kreko!!!!

Life, Masterpiece, Reviews April 1st, 2008

kreko...

huh?? kreko?? kropok??? ape tu kreko?? tu la soalan yang paling aku menyampah bila aku tnya kt kdai2 buku@majalah “ade kreko baru??” pastu sambil gelak sinis die tnya aku balik kreko tu ape??? ;))kalo nak nak keropok ade la… kalo org2 kebanyakkan yg tanya camtu.. aku dgan snang hati memberi penerangan detail dan turut mempromote kreko pada mereka..tp bila peniaga kecil mahupun yg besar2 tnya camtu.. aku rase cam nak bakar je kedai diorang.. hohooh ok tutup intro aka ,luahan rasa x puas hati…

aku sebenarnya mmg dah lama teringin nak buat entry pasal kreko ni cuna masa yang tidak mengizinkan…ok kepada mereka yang xtau kreko tu apa… kereko ni adalah sejenis majalah aka komik… di dalamnya terkandung beberapa manga2 terkemuka dan menarik yang telah dialih bahasa ke Bahasa Melayu… antara manga2 yang terkandung dalam kreko adlah seperti eyeshield 21,naruto,bleach,yakitate japan,goalden age.. dan banyak lagi…

aku mula baca kreko sejak f1 lagi… dan menjadi pengumpul yang amat aktif semenjak f2.. kreko 1st aku adalah no 44… hohoho lebih kurang 7 tahun dulu… sampai kini aku masih simpan lagi kreko tu.. mase skolah dulu aku mnjadi supplier utama mereka kaki peminjam komik… sbab aku senri dapat supply kreko yang paling awal sekali compare to bdak2 yang bile keluar outing baru beli… hohoho supplier tetap aku adalah cgu aku sendri… hohoho ade dua org supplier… sorg tu mmg kaki komik and layan gila kreko… and sorg tu lagi aku cuba2 nasib try mtak tolong die beli skali… last jadi supplier tetap aku… and sekarang ni 2-2 cgu tu kawen dah pon hohohoho…

setelah ditokok tambah… aku mnjadi pembaca dan pengumpul kreko labih kurang 6 tahun ++ sekarg ni aku dah ade 300+- kreko dalam simpanan aku… hohoho ditegaskan lagi sekali… aku reader dan collector… hohoho bkan jenis mereka yang bli kreko… bace.. pastu campak dlam tong sampah bila da bosan… seriously kekadang tu panas je hati bila nmpak ade kreko dalam tong sampah…hohoho pada mase2 akan datang.. most probably aku akan buat review bagi setiap keluaran kreko… nantikan saja la…hohoho ok ni antara koleksi2 kreko aku…hohohoho cam biasalah la.. klik untuk paparan lebih jelas dan menikmati lightbox plugin aku..

13 Responses to “kreko!!!!”

  1. wanwma says:

    Nampaknya ko ada penyakit cam aku gak..tp aku bnyk terlepas kreko. yg aku kumpul pun kena curi. Sedihnya…
    ———-
    topo: aku paham perasaan ko.. hohoho aku sgat jaga kreko aku.. hohooh siap mangga lg.. sbab tu x hilang..

    [Reply]



  2. kimie says:

    aku kalo baca kreko aku baca bleach jer..tapi skang tak lagi…sebab aku tengok movie trus..donlod..
    ———-
    topo: bleach adalah antara crite yg aku baca ala kadar je… hoohoo

    [Reply]



  3. Hamdi says:

    kreko…. benda yang paling famous kat skolah aku…. ramai giler yang suke baca kreko ni…

    [Reply]



  4. azwanhadzree says:

    Setakat ni aku masih setia bersama Marvel dan DC
    ———–
    topo: xmampu la ka nak melayan DC ngan Marvel 8-|

    [Reply]



  5. am says:

    aiyooo banyak siot collection ko… kalau dinilaikan dengan wang ringgit brapa ko dah abis beli semua ni..?
    ———-
    topo: jap eh aku buat kira2 kasar…. erm… kreko aku tu sume xdapat dinilai dengan wang ringgit… hohohohoho

    [Reply]



  6. ecahkoop says:

    salam..
    hoho!!
    dulu mse zaman aku sekola
    mmg rr rajin kumpul kreko
    x miss…
    pastu abg aku kumpul….buang..
    die kate nyemak
    uwaaa…..:((
    ———-
    topo: aku paham perasaan kamu…hohoho diriku hampir pernh mengalami nasib yang sama… nasib baik berjaya diselamatkan…

    [Reply]



  7. shasha says:

    assalamualaikum 😀
    wahh… byk btol ye,
    dh rupe mcm petronas twin tower versi mini la pulak 😛
    ———-
    topo: waalaikumsalam.. hohoh sekarang ni dah sama tinggi dendan adik aku yg umur 8 tahun.. hohoho

    [Reply]



  8. Wildcatz says:

    aku pun sde collect gak kreko dari vol first sampai bulan lepas. bulan ni aku busy sikit keje x sempat nak collect, tapi rasenye adik aku ade beli mane yang aku miss. aku start collect kreko dari umur aku 18 tahun (x silap aku la) sampai sekarang ni dah nak masuk 29 tahun. selain kreko bnyak gak komik lain aku kumpul mcm dragonball (full set),johan bola sepak 2 (full set),gs mikami, conan, arale (full set), mata kucing (full set), dan bnyak lagi lah yg aku dah masuk dalam kotak coz semak sangat umah aku.

    [Reply]



  9. ijah says:

    aku pom mnt bc kreko coz ms ak f3 kwn ak slalu cite sal kreko, so skang ni aku, adik laki n abg ak slalu kmpl duit bli kreko..bla mak ktorm tnya kta slalu muafakat sma2..

    [Reply]



  10. keisu1990 says:

    hahaha..mmg hantu lar.aku pon sme gak ngan korang.nseb aku bek sbab collection aku sume slamat wlaupon mak aku nk arwahkn krekoku..huhu

    [Reply]



  11. lili puteh says:

    Cayalah bro,truskn smgt juang ‘krekorian’ mu itu huhuhu….
    Aku pn slalu gak tlepas bli kreko ni mse aku dok asrama dlu, tp dsebabkn adk & akak aku pn ‘kaki’ jgk so dorg ni pnyelamat aku la hahahaha….Dlm kreko ni aku pling mnat bace Naruto, Bleach, Detective Nuogami Neuro, & Eyeshield21. Yg len tu kira okla buat pengisi masa lapang… aku pn saket jgk kalo ade org buang konik ni, rse cam nak tembak je dorg tu…..

    [Reply]



  12. sally says:

    aku masih ternanti2 dgn sambungan cerita muhyo and rouji… tak sabar nak baca….

    [Reply]



  13. Wady says:

    Sape2 ade kreko isu 80 ke bwh yg nk jual?? Tk pn aku pinjam tuk fotostat bley tk? Pls contact aku : iswadi@sd01.com.my (dlm misi melengkapkn koleksi kreko)

    [Reply]



Leave a Reply