bertuahnya topo minggu ni…

Life May 23rd, 2008

walaupun minggu ini amat mendukacitakan oleh sebab internet yang sekejap slow sekejap laju..tapi minggu ni aku agak bertuah di alam maya ni…sebabnya adalah kerana..

aku menang pertandingan teka buku kat blog tok mudin… hohoho pertandingan itu menyuruh pembaca meneka 2 buku yang telah di baca oleh tok mudin dalam list 100 Must-Read Books: The Essential Man’s Library dan aku dapat meneka dengan yakinnya dalam cubaan pertama dan membuatkan tok mudin berasa kagum dan terkejut… hohooh aku yakin tok mudin dan pesaing-pesaing aku yang lain nak tau macam mana aku mendapat jawapan berkenaan.. hohooho di sini topo akan memberi pendedahan ekslusif rahsia kemenangan topo… caranya aalah dengan mengexplore kesemua 87 buku yang telah dibaca oleh tok mudin yang telah beliau letakkan di goodreads hohoh sebab itulah aku dengan yakinnya menjawab teka-teki berkenaan.. hadiah yang aku menangi adalah sebuah buku yang berharga tak lebih dari rm30 yang boleh dibeli dari mana-mana kedai buku online.. tapi masalahnya aku tak tau nak beli buku ape.. hohoho sesiapa ade cadangan bernas.. dipersilakan….

yang ke dua pulak.. pada pagi Rabu yang lepas.. aku telah menerima email dari Fadhlullah Abd Rahman fivio.com.. nak tau kandungan email tu?? kalau tak nak tau berhenti baca perenggan ni dan teruskan ke penutup..hohoh dalam email tu menyatakan bahawa fivio nak sponsor hosting untuk topotato.com… hohoho baru 13 hari topotato.com online.. dah ade yang nak sponsor hosting.. tawaran yang diberikan sangat menarik… pada mulanya aku tak percaya..aku pun melakukan beberapa eksperimen untuk menguji kemampuan fivio… hohoho sama macam apa yg pernah aku buat masa cari hosting dulu.. eksperimen yg aku lakukan adalah seperti berikut…

  1. bertanya pada en google,sifu aku, dan juga admin fivio tu sendiri…cari pasal fivio ni… adalah jumpa sikit2…
  2. aku test customer support die dengan beberapa soalan…paling lama respon 30min.. hohooh ok la tu…
  3. aku carik blog yang bernaung di bawah fivio dan dapatkan respon dari admin.. tapi admin tu x reply plak.. hohooh
  4. aku try ping blog dan web yang bernaung bawah fivio… hohoho laju…
  5. dan beberapa eksperimen kecil yang tak perlu dinyatakan… hohooh

walaupun aku amat berpuas hati dengan keputusan eksperimen aku.. tapi aku rasa aku akan menolak tawaran tu… bukan sebab aku tak yakin dengan fivio… fivio memang hebat… cuma aku rasa aku nak tanggung sendiri topotato.com ni sampai dia betul-betul kukuh… so sori lah saudara Fadhlullah saya menolak tawaran anda… biarlah aku majukan dulu topotato.com ni.. kemudian barulah berbaloi untuk disponsor oleh sesiapa…

hohoho itu je la… aku sekarang masih lagi mencari-cari tajuk buku yang best dan kedai-kedai buku online untuk claim hadiah aku.. hohooho.. so guys cadangan anda amatlah dihargai…

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

10 Responses to “bertuahnya topo minggu ni…”

  1. blogmenjerit says:

    macam2 kan?

    [Reply]



  2. nuarX says:

    tu sebabnye orang kate ‘tuah manusia siape yang tahu’…hehehe.:)>-
    ———-
    topo: ya tepat sekali…:)>-

    [Reply]



  3. razifmustapha says:

    ko tak sound langsung nak masuk pertandingan, makan sorang je, cis!!!! pepehal vote logo aku kt RAPAT! hehe
    ———-
    topo: pertandingan ni memang x menarik minat ko nye… hohoh aku dah vote dah… buat la post promo kat blog…:>-)

    [Reply]



  4. nUrULeFA says:

    life is an open secret
    by zabrina a.bakar
    18 inspirational stories from ordinary life xperiences
    173 pages only

    http://www.lifeopensecret.com
    http://www.wisdomthruwords.blogspot.com

    iluvthisbook,:x
    includin ayat2 al-Quran n hadith dat sh0win d’truth n d’beautiful of ISLAM~:)>-

    [Reply]



  5. Fadhlullah Abd Rahman says:

    Salam,

    Sebenarnya kita suka sponsor blog atau forum yang baru nak membesar πŸ™‚

    contoh seperti ukhwah.com and acfk.net.

    Pasal seronok tengok ianya membesar dari kecil InsyaAllah.

    Salam,

    [Reply]



  6. mudin001 says:

    Tahniah topo.
    Dah agak dah kamu tengok kat goodreads.
    Maknanya, ada guna jugalah aku letak widget tu kat blog aku. πŸ™‚

    [Reply]



  7. syamsulariff.com says:

    yea..topo menang lagi πŸ™‚

    [Reply]



  8. abdusfauzi says:

    topo.. abg aku ade server linux.. bleh add byk domain name kan? ape kate ko belanja aku satu.. aku buat kan theme hijau untuk ko.. hehehe.. :)>-
    ———-
    topo: hohoho xmampu kau nak belanja ko… pe kata ko tempek je abg ko nye server.. hoho

    [Reply]



  9. xmindfreakx says:

    er…ape kata permata yang hilang…sungguh berguna di masa mendatang..hehehe…
    ———-
    topo: permata yang hilang tu buku ape ye?? o:-)hoohoho

    [Reply]



Trackbacks

  1. kisah topo dengan buku... | topotato.com

Leave a Reply