blog yang kurang digemari topo…

Blogging June 3rd, 2008

post ni tak bertujuan untuk mengecilkan hati sesiapa…sekadar untuk berkongsi.. dah beberapa kali da aku rewrite post ni utk memastikan ade org kecik hati.. tapi kalo ade gak mintak sorry la banyak2 ye..

ok selain menulis blog… aku sangat rajin berjalan-jalan di blog lain.. hohoh dapat gak menghilangkan bosan dan mencari pedoman..ye la nak juga bertegur sapa ngan jiran-jiran blogger yang lain.. mana la tau bleh dapat awek2 blogger yang cun melecun.. hohoho.. dalam perjalananku.. aku jumpa macam2 jenis blog.. tapi dalam post ni aku nak ceritakan ciri-ciri blog yang aku kurang gemari.. diharap takde yang kecik hati ye….jangan ade yang saman plak lepas ni.. hohooh

blog yang ada ads click sensor.. aku tak tau la nak panggil benda ni ape.. tapi bila aku klik je blog tu.. nanti ade pop up iklan.. pergh.. benda tu memang akan membatalkan niat murni aku untuk melepak blog tu dengan lebih lama lagi.. aku guna firefox pon ade pop up yg terlepas.. tak dapat aku bayangkan camne kalo aku pkai IE…so sayonara la blog tu..

blog yang ade auto play music.. hohoho sama seperti saudara menteil aku pon merupakan pengguna IDM hohoho kalo ade link music.. die akan auto download.. tapi sebelum die dapat detect download tu.. firefox aku akan mengalami kekejangan seketika… abis tergendala kerja-kerja aku yang lain…sebagai balasan pada blog2 yang sedemikian.. akan ku download lagu-lagu yang best.. hohoho kalo lagu tak best.. sayonara..

blog yang terlalu mengikut perasaan yang terlampau… hohoho dalam blog2 ni die menceritakan segala-gala yang berlaku… hohoho aku tak naafikan memang seronok baca kisah2 hidup orang lain.. rasa macam dah lama kenal je ngan blogger tu.. tapi terdapat gak blogger yang menceritakan segalanya tapi disertai dengan caci makian yang berbakul2.. adui.. hilang keseronokan aku nak baca.. so sayonara la blog…

blog yang super serabut… bkan dari segi layout... tapi serabut dengan iklan yang pelbagai.. hohoh memang la tak kisah kalau nak mencari sedikit keuntungan dengan blog.. tapi kalo dah iklan lagi banyak dari post.. hoho menyakitkan hati gak la.. dekat header.. dekat sidebar.. dekat footer.. dekat post.. sume tempat ade iklan.. banyak gila.. sampai aku nak baca apa yang die tulis pon susah.. kalo nak letak banyak2 iklan susun la elok2.. contohi la blog en titan ni.. iklan banyak gila..tapi still nampak kemas..kalo xnak contohi gak. sayonara…

blog yang kononnya terlalu merendah diri @ down to earth…memang terpuji sikap merendah diri ni.. tapi kena kena pada tempat gak.. aku hanya nak fokus sikap merendah diri terhadap blog je.. blogger ni selalu cakap blog die tak cantik.. tak sehebat blog orang lain.. biasa2 je… kita patutnya berbangga dengan blog kita.. da tau tak cantik p la cantikkan.. banyak la template yang cantik2 kat muka bumi ni.. jack baru je convert satu template yang superb.. try la usya.. tak pon pergi melawat pusat kecantikan blog ni.. segalanya tak mustahil la.. kalo malas gak.. atau nak meneruskan sikap merendah diri yang terpuji tu.. sayonara la ye..

aku rasa cukup lah senarai tu… tapi sekali lagi aku nak tekankan…post ni tak bertujuan untuk mengecilkan hati sesiapa…sekadar untuk berkongsi.. dah beberapa kali da aku rewrite post ni utk memastikan ade org kecik hati.. tapi kalo ade gak mintak sorry la banyak2 ye…jangan saman aku pulak lepas ni…

p/s: nantikan ciri2 blog yang topo gemari pulak di masa yang akan datang ye..

42 Responses to “blog yang kurang digemari topo…”

  1. humbleandmodest says:

    yg psal IDM tuh firefox aku bknnye kekejangan jer…

    kekadang tros hang….

    pesal ekk????
    ———-
    topo: tu la pasal… die nak detect link tu cam ayam.. sebab tu la aku kurang gemar blog yg ade lagu2 ni…

    [Reply]



  2. titan says:

    aku terpakse letak banner tu untuk meneruskan aktifviti contest dan juga support hosting dan domain blog2 aku yg lain. haha..:x
    ———-
    topo: ya.. dan juga utk hadiah yg bakal aku menang suatu hari nanti…. :>

    [Reply]



  3. aniely says:

    top……ko x suke blog aku??wuu wuuu ..wahahahhaah siot…tpp aku agak sokong ko pasrt y ade cacian dlm blog tuh ..aku pon xgemar membaca..pasal lagu tuh ..aku tatau nak watper?? aku It tak teor…so pki jerla autostart nyer lagu..
    ———-
    topo: sejak bila blog ko ade lagu?? xpnah plak aku dengar…#-o

    [Reply]



  4. Darkz05 says:

    teguran & kritikan yg baik dari topo, hiks 😛

    [Reply]



  5. aniely says:

    ade la…tp mozilla die xdpt dgr…explorer jer dpt dgrr..waa waa waaa…
    ———-
    topo: hohoho bagus..

    [Reply]



  6. azwanhadzree says:

    itu baru criteria untuk blog. cukup banyak gak tu
    kalau criteria untuk awek, macam mana lah pulak?

    jangan sampai membujang sampai tua pulak :d
    ———-
    topo: adui macam tajam je ayat ni.. awek..8->

    [Reply]



  7. blogmenjerit says:

    wakakaka… best la topo ni siap xpuas ati ngan para blogger. boleh pratikk ni
    😡
    ———-
    topo: mana ade tak puas hati [-x sekadar berkongsi pendapat je…ape yg ko nak praktik ni??

    [Reply]



  8. izzat says:

    setuju ngan apa yg ko cakap topo.. ak pun kurang suka blog2 yg macam ko ckp tu.. lebih2 lagi yg ada letak auto-play music..pergh.. screamyx malaysia x selaju di japan…huhu
    ———-
    topo: aku suka ayat ni

    screamyx malaysia x selaju di japan…

    hohoho japan pon ade screamyx ke?? hohoho

    [Reply]



  9. 3POINT8 says:

    Same here same here.
    I dun like blogs that load too slow, has autorun music, annoying pop ups and stuff like that.
    Why can’t they keep it clean? Is those stuff suppose to be impressive giving the message that they know coding very well?
    Gee….I dun know
    ———-
    topo: hohoho I think it is better to show that they know coding by editing the autostart become “false”…:D

    [Reply]



  10. KNizam says:

    hehehhehe blog aku byk iklan tak. 🙂 aku pun benci gak ngan autoplay music tuh. memang buat aku terkejut je. haha :-\”

    [Reply]



  11. afeera says:

    waaaa…incik topo…kamu tidak suka sama wa punya blog kah =(( dl aku pon xsuke gak blog yg ader otoplay tu :”> tp skrg nih….blog aku senirik pon da ader itu otoplay…..sbb wa sangat suka sama itu lagu :d/ naseb ah kalo ko xsuke itu lagu :-\” dulik hape aku [-( meh lawat blog aku cepat :-w

    errrr terpanjang lak komen =))
    ———-
    topo: ni la komen yg paling banyak smileyss.. hohoho

    [Reply]



  12. adi says:

    eheh..citarasa kita sama topo lg2 yg psl autoplay music tu. rs mcm virus autoplay dlm pc la pulak huhu. sape2 yg guna IDM mmg jenuh nak cancel auto donlod.
    ———-
    topo: virus autolay:)) x macam over sangat ke tu??

    [Reply]



  13. kritz says:

    kinda agree with you in some points. it’s interesting to read a blog post written in malay, ’cause I seldom see such things. then again, I had to take a longer time to finish reading, but worth reading 😀 Cheers (:
    ———-
    topo: thanks for reading… I really appreciate it..:)

    [Reply]



  14. Simon Seow says:

    You mesti gemar blog aku.
    ———-
    topo: agak gemar la.. ada gambar gadis-gadis cun.. hohoho

    [Reply]



  15. Miss Qian says:

    Hai, yupe i agree with you, those blog yang autoplay music is very irritating, really hate that kind of blog,
    and satu lagi ciri yang ku tak suka ialah blog yang letak gambar blogger itu di header, sidebar, dan merata-rata tempat… dan semua blog post nya tentang diri sendiri sahaja, amat memboringkan…:):)
    ———-
    topo: hohoho blogger yg letak gambar di merata tempat…agak memboringkan juga…:)

    [Reply]



  16. xmindfreakx says:

    blog autoplay,auto ads popup…semua itu tahap gampang.Owh..blog yang berat,loading lambat pon menyakitkan hati.Aku pun tak paham selera diorang nie.Tapi itu blog diorng kan…adeh
    ———-
    topo: yup tu blog diorang..sebab tu aku tulis kat blog aku.. xtulis kat blog diorg.. hohoho
    p/s:blog aku lambat x loading:-?

    [Reply]



  17. Najmi says:

    sama la.yg sal IDM tuh.
    sedeh tol.dh laa pc neh pown kerja lagg.dia detect pown jd lagg trus.huhu
    ———-
    topo: lagg itu apa???

    [Reply]



  18. azwanhadzree says:

    Tajam ke 🙂 ha..ha.. sorrylah kalau terasa. aku hanya buat kesimpulan.

    anyway, walaupun ada yang tak suka, tapi setiap tuan punya blog pun ada circle peminat dia sendiri, dan mungkin circle dia suka dia buat macam tu.

    oh, btw … statemtent aku bunyi je macam tu, tapi aku actually setuju dengan pendapat kau especially yang autoplay tu. tengah-tenagh malam, tiba-tiba ada bunyi. seram jugak. lepas tu ada yang letak lagu yang ntah apa-apa.

    [Reply]



  19. keCiL says:

    yahh..blog yg mmpunyai klik sensor..ak lah tuh..ak sendri xtau cmne nk buang.ade idea..psl lagu skali skale.nk saketkan ati org:d/

    [Reply]



  20. bantingboy says:

    hoho..macam tu sekali. Apapun, tahniah sebab sudah ada blog2 yg kurang digemari..
    ———-
    topo: kenapa mesti tahniah?? normal la kita ade benda yang digemari dan x digemari…:D

    [Reply]



  21. Din Beramboi says:

    🙁 huhu…blog aku termasuk gak ker mr.Topo..? 😮 Harap tidak..hehe.

    [Reply]



  22. abdfatah says:

    blog hang memang laju :d/, kalo autoplay memang ramai tak suka:-w, ada juga komen dari mael punya blog citer blog yang dia tak suka :d, kalo ayat sms lagi susah nak faham ayatnya…#:-s

    hahaha… kalo banyak iklan lagi tak best. sayapun banyak iklan jugak….:d

    berapa banyak smiley daaaaaaa…..

    tak suka tak suka dan tak suka…. hohohohohho:><: -p ---------- topo: blog aku laju ke?? apsal slow je aku rasa#-o
    aku x usya lagi mael nye post tu.. jap lg aku gali la…
    suatu ketika dulu kau menulis guna ayat sms gak.. tp sekarang dah cuba kurangkan… kat bahagian komen ni je ayat killroy…

    [Reply]



  23. octa says:

    hoho.harap2 blog aku bkn dlm list ni.. hehe:)>-
    ———-
    topo: no komen:D

    [Reply]



  24. nuarx says:

    samela.hehe. ade ke tak topo dlm senarai ko ni ?
    ———-
    topo: same la gak… no komen:D

    [Reply]



  25. emme says:

    hehe ramai yang terasa ni… aku masuk dalam senarai ko ke…? 😕
    ———-
    topo: no komen2.. aku just bagi ciri-ciri je.. xde list blog ye…:)>-

    [Reply]



  26. ika says:

    saya tak reti nak download theme walaupun free haha kunonya saya :”>
    tulong ajar bulih :d
    ———-
    topo: utk wordpress.com xtau la… mintak maap la byak2..

    [Reply]



  27. sipuri says:

    encik topo, cuma nak tahu, correct me if i am wrong, favicon encik topo tu bukan ke sepatutnya under personal use – maknanya untuk desktop sahaja bukan untuk web. tapi, kalau ada mana-mana t&c yang tulis boleh untuk commercial use/web site, let me know. sebab cantik-cantik dia punya icon. thanks.
    ———-
    topo: aku pon baru perasan psal benda ni.. t&c die ckap

    Notifications:
    Don not use them for commercial purpose!
    pictures copyright reserved by Netease company.

    If you want to use them for your non-commercial forum/message board/website/software ect.please give my full credit and note the copyright reserved by Netease

    so macam boleh..tapi aku rasa aku nak tukar lain la.. terima kasih banyak2 ye..:D

    [Reply]



  28. bomme says:

    😕 hmmm…!!!!!!! ni la blog da best aku jumpa, walau simple tapi isi penuh makna,hmpir sume post aku bace…..tahniah..!!!
    ———-
    topo: terima kasih… aku sangat berbesar hati ko cakap macam tu… terima kasih banyak-banyak… lawat la selalu ye…:)

    [Reply]



  29. yOnnA says:

    ahaha point2 yang sangat best..
    tp paling byk iklan mmg sangat la menyakitkan hati!! x(

    abeh terkeluar semua pop up bodoh tu!

    lagu auto play :p
    ahhha..
    terasa sikit la..
    b4 ni ada bubuh..
    tp 2 hari je..
    terus buang..
    semak eh

    eh,ade ke blog terlalu merendah diri ni? :p huhu
    x penah jumpe lak..
    meninggi diri byk arh 😀
    ———-
    topo: ade.. tp bkan mrendah dri dengan cara yg baek…

    [Reply]



  30. samdaddycool says:

    dulu blog aku tergolong dlm golongan ni kot?? tapi lepas aku baca post mael… terus aku tukar.. yelah, mana kita nampak salah sendiri kan.. kan… kan.. (syok sendiri 😀 )
    ———-
    topo: aku pon buat post ni dlam keadaan syok sendri.. xsangka plak dpat byak respon…

    [Reply]



  31. lut says:

    wahh..sedara topo.slmat kenalan…

    mmg pedih gak… :-\”
    apa yang dicakapkan tu..tapi very2 good info…:d

    :)>- “Sapa gigit selipar dia terasa seliparnya”

    hehehehehe…;)
    ———-
    topo: aku tak pernah + tak nak gigit selipar aku…

    [Reply]



  32. crime_genius86 says:

    Topo.. try masuk blog aku.. agak2 ko akan stay lama x kat blog aku??
    ———-
    topo: not bad gak blog ko… tp colour dia cam striking je…

    [Reply]



  33. Kujie says:

    autoplay…mmg tak suka. Bayangkan sekali open 3-4 blog…naik pening speaker:d

    hahaha..nak tambah…suka blog kaler ijau
    ———-
    topo: yeah!!! aku pon suka blog kaler ijau..

    [Reply]



  34. shaxx says:

    blog yg ada pop up pop under pop pop dan sebagainya memang buat sakit hati arrr… 😛
    ———-
    topo: hohoho marah benar bunyinye…

    [Reply]



  35. angriani says:

    huhhuhuhuhuhuhu
    ada yg kocik ati ni… :p

    tapi akak tak suka bab2 pop-up tu
    especially yg guna cbox
    bapak geram :d

    nice n3…:)>-
    ———-
    topo: hohoh ku baru tau guna cbox kuar pop-up… hohooho

    [Reply]



  36. cik souliish says:

    saya nyer ade otoplay lah… =d lalala~ besh sgt ar lagu tuh so irresistable :-v
    ———-
    topo: hohoho lagu cuppycakes….

    [Reply]



  37. Sueella says:

    ok.. nak mintak komen seket la mengenai blog sy ni http://asdarulsunnah.blogspot.com/.. betul juga mcm yg awk ckp tu 🙂

    [Reply]



  38. nikillas says:

    Aku sungguh tidak menggemari blog yg ada banyak iklan.. Serabutnya…
    ———-
    topo: tapi ada yang pandai susun iklan.. ok la tu.. hohooh

    [Reply]



  39. chuhckiesd says:

    biar laaa kiter berbudi bahasa sikit..mcm maner kat luar kita berbudi bahasa..kat dlm blog pun sama laaa kan…baru laa harmoni..
    ———-
    topo: ya tepat sekali.. bukan kah budi bahasa itu amalan yang mulia lagi berpahala.. hohooh

    [Reply]



  40. x-po shop says:

    aku pun geram dgn popup ni..bnda tu diorg wat cmne ek? blh set ke auto?? blog aku ada popup x?? hehe :p
    ———-
    topo: aku tak tau la macam mana nak tweak popup tu.. hohoho

    [Reply]



  41. pjan says:

    haa pasal blog yang autoplay lagu tuh memang aku x gemar langsung..kadang2 masuk je terkejut aku ngan lagu yang tiba2 wujud..hahaha..kalo nak letak sgt lagu pun letak la x salah tapi disablekan autoplay..

    lagi satu blog yang blogger terlampau merendah diri pun aku x berapa berkenan..tak elok arr merendah diri sangat.Tapi yang lagi aku meluat n sangat benci bila ada blogger yang terlalu meninggi diri..semua orang x betul n semua orang mangkuk ayun dia sorang yang sgt hebat. Kondem orang tuh kondem orang ni. Penyakit sungguh..

    [Reply]



Trackbacks

  1. Freedom.of.Blogging » Blog Archive » Blog:Apa kesilapan yang sering dibuat!!

Leave a Reply