  24. budak comel says:

    cute r snmn kucing ni.. mcm mane nk d/load ha??

    [Reply]



  25. x-po says:

    mmg watkan aku tergelak2 je tgk bnda alah tu..smpaikan nk isap rokok pun xleh..adeh

    [Reply]



  26. tiya-chan says:

    aduyai..aje sengal…ak bace post nih da xngantuk da..kalu nk kembalikan mood study cmne plak eh? :d

    [Reply]

    topo Reply:

    ko jerit nama lecturer tu kuat2.. nanti datang la mood study ko.. serius tipu..

    [Reply]



  27. a1zudd1n says:

    mari bersenam jom..:fizi01:

    [Reply]



  28. shifaa says:

    perhgggg…serius sengal hahaa

    [Reply]



Trackbacks

  1. Tagged by Topo -- EarnCent.com
  2. Tips SPM..sbb mata dah kelabu baca subjek Sejarah. « 5sn1.hfk.smksk.08
  3. Contest 2 - Topotato si Pak Cik kentang yang kental dan sentiasa busy sejak akhir2 ini. « 5sn1.hfk.smksk.08
  4. mari melegakan tension bersama topo.. | topotato.com

Leave a Reply