football shirts cheap manchester united football shirts cheap england football shirts cheap real madrid football shirts cheap northern ireland football shirts cheap borussia dortmund football shirts cheap ac milan football shirts cheap inter milan football shirts cheap brazil football shirts cheap manchester city football shirts cheap arsenal football shirts European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china European Cup Football Shirts cheap football shirts cheap football kits cheap football tops cheap soccer jerseys cheap football shirts replica cheap football shirts for kids cheap football shirts uk cheap football shirts thailand cheap football shirts online cheap football shirts china

hari bapa…

Life May 28th, 2008

Tarikh Hari Bapa 2011

KLIK SINI untuk tarikh hari bapa 2009

rasanya masih terlalu awal untuk tulis pasal hari bapa… tapi setiap hari ramai yang datang ke blog ni dengan keyword hari bapa… jadi untuk tidak menghampakan kalian.. akan ku tulis beberapa perkara tentang hari bapa..hohoho

ok sebelum aku melalut jauh.. tarikh hari bapa… sama macam hari ibu.. tarikhnya berubah setiap tahun dan berlainan bagi setiap negara… mungkin bagi mereka yang menganggap hari bapa patut disambut setiap hari tarikh ni tak penting.. tapi bagi aku tarikh ni sangat penting..

ok tarikh hari bapa bagi setiap negara…bagi tahun 2008 dan tahun2 lain…sila lah buat kira-kira sendiri..

15 June 2008- bersamaan Ahad ketiga dalam bulan Jun bagi negara-negara berikut: Malaysia,Amerika Syarikat, Afrika Selatan, Argentina, Bahamas, Bangladesh, Belanda, Bulgaria, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Filipina, Greece, Guyana, Hong Kong, India, Ireland, Jamaica, Jepun, Kanada, Malta, Mauritius, Mexico, Pakistan, Panama, Paraguay, Perancis, Peru, Puerto Rico, Singapura, Slovakia, Sri Lanka, Switzerland, Trinidad dan Tobago, Turki, United Kingdom, Venezuela, Zimbabwe.

5 Disember 2008 - tarikh yang tetap.. bagi Thailand

7 September 2008 – Ahad pertama dalam bulan September bagi negara Australia dan New Zealand

20 Julai 2008 – Ahad ketiga bulan Julai bagi negara Uruguay

19 Mac 2008 – tarikh yang tetap bagi negara Bolivia, Honduras, Itali, Liechtenstein, Portugal, Sepanyol

untuk lebih info tentang tarikh.. sila lawati Pn Wiki…ok oleh sebab masih lama lagi sebelum kita akan menyambut hari bapa iaitu pada 15 Jun.. aku nak kongsikan beberapa barang yang sesuai untuk dijadikan hadiah hari bapa.. so sempat lagi la korang nak kumpulkan duit…

tie hari bapaTie Hari Bapa.. aku rasa kat Malaysia benda ni agak kurang popular.. hadiah sebegini lebig popular di negara-negara barat seperti US.. dimana kalau hari bapa je anak-anak mereka akan bagi tie kt ayah mereka… tulis macam2 ucapan…kat Malaysia rasanya agak jarang kan? tak tau la kalau aku je yang tak tau….tapi rasanya tak salah kalau kita pun bagi ayah kita tie pada hari bapa nanti.. sebagai satu simbol penghargaan…harga dia takde lah melampau sangat… tapi hadiah sebegini memang tak sesuai untuk ayah aku sebab die memang tak pakai tie…aku pun sebenarnya tak suka pakai tie.. rimas aku.. hohoho like father like son hohoho ..gambar diambil dari sini..cartoonstock.com

potret gambar ayah…hohoho bernas gak idea ni… sekarang ni pun ramai yang membuat potret secara online.. contohnya macam di Idham Xpression harga pon agak murah.. ada dalam lebih 2 minggu lagi sebelum hari bapa.. sempat rasanya..nak siapkan benda tu.. tapi kalau nak versi yang lebih funky.. atau nak buat karikatur gambah ayah.. p la tanya kat kartunis ubi… hohohoho dia ada buat perkhidmatan karikatur secara online…

kad hari bapa…hohoho benda yang paling common sekali… amat sesuai bagi mereka mereka yang berada di perantauan… walaupun pun harganya tak seberapa.. tapi yang penting keikhlasan.. atau mungkin korang boleh try pergi ke enveluv.com.. dia menawarkan kad secara percuma.. termasuk penghantarannya sekali… segalanya percuma..dan sempena hari bapa ni enveluv ada menawarkan kad istimewa father’s day – superhero khas untuk bapa2…

dan akhir sekali… hadiah khas untuk anak2 yang bapa mereka merupakan seorg blogger.. hohohoh apa kata korang sponsor domain ngan hosting bapak korg.. hohoho tu boleh jadi hadiah untuk tiap-tiap tahun… hohoho tak payah pening-pening kepala fikir nak beli ape untuk hari bapa.. hohoho so kepada Luqman.. nanti da besar sikit nanti hari bapa ke hari jadi ke.. hari pekerja ke.. bayarkan domain ngan hosting ayah kamu ye.. hohohoho:D

ok.. idea yang last tu memang tak berapa betul sket.. tapi tak salahkan:>ramai ape blogger dikalangan bapa..hohoho ade beberapa minggu sebelum hari bapa..mungkin aku akan update lagi kalau terfikirkan benda yang lebih menarik.. mungkin la…

23 Responses to “hari bapa…”

  1. zaki blogjer says:

    Tak lama lagi aku boleh la sambut hari bapa :d
    ———-
    topo: aku lambat lagi :)>-

    [Reply]



  2. humbleandmodest says:

    ohhohoooo…. :o
    aku terdengar rintihan dari seseorang…
    beliau sebagai penyawit inginkan hadiah tie dari seorang anaknyer…..
    ———-
    topo: hohoho tu sekadar idea gila dari ku.. tapi kan.. mana la tau si penyawit tu boleh gunakan tie tersebut semasa malam graduasi anaknya nanti.. hohoho bleh ke?? :D

    [Reply]



  3. nUrULeFA_ePA says:

    sLmAt ari bApA t0p0~:-\”
    mj0rity sambUt pada waktU yg sama..0wwHhhh~

    yEaHh,every yEar my family sambUt
    ari bApa + ari jadi abAh skALi
    hehehe…15/5 n 16/6~
    untung abah~
    bUt besenya abAh yg bLanja makan???:)>-

    yAh0o…saya di msiA pada masa ini!!!:d/
    ———-
    topo: hohooh aku pun sambut hari bapa sekali ngan bday bapaku… 15 & 13….

    [Reply]



  4. nuarX says:

    salam singgah topo. nice info tentang hari bapa. adakah ko rase kek sesuai untuk hari bapa ? ataupun belanja abah kite makan ikan bakar ? hehehe.

    aku dah add ko nye link. :d salam perkenalan…
    ———-
    topo: aku rasa kek tu cam x sesuai je… hohoho belanja ikan bakar tu cam bes…tapi jangan plak ko blanje tapi bapak ko yang bayar… :>

    [Reply]



  5. humbleandmodest says:

    15 jun adalah hari bapa…
    7 jun euro 2008 bermula……
    mari bersama-sama membesarkan mata diwaktu malam… ~o)

    [Reply]



  6. abdfatah says:

    haaa….? hari bapa laaa pulak… sambut laaa jangan tak sambut… everyday is happy day to papa daddy, ayah, bapak, dad, apa entah lagi nama panggilan untuk bapaaaaaaaaaaa…

    [Reply]



  7. noreen says:

    hadiah apa ye nk bg sempena hari bapa ni?? bg la idea ckit.

    [Reply]



  8. hana says:

    akum… aloo bg la cikit cadangan nak hadiah kan apa kat abah sempena ngan hari bapa ne ek? poning kepala la…:-?
    ———-
    topo: pe kata ko bg kasih sayang…masuk dalam tupperware… hohoho sure bapa kamu terharu….hoho aku pernah buat camtu

    [Reply]



  9. mike says:

    huyo.. x sangke kasih sayang tu leh letak dalam tupperware.. huhuhu..

    [Reply]



  10. samdaddycool says:

    … aku dapat kad daripada Adam Harith.. custom made, dia buat kat sekolah… memang tersentuh hati aku..(aku letak atas meja- bawah alas plastik..)
    ———-
    topo: aku juga akan cuba lakukan benda yg sama nanti.. hohoho

    [Reply]



  11. samdaddycool says:

    buat kad utk bapa ko ke.. tunggu anak ko buat kad, so ko bole letak bawah alas meja?

    [Reply]



  12. ayuni says:

    mak sy nak wat kek..!!!!!!!!

    [Reply]



  13. mimie says:

    hari ibu bpe ari bulan ek…

    [Reply]



  14. ain adilah says:

    :kakros02:selamat hari bapa i love my daddy…….so much…………………..muah………………………………………….

    [Reply]



  15. matahari_ku says:

    Em, mother’s day dah lepas. skrang ni counting utk father’s day pula. Sometimes bila outstation x dpt celebrate on time. But bila habis keja biarpun lambat kitorang mesti celebrate. Even my parents tak tekankan sangat utk appreciate parents’ day but as a children, all of us changed ourselves to celebrate sbagai tanda kami appreciate our parents.

    Cuma sya agak terkilan bcoz my eldest brother and his wife x pernah ucap kata penghargaan mahupun memberi hadiah. Bukan mengharap tetapi sya sangat sedih melihat parents sendiri sangat tak dihargai…..

    [Reply]



  16. cusshy cake says:

    kalo nk bg kad nk wat cam mane…………..
    yelah nk kreatif sikit;……………
    bajet x de………..
    bley bg cadangan x????????????????
    from
    FATYN FAEZAH
    CuSsHy CaKe

    [Reply]



  17. irwan says:

    selamat hari bapa

    [Reply]



  18. nurin says:

    kiter nak hantar kad ni kat abah kiter

    [Reply]



  19. nurin says:


  20. nurin says:

    err..hari bapa 19 hari bualn kan?? :)

    [Reply]



  21. nurin says:

    err..hari bapa 19 hari bulan kan?? :)

    [Reply]



  22. nurin says:

    nape x de org yg reply??? :(

    [Reply]

    damia Reply:

    x yah…

    [Reply]



Leave a Reply

cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | Cheap Barcelona football shirts  | Cheap Manchester United football shirts  | Cheap Real Madrid football shirts  | Cheap AC Milan football shirts  | Cheap England football shirts  |
cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  | cheap football kits  | cheap football shirts  | cheap football tops  |
70-410 exam  | 70-488 dumps  | 70-461 exam  | MB5-705 dumps  | 200-120 exam  | 70-486 dumps  | 70-411 exam  | 70-480 dumps  | 70-346 exam  | 70-462 dumps  | 70-347 exam  | 70-412 dumps  | 70-483 exam  | 70-417 dumps  | MB2-703 exam  | 70-331 dumps  | 220-802 exam  | C4040-252 dumps  | C_TADM51_731 exam  | 1Z0-061 dumps  | 70-487 exam  | 400-101 dumps  | CCD-410 exam  | 100-101 dumps  | MB2-700 exam  | 1Z0-060 dumps  | 70-463 exam  | EX200 dumps  | C4040-250 exam  | 300-115 dumps  | 640-554 exam  | 70-533 dumps  | 70-532 exam  | VCP550 dumps  | 1Z0-803 exam  | 220-801 dumps  | 300-101 exam  | 70-467 dumps  | CISSP exam  | SY0-401 dumps  | MB2-702 exam  | 640-911 dumps  | 74-335 exam  | 700-505 dumps  | 70-414 exam  | 810-401 dumps  | 700-501 exam  | CCA-500 dumps  | N10-005 exam  | 70-243 dumps  | E10-001 exam  | VCP-550 dumps  | 1Z0-062 exam  | 70-466 dumps  | 200-101 exam  | 70-489 dumps  | MB2-701 exam  | 640-864 dumps  | A00-211 exam  | C_TAW12_731 dumps  | 98-364 exam  | M70-201 dumps  | 70-413 exam  | EX0-001 dumps  | HP0-J73 exam  | ICBB dumps  | JN0-102 exam  | M70-301 dumps  | 640-461 exam  | MB6-871 dumps  | C_TFIN52_66 exam  | OG0-093 dumps  | 1Z0-144 exam  | M70-101 dumps  | 350-018 exam  | C_TSCM52_66 dumps  | C_A1FIN_10 exam  | EX300 dumps  | DEV-501 exam  | 70-680 dumps  | C_HANASUP_1 exam  | 312-50v8 dumps  | C2020-702 exam  | MB2-704 dumps  | MB7-701 exam  | SK0-003 dumps  | AWS-SysOps exam  | HP0-S41 dumps  | HP2-B115 exam  | C4040-251 dumps  | 101 exam  | 9L0-422 dumps  | 70-534 exam  | 98-349 dumps  | 70-341 exam  | 300-208 dumps  | 400-051 exam  | 98-365 dumps  | HP5-B04D exam  | PMP dumps  | 642-874 exam  | 70-332 dumps  | PRINCE2 exam  | 1Z0-051 dumps  | 1Z0-052 exam  | 1Z0-053 dumps  | 312-49v8 exam  | 74-343 dumps  | 74-697 exam  | 98-367 dumps  | ICGB exam  | SSCP dumps  | 9L0-012 exam  | 3002 dumps  | 3308 exam  | 3309 dumps  | 6209 exam  | 210-451 dumps  | 300-070 exam  | 300-075 dumps  | 300-085 exam  | 500-260 dumps  | 500-801 exam  | 700-201 dumps  | 700-703 exam  | 700-801 dumps  | 1Y0-201 exam  | 1Y0-301 dumps  | CAS-002 exam  | LX0-103 dumps  | LX0-104 exam  | CWSP-205 dumps  | E10-002 exam  | E20-026 dumps  | E22-258 exam  | ITILF dumps  | HP0-A113 exam  | HP0-D30 dumps  | HP0-S42 exam  | HP2-Z36 dumps  | C2030-284 exam  | C2070-991 dumps  | C2090-560 exam  | C2150-200 dumps  | C2180-410 exam  | C2210-422 dumps  | C4090-971 exam  | P2090-739 dumps  | CTFL_001 exam  | 010-150 dumps  | 101-400 exam  | 74-678 dumps  | 98-368 exam  | MB6-702 dumps  | MB6-703 exam  | NS0-157 dumps  | 1z0-400 exam  | 1z0-414 dumps  | 1z0-429 exam  | 1z0-430 dumps  | 1z0-432 exam  | 250-272 dumps  | ST0-304 exam  | VMCE_V8 dumps  | 1V0-601 exam  | 1V0-605 dumps  | VCAN610 exam  |