70-497 MA0-100 HP2-B84 TB0-106 HP2-K01 HP2-H09 HP2-Z04 C2180-377 1Z0-272 000-M80 A2030-283 00M-648 MB2-634 000-R15 646-205 000-782 MSC-122 P2050-006 650-026 000-N34 642-845 HP2-Z20 M2180-660 70-622 646-003 070-315 C2010-578 HP2-B46 000-654 ST0-072 250-314 C2180-607 EC1-350 COG-645 000-028 HP2-K16 LOT-848 070-561 000-209 070-226 920-136 922-109 98-366 070-639 920-139 000-733 JN0-531 646-227 ASC-091 HP2-E27 000-218 E20-495 HIO-201 P_HCMTM_64 000-228 BH0-004 HP0-P21 A01-250 GB0-190-English P2090-095 070-668J HP0-S23 070-632 JN0-350 310-027 LOT-927 156-715.70 ST0-058 COG-480 C2090-619 1Z0-212 70-665J 646-229 1Z0-226 646-230 N10-005 70-685 UM0-401 C2140-137 P2080-034 132-S-911 HP3-C29 070-521 HP0-M15 HP2-T24 70-542-Csharp HIT-001 NS0-504 000-702 1Z0-519 050-632 A2090-550 000-M221 HP2-H20 1D0-435 1Z0-040 642-352 A2180-189 000-706 70-561-Csharp tarikh hari ibu | topotato.com

tarikh hari ibu…

Life May 1st, 2008

sekiranya anda mencari tentang TARIKH HARI BAPA klik sini

post ini bersempena dengan hari ibu tak lama lagi.. frankly speaking… sebenarnya aku tak tahu langsung bila hari ibu… selama ni aku sambut sebab ada banyak iklan-iklan kat tv promosikan hari ibu…dan aku dengar kat fly fm.. dj diorang sibuk buat wish mother’s day pada mak masing2 so untuk mendapatkan kepastian.. aku bertanya la pada rakan-rakan perihal tarikh sambutan hari ibu ni… tapi sangat menghampakan… diorang pon tak tau bila hari ibu… so tanpa berlegah lagi aku pon bertanya la kepada en Google ku sayang… dan keputusan yang aku terima sangat mengejutkan aku… hhohoho rupa-rupanya tiap negara berbeza tarikh sambutan hari ibu.. patut lah masa bulan Mac dulu member aku yang ada kt UK sibuk cerita psal hari ibu…

setelah dipastikan oleh En Google dan Pn Wiki..tarikh sambutan hari ibu di seluruh dunia bagi tahun 2008 adalah bersamaan:

11 Mei 2008 (atau lebih tepat lagi.. adalah pada Ahad minggu kedua dalam bulan Mei)
bagi negara MALAYSIA, Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, CuraƧao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

4 Mei 2008 (Ahad pertama dalam bulan Mei) bagi negara Hungary, Lithuania, Portugal, Spain

25 Mei 2008 (Ahad terakhir dalam bulan Mei) bagi negara Algeria, Dominican Republic, France,Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

2 Mac 2008 bg negara Ireland, Nigeria, United Kingdom

22 Disember 2008 di Indonesia…

dan lain-lain lagi… sebenarnya ada banyak lagi negara dengan tarikh sambutan yang berbeza.. tapi aku rasa cukuplah apa yang aku tulis kat sini… kalau kalian mahukan lebih lagi.. jangan la segan melawat Pn Wiki atau En Google..

p/s: hohoho 1 Mei patutnya aku tulis pasal hari pekerja… tapi xde idea la… hohoho satu lagi.. tolong respon pada poll aku disebelah kanan anda itu ye… terima kasih…

17 Responses to “tarikh hari ibu…”

  1. fuxane says:

    bulan mei mcm banyak je sambutan khas.

    hihihi…

    x sangka ada juga tarikh hari ibu bagi setiap negara.
    ———-
    topo: hohoho byak gak la.. tarikh penting.. xtermasuk bday sanak saudara lagi tu.. hohohoho ramai gak la..

    [Reply]



  2. fendy says:

    hari ibu setiap tahun berubah rubah tak silap aku. anyway thanks for da info
    ———-
    topo: ya tarikh mmg berubsh… kt Malaysia kita amek hari Ahad kedua dlm blan Mei…

    [Reply]



  3. langlegar says:

    sentiasa berubah ek..
    tak tetap r rupenye..
    patut r tiap2 thn aku tatau nk sambut bile..
    tau bln 5 je..

    [Reply]



  4. Darkz05 says:

    hoho. takpa la, at least ko kongsikan maklumat fakta tentang hari ibu. frankly speaking, aku pun tak tau juga tarikh sebenarnya :P

    [Reply]



  5. razifmustapha says:

    hoh? pada aku tiap2 hari adalah hari ibu….
    ———-
    topo: anda memang anak yang mithali…:x hohooho

    [Reply]



  6. nUrULeFA says:

    dun f0rget…in jUne=father’s day
    syangilah family anda sEtiap hari,he3:x

    kem. wanita n keluarga :
    sEmakin hAri sEmakin sAyang!!!:x
    ———-
    topo: hari bapa memang aku x lupa… beberapa hari je beza ngan bday bapak aku.. hohoh kira pakej skali la sambut 2-2…

    [Reply]



  7. sora says:

    thanks la topo. aku pun tercari-cari tarikh ibu. search kat yahoo, jumpe blog ni, jumpe tarikh hari ibu. nak sambut tahun ni.
    p la site aku
    http://ryurisora.blogspot.com/
    ———-
    topo: xde hal la… hope ko dpat sambut hari ibu tahun ini dgan lebih bermakna..:)>-

    [Reply]



  8. artakus says:

    tarikh hari raya puasa bila? :d
    ———-
    topo: hohoho tu kena tunggu anak bulan keluar dulu la.. sebaik sahaja anak bulan muncul.. akan ku buat satu post khas untuk kamu artakus…:)>-

    [Reply]



  9. emme says:

    Huhu rajin ko buat research! tahniah :)

    [Reply]



  10. syasya says:

    :”>:”> tumpang tya, hari bapa berapa hrbln plak yer??:-?:-?could anyone answer me..pls
    tlglah…bg the answer
    ———-
    topo: tarikh hari bapa…rujuk post ni ye http://topotato.com/2008/05/28/hari-bapa/

    [Reply]



  11. abdfatah says:

    hari guru sedunia pulak???
    ———-
    topo: tarikh hari guru saya xtau… hohohoo di malaysia 16 mei.. negara2 lain??? tunggu post2 yang akan datang… hohohoho:-“

    [Reply]



  12. nanizz says:

    birthday saya 11 Mei. :)

    [Reply]



  13. sweet iz says:

    ble tarikh hri bpa sbetulnye????

    [Reply]



  14. insyirah says:

    hari jadi saya 11 mei

    [Reply]



  15. sira says:

    opak gandam setail

    [Reply]



Trackbacks

  1. contengan selepas exam... | my liFe as topO...
  2. hari ibu, selamat hari ibu, lagu hari ibu, tarikh sambutan hari ibu

Leave a Reply