kuasa pegiklanan di internet…

Life May 16th, 2008

setelah internet berkembang pesat di Malaysia, dia telah menjadi satu medium pengiklanan yang agak popular… dengan bantuan syarikat-syarikat pengiklanan samada berbayar seperti adense,nuffnanng…. atau yang percuma seperti mudah.com.my.. semua benda boleh diiklankan di internet tak kira produk mahupun perkhidmatan.. segala jenis benda boleh diiklankan termasuklah minyak lintah.. (ads yang paling byk aku jumpa kt adsense)… mahupun perkhifmatan memperbaharui road tax secara online… hohoho

tapi kan.. secara jujurnya.. pada asalnya aku kurang yakin dengan kuasa pengiklanan di internet.. terutama bagi mempromosikan produk.. kalau nak promosi web atau perkhidnatan tu aku agak yakin la… selama ni aku anggap takkan ade org yang beli produk melalui internet.. sebabnya kita tak nampak benda yang kita nak beli tu.. kalau setakat gambar.. aku pon boleh jual macam-macam…hohoho

tapi rupanya aku silap selama ni.. hohohoho aku sedar pon sebab baru-baru ni.. bapak aku beli virago sebijik melaui forum bikers… hohoho mulanya aku agak terkejut gak la… balik daripada UTeM je ade virago sebijik depan rumah.. nak menambahkan lagi kesedaran aku.. tak lama selepas itu.. adik aku pulak sambar satu motor phanter melalui mudah.com.my… hohoho kini barulah ku sedar betapa hebatnya kuasa pengiklanan kat internet ni… hohoho selama ni aku cam tak ambil peduli je iklan -iklan yang muncul… sesungguhnya selepas ni aku akan menghargai setiap iklan-iklan di internet…hohohohohooh

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

3 Responses to “kuasa pegiklanan di internet…”

  1. humbleandmodest says:

    stylo gle bapak ko..pkai virago….wahahahhh..!!
    =))

    ko try arr mintak virago tuh..g kuliah bwk virago…. l-)
    ———-
    topo: xde maknanya aku nak dapat virago tu.. lagipon.. usia aku x sesuai la nak pkai virago.. hohoho

    lagi satu.. lupa lak.. ko pon beli n85 via internet gak kan… hohooh

    [Reply]



  2. razifmustapha says:

    aku siap sambar lense telefoto zoom seken hand harga 1.5k kat ShutterTrade. Amacam? percaya ke tak?
    ———-
    topo: kalo ko aku memang percaya….

    [Reply]



  3. zariel says:

    topo…aku percaya dgn eklan2 tu semua….leh buat duit…tp aku sangsi lagi la wei…pekata ko tolong buatkn aku betul2 percaya…caranya ko klik la eklan2 kat blog aku tu…klau leh seribu kali ke… :d klau menjadik aku bgtau ko nnti ye…hehe
    ———-
    topo: hohoh kalo da seribu kali tu da kira fraud click da…hohoho

    [Reply]



Leave a Reply