kenapa pelajar suka meniru?

Life April 28th, 2008

hohoho disebabkan aku kini berada dalam exam mode.. aku menaip post ini hhohoho… untuk pengetahuan..sewaktu kalian membaca post ini aku sedang bertungkus lumus study untuk paper database pada 29/05.. bersamaan esok.. kalo la time post ni berjalan dgan lancar.. hohoho first time aku guna time post… ok2 berbalik ke tajuk asal… kenapa pelajar suka meniru?? terutamanya sewaktu exam…

berdasarkan kajian dan pendapat rakan-rakan terdapat beberapa pendapat yang boleh dipertimbangkan.

sebelum menjawab peperiksaan.. pengawas yang menjaga akan memberi arahan yang berbunyi “sila baca arahan dengan betul dan patuhi segala arahan yang terkandung dalam buku soalan” so arahan yang paling digenari adalah arahan yang terdapat di sudut sebelah kanan bawah di setiap kertas soalan.. arahan tersebut adalah seperti berikut… “sila lihat sebelah”

maka… maknanya.. pelajar yang meniru tu sebenarnya bkan meniru pon..mereka cuba mengikut kehendak soalan… nanti kalu x ikut kehendak arahan.. markah akan ditolak… hohohoho jadi tidak salah la maka sekiranya pelajar melihat rakan jawapan disebelah meja mereka…hohoh

satu lagi perdapat yang yang telah berjaya dijana olehku.. menurut topo, peperiksaan ni boleh la diibaratkan seperti peperiksaan ninja yang diambil oleh naruto… di mana para pelajar di beri amaran agar tak boleh kantoi meniru.. tapi pada hakikatnya.. para pelajar boleh meniru menggunakan skill yang terkandung dalam diri mereka berdasarkan pengalaman yang ada.. hohohoh

so oleh sebab pendapat yang telah dinyatakan para pelajar bertungkus lums mngasah skill mereka setiap kali menduduki peperiksaan.. dan skill mereka semakin berkembang dengan pesatnya.. sekiranya dulu menggunakan hikmat pusingan kpala 360 darjah kini x perlu lagi.. berkat pengalaman yang tersemat di dada..x main la pusing2 sampai 360.. pusing sikit2 je dah ckup.. hohoho

tapi malangnya pendapat pertama x dpat dijalankan di UTeM ni.. sebabnya.. setelah aku kaji setiap inci buku soalan tu.. xde langsung ayat sila lihat sebelah… hohoho so maknanya pendapat 1 tak laku kat UTeM.. waaa!!! x caya tgok sendri paper exam aku.. hohoho sila klik untuk menikmati plugin lightbox yang sgat ssah di install

p/s: patutlah rakan2 aku kat sini semua study dgan sangat tekun sampai buku tu dibawa ke alam mimpi…

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

2 Responses to “kenapa pelajar suka meniru?”

  1. titan says:

    dah tu. lagi mahu tanya kenapa? pergila stady..

    [Reply]



  2. razifmustapha says:

    study la topo, ko tengok aku rajin study, dengar ckp pensyarah, buat esement, pendek kata memang student life la idup aku. hoho

    [Reply]



Leave a Reply