70-410 exam 70-488 dumps 70-461 exam MB5-705 dumps 200-120 exam 70-486 dumps 70-411 exam 70-480 dumps 70-346 exam 70-462 dumps 70-347 exam 70-412 dumps 70-483 exam 70-417 dumps MB2-703 exam 70-331 dumps 220-802 exam C4040-252 dumps C_TADM51_731 exam 1Z0-061 dumps 70-487 exam 400-101 dumps CCD-410 exam 100-101 dumps MB2-700 exam 1Z0-060 dumps 70-463 exam EX200 dumps C4040-250 exam 300-115 dumps 640-554 exam 70-533 dumps 70-532 exam VCP550 dumps 1Z0-803 exam 220-801 dumps 300-101 exam 70-467 dumps CISSP exam SY0-401 dumps MB2-702 exam 640-911 dumps 74-335 exam 700-505 dumps 70-414 exam 810-401 dumps 700-501 exam CCA-500 dumps N10-005 exam 70-243 dumps E10-001 exam VCP-550 dumps 1Z0-062 exam 70-466 dumps 200-101 exam 70-489 dumps MB2-701 exam 640-864 dumps A00-211 exam C_TAW12_731 dumps 98-364 exam M70-201 dumps 70-413 exam EX0-001 dumps HP0-J73 exam ICBB dumps JN0-102 exam M70-301 dumps 640-461 exam MB6-871 dumps C_TFIN52_66 exam OG0-093 dumps 1Z0-144 exam M70-101 dumps 350-018 exam C_TSCM52_66 dumps C_A1FIN_10 exam EX300 dumps DEV-501 exam 70-680 dumps C_HANASUP_1 exam 312-50v8 dumps C2020-702 exam MB2-704 dumps MB7-701 exam SK0-003 dumps AWS-SysOps exam HP0-S41 dumps HP2-B115 exam C4040-251 dumps 101 exam 9L0-422 dumps 70-534 exam 98-349 dumps 70-341 exam 300-208 dumps 400-051 exam 98-365 dumps HP5-B04D exam PMP dumps 642-874 exam 70-332 dumps PRINCE2 exam 1Z0-051 dumps 1Z0-052 exam 1Z0-053 dumps 312-49v8 exam 74-343 dumps 74-697 exam 98-367 dumps ICGB exam SSCP dumps 9L0-012 exam 3002 dumps 3308 exam 3309 dumps 6209 exam 210-451 dumps 300-070 exam 300-075 dumps 300-085 exam 500-260 dumps 500-801 exam 700-201 dumps 700-703 exam 700-801 dumps 1Y0-201 exam 1Y0-301 dumps CAS-002 exam LX0-103 dumps LX0-104 exam CWSP-205 dumps E10-002 exam E20-026 dumps E22-258 exam ITILF dumps HP0-A113 exam HP0-D30 dumps HP0-S42 exam HP2-Z36 dumps C2030-284 exam C2070-991 dumps C2090-560 exam C2150-200 dumps C2180-410 exam C2210-422 dumps C4090-971 exam P2090-739 dumps CTFL_001 exam 010-150 dumps 101-400 exam 74-678 dumps 98-368 exam MB6-702 dumps MB6-703 exam NS0-157 dumps 1z0-400 exam 1z0-414 dumps 1z0-429 exam 1z0-430 dumps 1z0-432 exam 250-272 dumps ST0-304 exam VMCE_V8 dumps 1V0-601 exam 1V0-605 dumps VCAN610 exam
Women Who seem to different watches cheap replica omega watches just look, this particular view using the specifics signify that the women kind has a new kind of skill. Beneath the actual soft, tasteful layout can be a robust defeat "core" dusty, DONNA Good quality 50 extra-long quality audemars piguet replica electric power arrange view Ms. development scientific limits, to make steady electric power just for this women kind, which can be the past with the primary together with the usa through Women extended electric power arrange view. Luxury just longines replica watches for women like romantic, soft, Omega's makers usually are often good at recording the actual beauty with lifestyle accidentally, to help convey the actual beauty of women for that story as well as reward with the mundane character. Following the actual 2014 launch with replica cartier watches for men uk the primary feather easy view, this particular Omega Constellation set PLUMA sent feather easy view brand new different watches, mummy of pearl dial with a brand new appearance magnificent debut. Soft barrier dial tends to make this particular view would not replica rolex watches for sale want to guide think of the actual summer sun's rays makes warmness bread. Different watches along with different watches with the very same feather iwc replica for lady easy, this particular 20 mm view features eleven embedded inside the prime with the arched mounting brackets 18K antique watches gemstone hour prints, soft curves with the bezel swiss breitling replica watches for man iconic "drag claw" extend, multiply for the full dial.

hari bapa…

Life May 28th, 2008

Tarikh Hari Bapa 2011

KLIK SINI untuk tarikh hari bapa 2009

rasanya masih terlalu awal untuk tulis pasal hari bapa… tapi setiap hari ramai yang datang ke blog ni dengan keyword hari bapa… jadi untuk tidak menghampakan kalian.. akan ku tulis beberapa perkara tentang hari bapa..hohoho

ok sebelum aku melalut jauh.. tarikh hari bapa… sama macam hari ibu.. tarikhnya berubah setiap tahun dan berlainan bagi setiap negara… mungkin bagi mereka yang menganggap hari bapa patut disambut setiap hari tarikh ni tak penting.. tapi bagi aku tarikh ni sangat penting..

ok tarikh hari bapa bagi setiap negara…bagi tahun 2008 dan tahun2 lain…sila lah buat kira-kira sendiri..

15 June 2008- bersamaan Ahad ketiga dalam bulan Jun bagi negara-negara berikut: Malaysia,Amerika Syarikat, Afrika Selatan, Argentina, Bahamas, Bangladesh, Belanda, Bulgaria, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Filipina, Greece, Guyana, Hong Kong, India, Ireland, Jamaica, Jepun, Kanada, Malta, Mauritius, Mexico, Pakistan, Panama, Paraguay, Perancis, Peru, Puerto Rico, Singapura, Slovakia, Sri Lanka, Switzerland, Trinidad dan Tobago, Turki, United Kingdom, Venezuela, Zimbabwe.

5 Disember 2008 - tarikh yang tetap.. bagi Thailand

7 September 2008 – Ahad pertama dalam bulan September bagi negara Australia dan New Zealand

20 Julai 2008 – Ahad ketiga bulan Julai bagi negara Uruguay

19 Mac 2008 – tarikh yang tetap bagi negara Bolivia, Honduras, Itali, Liechtenstein, Portugal, Sepanyol

untuk lebih info tentang tarikh.. sila lawati Pn Wiki…ok oleh sebab masih lama lagi sebelum kita akan menyambut hari bapa iaitu pada 15 Jun.. aku nak kongsikan beberapa barang yang sesuai untuk dijadikan hadiah hari bapa.. so sempat lagi la korang nak kumpulkan duit…

tie hari bapaTie Hari Bapa.. aku rasa kat Malaysia benda ni agak kurang popular.. hadiah sebegini lebig popular di negara-negara barat seperti US.. dimana kalau hari bapa je anak-anak mereka akan bagi tie kt ayah mereka… tulis macam2 ucapan…kat Malaysia rasanya agak jarang kan? tak tau la kalau aku je yang tak tau….tapi rasanya tak salah kalau kita pun bagi ayah kita tie pada hari bapa nanti.. sebagai satu simbol penghargaan…harga dia takde lah melampau sangat… tapi hadiah sebegini memang tak sesuai untuk ayah aku sebab die memang tak pakai tie…aku pun sebenarnya tak suka pakai tie.. rimas aku.. hohoho like father like son hohoho ..gambar diambil dari sini..cartoonstock.com

potret gambar ayah…hohoho bernas gak idea ni… sekarang ni pun ramai yang membuat potret secara online.. contohnya macam di Idham Xpression harga pon agak murah.. ada dalam lebih 2 minggu lagi sebelum hari bapa.. sempat rasanya..nak siapkan benda tu.. tapi kalau nak versi yang lebih funky.. atau nak buat karikatur gambah ayah.. p la tanya kat kartunis ubi… hohohoho dia ada buat perkhidmatan karikatur secara online…

kad hari bapa…hohoho benda yang paling common sekali… amat sesuai bagi mereka mereka yang berada di perantauan… walaupun pun harganya tak seberapa.. tapi yang penting keikhlasan.. atau mungkin korang boleh try pergi ke enveluv.com.. dia menawarkan kad secara percuma.. termasuk penghantarannya sekali… segalanya percuma..dan sempena hari bapa ni enveluv ada menawarkan kad istimewa father’s day – superhero khas untuk bapa2…

dan akhir sekali… hadiah khas untuk anak2 yang bapa mereka merupakan seorg blogger.. hohohoh apa kata korang sponsor domain ngan hosting bapak korg.. hohoho tu boleh jadi hadiah untuk tiap-tiap tahun… hohoho tak payah pening-pening kepala fikir nak beli ape untuk hari bapa.. hohoho so kepada Luqman.. nanti da besar sikit nanti hari bapa ke hari jadi ke.. hari pekerja ke.. bayarkan domain ngan hosting ayah kamu ye.. hohohoho:D

ok.. idea yang last tu memang tak berapa betul sket.. tapi tak salahkan:>ramai ape blogger dikalangan bapa..hohoho ade beberapa minggu sebelum hari bapa..mungkin aku akan update lagi kalau terfikirkan benda yang lebih menarik.. mungkin la…

23 Responses to “hari bapa…”

  1. zaki blogjer says:

    Tak lama lagi aku boleh la sambut hari bapa :d
    ———-
    topo: aku lambat lagi :)>-

    [Reply]



  2. humbleandmodest says:

    ohhohoooo…. :o
    aku terdengar rintihan dari seseorang…
    beliau sebagai penyawit inginkan hadiah tie dari seorang anaknyer…..
    ———-
    topo: hohoho tu sekadar idea gila dari ku.. tapi kan.. mana la tau si penyawit tu boleh gunakan tie tersebut semasa malam graduasi anaknya nanti.. hohoho bleh ke?? :D

    [Reply]



  3. nUrULeFA_ePA says:

    sLmAt ari bApA t0p0~:-\”
    mj0rity sambUt pada waktU yg sama..0wwHhhh~

    yEaHh,every yEar my family sambUt
    ari bApa + ari jadi abAh skALi
    hehehe…15/5 n 16/6~
    untung abah~
    bUt besenya abAh yg bLanja makan???:)>-

    yAh0o…saya di msiA pada masa ini!!!:d/
    ———-
    topo: hohooh aku pun sambut hari bapa sekali ngan bday bapaku… 15 & 13….

    [Reply]



  4. nuarX says:

    salam singgah topo. nice info tentang hari bapa. adakah ko rase kek sesuai untuk hari bapa ? ataupun belanja abah kite makan ikan bakar ? hehehe.

    aku dah add ko nye link. :d salam perkenalan…
    ———-
    topo: aku rasa kek tu cam x sesuai je… hohoho belanja ikan bakar tu cam bes…tapi jangan plak ko blanje tapi bapak ko yang bayar… :>

    [Reply]



  5. humbleandmodest says:

    15 jun adalah hari bapa…
    7 jun euro 2008 bermula……
    mari bersama-sama membesarkan mata diwaktu malam… ~o)

    [Reply]



  6. abdfatah says:

    haaa….? hari bapa laaa pulak… sambut laaa jangan tak sambut… everyday is happy day to papa daddy, ayah, bapak, dad, apa entah lagi nama panggilan untuk bapaaaaaaaaaaa…

    [Reply]



  7. noreen says:

    hadiah apa ye nk bg sempena hari bapa ni?? bg la idea ckit.

    [Reply]



  8. hana says:

    akum… aloo bg la cikit cadangan nak hadiah kan apa kat abah sempena ngan hari bapa ne ek? poning kepala la…:-?
    ———-
    topo: pe kata ko bg kasih sayang…masuk dalam tupperware… hohoho sure bapa kamu terharu….hoho aku pernah buat camtu

    [Reply]



  9. mike says:

    huyo.. x sangke kasih sayang tu leh letak dalam tupperware.. huhuhu..

    [Reply]



  10. samdaddycool says:

    … aku dapat kad daripada Adam Harith.. custom made, dia buat kat sekolah… memang tersentuh hati aku..(aku letak atas meja- bawah alas plastik..)
    ———-
    topo: aku juga akan cuba lakukan benda yg sama nanti.. hohoho

    [Reply]



  11. samdaddycool says:

    buat kad utk bapa ko ke.. tunggu anak ko buat kad, so ko bole letak bawah alas meja?

    [Reply]



  12. ayuni says:

    mak sy nak wat kek..!!!!!!!!

    [Reply]



  13. mimie says:

    hari ibu bpe ari bulan ek…

    [Reply]



  14. ain adilah says:

    :kakros02:selamat hari bapa i love my daddy…….so much…………………..muah………………………………………….

    [Reply]



  15. matahari_ku says:

    Em, mother’s day dah lepas. skrang ni counting utk father’s day pula. Sometimes bila outstation x dpt celebrate on time. But bila habis keja biarpun lambat kitorang mesti celebrate. Even my parents tak tekankan sangat utk appreciate parents’ day but as a children, all of us changed ourselves to celebrate sbagai tanda kami appreciate our parents.

    Cuma sya agak terkilan bcoz my eldest brother and his wife x pernah ucap kata penghargaan mahupun memberi hadiah. Bukan mengharap tetapi sya sangat sedih melihat parents sendiri sangat tak dihargai…..

    [Reply]



  16. cusshy cake says:

    kalo nk bg kad nk wat cam mane…………..
    yelah nk kreatif sikit;……………
    bajet x de………..
    bley bg cadangan x????????????????
    from
    FATYN FAEZAH
    CuSsHy CaKe

    [Reply]



  17. irwan says:

    selamat hari bapa

    [Reply]



  18. nurin says:

    kiter nak hantar kad ni kat abah kiter

    [Reply]



  19. nurin says:


  20. nurin says:

    err..hari bapa 19 hari bualn kan?? :)

    [Reply]



  21. nurin says:

    err..hari bapa 19 hari bulan kan?? :)

    [Reply]



  22. nurin says:

    nape x de org yg reply??? :(

    [Reply]

    damia Reply:

    x yah…

    [Reply]



Leave a Reply