kisah topo dengan buku…

Life June 14th, 2008

ok seperti yang pernah aku ceritakan dulu…aku telah memenangi hadiah dari tok mudin... sebab berjaya menjawab teka-teki dengan tepat… nak tau hadiah nya?? hohoh yang pastinya bukanlah pakej berkhatan ye… hohohoo aku dapat memilih samada 10 usd masuk dalam paypal atau memilih apa-apa buku di mana-mana kedai online… aku meghadapi kesukaran untuk memilih hadiah… sebab aku ni bukannya jenis yang gemar membaca novel ni… fakta: aku tak pernah membaca novel dalam bahasa Inggeris lebih dari 10 muka surat… masuk muka surat yang ke 11 je aku bosan dan campak buku tu jauh… kalau novel bahasa Melayu plak.. dulunya sekejap jeboleh habis novel ahadiat akasyah yang biasanya berketebalan  200 muka surat lebih..  tapi sekarang.. 15 muka surat je aku dah bosan… hohohoh aku terpaksa meminta pertolongan kakak ku untuk memilih buku untuk hadiah dari tok mudin tu…

so nak tau buku apa yang dia pilih…hohoho satu buku yang sudah tentu akan jadi miliknya terus.. dan sudah pasti aku takkan baca buku tu.. hohoho buku tu bertajuk Rindu Cintaku hasil karya Fauziah Ashari… ada sesiapa tau atau pernah baca buku tu? hohoho aku tengok tajuk pon terasa geli geleman… hohooh kononnya dia pilih buku tu sebab ia kesinambungan dari novel Ombak Rindu dan Cinta… Tiada Akhirnya…kira macam sequel la… novel tu… dia kata dua-dua novel sebelum tu dia dah baca… dan agak best.. entah la.. aku pon tak tau..jangan harap la aku nak baca novel-novel camtu.. amek la kak long buku tu.. sesiapa yang berminat boleh la beli sendiri kat e-kedai.net hohooh ni rupa buku yang aku menang tu …cam biasa la ye.. klik untuk menikmati plugin lightbox2 yang baru aku update..

buku tang aku menang...

p/s:semalam 13 Jun hari jadi ayah aku… esok 15 Jun hari bapa plak… hohoho selamat hari jadi + hari bapa Ayah…xde duit la nak bagi hadiah… hohohooh

11 Responses to “kisah topo dengan buku…”

  1. zariel says:

    apsal ko x nk baca novel topo? :d x nk layan jiwang ye….huhuhuhu
    ———-
    topo: aku banyak komitmen lain la..:^o hohoho aku baca 2 m/s je dah bosan dah…

    [Reply]



  2. humbleandmodest says:

    ko bagi je la novel tuh kt bapak ko….
    ———-
    topo: dah confirm2 la bapak aku memang xkan baca punye… sekarang ni dah berselang seli milikan die.. jap jadi kakak aku nye.. kejap jadi mak aku nye…hohoho

    [Reply]



  3. blogmenjerit says:

    cari la novel yg ehem2 ckit =))
    ——–
    topo: tu la psal… aku xjumpa.. kalo x mmg aku dah pilih dah…

    [Reply]



  4. mrkay says:

    kalo tak silap aku, aku penah baca novel ombak rindu.. novel tuh bukan novel cinta yg streotaip.. dan kalo tak silap aku, penulis die ni seorg lecturer.. aku tak brape setuju kalo baca novel2 ni, dikatakan terlalu jiwang.. sbnrnye novel zaman skarang byk info2 yg diselit.. ko boleh selak dimuka surat akhir setiap novel.. byk yg sediakan info2 untuk pengetahuan am.. kebyakkan nye la..
    ———-
    topo: aku suka komen ni…aku bukan xbaca novel sebab aku x jiwang… aku sangat sokong novel skrg byak info… aku x baca novel sbab…. ntah… aku cepat bosan dgan sesuatu…

    [Reply]



  5. humbleandmodest says:

    pengumuman sket….
    sesape ader ebook photoshop cs3 tutorial?????
    :-b
    ———-
    topo: sempat lg ko buat announcement kat sini ek…hohoho

    [Reply]



  6. payeh says:

    aku xpenah bace novel…he2..;)
    ———-
    topo: aku baca novel komsas mser skolah dlu.. best gak la…

    [Reply]



  7. abdusfauzi says:

    :d topo jiwang. topo jiwang. hahahahaha..
    xde la.. gurau je.

    hurm.. aku pun sama.. x baca novel2 ni.. bukan x suke.. nak sangat, tp apakan daya, tenaga mataku sgt lemah utk membaca.. harry potter 5, aku amik mase 6 bulan nak abih. bygkan.. hahahah.. 2 muka je.. dah tdo. keh keh keh.. then mesti malas nak sentuh dah sebah hilang tanda yg dah baca, x kan nak start balik. perh..
    ———-
    topo: ko harry potter 5 amek maser 6 bulan… aku dari maser f1 dlu baca harry potter 1.. sampai skrg xabis baca… hohoohoh

    [Reply]



  8. humbleandmodest says:

    aku xpenah bace pon harry potter…..

    sure ubat tido aku..

    ~o)
    ———–
    topo: ya…samalah juga seperti ku… hohoho

    [Reply]



  9. nUrULeFA says:

    ak jUa tidak m’baca n0vel~
    c0mic xpe, :)>-

    dULu kwn2 kU yg bacakAn…
    pas2 di0wg tL0ng ceritAkan baLik kat akU,
    betapa rajin nya ak? hUh~ 😕

    ak rasa spAi bl2 p0n ak xbaca n0vel,
    eventh0ugh 0rg kata baca n0vel lagi best
    we can pix our own imaginati0n
    nak c0mpare ngan tg0k m0vie yg always
    hav s0me changes fr0m karya asal…kan?
    yela like harry p0tter, d’vincci c0de, narnia n etc,
    nak tgk m0vie jUgak, max 2 h0urs aja!
    😉
    ———-
    topo: first baik giler kawan ko tolong bacakan buku.. ohoho
    2nd.. aku sokong… tgok movie 2 jam je… abdus baca harry potter 6 bulan..aku baca 6 tahun…hohoho

    [Reply]



  10. angriani says:

    askum topo…napa biler akak tuko theme, icon akak yg kat url tu hilang? pening dah…dah lah susah nak edit kat theme editor…akak masih bingung laaaaa :((

    [Reply]



  11. ecahkoop says:

    hehei,best la novel ombak rindu tu….dlu mse sekola jd bualan tu..kire popular la tu..

    eh,birthday ayah topo sme la ngn birthday kak esah…<:-p

    [Reply]



Leave a Reply