apa topo buat bila internet slow…

Life May 21st, 2008

dalam masa beberapa hari kebelakangan ni internet kat rumah aku super slow… nak bukak google pon tak lepas.. apatah lagi nak baca email yahoo yang sangat lama tempoh loading tu…tekanan gak la.. da la keje tengah banyak.. aku xnak maki streamyx seperti org yang sering dilakukan oleh rakan2 lain.. hohoho ye la.. bapak gua keje kat situ beb..hohoho cam x manis la kiranya aku maki company tempat keje bapak aku… hohoho agak best jadi anak TM ni.. line telephone xpayah bayar sewa.. aku pakai post paid celcom.. free sewa.. rate sms dengan call pon sangat murah…streamyx aku special price.. hohooh korang bayar bulan2 berapa?? RM77??? hohoho aku bayar separuh je dari tu kot… dan banyak lagi la kelebihan…adui… da melalut la plak… ini bukan post berbayar dari TM ye

ok sebenarnya aku nak listkan apa yang boleh dibuat bila connection internet super slow…

  1. maki streamyx.. seperti telah dinyatakan di atas..aku aku x maki streamyx…xde untungnye nak maki die…hohoho
  2. buat kerja yang lebih berfaedah.. seperti tengok adik2 study untuk mid term exam… pastu kacao diorg!!! hohoho bdak2 sekolah sekarang tengah mode exam.. hohoho rasakan!!
  3. tidur!!! pastu bangun.. dengan harapan semua ni merupakan suatu mimpi… dan internet kembali laju seperti biasa.. hohohoo
  4. semasa tunggu loading… lumba tahan nafas… hohoho tengok mana lagi lama.. loading ke… kemampuan kita tahan nafas… hohohoo biasanya aku kalah…
  5. print screen laman web kegemaran anda…kalau berjaya bukak… lepas tu jadikan sebagai wallpaper desktop.. mana la tau lepas ni tiada harapan lagi nak tengok web site tu..(aku selalu buat camni.. dan ramai yang telah tertipu…hohoho)

hohoho wallpaper yang sering menipu rakan2...

hohoho 5 4 tips je la ye… aku takut kalau tulis panjang-panjang nanti x berjaya nak publish nanti…kalau rajin sila lah tambah sendiri ye.. hohoho aku nak cadangkan gi tengok wayang ke.. hang out dengan rakan-rakan ke.. tapi tips tu common sangat la…dan ramai yang dah tau.. lagi pun kung fu panda tak keluar lagi… 6 JUN baru keluar…cerita lain semua x memberi nafsu aku untuk menonton… hoohoho sori la meghampakan mereka-mereka yang mengharapkan ada tips macam mana nak melajukan connection internet… sori tiada di sini..:-“

p/s: korang tau x panda dalam movie kung fu panda bernama PO… hohoo (ada kaitan ke dengan TOPO??) usya trailer + sinopsis segera kung fu panda kat sini..

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

15 Responses to “apa topo buat bila internet slow…”

  1. zool says:

    Bila streamyx problem..
    Aku tgk anime yang baru download.. Ada dekat 20 anime tak tgk lagi nie
    ———-
    topo: aku anime pon xabes dload lgi.. hohoho ni tgah tgu hitman reborn ep82 nak kuar… 8->

    [Reply]



  2. syamsulariff.com says:

  3. techie says:

    kau ambik pakej mana yg slow tu?
    nak ! gi la apply yg mahal – sure x slow.
    ———-
    topo: xpela pak.. pasni aku da nak try pakej 4mb.. hohooho:d/

    [Reply]



  4. menteil says:

    perangai pelik ialah no5…
    [-(
    ———-
    topo: aku rasa no 5 la yg paling logik skali.. hohoo

    [Reply]



  5. adi says:

    hoho..situasi sama dgn aku skang ni. streamyx bukan je slow, x dpt langsung. maybe line rosak. akibat drp tu..aku dpt luangkan ms tgk adik2..men game..tgk tv..tgk anime 🙂

    [Reply]



  6. adi says:

    hoho..situasi sama dgn aku skang ni. streamyx bukan je slow, x dpt langsung. maybe line rosak. akibat drp tu..aku dpt luangkan ms tgk adik2..men game..tgk tv..tgk anime 🙂 terima kasih kepada TM
    ———-
    topo: tu la aku ckap da.. bagus TM ni…hohoho terima kasih TM 😡

    [Reply]



  7. KNizam says:

    lately neh memang slow sket la streamyx neh. hehe :((

    [Reply]



  8. catzer says:

    pakej free patutpun slow banget..wei cepat baik demam wei projek byk ni :d
    ———-
    topo: yg free line celcom aku… internet kena bayar beb…

    [Reply]



  9. humbleandmodest says:

    tidur |-)
    ———-
    topo: kalo x slow pon aku tdo gak…

    [Reply]



  10. mims says:

    eih topo…bapak ko keje tm ke? ha ha
    samelah kite
    tapi aku tak penah gune selkom
    dari dulu gune meksis.

    ah ha
    tips no 5 ko tuh sgt lah eksotik..tp aku xkan buat lah..hi hi
    ———-
    topo: tips no 5 tu la yg paling menarik bagi aku.. hohoho

    [Reply]



  11. shandye says:

    kalau server down saya akan pegi masak megi dan makan.

    sekian.

    ahaks.
    ———-
    topo: pergh kalo macam tu gemuk la aku minggu ni… berapa banyak megi aku nak kena makan.. hoohoh

    [Reply]



  12. mike says:

    h0h0h0h0.. plik2 la ko nie topo.. mujur ko x dtg blik aku cari pedoman.. wakakaka… :d/:d/:d/
    ———-
    topo: pedoman da banyak la sekarang… hoohh

    [Reply]



  13. abdfatah says:

    entah laaa cam siput aje gmail jadinya… mungkin tengah upgrade agaknya… favicon logo pun dah tukau jadi g kecik warna lain dah… tak tau laa internet ke lembab gmail yang lembab…:-?
    ———-
    topo: tu la psal.. aku nak bukak google pon xpat.. bkak blog ni ok je…

    [Reply]



  14. Syed says:

    :upin01:
    dah naik bosan aku dengan kelembapan streamyx nie…
    ~X(
    harap je bayar mahal..tapi sama je

    [Reply]



Trackbacks

  1. jangan undi topo jadi pemimpin negara.... | topotato.com

Leave a Reply