tarikh hari ibu…

Life May 1st, 2008

sekiranya anda mencari tentang TARIKH HARI BAPA klik sini

post ini bersempena dengan hari ibu tak lama lagi.. frankly speaking… sebenarnya aku tak tahu langsung bila hari ibu… selama ni aku sambut sebab ada banyak iklan-iklan kat tv promosikan hari ibu…dan aku dengar kat fly fm.. dj diorang sibuk buat wish mother’s day pada mak masing2 so untuk mendapatkan kepastian.. aku bertanya la pada rakan-rakan perihal tarikh sambutan hari ibu ni… tapi sangat menghampakan… diorang pon tak tau bila hari ibu… so tanpa berlegah lagi aku pon bertanya la kepada en Google ku sayang… dan keputusan yang aku terima sangat mengejutkan aku… hhohoho rupa-rupanya tiap negara berbeza tarikh sambutan hari ibu.. patut lah masa bulan Mac dulu member aku yang ada kt UK sibuk cerita psal hari ibu…

setelah dipastikan oleh En Google dan Pn Wiki..tarikh sambutan hari ibu di seluruh dunia bagi tahun 2008 adalah bersamaan:

11 Mei 2008 (atau lebih tepat lagi.. adalah pada Ahad minggu kedua dalam bulan Mei)
bagi negara MALAYSIA, Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, CuraƧao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

4 Mei 2008 (Ahad pertama dalam bulan Mei) bagi negara Hungary, Lithuania, Portugal, Spain

25 Mei 2008 (Ahad terakhir dalam bulan Mei) bagi negara Algeria, Dominican Republic, France,Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

2 Mac 2008 bg negara Ireland, Nigeria, United Kingdom

22 Disember 2008 di Indonesia…

dan lain-lain lagi… sebenarnya ada banyak lagi negara dengan tarikh sambutan yang berbeza.. tapi aku rasa cukuplah apa yang aku tulis kat sini… kalau kalian mahukan lebih lagi.. jangan la segan melawat Pn Wiki atau En Google..

p/s: hohoho 1 Mei patutnya aku tulis pasal hari pekerja… tapi xde idea la… hohoho satu lagi.. tolong respon pada poll aku disebelah kanan anda itu ye… terima kasih…

17 Responses to “tarikh hari ibu…”

  1. fuxane says:

    bulan mei mcm banyak je sambutan khas.

    hihihi…

    x sangka ada juga tarikh hari ibu bagi setiap negara.
    ———-
    topo: hohoho byak gak la.. tarikh penting.. xtermasuk bday sanak saudara lagi tu.. hohohoho ramai gak la..

    [Reply]



  2. fendy says:

    hari ibu setiap tahun berubah rubah tak silap aku. anyway thanks for da info
    ———-
    topo: ya tarikh mmg berubsh… kt Malaysia kita amek hari Ahad kedua dlm blan Mei…

    [Reply]



  3. langlegar says:

    sentiasa berubah ek..
    tak tetap r rupenye..
    patut r tiap2 thn aku tatau nk sambut bile..
    tau bln 5 je..

    [Reply]



  4. Darkz05 says:

    hoho. takpa la, at least ko kongsikan maklumat fakta tentang hari ibu. frankly speaking, aku pun tak tau juga tarikh sebenarnya :P

    [Reply]



  5. razifmustapha says:

    hoh? pada aku tiap2 hari adalah hari ibu….
    ———-
    topo: anda memang anak yang mithali…:x hohooho

    [Reply]



  6. nUrULeFA says:

    dun f0rget…in jUne=father’s day
    syangilah family anda sEtiap hari,he3:x

    kem. wanita n keluarga :
    sEmakin hAri sEmakin sAyang!!!:x
    ———-
    topo: hari bapa memang aku x lupa… beberapa hari je beza ngan bday bapak aku.. hohoh kira pakej skali la sambut 2-2…

    [Reply]



  7. sora says:

    thanks la topo. aku pun tercari-cari tarikh ibu. search kat yahoo, jumpe blog ni, jumpe tarikh hari ibu. nak sambut tahun ni.
    p la site aku
    http://ryurisora.blogspot.com/
    ———-
    topo: xde hal la… hope ko dpat sambut hari ibu tahun ini dgan lebih bermakna..:)>-

    [Reply]



  8. artakus says:

    tarikh hari raya puasa bila? :d
    ———-
    topo: hohoho tu kena tunggu anak bulan keluar dulu la.. sebaik sahaja anak bulan muncul.. akan ku buat satu post khas untuk kamu artakus…:)>-

    [Reply]



  9. emme says:

    Huhu rajin ko buat research! tahniah :)

    [Reply]



  10. syasya says:

    :”>:”> tumpang tya, hari bapa berapa hrbln plak yer??:-?:-?could anyone answer me..pls
    tlglah…bg the answer
    ———-
    topo: tarikh hari bapa…rujuk post ni ye http://topotato.com/2008/05/28/hari-bapa/

    [Reply]



  11. abdfatah says:

    hari guru sedunia pulak???
    ———-
    topo: tarikh hari guru saya xtau… hohohoo di malaysia 16 mei.. negara2 lain??? tunggu post2 yang akan datang… hohohoho:-”

    [Reply]



  12. nanizz says:

    birthday saya 11 Mei. :)

    [Reply]



  13. sweet iz says:

    ble tarikh hri bpa sbetulnye????

    [Reply]



  14. insyirah says:

    hari jadi saya 11 mei

    [Reply]



  15. sira says:

    opak gandam setail

    [Reply]



Trackbacks

  1. contengan selepas exam... | my liFe as topO...
  2. hari ibu, selamat hari ibu, lagu hari ibu, tarikh sambutan hari ibu

Leave a Reply